Forumu baştan aşağıya gezdim ama böyle bir başlık bulamadığım için açma gereği duydum. haziran 2010 da aldım aracımı 1.6 109 ps tdci titanium şu ana kadar çok memnunum ve tavsiye ederim kesinlikle fakat ufak tefek eksiklikler gözüme çarptı ve paylaşmak istedim.
1- Direksiyon üzerindeki kontrol düğmelerinde ışıklandırma yok ve gece yolculuğu esnasında oldukça sıkıntı yaratıyor. 2- Arka cam ısıtma düğmesinin bulunduğu bölümde diğer kısımlarıda değerlendirebilirlerdi diye düşünüyorum 3- Şöför tarafında üstte bulunan gözlük koyma yerini daha büyük yapabilirlerdi çoğu gözlük içine sığmıyor. 4- Aracı kitlediğimizde yakıt depo kapağı kitlenmiyor başkaları tarafından kolayca açılabilir. 5- Katlanabilir elektrikli yan aynalar olsaydı süper olurdu diye düşünüyorum.
Sizinde değerlendirmelerinizi bekliyorum.
1-dikkat dağıtaiblir diye diyenler var. meslea focus I in cc tuşlarında on ve set acc de tırtıklı kısım var gece daha rahat bulmaya yarıyor. 2-o kısında koltuk ısıtma ve eskiden esp tuşları ile yan hava yastığı iptal kısmı olarak tasarlanmıştı ilk kasada. sonradn esp menüye alındı.ısıtma bölümü yine kullanılıyor yurt dışından. 3-o olabilir 4-pompa dışında başka cisim girmiyordu galbia (forun araçla beraber verdiği hunimsi şey dışında) 5-bu da var.
11 Focus Comfort HB için:
1- Aslında kabartmalı tuşlar olsa iyi olurmuş. 2-Depo merkezi kilitle kitlense iyi olur. Koku sensörü olduğu için kapak açılmaz rahat olun demişlerdi. 3-Fanı açtığımda klima da kendiliğinden çaılışıyor her seferinde bunu anlamış değilim!Bu konuda bilgisi olan var mı? 4-Yan dikiz aynaları kendiliğinden katlanmıyor ama yıkamada fırça vurunca katlandı. Bunu bir zararı oldu mu hiç bir fikrim yok! 5-Renkli cam yok bu istediğim bir şeydi.
Bunlara rağmen gayet keyifli,rahat ve seri bir araba 1,6 100 beygire göre. Makyajdan çok sağlamlığa önem veren biri olarak uzaktan aracıma bakmak güzel bir duygu. Aşkam farlar gayet yeterli derecede aydınlatıyor.İçerdeki ışıklandırma renkleri de hoş.
evet fordun verdiği huni ve benzin pompası dışında bişey girmiyor ama kapağın başkaları tarafından açılıp kurcalanması hatta sert bir hamle ile kırılması mümkün türkiye gibi bir yerde özelliklede bu yüzden araçla beraber kitlenmesi iyi olurdu.
Ben yan aynaların biraz daha uzun olmasını isterdim.Kör nokta problemi oluyor. Bunun yanında frenlerin daha iyi dozlanması ve keskin olmasını isterdim.
quote:
Orijinalden alıntı: NateHuffman
Ben yan aynaların biraz daha uzun olmasını isterdim.Kör nokta problemi oluyor. Bunun yanında frenlerin daha iyi dozlanması ve keskin olmasını isterdim.
+1... Aynı zamanda Mp3 çaların tüm modellerinde standart olması ve Mp3 çalarının üstünde USB girişi olması iyi olurdu bence.Ve mutlaka biraz daha iyi ses yalıtımı lazım bence.
Daha geniş paspasları olsun isterdim. Bu işi döşemeciye hallettirdik ;)
+1... Aynı zamanda Mp3 çaların tüm modellerinde standart olması ve Mp3 çalarının üstünde USB girişi olması iyi olurdu bence.Ve mutlaka biraz daha iyi ses yalıtımı lazım bence.
Ben alırken otokoç istinyede ses izolasyonu, motor koruma vs paketi vardı. 400 tl karşılığında yaptılar. Ses problemi pek yok araçta diyebilirim. Normalde çok ses aldığını bildiğimden yaptırdım.
Ses yalıtımı daha iyi olsaydı Araba havada durmasaydı
daha güzel olurdu...
merhaba..
Depo kapağı huni hariçte açılabiliyor..onun için dikkatli olun derim..
Comfort'şarda arka camlar otomatik değil
1.3 mjetler bile 6 ileri 109 luk TDCI larda 6 ileri manuel olmalı 130-140 devir 3000 e dayanıyor.
1-klima ve teyp ekranları,orta konsolda büyük bir ekrandan görüntülenmeli 2-Arka kapı cepleri olmalı 3-En azından şoför koltuğu komple elektrikli olmalı 4-Kapılar açıldığında farlar direk yanmalı
quote:
Orijinalden alıntı: senechaux
1-klima ve teyp ekranları,orta konsolda büyük bir ekrandan görüntülenmeli 2-Arka kapı cepleri olmalı 3-En azından şoför koltuğu komple elektrikli olmalı 4-Kapılar açıldığında farlar direk yanmalı
evet şöför koltuğu elektrikli olabilirdi.
şöför koltuğu elektrikli olan donanım var zaten, ondan alsaydınız keşke.
tek eksik arka cam da perde, manuel dahi olsa standart bir arka cam perdesi iyi olurdu
quote:
Orijinalden alıntı: maestro_34
tek eksik arka cam da perde, manuel dahi olsa standart bir arka cam perdesi iyi olurdu
titanium modelini aldım ama öyle bir özellik yok maalesef
quote:
hocam aracım 2010 titanium x paket,elektrikli koltuk olması için daha hangi paket almam lazım üstüne:) 2007 ghia aracımda koltuk yükseklk ayarı elektrikli iken 2010 aracımda manuel olması ilginç
quote:
Orijinalden alıntı: senechaux
quote:
hocam aracım 2010 titanium x paket,elektrikli koltuk olması için daha hangi paket almam lazım üstüne:) 2007 ghia aracımda koltuk yükseklk ayarı elektrikli iken 2010 aracımda manuel olması ilginç
bende onu kastetmiştim hocam, bende '06 ghia var, koltuk elektrikli, tıpkı sizin eski araç gibi, ama '10 modelde koymamaları saçmalık olmuş
Otosan istemedi ford yollamadı :)
yoksa ilk geln titanyumlarda vardı.
e o da saçma, yani en başta gelenlerde var da sonra gelenlerin ve onları alanların günahı ne?