Şimdi Ara

FORD FOCUS ZETEC-S ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi baylaşalım.(eski kasa) (216. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.682
Cevap
8
Favori
437.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • atikliği jantın küçük olmasında da olabilir 14'' nisbeten ince taban lastik :D yakıtı normaldir karşılaştırılan araçlar az yakıyordur
  • Arkadaşlar bugün aracıma 4 adet goodyear lastik aldım.Altındaki lastikler bitik ve bombeli falandı.Lastiklere 4x100=400 lira verdim.
    Ve Ford un fabrikada koydugu yagdan 5-30W lik yag ve filtresini degistim.90 lira da o derken kabaca 500 liralık masrafım oldu.

aklıma takılan bir iki seyi paylaşayım.

Araçtaki motor yağı cok kötü görünmemesine karşın (ki bu degişir kişiden kişiye) yağ seviyesi minimum idi.5 lt yağ koyduk ve maxta su anda...
    Aracın yüksek devirli gibi çalışması sözkonusu idi ki bu bahsettigim ustanın da ifade ettigi üzere iticiler sesli calısıyor idi.Bu iticilerden gelen ses neye dalalet olabilir?Benden önceki kullanıcı 10-40 gibi bir yag kullanmış ve bundan olabilir mi?Bu gibi sorunla karşılaşan var mı?Aslında bu sesli de diyebilecegimiz çalışma rölantinin 10-11 oldugu durumlarda hissediliyor.Aracın içinden herhangi bir ses yok ya da çekişte bir sıkıntı yok,egsozdan duman atma vs yok.Hatta aracın çekişi cok ii....Şu anda depom yarım olmadı ,yarıya cok yakın ve 320 km yol yaptım.Ş.içinde...Rölantideki olay forumda önceki sayfalarda da yazan rölanti valfi ya da kelebek temizligiyle ilgili olabilir.Henüz bu anlamda büyük bi bakıma sokmadım aracı...

Konuyla ilgili cevaplarınızı bekliyorum.Belki anlatamamışımdır siz sorun ben yanıtlayayım....

• itici dediğin şey sübapların sesiyse focuslar için normaldir. biraz şıkırtılı çalışır, baktırdığın usta focus ustası değilse ilk bakışta ayarı bozuk diyebilir. ama dinlemeden birşey söylemek zor tabi. 10 40 yağ herhangi bir sorun çıkarmaz. kitapçığında bile yazar 10 40 kullanılabilir diye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunyazar

Arkadaşlar bugün aracıma 4 adet goodyear lastik aldım.Altındaki lastikler bitik ve bombeli falandı.Lastiklere 4x100=400 lira verdim.
    Ve Ford un fabrikada koydugu yagdan 5-30W lik yag ve filtresini degistim.90 lira da o derken kabaca 500 liralık masrafım oldu.

Araçtaki motor yağı cok kötü görünmemesine karşın (ki bu degişir kişiden kişiye) yağ seviyesi minimum idi.5 lt yağ koyduk ve maxta su anda...
    Aracın yüksek devirli gibi çalışması sözkonusu idi ki bu bahsettigim ustanın da ifade ettigi üzere iticiler sesli calısıyor idi.Bu iticilerden gelen ses neye dalalet olabilir?Benden önceki kullanıcı 10-40 gibi bir yag kullanmış ve bundan olabilir mi?Bu gibi sorunla karşılaşan var mı?Aslında bu sesli de diyebilecegimiz çalışma rölantinin 10-11 oldugu durumlarda hissediliyor.Aracın içinden herhangi bir ses yok ya da çekişte bir sıkıntı yok,egsozdan duman atma vs yok.Hatta aracın çekişi cok ii....Şu anda depom yarım olmadı ,yarıya cok yakın ve 320 km yol yaptım.Ş.içinde...Rölantideki olay forumda önceki sayfalarda da yazan rölanti valfi ya da kelebek temizligiyle ilgili olabilir.Henüz bu anlamda büyük bi bakıma sokmadım aracı...

Konuyla ilgili cevaplarınızı bekliyorum.Belki anlatamamışımdır siz sorun ben yanıtlayayım....

goodyear'in hangi model lastiğini aldın?

• arkadaşlar lpg yakıt sarfiyatlarınızı paylaşırmısınız lütfen ş.içi
  • Evet sübap sesi bu bahsettigim.

Aldığım lastikler de goodyear ın duragrp adında bir lastigi.
  • goodyeraerın yeni lastiği mi o hani belli km sonra yeni dişi çıkan fiyat çok ucuz ebadı nedir tam olarak
  • Evet sanırım o, şimdi web sitelerine baktım.Duragrip serisi bir lastik.Lastigin normal satış fiyatı 137 TL, ben peşin olarak aldım.Biraz pazarlıkla aldım.Sökme takma balans da içinde tabi.Ankara'daysanız, Konya yolu, Konya istikametinde emeç köprüsünün altından geçtikten sonra sağda PO'daki Karadeniz Petrol'den aldım.Genel bir araştırma yapmıştım lastikçilere gidip.Michelinler 110-120,Lassalar 100,Petlas 75,Goodyearlar 110,Bridegstone 100 civarı.Bunlar peşin rakamlar.Kart falan vade olursa vade koyuyorlar.Ancak dün Ankamall-Koçtaşta aynı ebatta continental lastiği de 127 TL ye gördüm.İndirim falan yok taksit vardı mesela.Yani peşin de taksit de aynı....

Bu arada aklım hala subap sesi gibi gelen o şıkırtılı seste. Dün başka bir focusa baktım. Sedan , o da 2000 model ambiante 110bin kmdeydi. Yinelemem gerekirse benim aracım 140 binde ve HB. Onun çalışması daha bir sessizdi benimkine göre...Forum sayfalarında bir araştırma yaptım ve fordların evet biraz şıkırtılı çalışacagının normal oldugu yönünde yazılar var.Ancak bir kesim fordlarda subap ayarını arac kendi yapar diyor, bir kesim de ayar yapılabilir diyor.Bu konuya bir açıklık getirebilirmisiniz?Subapların çalışması motor yağı ile direkt ilgili ise, açıkcası yağ degisiminden önce daha gürültülü idi (bu grültü içeriden duyulmuyor yine de) şimdi ise daha sessiz anca yine de gürültülü.Çok takan biri degilim, hani bunu evham yaptı diyebilirsiniz. Ve mutlaka görmeden duymadan bisey diyemezsiniz belki ama bu gibi birseyler karsılastınız mı paylaşırsanız sevinirim...Benden önceki sahibinde 7 yıl kalmış araba.Yani ben 3.sahibiyim.Önceki bir bayanmış ve aracı cok devirli ve ş.arası yüksek hızlarda kullandıgını belirtti.Km yi de uzun yolda yapmış.Ankara-İst. arası....Dediğim gibi egsozda herhangi bir mavi ya da beyaz duman yok.Egsozdan gaz attıgını elinizi 5 cm yaklaştırdıgınızda anlıyorsunuz.Egsozda herhangi bir titreşim de yok.Motor kapağı üzerinde herhangi bir yağ atma vs yok.Manifoltun altındaki baglantı borularında az da olsa yağ görünüyor.Ama terleme sanırım.Yani ıslak görünüyor ama damlatma falan yok.Motor devrinde bir düzensizlik yok.Hatta 3.viteste devir saati hangi hızda artıyorsa km de o hızda artıyor.Bunları aracın çekiş performans ve yakıt durumu ii oldugu icin de yazıyorum.Yorum yapanlar benim bu dogru ya da yanlıs bilgilerimi degerlendirerek yapsınlar diye bolca yazıyorum.

Aracın fabrika tüketim degerleri ş.içi 9.1, ş.arası 5.4 olarak verilmiş ambiante serisi için.İlk msjlarımda yukarıda 5.84 lt/100 km lik agırlıklı ş.arası yolda tükettigimi yazdım.Yani bu acıdan da bir sorun yok.

Cevaplarınıza teşekkürler.

• ceyhun yazar bey aracınızı ne kadara satın aldınız?
  • 2001 model focus hatchback ghia benzinli otomatik 80-90 bin civarı temiz bi arabayı kaça alabiliriz. 16.000 tl iyimi sizce.
  • gayet makul bir fiyat,temiz ve orjinalse.
  • dragis kardeşim aracımı 14500e aldım.
  • maydemir52 kardeşim o fiyatlara alsan aşırı pahalı demem ama ister ghia olsun ister ambiante 15binden fazla para vermezdim.İnternet ilanlarındaki şişkin fiyatlarda bie 15-16 yazan varki bunların 1000 lira altını düşün derim. Ama satıcıya kalmış tabi. Önümüz de bahar malum fiyatlar yükselecektir.Acele etmek lazım...O fiyata hiç boya değişen olmayan herseyi calısır ve bakımları yapılmış lastikleri iyi durumda bir arac alınabilir bence...
  • teşekkürler kardeş. bakalım yarın gidip görüşcem. aslında pazarlıksız 16.500 istiyoda 500 indirir diye düşünüyorum. belki dediğin gibi 15 ediyodur ama rengi en sevdiğim renk (metalik açık mavi) ve içi çok temiz olduğundan 1000 tl yi gözüm görmicek fazla. 15 e lacivert olsa yada sedan olsa hiç bakmazdım mesela. neyse bakalım hayırlısı. zaten benim kadarda araba seçiminde kararsız biri yoktur heralde. öyle alakasız arabalar arasında geçiş yaptımki gülersin.
  • merhaba arkadaşlar. 2005 FOCUS GOLD COLLECTİON SEDAN 1,6İ ESKİ KASA. 54000 KM. DİJİTAL KLİMA, ÇELİK JANT, SİS FARI, ABS, LPG (BAYKAN) SIFIR LASTİK, CD ÇALAR, BOYA KAZA YADA DEĞİŞEN YOK. BİR KAÇ YERİNDE HAFİF ÇİZİKLER VAR. ONUN DIŞINDA ORJİNAL VE TEMİZ BİR FOCUS. BU ARABA KAÇ LİRA EDER? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

http://foto.arabam.com/ikincielfoto2008/IlanFotograflari/2009/04/03/1721548/1_image_for_silan_1721548.jpg
  • dediğin gibi temizse bence 20-21 eder
    quote:

Orjinalden alıntı: reltan

merhaba arkadaşlar. 2005 FOCUS GOLD COLLECTİON SEDAN 1,6İ ESKİ KASA. 54000 KM. DİJİTAL KLİMA, ÇELİK JANT, SİS FARI, ABS, LPG (BAYKAN) SIFIR LASTİK, CD ÇALAR, BOYA KAZA YADA DEĞİŞEN YOK. BİR KAÇ YERİNDE HAFİF ÇİZİKLER VAR. ONUN DIŞINDA ORJİNAL VE TEMİZ BİR FOCUS. BU ARABA KAÇ LİRA EDER? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

http://foto.arabam.com/ikincielfoto2008/IlanFotograflari/2009/04/03/1721548/1_image_for_silan_1721548.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karenin -- 19 Nisan 2009; 12:14:54 >

• teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunyazar

Arkadaşlar bugün aracıma 4 adet goodyear lastik aldım.Altındaki lastikler bitik ve bombeli falandı.Lastiklere 4x100=400 lira verdim.

yeni aracınız hayırlı olsun

o şıkırtı sesine yapılacak bişey var aslında

aracınızı vakit bulduğunuz bi zamanda servise götürün , yeni yazılım varsa atsınlar , kullandığınız yakıtın oktanını 97 ye ayarlatın , ve shell 97 kullanın , ses mes kalmaz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 21 Nisan 2009; 19:44:44 >

• Merhaba Arkadaşlar,

Bende aranıza yeni katıldım. 2005 Ghia 1.6i Benzinli aldım. Bayan kullandığından ufan tefek eziklerim var ama araçta kaza, değişen yok. Bu arabanın kitapçığı veya kullanma kılavuzu gibi soft bulabileceğim dökümanları varmıdır? Varsa paylaşırmısınız?

Saygılar,
  • aradığınız herşey bu topikte var
  • 
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.