slm herkese adım emre ford focus 2008 aracım var birde sorunum var aracım cd çalarında sorun var phone diye bir yazı çıkıyo ve radyo ve cd çalar hiç bir şekilde çalışmıyo bana yardımcı olabilecek birileir varmı acaba şimdisen teşk
Adam gibi bir ses yalıtımı olsun. Başka bir şey istemiyorum. 2011 model comfort un içinde 100 le giderken (pütürlü asfalt) durulmuyor. Servise sordum titamyumların izalasyonu da mı bu şekilde diye, o da; "izalasyon hepsinde aynı, sadece donanım farkı var" dedi.
quote:
Orijinalden alıntı: burçak
Adam gibi bir ses yalıtımı olsun. Başka bir şey istemiyorum. 2011 model comfort un içinde 100 le giderken (pütürlü asfalt) durulmuyor. Servise sordum titamyumların izalasyonu da mı bu şekilde diye, o da; "izalasyon hepsinde aynı, sadece donanım farkı var" dedi.
Atmış servisteki eleman..En basit örneğini söyleyim serviste alt donanım focuslara bakın ben özellikle dikkat etmiştim motor kaputlarının altında yalıtım yok benim araç coll benimkinde var titanyumlarda da var hatta serviste bir müşteri kazalı araçlardan çıkma bir tane ayarlamaya uğraşıyordu bir keresinde
Comfort 2011 benim araba onda kaputta yalıtım var. Ancak bu yetersiz kalıyor galiba. Şehir içinde düşük hızlarda motor sesi duyuluyor. Ancak uzun yolda 100 ü geçinde (pütürlü asfaltta) motor sesini duymuyorum bile. Çünkü yol sesi çok fazla.
quote:
Orijinalden alıntı: zugasi_berepe
Atmış servisteki eleman..En basit örneğini söyleyim serviste alt donanım focuslara bakın ben özellikle dikkat etmiştim motor kaputlarının altında yalıtım yok benim araç coll benimkinde var titanyumlarda da var hatta serviste bir müşteri kazalı araçlardan çıkma bir tane ayarlamaya uğraşıyordu bir keresinde
quote:
Orijinalden alıntı: burçak
Comfort 2011 benim araba onda kaputta yalıtım var. Ancak bu yetersiz kalıyor galiba. Şehir içinde düşük hızlarda motor sesi duyuluyor. Ancak uzun yolda 100 ü geçinde (pütürlü asfaltta) motor sesini duymuyorum bile. Çünkü yol sesi çok fazla.
quote:
Orijinalden alıntı: zugasi_berepe
Yeni serilerde olabilir ancak bir çoğunda yok dediğim gibi.Hatta çok dikkatimi çekmişti benim arabayı halleden ustaya sormuştum abi alt donanımların bazıları öyle demişti.Ben motor ve yol sesinden şikayetçi değilim çok fazla ses almıyorum sanırım lastikler conti kışlık goodyear ug7 ondan olsa gerek ama bir kere pütürlü asfaltta her araçta olabileceği kadar rahatsız olmuştum benim egzozta bi ses var ve bunu servis bul"a"mıyor ses konusunda başka sıkıntım yok
1) İç mekan kalitesinin artırılması. 2)İç mekanda gelen motor sesinin iyileştirilmesi 3)Standart esp
ben de daha 1 hafta önce arabasını almış birisi olarak aux girişinin torpidoda olmasına hasta oldum, ancak bu kadar kötü bir yer seçilebilirdi, tasarlayan mühendisleri kutluyorum..
en azından yenilerde aux girişi var
başka bi başlıkta dile getirmiştim ama burası daha uygun sanırım:
-arka koltuk aydınlatması yok.
quote:
Orijinalden alıntı: ssmmtt
Titanium'larda var
cd çalarda da çok dandik alalı daha yeni oldu ama arıza çıkardı phone diye bir yazı çıkıyo nasıl çözeriz bilgisi olan varmı
quote:
Orijinalden alıntı: @immortal
quote:
Orijinalden alıntı: ssmmtt
Titanium'larda var
comfotlara da takamazmıyız acaba arka koltuk aydınlatması?
bluetooth olabilirdi ayrıca c sınıfı olduğunu unutmamalı otomatik koltuk falan :D
TXP kullanıcıyım kapılardaki adi plastikten nefret ediyorum
1.3 dizel otomatik bile var hatta citroen ve peugeot da aynı motorun otomatiği var fordada olmalıydı [dizele CVT takılmicanı ben bile biliyorum rezaletti bi önceki kasa]
farlar kapı açıldığında yanmalıydı far sensörü var sonuçta
kemer ikazını daha geniş yapabilirlerdi beğenmediğim astrada bile yolcu ikazı var
jant seçeneği olmalıydı her donanıma 1 tane saçma!
ama yol bilgisayarı konusunda gerçekten tebrik ediyorum astrada konsolun ortasında kocaman var ama sadece gösteriş fordun kinin pixelleri 2 3 4 5 hatta 6 ya katlar
ha birde çok gerekli değil ama kaputu çubuklu olmamalıydı 96 vectralarda bile var komik gerçekten
1.Daha fazla ses yalıtımı olmalıydı özellikle motor sesi 2.CD çalar neden standart mp3 calmıyo da dusuk versıyonlarda track calıyo bi mp3 okuyucunun maliyeti ne kadarki Ford'un bundan kaçması ayıp bişey bence 3.Kapılar açıldığında farlar otomatik yanmalıydı. 4.fan acıldığında klimanın otomatik çalışması cok sacma olmus. 5.115 bg lik bi arabaya neden 6.vites koymamıslar bence araba ıstıyo özellikle 110 dan sonra 6.En azında sofor koltuğu elektrikli olmalıydı ve esp standart olmalıydı.
Bunlar dışında arabamı zevkle kullanıyorum
Bir hata var sanırım. 130-140 ile giderken 5. viteste 3000 devirde olmuyor tdci focuslar; 2500 civarlarında oluyor henüz. 2000 devirde 100 km. ile gidiyor.
1.3 mjet diyerek astraları kastediyorsanız onlar kısa oranlı 6 vites olmak zorunda çünkü motorları çok güzçsüz. Ama onlardada şehir içi sürekli vites değiştiriyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: babazulaua
1.3 mjetler bile 6 ileri 109 luk TDCI larda 6 ileri manuel olmalı 130-140 devir 3000 e dayanıyor.
slm arkadaslar varmı yetkili ford bayiilerden lpg takan ıstanbul için garanti bozmadan. ankaradaki başer ford bayide boyle uygulama varda ıstanbul içinde yapan yokmu ? sevgiler
quote:
Orijinalden alıntı: ksk307
Bir hata var sanırım. 130-140 ile giderken 5. viteste 3000 devirde olmuyor tdci focuslar; 2500 civarlarında oluyor henüz. 2000 devirde 100 km. ile gidiyor.
1.3 mjet diyerek astraları kastediyorsanız onlar kısa oranlı 6 vites olmak zorunda çünkü motorları çok güzçsüz. Ama onlardada şehir içi sürekli vites değiştiriyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: babazulaua
1.3 mjetler bile 6 ileri 109 luk TDCI larda 6 ileri manuel olmalı 130-140 devir 3000 e dayanıyor.
109hp focus 2.5 için 5. vites 3000devir/dk'da 155km/sa hız yapıyor.
Katıldığım bazı görüşler var. Tekrar etmeyeceğim ama yazılmayan bir tane eklemek istiyorum. O da koltuk ısıtma. Kışın çok gerekli oluyor yahu :)
focuslarda var tabi standart değil basarsın parayı full artı full alırsın tamamdır