Şimdi Ara

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::. (536. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.980
Cevap
105
Favori
718.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 534535536537538
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba,

Sahibinden.com'da "ford kuga tesla" veya "ford kuga android" diye aratırsanız Navimex 4444 sistemlerini görmeniz mümkün.

Ben 2500'den aldım sistemi (Navimex Özen), Ankara EMR garajda 150 TL'ye taktırdım (yine anlaşmalı yeri).

Navimex Özen'den Mustafa Bey gayet ilgili, her türlü desteği İstanbul'dan vermeye çalıştı.

Bir de ödemeyi herşey bittikten ve sistem takıldıktan sonra almaları ayrıca beni memnun etti.

Açıkçası birkaç başka firmaya (aynı sitede ilanı olan) sorduğumda ödemeyi hemen istediklerini gördüm, bir de sorularıma (sonuçta başka ildeyim, yüzyüze görüşmem mümkün değil) yeterli ilgi göstermemeleri de beni Navimex Özen'e yönlendirdi.

Şimdilik memnunum, inşallah sıkıntısız uzun yıllar kullanırım. EMR'den arkadaşlar eski sistemi güzelce kutuladılar :)

Forum'da bu hususu bir eksiklik olarak gördüğüm için paylaştım (çünkü uzun süre 10.4 ve 12.1 inçlik sistemlere ilişkin sorularıma cevap aradım).

Hatta Necati Üstündağ Bey'in C-max'a kurduğu sistem de şu an sahibinden.com'da satışta (youtube'da videosu da var!).

Kendisi:
    "Cihaz 2013-2015 Ford Kuga için satıldığı halde, konsol aynı olduğu için Ford C-max aracıma takmak için almıştım fakat aracımın bazı donanımları ile uyumlu değilmiş.

Aracımın park sensörlerini ve klima kontrollerini tanımadı. Fakat direksiyon tuşları çalıştı. Bu yüzden bir ay kadar araçta takılı kaldıktan sonra orjinal radyoya geçtim ve daha sonra aracımı sattım." diye açıklamada da bulunmuş.

O nedenle Çin işine iyiki bulaşmamışım. Gerçi halen 12.1 ve 32gb olsaydı iyi olurdu, ama en azından deneyip almış oldum. Sorunlarımla ilgilenen bir muhatabım da var!

Dediğim gibi otopark dışında (doğal olarak yandaki sensörler) herşey şimdilik çalışıyor.

Almayı düşünen arkadaşlara da şimdiden hayırlı olması dileğimle... Sisteme ilişkin soru olursa cevaplamaya çalışırım.

Bu arada, DVR kayıt cihazı da istedim (sisteme USB'den takılabilir). bakalım Mustafa Bey ile bayramdan sonra telefonlaşacağız. İyi bir sonuç elde edersem onu da sizlerle paylaşırım.

• sarerer S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xwing

Merhaba,

Sahibinden.com'da "ford kuga tesla" veya "ford kuga android" diye aratırsanız Navimex 4444 sistemlerini görmeniz mümkün.

Ben 2500'den aldım sistemi (Navimex Özen), Ankara EMR garajda 150 TL'ye taktırdım (yine anlaşmalı yeri).

Navimex Özen'den Mustafa Bey gayet ilgili, her türlü desteği İstanbul'dan vermeye çalıştı.

Bir de ödemeyi herşey bittikten ve sistem takıldıktan sonra almaları ayrıca beni memnun etti.

Açıkçası birkaç başka firmaya (aynı sitede ilanı olan) sorduğumda ödemeyi hemen istediklerini gördüm, bir de sorularıma (sonuçta başka ildeyim, yüzyüze görüşmem mümkün değil) yeterli ilgi göstermemeleri de beni Navimex Özen'e yönlendirdi.

Şimdilik memnunum, inşallah sıkıntısız uzun yıllar kullanırım. EMR'den arkadaşlar eski sistemi güzelce kutuladılar :)

Forum'da bu hususu bir eksiklik olarak gördüğüm için paylaştım (çünkü uzun süre 10.4 ve 12.1 inçlik sistemlere ilişkin sorularıma cevap aradım).

Hatta Necati Üstündağ Bey'in C-max'a kurduğu sistem de şu an sahibinden.com'da satışta (youtube'da videosu da var!).

Kendisi:
    "Cihaz 2013-2015 Ford Kuga için satıldığı halde, konsol aynı olduğu için Ford C-max aracıma takmak için almıştım fakat aracımın bazı donanımları ile uyumlu değilmiş.

Aracımın park sensörlerini ve klima kontrollerini tanımadı. Fakat direksiyon tuşları çalıştı. Bu yüzden bir ay kadar araçta takılı kaldıktan sonra orjinal radyoya geçtim ve daha sonra aracımı sattım." diye açıklamada da bulunmuş.

O nedenle Çin işine iyiki bulaşmamışım. Gerçi halen 12.1 ve 32gb olsaydı iyi olurdu, ama en azından deneyip almış oldum. Sorunlarımla ilgilenen bir muhatabım da var!

Dediğim gibi otopark dışında (doğal olarak yandaki sensörler) herşey şimdilik çalışıyor.

Almayı düşünen arkadaşlara da şimdiden hayırlı olması dileğimle... Sisteme ilişkin soru olursa cevaplamaya çalışırım.

Bu arada, DVR kayıt cihazı da istedim (sisteme USB'den takılabilir). bakalım Mustafa Bey ile bayramdan sonra telefonlaşacağız. İyi bir sonuç elde edersem onu da sizlerle paylaşırım.
    Merhaba,

Müsait olduğunuz bir zamanda bir de video yükleyebilirmisiniz?
    Kör nokta uyarı ve şerit takip gibi özellikler gitmemiştir umarım.

• xwing X kullanıcısına yanıt
    Güzel görünüyor. iyi günlerde kullanın.
  • loadingmaster kullanıcısına yanıt
    Boş bir zamanımda video çekip yüklemeye çalışırım.

Kör nokta ve şerit takip gibi özelliklerin mevcut müzik sistemi ile ilişkisi olmadığı için etkilenmiyor.

Dikkat edilmesi gereken hususlar otomatik park, park sensörü, kamera, klima kontrolleri, direksiyon kontrolleri, mevcut hoparlör sistemi ile uyum v.b.

Diğer yandan piyasadan 9 inçlik bir sistem taktırıp, işlevsizleşen bir Sony konsol da istemedim (klasik konsol olsaydı şansı vardı). Onlar da 1500-2000 TL arası fiyat olacaktı. Servislerde takılan ve artık bulunmayan 8 inç'lik Navitech ile herşey çalışıyor, ancak duyduğum kadarıyla 4000TL bedelle taktırılmış. Cyclone'un sitesinde 10.4 inç sistem görünüyor 2 senedir getirilemedi. Cyclone'dan aldığım cevap "bu yıl düşünülmüyor". Bu dolar kuru ile bundan sonra ne olur bilemiyorum.

Ben zaten oto-Park'ı gözden çıkarmıştım. Bir kere denemek için düğmesine bastığım bir sistem.

Kuga sayıca az olduğu için sıkıntı yaşanıyor. Yoksa Focus ve Mondeo için seçenekler çok, 15 inç'lik sistemler bile var, benim taktırdığım fiyatlarla ve hatta altında.

Aliexpress'den 20'den fazla tedarikçi ile yazıştıktan ve 2 farklı firmadan (Otojeta ve Kirinavi) birisinden sipariş edecekken bu sistemi gördüm. Belki onlar da iddia edildiği çalışacaktı. İstediğim sistemleri kargo bedava olacak şekilde 500 Dolardan anlaşmıştım. Sistemler Android 7.1, 2Gb RAM, 64Gb ROM, 12.1 inç'di (taktırdığım sisteme göre daha büyük ve kapasiteleri daha yüksekti). Ama Rus sitelerinden riskli bir konu olduğunu biliyordum ve montajda yaşadıklarımla teyit etmiş oldum. Aracım Trend.X veya Titanium donanımda olsaydı muhtemelen çoktan sipariş vermiştim. Bahsettiğim veya bahsettiğiniz özellikleri kaybetmemek adına çok ince eleyip sık dokudum.

İnşallah hayırlısı olur, uzun ömürlü olur.

• haacar kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    Allah daha güzellerini sizlere nasip etsin.
    Bu arada sistemle çalışabilir gerçek ultra HD bir DVR cihazı bulmaya çalışıyorum.

Bulduğumda ADAS özelliğini de kullanmaya çalışacağım. Bendeki cep telefonuyla zamanında denemiş ve faydalı bulmuştum. Ancak, cep telefonu ile verimli çalışmıyor.

ADAS, orijinal şerit takip, aktif şehir içi güvenlik gibi olmasa da, bu özelliklere sahip olmayan araçlara belirli özellikler kazandırıyor. En azından görsel destek (sistem üzerinde) ve sesli uyarı sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xwing

Bu arada sistemle çalışabilir gerçek ultra HD bir DVR cihazı bulmaya çalışıyorum.

Bulduğumda ADAS özelliğini de kullanmaya çalışacağım. Bendeki cep telefonuyla zamanında denemiş ve faydalı bulmuştum. Ancak, cep telefonu ile verimli çalışmıyor.

ADAS, orijinal şerit takip, aktif şehir içi güvenlik gibi olmasa da, bu özelliklere sahip olmayan araçlara belirli özellikler kazandırıyor. En azından görsel destek (sistem üzerinde) ve sesli uyarı sağlıyor.
    DVR dan kastınız yol kayıt kamerası sanırım.
    Ben aracımda VAIFO A119 S kullanıyorum. Özellikle gece çekimler lensin f 1.6 değerinden ötürü çok başarılı.
    Ayrıca bu cihaza isterseniz GPS modülü de takılıyor. Kapasitörlü model olduğu için sıcakta pil şişti patladı derdi yok.
    Bu veya herhangi bir kamera düşünüyorsanız mutlaka sigorta kutusundan elektrik almak için yapılmış kablolar ve 12 volt- 5 volt dönüştürücüler var onlardan da almayı unutmayın. Çünkü çoğu kamera kutusundan sadece çakmak besleme kablosu çıkıyor. Ford lar kontak kapalıyken bile çakmak soketindeki elektriği kesmediği için sakıncalı bir durum aküyü bitirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loadingmaster -- 1 Haziran 2019; 18:46:55 >

• 2. el kuga ilanlarına bakıyorum bir süredir. satılan olmadı. buna rağmen ix35 ve eski sportagelerin satışları daha hızlı. kuganın 2. el satışı için yorumunuz nedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokselelkn -- 4 Haziran 2019; 23:51:0 >
  • gokselelkn kullanıcısına yanıt
    Benzinli olsun dizel olsun kuganın boş ağırlığı oldukça fazla. Bu nedenle yakıt tüketimleri tüm rakiplerinden çok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkür ederim. Verdiğiniz linkleri inceleyeceğim.

Aslında aradığım hem arka hem de ön cama bağlı kameraları olan (dual) bir kayıt cihazı.

Dediğiniz gibi çakmağa bağlı tutmak sakıncalı olabilir, ancak o durumda da hareket sensörü özelliği varsa kullanamıyorsunuz.

Bir kar-zarar hesabı yapmakta veya dikkatli kullanmakta fayda var.
    Bir aracı arazi aracı yapan özellikler merdiven şaşe (sağlam), dayanıklı dört tekerlekten çekiş sistemi ve arazide kullanılabilir şanzıman sistemi olduğunu düşünüyorum.

ix35, sportage, Kuga, tucson gibi araçlar hard offroad yapabilir arazi araçları değiller (karşılaştırmam 4x4 olanlar, yoksa 4x2 olanlar değil). 1.6 GDI'lar ayrı sıkıntılı, yerinden kalkmıyor, atmosferik motor sonuçta. Hızlanmak için cidden sıkıştırmanız lazım ki Kuga'yı arayabilirsiniz.

Ancak, Kuga soft off-road yapabilecek sağlan 4x4 çekiş sistemine sahip bir araç. 1700 kg'a yakın ağırlığının diğerlerinden fazlalığı boyutlarından kaynaklı (tümünden daha büyük). Bir miktar da Ford'un karakteristik olarak da yakıtı yüksek. Şanzımanı fazlasıyla hantal (DCT veya DSG'ye kıyasla).

Öte yandan, Ankara'nın karlı dikmen yokuşlarında patinaj çekmeden (lastiklerim Sava eskimo hp2) her gün işe gidip gelmek çoğu benzer araçla mümkün değil (bizzat gözlemledim).

Kia Sportage 1.6 T-GDI GT Line 4x4, Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Elite Plus 4x4 ve Ford Kuga Selective 4x4 arasında gittim geldim, nasip For Kuga'dan yana oldu. 2nci el düşük kilometrede iyi bir fiyata aldım, yani selective+tekno paket özellikleriyle başka bir aracı aldığım fiyata bulmam imkansızdı.

İçlerinde Kuga biraz daha fazla yakıyor gibi görünse de ne Tucson, ne Sportage veya ne de 4x4 benzinli araçların hiçbirisi (hepsini kullandım) az yakmıyor (aralarındaki farklar az!). Bundan sonrası sizin zevkinize kalmış. Ben Kia Sportage GT Line alıyordum neredeyse, eğer pürüz çıkmasaydı. Açıkçası kokpiti de çok hoşuma gitmişti. Ama Kuga nasipmiş, şanzımanı dışında oldukça memnun olduğumu söyleyebilirim. Bir diğer gerçek, diğer aracım skoda octavia aynı depo hacmiyle neredeyse 2.o katı yol yapıyor!

Dizelde durum çok farklı. Dizel alacak olsaydım ne Kuga, ne sportage ne de Tucson alırdım!

• Bu aralar 2. el kugaları araştırmaya başladım şuanki araç Kuga 2.0 TDCi 2011 eski kasa İstanbul şehir içi ağırlıklı 7.3 gösteriyor yol bilgisayarı. 1.5 veya 1. 6 ecoboost yakıt olarak üzer mi? Ve aralarında tüketim olarak fark var mı? Bir de ecoboost otomatikler çift kavrama mı tam otomatik mi?

• ben, 1.5 ecoboostla istanbul şehir içi 14 litre tüketiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maresal53 -- 18 Haziran 2019; 2:6:35 >
  • xwing X kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. ben de aynı sebeplerden ötürü kugayı tercih ettim. youtubeda yok ancak google a otopark tucson pov yazarsanız dct şanzımanın 5 dakika zorlanmayla hemen ısındığını gösteren bir video var. bu nedenle 4 çeker bir araç alınacaksa kesinlikle tam otomatik şanzımanla alınması gerekiyor.
  • _RaGoN_ _ kullanıcısına yanıt
    1.5 olanlar biraz daha az tüketiyor. bununla birlikte benim ankara şehir içi ortalamam 12 litre. ecoboostlarda tam otomatik var. dizellerde çift kavrama powershift var.
  • Benim aracım 1.6 4 çeker.Yakıt ortalamam 11litre.
    Aracın kullanıldığı bölge çok önemli.Yokuşların bol olduğu yerlerde tüketim ciddi şekilde artıyor.
    Evet, hatta ilk geldiklerinde şikayet çok fazlaymış dct şanzımandan. Bir yazılım değişikliği ile düzeldiği iddia edilse de halen sıkıştırmaya gelmiyor. Yaz günü dct ve dsg'lerde İstanbul'un yoğun trafiğinde 1 saat dur-kalk geçirdiğinde arıza verip bekleyen sürücüler azalmış, ancak var. Yani, soğuyana kadar bekle. Kuga şanzımanı maalesef hantal ancak daha dayanıklı. 4 çeker bence de tam otomatik alınmalı.

Kia GT line için Ankara Konya Yolundaki servisle konuşmuştum (araç İstanbul'da idi). Kendilerinden de benzer bilgiyi aldım şanzıman ile ilgili. Servistekiler 1.6 atmosferik almayın diyorlardı, alacaksanız 1.6 turbo olanını alın, 1.6 performans ve yakıt olarak üzüyor demişlerdi. Ancak, halen GT Line'ın içini beğeniyorum, tasarım olarak güzel. Şanzımanın geçişleri iyi, ancak dediğimiz problemler mevcut.

Kuga'nın şanzımanı sağlam ama 1.5 182 bg'lik motor "hadi koşalım" derken şanzıman "ağır ol, acele etme" diyor. Bu da çok az da olsa yakıtı etkiliyor olabilir. Ayrıca, bu nedenle DCT ve DSG atak duruyor. Yoksa motor performansları benzer. Ama, dediğim gibi Kuga şanzımanı kemik, eski sistem, daha güvenilir.

Ben her gün işe Kuga ile gelip gidiyorum, ortalamam değişiyor, ama her sabah konya yolu ve Eskişehir yolunun yoğun trafiğini çekiyorum. Hız ortalamalarım 25-35'ler arasında gidip geliyor. Malum dikmen yokuşu bol bir yer. Ortalamam 11 ile 12.1 arasında gidip geliyor (her depo dolumunda veya birkaç dolumda bir resetliyorum)

• Ben 6 aydır sayacı sıfırlamıyorum genel ortalama 10.8 lt
    Çoğunluk kullandığım yer istanbul Avrupa yakası, arasıra 200 km lik şehirdışı seyehatlerim oldu ortalamayı biraz aşağı çekti.
    İstanbulda full şehir içi kullanırsanız 11 in altına inmiyor 11.6 --11.8 civarı yakıyor. Araç 1.6 75binde 2013 model.

Son üç periyodik bakımı garanti olmadığı için özel serviste yaptırdım. Özellikle motor yağını kendim alıp götürdüm. MOTUL 'ün ecoboost motorlar için ürettiği 5w 20 yağ kullandım. Bu yağın yakıt tüketimini azda olsa azalttığını hissediyorum. Daha önce genel ortalamam 11lt nin altına hiç inmemişti.
  • Herkese selamlar. Bir kaç haftadır lastik basınç sensörü algılanmadı kitapçığa bakın diye uyarı geliyor. Bu nedendir acaba?

Hata fotolarını ekledim. Sizlerde de oldu mu bu? Servise götürdüm hata mesajı yok diyor alete bağladığında.
    https://i.hizliresim.com/Z5DPQZ.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 24 Haziran 2019; 7:26:52 >
  • 
Sayfa: önceki 534535536537538
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.