Şimdi Ara

Ford FUSİON Grup-Paylaşım Kahvesi (50 Yİ GEÇTİK... 67 FUSİON KULLANICISI !!!) (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.457
Cevap
59
Favori
420.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: coolfire

Ben açıkçası karar veremiyorum ne yapacağıma. Sonuçta fabrika çıkışında, kapı içerisine bahsettiğim değerleri yazmışlar. Hatta araç tam dolu ve bagaj dolu iken arka lastiklerin basıncını 42 yazmış

Sanırım servis; araba ilk geldiğinde dediğin değerleri vermişti.
  • bu arada araç yakında geliyor . (2004 fusion 1.6 ) tavana portbagaj çıtası yapmayı düşünüyorum . başka neler yapabilir gelince sizlerin fikrini almak isterim .
    ankarada aracı önce bir bakımdan geçirtmek istiyorum . önereceğiniz bir yer var mı ?
  • Bu grupta ki 14 kişiye ben dahilim değil mi ? :))) Ayhan1095 arkadaşım, aracı ilk alırken birçok bilgiyi benden almıştın, umarım hatırlamışsındır... Gruba dahil değilsem, lütfen dahil ediniz... Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayhan1095

Forumda kaç kişiyiz.
    Sorunlarımızı paylaşalım.
    Organize olalım.
    Fusioncular buraya...

1.ayhan1095 1.6 2008 TDCI
    2.35mmutlu35 1.6 2006 TDCI
    3.coolfire 1.6 I 2004
    4.erdalonline 2005 TDCI
    5.sky_dive 1.6 2006 TDCI
    6.TekBozok 1.6 2006 TDCI
    7.digiterdal 1.6 I 2004
    8.smurf1971 1.4 2005 TDCI
    9.umiterkan 1.6 2006 TDCI
    10. obekdas 1.4 2006 TDCI
    11.mertkaan29 1.6 2007 TDCI
    12.mercan_b 1.4 2006 TDCI
    13.nocturneox 1.4 2005 TDCI
    14[chamur]KİNg 1.6 O/V 2008

Tabi ki mert hocam Hatırlamaz olur muyum. Fusion aldım ve diyorum ki iyi ki Fusion

http://forum.donanimhaber.com/m_20044172/mpage_1/key_//tm.htm#20795245

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan1095 -- 30 Temmuz 2008; 15:03:08 >

• arkadaşlar , tam karar vermiştim ve ikinci el bir fusion alarak bende aranıza katılıyordum ki, bir dostum "istersen önce sikayetvar.com da bir araştır ondan sonra alacaksan al" dedi.

Ben de öyle yaptım ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadım.

Bu konuyla ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

Herkeze kolaylıklar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 09oz

arkadaşlar , tam karar vermiştim ve ikinci el bir fusion alarak bende aranıza katılıyordum ki, bir dostum "istersen önce sikayetvar.com da bir araştır ondan sonra alacaksan al" dedi.

Herkeze kolaylıklar.

Sevgili Kardeşim;

Sikayetvar.com da şikayet edilmeyen herhangi bir marka var mı ? Ben de 2007 1.6 TDCI Lux Fusion var. Tam 14 aydır kullanıyorum. Araç 16000 km ' de şu an. İnanki şikayetim yok. Hiçbir manada sıkıntı yaşatmadı bana araç. Hele yakıt ekonomisinde bu aracın üstüne tanımıyorum. Geçen hafta sonu Trabzon' a gittim. Yol bilgisayarında yakıt tüketimi 4.2 yazıyor ya, bu keyfi hiçbir şeye değişmem. Araç işi zevk işidir. Zevkler ve renkler tartışılmaz. Bu aracı beğendiysen, al ve güle güle kullan.... Saygılar...

• fusion'un motoru hem güçlü hem de sağlam,görünüşü de çok güzel ama içinden acayip ses geliyo yaa.ufacık çukur veya tümsekten yavaş geçmek gerekiyo yoksa araba orada kalacakmış gibi oluyor.takır tukur yol alıyorum.müziğin sesini açmasam aldığıma pişman olucam...ne gibi çözümler geliştirebilirim?bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yndm

fusion'un motoru hem güçlü hem de sağlam,görünüşü de çok güzel ama içinden acayip ses geliyo yaa.ufacık çukur veya tümsekten yavaş geçmek gerekiyo yoksa araba orada kalacakmış gibi oluyor.takır tukur yol alıyorum.müziğin sesini açmasam aldığıma pişman olucam...ne gibi çözümler geliştirebilirim?bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum.

Ses gelme olayı yaşayanlar olduğunu forumdan biliyoruz. Arka kapılar vs. Servislerde şikayeti dile getirince ses girmesini önleyici çalışmalar yapıldığını biliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 09oz

arkadaşlar , tam karar vermiştim ve ikinci el bir fusion alarak bende aranıza katılıyordum ki, bir dostum "istersen önce sikayetvar.com da bir araştır ondan sonra alacaksan al" dedi.

Herkeze kolaylıklar.

Ben Fusion ' u alalı 3-4 ay oldu sanırsam. 9000 üstü km yaptım. Araç güçlü motoru ve yakıt ekonomisi ile güzel bir araç. Gerçi ben önce tipini çok beğendiğim için aldım..Sıfır alacak olanlara kesin tevsiye ederim. Turbo olayına bayılacaklar. Yokuş çıkma daha keyifliolacak. 2. el işi ise şans işi. Çok iyi araştırmak lazım. Önceki sahibiçok hor kullanmışsa sesde çok yapar arıza da yapabilir bu tüm markalar için geçerli. Son alarak şikayet var da şikayet edilmeyen araba var mı...Ben de almadan önce ordaki şikayetlere takılmıştım ama araç biraz da şans işi...Ben ford modelleri içinde fiesta alacak yere fusionu tercih etmiştim.

• 1.4 TDCİ 2006 68 hp. 40.000 km. Listeye ekleyin arkadaşlar.
    Taş gibi araba ancak amortisörler de taş gibi malesef. Eşim hamileyken çok sıkıntı çektik. Bütün kasisleri çukurları beynime kazıdı. Hiç bir araba bu kadar sarsamaz.. Eşimi kontrollere başka arabalarla götürmek zorunda bile kaldım. Sıkıntılı hamilelik durumları ya da sarsılmaması gereken yolcunuz varsa dikkat edin.

Ekonomi, Sağlamlık, 1.4 motorda bile performans sınıfını rahatlıkla geçer. Konfor ve yol tutuşu bence zayıf. (Daha önce gol 4 üm vardı ona kıyasla)
    Bende de göğüslükteki kapak pimi kırıldı. Servis garantiden değiştirmedi. Bende yapıştırdım sorunsuz çalışıyor. Bir kerede silecek suyu pompası tıkanmıştı. Su azalınca takviyeyi geciktirmeyin. Benim hatamdı.

Garantiyi uzatmadım, son bakımını belki özelde yaptırabilirim.
    Ekonomik olduğu için kullanmaya devam...

Keyifli yolculuklar dilerim... Murat Irmak

• quote:

Orjinalden alıntı: basakmurat

1.4 TDCİ 2006 68 hp. 40.000 km. Listeye ekleyin arkadaşlar.
    Taş gibi araba ancak amortisörler de taş gibi malesef. Eşim hamileyken çok sıkıntı çektik. Bütün kasisleri çukurları beynime kazıdı. Hiç bir araba bu kadar sarsamaz.. Eşimi kontrollere başka arabalarla götürmek zorunda bile kaldım. Sıkıntılı hamilelik durumları ya da sarsılmaması gereken yolcunuz varsa dikkat edin.

Ekonomi, Sağlamlık, 1.4 motorda bile performans sınıfını rahatlıkla geçer. Konfor ve yol tutuşu bence zayıf. (Daha önce gol 4 üm vardı ona kıyasla)
    Bende de göğüslükteki kapak pimi kırıldı. Servis garantiden değiştirmedi. Bende yapıştırdım sorunsuz çalışıyor. Bir kerede silecek suyu pompası tıkanmıştı. Su azalınca takviyeyi geciktirmeyin. Benim hatamdı.

Garantiyi uzatmadım, son bakımını belki özelde yaptırabilirim.
    Ekonomik olduğu için kullanmaya devam...

Keyifli yolculuklar dilerim... Murat Irmak

Hoş geldin. Bu amortisörler sert ama ne kadar sert. Arkadaşlar fikirlerimizi paylaşalım...

• selamlar arkadaşlar 2007 1.4 tdci fusionum var. ben bugüne kadar araca hep normal diesel koydum bugünden sonra euro diesel e geçsem sorun olur mu yada bana faydası olur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknolog

selamlar arkadaşlar 2007 1.4 tdci fusionum var. ben bugüne kadar araca hep normal diesel koydum bugünden sonra euro diesel e geçsem sorun olur mu yada bana faydası olur mu?

eurodizel koyun diyorlar ve de opetten km kontrollü alman şart. Bir sorun olursa garanti kapsamı dışında kalabilirsin. Bence hatadan ne zaman dönülürse kardır.
  • merhaba,
    2004 fusion 1.6 sahibiyim. paylaşımlarınıza katılmak isterim.
    55.000 km aracım ve bakım zamanı yaklaşıyor, herhalde 250-300 ytl arası bir masraf çıkıcaktr. ayrıca lastikleride yenilemem gerekecek. tam olarak kafamda şekillenmesede ya bridgestone yada lassa almayı düşünüyorum. lastik satışlarında kampanyası olan bildiğiniz firma varmı?
  • arkadaşlar merhaba.
    size birkaç sorum var...
    fusionların altı yüksek mi?
    virajlı köy yolunda kullanabilir miyim..?savurma yapar mı?-gerçi uno dan alısıgım ben ama-

bir de ne kadar yakar?
    benzin-dizelli hangisini öneirsiniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mylife84

arkadaşlar merhaba.
    size birkaç sorum var...
    fusionların altı yüksek mi?
    virajlı köy yolunda kullanabilir miyim..?savurma yapar mı?-gerçi uno dan alısıgım ben ama-

bir de ne kadar yakar?
    benzin-dizelli hangisini öneirsiniz...

Altı biraz yüksektir. Yüksek olduğu için sarsar.Köy yollarında gayet iyi kullanılabilir. Savurmasına şahit olmadım. Ben kendim kullandığım için 1.6 TDCI (dizel) öneririm. Yakıt fabrika verileri şehir içi 5.5 litre/100 km; şehir dışı 4,0 litre/100 km...
    Benim ortalamalarım şehir içi 5.5 litre/100 km yani 2.99*5.5=165 bin tl; şehir dışı 4.3 litre/100km yani 129 bin tl...
  • Lastik seçimi ile ilgili kendi kişisel görüşlerim aşağıdadır, umarım faydalı olur.

Fusionumu ilk aldığımda araç aşırı sertti ve çok sarsıyordu. Fabrika çıkışında lastiklere aşırı hava basmışlar. Lastik değerlerini katalogdaki değerlere getirince biraz daha normale döndü. Araç fabrikadan Hankok (yanlış yazmış olabilirim) lastiklerle geldi. Bir süre sonra lastikler zıplama yönünde salınım yapmaya başladı. Aşırı hız yapamadım, uzun yolda yordu, vs. ama 60.000 km'ye kadar kullandım.

Lastik seçimimi Goodyear Duragrip'den yana kullandım. Aracın yol tutuşu arttı, sertlik azaldı, lastikler dengeli olunca yolda yağ gibi kayıyor gibi geliyor sürerken.

Neticede bu araçta lastik havası, türü, durumu diğer araçlara göre çok daha etkili. Örneğin bir opel vectrada ikinci sınıf lastik biraz konfor kaçırsa da tolere edilebilirken, Fusionlarda aracın karakterini değiştiriyor.

Aracım 65000km'ye ulaştı, periyodik bakım dışında büyük bir ekstra çıkarmadı. (1 ön ampül, 1 arka stop ampülü yaktı o kadar)

Herkese keyifli sürüşler.

• Herkese Merhaba
    Yakın bir arkadaşım için fusion bakıyoruz, fusion almayı çok istiyor bu nedenle focusunu sattı!
    Uzak bir kentten bulduk, gitti, ustaya gösterip alıp geldi ve serviste 90 binde diye aldığı araç 1 yıl önce 130 binde servise girmiş çıktı, birkaç ta sıkıcı problem çıkınca satıcının da iyi niyeti sonucu geri verdi ve aramaya tekrar başladık, nette ilanlarda dizel 1.4 fiyatları 20-21 arası değişiyor ama bizim limitimiz 18.5 -19 kadar.
    Bu limite 1.4 bulmak hayal midir?
    Çevrenizde satılık var ise yardımcı olursanız sevinirim.
    Biliyorum gereksiz yere topiğinizi işgal ettim ama kendime alacak kadar dert ettim, adama tertemiz aracını sattırdık ve şimdi satılık fusion bulamıyoruz!
    Saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: as74

Herkese Merhaba
    Yakın bir arkadaşım için fusion bakıyoruz, fusion almayı çok istiyor bu nedenle focusunu sattı!
    Uzak bir kentten bulduk, gitti, ustaya gösterip alıp geldi ve serviste 90 binde diye aldığı araç 1 yıl önce 130 binde servise girmiş çıktı, birkaç ta sıkıcı problem çıkınca satıcının da iyi niyeti sonucu geri verdi ve aramaya tekrar başladık, nette ilanlarda dizel 1.4 fiyatları 20-21 arası değişiyor ama bizim limitimiz 18.5 -19 kadar.
    Bu limite 1.4 bulmak hayal midir?
    Çevrenizde satılık var ise yardımcı olursanız sevinirim.
    Biliyorum gereksiz yere topiğinizi işgal ettim ama kendime alacak kadar dert ettim, adama tertemiz aracını sattırdık ve şimdi satılık fusion bulamıyoruz!
    Saygılar

Aradığınız Fusion dizel 1.4 mü yoksa benzinli mi olarak kaç model arıyorsunuz. Bulamamanız normal Fusion piyasada çok fazla olan bir araç değil.
    2005 dizel 1.4 TDCI 18-19 arası piyasası olabilir kanımca.

• Dizel 1.4 arıyoruz
    Model yılı önemli değil, tabii olursa 100 bini geçmemesi ve siyah olması daha bir tercih konusu. Dediğiniz fiyatlara temiz bir tane bulsak hemen alacağız.
    Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.