Şimdi Ara

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::. (538. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.980
Cevap
105
Favori
718.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 536537538539540
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba,

Cevabınız için teşekkürler.

Ben de yukarıya doğru, sileceğin kapsadığı bölgede biraz sağa doğru yerleştirdim. Sensör grubunun altında OGS etiketi var, kurcalamak istemedim.

Sizde oluyor mu bilmiyorum; araç dışarıdayken sıkıntı yok, kısa süreli kapalı otoparkta (2 saatin altı) dururken de, ancak uzun süreli (2 saatin üstü) kapalı otoparkta durursa (evde veya işte), GPS hizalanmadığı için konum bilgisi v.s. uzun süre gelmiyor. Yani GPS kısa sürede hizalanmıyor! Onun dışında park modülü ve diğer özellikleri gayet güzel çalışıyor.

Hatta N11'den bir de Akü voltaj durumunu gösterir Çakmak adaptörü aldım, malum sürekli kayıttı. Ancak, hafta sonu neredeyse 36 saat hareketsiz durmasına rağmen kayıtlarda sıkıntı yok. Düzgün kayıt almış.

Cam hususunda çok üzüldüm, geçmiş olsun. Allah başka sıkıntı göstermesin.

Ancak, sensör grubu ile birlikte değişme hususu tuhaf geldi bana, müşteriyi yolmaktan farkı yok. Isıtmalı ön cam + sensör grubu + camın kendisi ne fiyat çıkarıyorlar merak ettim doğrusu!

• loadingmaster kullanıcısına yanıt
    Motor yağı 690tl insaflı yazmışlar yine. Aynı servis mayıs ayında bana 742tl yazmış
     .::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batak12

Motor yağı 690tl insaflı yazmışlar yine. Aynı servis mayıs ayında bana 742tl yazmış
    Yazık verilen paraya

• quote:

Orijinalden alıntı: batak12

Hocam bence o servisten uzak durun derim. Faturaya bakıyorum fren sıvısı değişmiş sonra yeni faturaya bakıyorum tekrar fren sıvısı değişmiş.
    Fren sıvısı öyle her bakım değişen bir şey değildir. Ben beş yıl sonunda değiştirdim.
    Ayrıca araca yapılan würth motor temizliği yok klima temizliği bunları kabul etmeyin. Bunlar faturayı şişirmek için yapılan üç kuruşluk kozmetik işlemler. Aracınıza bir faydası yok. Standart bakım prosedüründe olmayan şeyler.

• quote:

Orijinalden alıntı: xwing

Merhaba,

Cevabınız için teşekkürler.

Ben de yukarıya doğru, sileceğin kapsadığı bölgede biraz sağa doğru yerleştirdim. Sensör grubunun altında OGS etiketi var, kurcalamak istemedim.

Sizde oluyor mu bilmiyorum; araç dışarıdayken sıkıntı yok, kısa süreli kapalı otoparkta (2 saatin altı) dururken de, ancak uzun süreli (2 saatin üstü) kapalı otoparkta durursa (evde veya işte), GPS hizalanmadığı için konum bilgisi v.s. uzun süre gelmiyor. Yani GPS kısa sürede hizalanmıyor! Onun dışında park modülü ve diğer özellikleri gayet güzel çalışıyor.

Hatta N11'den bir de Akü voltaj durumunu gösterir Çakmak adaptörü aldım, malum sürekli kayıttı. Ancak, hafta sonu neredeyse 36 saat hareketsiz durmasına rağmen kayıtlarda sıkıntı yok. Düzgün kayıt almış.

Cam hususunda çok üzüldüm, geçmiş olsun. Allah başka sıkıntı göstermesin.

Ancak, sensör grubu ile birlikte değişme hususu tuhaf geldi bana, müşteriyi yolmaktan farkı yok. Isıtmalı ön cam + sensör grubu + camın kendisi ne fiyat çıkarıyorlar merak ettim doğrusu!
    Merhaba,

Benim kameraya gps modülü satın almadım henüz o yüzden gps hizalaması hakkında bir fikrim yok fakat aracın kendi orjinal gps'i gayet hızlı konum buluyor.

Ben kontak kapanınca elektriği kesen bir sigortadan elektrik aldım dolayısı ile araç kapalı iken kayıt yapmıyor. Akü bitirmesinden korktuğum için böyle yaptım.

Aracın camını serviste değiştirttim. Allianz sigorta Fkasko kapsamında hiç fark ödemeden birebir orjinal cam ile değişti. Faturasına göz ucuyla baktım 6000tl civarıydı. Kimse arıza çıkarmadan çok hızlı ve temiz iş oldu valla bende şaşırdım.

• loadingmaster kullanıcısına yanıt
    Tekrar Geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin. Kasko bu gibi durumlarda imdada yetişiyor.

Ancak, tüm camın sensör ile değişmesi yine de tuhaf, diğer araçlarda da mı benzer acaba?

11.8V'dan alta düşmedi voltaj, o nedenle ben de kaydı kesip kesmediğinden emin değilim, teoride kesiyor olması lazım :)

GPS konusunu VIOFO'ya sormayı planlıyorum.
  • 1.5 Ecoboost Selective donanımlı Kuga arıyorum. 1.6'lar ile ilgilenmiyorum. Eğer daha küçük araç ihtiyacı/isteği olan var ise 2013 model hatasız 1.16i aracım var. Ailem büyüdüğü için mecburen büyük bir araca geçmek istiyorum. Beni en çok çeken araç da Kuga oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kibitzer -- 20 Ağustos 2019; 12:32:27 >
  • Aracımı satıp yerine Ds5 ve Kuga arasında bir tercih yapacağım. Merak ettiğim orjinal Sony sistemde android yansıtma vs. var mı? Misal Yandex Navi üzerinden kullanım mevcut mu? Ayrıca bu tesla multimedya sistemlerde sadece orjinalden kayıp otomatik park sistemi mi? Bunun harici herhangi bir kayıp olmayan sistem var mıdır

• Arkadaşlar 1.6 2014 veya 1.5 2015 bir kuga almayı düşünüyorum fakat aklımı iki şey kurcalıyor. Yardımcı olur musunuz?

Birkaç yerde şanzımanla ilgili şikayet okudum, Fiat freemont alacaktım yalnızca şanzımanı sorun çıkarıyor diye almıyorum. Keza vw’ye de bulaşmıyorum.
    Siz şanzımanı nasıl değerlendirirsiniz? Olası bir problemde dışarıda maliyeti neye patlar?
    Ve bu motorlar LPG uyumlu mu? Sarı sitete biri LPG taktığını ama doğru düzgün çalışmadığını, bu sebeple benzinde kullandığını yazmış.

• Bir Rind kullanıcısına yanıt
    Şanzımanıyla ilgili şikayet olan araçlar dizel modellerdir. Çünkü dizellerde ps şanzıman var. Benzinlilerde tam otomatik şanzıman var. Kolay kolay sorun çıkarmaz. Sağlam şanzımandır.

Freemontta kullanılan zf9 şanzıman da tam otomatiktir ancak birkaç yerde ben de bu şanzımanla ilgili sorun olduğunu okumuştum. önden çekişli modellere uygun zf9larda bazı sorunlar olabiliyor.

Lpg için youtubeda candan mühendisliğin yapmış olduğu uygulamalar var. sorunsuz ve düzgün çalıştığını söylüyorlar ama ne kadar doğru bilinmez.
  • 2013 Trend-X donanım kuga sahibiyim. araçta lastik basınç sensör sistemi yok. İnternette araştırma yaparken şöyle bir sistem gördüm. xiomi gibi bir firma tarafından üretilmiş. Taktırsam verim alırmıyım ? Yorumları çok güzel.
    aliexpress.com
    US $56.99 |Otomobiller ve Motosikletler'ten Lastik Basınç Alarmı'de 70mai TPMS Lastik Basıncı İzleme Sistemi Güneş Enerjisi USB lcd ekran Araç Güvenlik Alarm Lastik Basıncı Sensörü UYGULAMASı Kontrolü Aliexpress.com'da | Alibaba Grup
    https://tr.aliexpress.com/item/33015156760.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.4ce22e0eolsA0E

• Merhabalar. 1.5 benzin lpg kuga almayı düşünüyorum. Acaba Yak it tüketimi 40 kurusu geçer mi??

• rec25 kullanıcısına yanıt
    Geçmez. Aktif prins karma sistem kullanıyorum.35/37 krş civarı. Sakin gidersen 29-31 krş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onat

Geçmez. Aktif prins karma sistem kullanıyorum.35/37 krş civarı. Sakin gidersen 29-31 krş.
    Sanırım dizelleri daha fazla tutuluyor.. lpgli araç almak mi yoksa benzinli alıp lpg mi taktırmak mantıklı sizce..

• quote:

Orijinalden alıntı: rec25

Sanırım dizelleri daha fazla tutuluyor.. lpgli araç almak mi yoksa benzinli alıp lpg mi taktırmak mantıklı sizce..

Alıntıları Göster
    Dizeller daha fazla tutuluyor, çünkü dizel olduğu için km başına benzinliye göre daha az yakıyor. Fakat ben çift kavrama asla düşünmediğim için benzinli tam otomatik aldım. Benzinlinin bir diğer avantajı da akıllı AWD olması. Ara ara lpg taktırmam için şeytan dürtüyor ama yılda 7-8bin km yapıyorum. 5-6 yıl en az kullanırım diye düşünüyorum kugayı. Emin olduğum zaman taktırabilirim. O zamana kadar aracın bir sıkıntısı olup olmadığından da emin olurum. Önceden tanımadığınız bir araç alacaksanız lpg tesisatını da çok iyi bir şekilde kontrol ettirin, veya benzinli alıp kendiniz güveneceğiniz bir yerde taktırın.

• arkadaşlar ben bu plakalıklardan nerede bulabilirim, otokoç istinyede ve 2-3 tane ford aksesuarcıya danıştım ama bulamadım

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi more34 -- 10 Ekim 2019; 15:14:7 >
  • Hekrkese selamlar dün itibariyle bende 2015 kuga almış bulunuyorum. Titanyum cam tavanlı modeli 14.350 km de aldım, araçta fabrika çıkışı hankook lastiklerin dişlerindeki dökülme dışında sorunsuz buldum. 2006 sportage araçtan geçtiğim için yakıt birebir aynı sürüş konforunu beğendim, lastiklerle ilgili sorun yaşayanlar fabrikadan indirimli değişim sağlamışlar zamanında ama şuanda 5 yılı bulduğu için indirim yapacaklarını sanmıyorum ama şansımı deneyeceğim.
  • alikkkk A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güzel araçtır Kuga
  • Nejoz kullanıcısına yanıt
    Saolun ilk ford deneyimi olacak hep japon kore grubu nasip olmuştu mazda,honda ve kia. İlk izlenim araçta çok iyi pendik şahsuvaroğlu'ndaki f-eksperti'den de memnun kaldık Allah utandırmasın diyelim tekrar teşekkürler.
  • alikkkk A kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun kaça aldınız bende araç bakıyorum piyasa nedir
  • 
Sayfa: önceki 536537538539540
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.