Şimdi Ara

FORD FOCUS ZETEC-S ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi baylaşalım.(eski kasa) (215. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.682
Cevap
8
Favori
437.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. malatyanın kuluncak diye bir ilçesinde çalışıyorum merkeze 110 km uzaklıkta ve yollarıda tehlikeli olduğu için zırt pırt malatyaya gidip gelemiyoruz. 2005 model focus comfort kullanıyorum. arkadaşlar motorun yan tarafında bir kayış var dikkatlice baktığımda kayışın üzerinde 1-2 milimetre uzunluğunda çatlaklar gördüm. arkadaşlar bu triger kayışımı hani 90 binde değişmesi gereken kayış mı? bu arada triger kayışı ise serviste kaça değişiyorlar bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
  • Imnggen kardeşim, gittik atiker'e.Ayar düşükmüş.Düzelttiler maa motor arıza ışığı sönmedi.Belli bir kilometre gittikten sonra sönecekmiş.Sönmezse sökerim kutup başıı söner
    Birde motor su eksiltiyordu.Asıl korkumda buydu.87000 km'de araba, hele hele hiç hararet yapmamışken 8ki 2000 motor öyle kolay hararet yapmaz değil mi Imnggen kardeş) conta yakmış olabilir mi diye bile düşünüyordum artık.10 günde bir genleşme kabında su minumuma iniyordu.Sadede gelelim, su da lpg beyninin altındaki bir boruya takılan kelepçe gevşemiş, oradan gidiyormuş.Kelepçeyide dğiştirdik, inşallah sorunumuz kalmadı.Artık arabamla iligli çok konuşmayacağım.Ufak tefek arızalarda olsa nazarım değiyor.(Arabamın çekişi, gidişi, yol tutuşu muhteşem diyorum gaz teli kopuyor, az yakıyor diyorum lpg ayarları bozuluyor)
    herkese kazasız sürüşler

• quote:

Orjinalden alıntı: bozkurt87

Merhaba arkadaslar elimde indiglo kadran var binbir guclukle getırttığim kadranı paraya sıkıştığım için kullanmadan samayı düşünüyorm bendeki kadranın linkini aşağıda veriyorum eğer beğenirseniz satabilirim Çok kaliteli ve verdiği renkler çok güzel...

link

http://cgi.ebay.de/Plasma-Tacho-Tachoscheiben-Ford-Focus-Benzin-20-220Km-h_W0QQitemZ200257196045QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item200257196045&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318

bunu uygulamak için ne yapmak gerekiyo göstergenin mikası nasıl çıkacak

• gostergenın mıkasının nasıl cıktıgını bilmiyorum ama bunu takan bazı focuslar gordum ankarada bir iki yerde satılıyordu ve fiyatlar cok yuksektı Siz araç hakkında daha bilgilisiniz benden eminim bunu da halledersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozkurt87 -- 4 Mart 2009; 23:09:28 >
  • merhabalar arkadaşlar ben istanbuldan ali aracım 2005 ghia focus 1,6 i benim aracımda lpg li bir konuda yardımcı olmak isterim. arıza ışığı sürekli yanmaya devam edecektir yakıt değiştiğinden dolayıdır. bende 8 aydır lpg kullanıyorum bu sorun gördüğüm bütün focuslarda mevcuttur ama bir sorun yaratmaz emin olabilirsiniz.
  • bu arada lpg li araçlarda en yüksek hız oranı nedir yüksek hıza ulaşan arkadaşlar bilgi verebilirseniz çok memnun olurum şimdiden sağolun.
  • lpg li focuslarda arıza lambası yanması normaldir diye bir şey yok, farklı istasyonlardan farklı markalarda lpg alınsa bile...

mutlaka aracın lpg kalibrasyonunda veya başka bir yerinde sorun vardır... 20.000 kmdir brc my07 ile aracımı kullanıyorum. bir kez bile arıza ışığı yanmadı. bilginize

quote:

Orjinalden alıntı: ali ağgül

merhabalar arkadaşlar ben istanbuldan ali aracım 2005 ghia focus 1,6 i benim aracımda lpg li bir konuda yardımcı olmak isterim. arıza ışığı sürekli yanmaya devam edecektir yakıt değiştiğinden dolayıdır. bende 8 aydır lpg kullanıyorum bu sorun gördüğüm bütün focuslarda mevcuttur ama bir sorun yaratmaz emin olabilirsiniz.
  • kullandığım sistem milano ve aracımda arıza ışığı yandığı gün götürdüm ve yakıttan kaynaklandığını söylediler inanmadım başka bir servise gittim oda atikerdi ve 2 adet focus gördüm onlarında arıza lambası yanıyordu onlarda aynı sikayetten gelmişlerdi aynı cevabı aldılar . olmadı servise götürdüm servis herhangi bir sorun olmadığını ve bu tür olayın çok geldiğini söylediler. ve arıza lambam yanıyor dediğimde de direk araç lpg limi diye sordular. ve onada inanmadım kendi arkadaşımın çalıştığı servise gösterdim aynı şeyleri söylediler yakıt değiştiği için arıza olarak algılıyabiliyor ve arıza ışığını yakıyor bu tür olayla karşılaşıyorlar. arıza lambasını tekrardan söndürdüklerindede sorun tekrarlanıyor. sadece gördüğümü söylüyorum. kusura bakmayın kimseyi yanıltmak istemem.
  • Kalibrasyon hatasıdır..
    Bilgisayara bağlayın P0171 hata kodunu görürsünüz..
    Fakir karışımdır, Lpg'cinin söndürmesi gerekir..
  • evet denedi söndü ama tekrar yandı eğer gerçekten çözümü varsa sevinirim çünkü çok denedik hep aynı sonuç yaklaşık 18.000 km kullandım hala aynı gittim servisler hep aynı şeyi söylüyo arıza yok yakıttandır diyolar . yinede teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için eğer bir başka çözüm varsa sevinirim. şimdiden teşekkürler.
  • Tamamen lpg kiti ve ustası kaynaklı bir arıza Ali Bey..
    Olmaması gerekir. Sürekli fakir karışımda kullanmak iyi değildir, Fazla ısıya sebep olur, subaplara zarar verebilir..
  • hayırlı günler dostlar büjileri değişmeyi düşünüyorum motorcraft yerine bosch alsam sorun olur mu ?
  • olur hatta bu gün bosch servisinde yeni bujilere baktım daha uzun ömürlü deniliyordu ama fakrika değerinde olması önemli marka farkı sorun yapmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa-T -- 7 Mart 2009; 21:58:24 >
  • izmir için servis tavsiyesine ihtiyacım var. yıllık bakım yapılacak. standart yağ değişim. duğles 200 lira diyor. sizlerin önereceği bir yer var mı?
  • arkadaşlar merhaba bende aranıza yeni katıldım . benim arabam 2005 collection atiker sistem lpg'li, geçen gün 350 kilometrelik bi yolculuğun son 20 kilometresinde motor arızsı ikaz lambası yandı. acaba bunun lpg sistemiyle bir alakası var mı aynı problemi yaşamış arkadaşlar varsa cevaplarını beklerim. bide arkadaşlar ben eskişehirdeyim ve buralarda atiker bayi olarak tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı cevaplarınız için şimdiden teşekkürler herkese kolay gelsin
  • herkese merhabalar arkadaşlar.2003 focus comfort kullanıorum bende ve son 6500 km dir lpg li kullanıorum Lovato marka taktırmıstım 6 ay önce.ilk başlarda 2-3 defa arıza lambası yandı dediginiz gibi bunun hata raporlarını cıkarttıgımda ya oksijen sensörü hata verdi yada en sonuncusunda ki gibi fakir karısım hatası verdi.oksijen sensörü eksozdan cıkan gazın degerlerine göre beyne aktarım yaptıgı icin benzin yerine lpg degerleri ulasınca hata veriodu.fakir karısımda ise lpg servisinizin titiz bir ayar yapması lazım yoksa yine yanıcaktır.ben değerleri %10 arttırttım lpg servisinde birazcık daha fazla yakar belki ama motor icin bir sıkıntı kalmaz ve aklınız rahat olur.son 4500 km dir yaklasık ısık yanmıyor ve bugun ölçtüğüm degerler ankara da shell gas 1,48 TL den gazi bitirerek boş depo ile ölçtüm 130 bin yaktı tamamı şehir icinde kullanıldı.ankara trafigi son yıllarda malum durumlarda :) ankaralı arkadaslarım bilirler.
  • bende ankaradayım brc lpg kullanıorum benm aracım 160 kurus yakıo nie bu kadar fark edioyor acabba aracım 1.6 motor 2001 focus ghia
  • çok geride kalmışız. güncel...
  • Merhaba Ben Ankaradan katılıyorum,
    2000 model 1.6 ambiante benzinli düz vites bordo bir focusla ilk kez focuslanmış oluyorum.Ve opel hastalıgından kurtulmuş olmanın mutlulugunu yasıyorum.

Herkese keyifli forumlar
  • Tekrar merhaba,

Aracımı gecen hafta aldım ve 3 parça boyası olan,değişeni olmayan
    bordo renkli ambiante serisi abs li yani güvenlik paketli bir araç...
    Aracın km si 140 binde ancak dikaktimi ceken aracın cok seri oluşu.
    Genel kaygı hep fazla yakacagı yönündedir ki ben tam tersini ıspatladım 2 günde.Nasıl mı?
    Tabi ön bilgi olarak aracın trigeri ve baskı balatası değişmiş, frenler oldukca
    iyi durumda.
    Aldıgım gün depomu fulledim ve km yi sıfırladım.Ş.içine fazla girmeyerek bir
    sonraki günün akşamına kadar 113km yol yaptım ve tekrar benzini fulledim.
    Tam 6.60 lt aldı.Bu da 5.84 lt/100 km yapar, 17.3 krş/km eder.Aracım benzinli...
    Dikmen ostim ya da eryaman güzerhında 113km nin yaklaşık 80 km si 90ı kesinlikle
    geçmedigim yollardı.Bence tüketim süper.Şimdi kalan depomu en azından yarılayıp tekrar fulleyerek
    son duruma bakıcam.Şimdi agırlıklı ş.içi gidiyoruz.evden işe 6-7 km lik bir güzergah.
    GOP trafigini bilenler bilir.Bayagı sıkısıktır sabah akşam.Beklendim 8 lt civarı ama görücez...

Bütün bunlar bir yana ya bu arabada bir tür güc arttırıcı var ya da bir yazılım adı herneyse,
    ya da bircoklarının dedigi gibi araba ilk alındıgında motoru iyi açılmıştır ve bayan arabası
    bakımlı olur diyorlar.Focuslar atiktir digerlerine benzemez diyorlar.
    Benden önceki sahibi yetkili serviste bakım yaptırmış hep.

Garibime giden aracın 1.6 motor ve 8 yasında olmasıyla ilgili.Sıfır olsa anlıycam, yani cekişi cok cok ii.
    Kullananlar bu arada bi gariplik var diyolar hep...Benim de aklıma chip tuning falan geliyor.
    Ama arabanın gerek ici gerekse dısı cok orjinal ve hicbir oynama yok.Araba ankara arabası.Sökülüp
    üzerinden alınmış da olsa ne jant var ne icinde bir modifiye ne farları, ne kaputun altında acık hava filtreleri
    vs.Cok anlamasam da öyle bisey oldugunu da düsünmüyorum.Sizce ne olabilir.Gercekten focuslar
    bu kadar seri arabalar mı?Aracın HB olması da gercekten virajlarda süper bir tutuş saglıyor sanki.

Yani focusa aşık olmuş biri olarak gercekten memnunum , ve forumda ii oldu..
    Oku oku bitiremiyorum günlerdir...Genelde begeniler üst seviye de ama şikayetler de hep
    yakıt yönünden sanırım.Çok yaktıgı söyleniyor.Bu konuda dedim ya ben de ilerleyen günlerde sonucu bildiricem...

Sağlıcakla Kalın.

• 
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.