Şimdi Ara

FORD KUGA POWERSHIFT (100. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.123
Cevap
22
Favori
263.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: simsek07

quote:

Orijinalden alıntı: eatag

selamlar arkadaşlar. bilmiyorum doğru mu geldim ama Kuga'yla ilgili en güncel başlık bu gözüküyor :)

ben bu 2011 Kuga'ları çok beğeniyorum ve bakıyorum ancak internette 60'dan başlayıp 90'lara kadar giden fiyatlar var, ama ağırlıklı fiyatlar titanium paket için 60-72 aralığında. ilanlar da aylarca duruyor, pek alan yok herhalde. herkesin zevki farklı tabi ama benim için bu araç sınıfında en iyi seçenek. sormak istediğim, neden bu araca hiç talep yok (ilanların tarihinden bunu anlıyorum) bir de sizce 2011 tdci powershift için doğru fiyat nedir? bana aracın durumuna göre 58-65 arası makul gözüküyor açıkçası.

saygılar

Merhabalar,
    Sanırım Sahibinden.Com a girdiniz, oraya bakarak bu yorumları yapıyorsunuz. Bu düşüncelerinizi okuduktan sonra bende girdim ve baktım, 2. eli Türkiye'de en hızlı olan Passat araçtan yaklaşık 6.000 adet satılık var ve 2 yıllık bir ilan tarihi aralığında. Ayrıca Jetta markasında 3.000' e yakın araç satılmayı bekliyor. Bu duruma bakarak bu modellerin 2. eli iyi değil diyebilir miyiz? Bence almadan satmayı düşünmeyin.

Fiyata gelince, bu araçları 2011 Yılında sıfırını 70-80.000 TL aralığında aldık. Daha sonra %25 civarında Otv zammı geldi. Aynı kategorideki (dizel 2.000 motor) şu an satılan sıfır Kuga ise 110.000-120.000 TL bandında satılıyor. Haddim olmayarak (sadece kullanıcıyım ticaret yapmıyorum) 50.000 Km nin altında bu fiyatlara Kuga alabiliyorsanız, hiç durmayın alın derim ben. 70.000 ve altı çok iyi rakam bence.

Alırken şunlara dikkat etmelisiniz, 2.000 motordan dolayı MTV yüksek, zaten biliyorsunuzdur.

Garanti kapsamı genişletilmiş mi bir bakın derim.

Lastik konusuna dikkat edin. 50.000 KM den sonra lastik değişimi gerekli (Tanesi 600 TL civarında)

2011 Modellerin garantisi bitmediği için aracın geçmişini servisten öğrenebilirsiniz.

2008-2010 model Manuel Kugalar da piyasada mevcut aklınızda bulunsun.

70.000 İkinci eline vereceğime gider 80.000'e sıfır benzinli alırım diyorsanız, bu da bir seçenek (ama sonradan bu 13 lt benzin yakıyor diye tüp araştırmaları yapmayın)

Merhaba, son cümlenize istinaden: Sizce benzinli Kuga alıp tüp taktırmak kötü bir seçim mi olurdu? Veya neden olmasın?

• eatag E kullanıcısına yanıt
    Sn eatag,
    Lastik ölçüleri 2 çeşit. bendeki 17 İnç olduğu için 235/55/r17 diye hatırladım. Tabi ki 18 inç olan Kuga'larda mevcut. mazda 6 aldığınıza göre gerçekten almadan satmayı düşünen bir değilsiniz galiba
  • By_Çağrı kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    İnsanların tercihleri işte. Bana göre doğru olamayan, bir başkasına göre doğrudur.
    Uzun yıllar önce tüplü araba kullanmış birisi olarak bu konudaki düşüncelerim şöyle;
    1. Aracın garantisi ile ilgili sıkıntı yaratır. (Motor garantisi)
    2. İmaj sıkıntısı baş gösterir. (80.000 Liralık arabaya tüp taktırmış derler) Avmlerde dışarı park edersiniz.
    3. Yakıt menzilini kısaltır.
    4. Performans düşüklüğü olur.
    5. Bazı teknik sorunlara yol açabilir. Stop etmeler falan bu tür hassas cihazlarla donatılmış araçlara uygun olur mu düşünmek lazım.
    6.Eco boost motorlara tüp taktırılıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek07 -- 31 Ağustos 2013; 16:16:27 >
  • simsek07 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Yeni modellerde de aynı ölçüler var. Uygun bir lastik bulurz herhalde arabayı alalım da :)

Bu arada evet almadan satmayı düşünen birisi değilim ama bu son vergi zammından sonra fazla delikanlılık sökmüyor. Yoksa bu kategoride gönlümde yatan aslan Mazda CX-5 aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eatag -- 31 Ağustos 2013; 23:24:32 >
  • merhaba arkadaşlar uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum. üye olup bir şeyler yazmak bugüne kısmet oldu.
    uzun süredir araç arayışı içindeyim ve SUV olarak tüm elemelerden sonra Kuga ve Qashqai arasında kalmış durumdayım.
    ikinci el düşündüğüm için Qashqai biraz daha ucuz ama yıl ve km farkı oluyor.

karar vermem konusunda yardımcı olmanız için birkaç ilan gönderiyorum.
    qashqailer:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-2009-model-nissan-qashqai-hata-yok-135771741/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-temiz-sigara-icilmemis-kazasiz-boyasiz-otomatik-4w4-128058488/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-2009-nissan-qashqai-20.dci-4x4-tekna-executive-otomt-boyasiz-131493959/detay/

Kuga:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-ford-ilk-sahibinden-2011-kuga-2.0-etiler-istanbul-94346111/detay/

bunlar dışında aklımı kurcalayan 2 binek araç var onlarında ilanları şunlar :

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sahibinden-otomatik-vites-2006-model-kazasiz-3.20-dizel-135749920/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-acil-sahibinden-volvo-s80-d5-gercek-orjnal-vip-editon-geartronic-135289245/detay/

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• hocam kugayı al, içlerinde en fiyatına göre en az km li ve en yenisi o zaten
    2011 araç alıcaksın 59 bine daha ne olsun
    sıfırının fiyatına bi bak istersen.
    hem de piyasada belediye dağıtmış gibi gezen araçlardan değil.
    hem de kaşkaiden hem duruşu güzel hem iç mekanı
    kuga forumundan farklı bişey duyamazsın belki ama
    rahatlıkla söyleyebilirim biz çok çok memnunuz
  • Selam Arkadaşlar; Bu 4x4 araçlara seferberlik emri hakkında detaylı bilgisi olan var mı? Hangi marka/model ve yaştaki araçları kapsıyor?
    http://www.cnnturk.com/2013/guncel/09/06/4x4.araclara.seferberlik.emri/722407.0/
  • Ruhsatında arazi aracı yazan 5 yaşına kadar olan araçlar diye biliyorum....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hehe işte benim gibi ikilemde kalmış bir arkadaş, prowess01 !

Arkadaşlar belki 6 aydır araç takip ediyorum. Sahibinden.com da kuga bölümü çok durgun. 2010 da yaklaşık 95bin liraya alınan araçlar 60 - 65 binliradan siteye konuluyor.. Aracın sanki ikinci eli ölü durumda. Sizce sebebi nedir ?

2 sefer kuga sürme imkanım oldu, araç çok hoş, çok güzel. Normalde honda civic'im var, yere baya yakın, yukarıdan sürünce çok hoşuma gitti ama bu lanet olası "elimde kalır" korkusu ile aksiyon alamadım.

Sahibinden de, kuga ve 320d ilanlarını takip ediyorum, aylardır duran makul kugalar var iken, makul 320d, 4 gün içinde satıldı.

Kuga sahipleri olarak sizlerden bilgi almak istiyorum. Elimde kalır mı ? 2-3 sene içerisinde evlilik hazırlıkları dolayısı ile satmam gerekebilir aracı, yoksa sürekli araç değiştiren birisi değilim, gözüm kapalı girerdim kugaya.

Eğer, oyunuz kuga yönünde ise, kronik sorunları var mı, dikkat etmem gereken şeyler var mı ikinci el alırken bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Çok özür diliyorum, benzer soru sorulmuş, simsek07 arkadaşımız yanıtlamış. Başka bilgiler eklemek isteyenler olursa, takipteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy_pHp -- 13 Eylül 2013; 13:50:27 >

• ßy_pHp ß kullanıcısına yanıt
    Evet yazımı okumuşsun. Bir şeyler daha ilave edeyim. Üşenmedim gittim tekrar sahibinden'e baktım.

Öncelikle 2010 ve öncesi Kugalar manuel vites olup Powershift şanzıman yoktur. Bu şanzımanın güzelliklerini kullanan anlar.

İkincisi Kuga'ya siyah renk hiç yakışmıyor (siyah kugası olanlar bağışlasın) bu yüzden 3-5 bin daha ucuz.

Üçüncüsü hiç bir araba elde kalmaz merak etme.

Dördüncüsü satanlar hiç te ölü fiyatı istemiyor fiyatlar normal. Adamlar 2010-2011 de aldıkları fiyata satıyorlar daha ne olsun.
    Sank 2011 de powershift li, cam tavanlı titanium modelleri 98 bin civarı satıldı diye hatırlıyorum. 1-2 sene içerinsde 30bin civarı aşşağıya satılınca arabalar tedirgin olmadım değil.

Birkaç kere sürme şerefinde bulundum PowerShift li kugayı. Verdiği hazzı biliyorum, o yüzden peşine düştüm :)

Manuel olan ile powershift li olanlar arasında ciddi manada fiyat farkı var, o konu da beni düşündürmüyor değil. Manuel olanını tavsiye edermisiniz ? Ama 50-60 bin verip de manuel arabaya binmek... Bilemiyorum :)

Araştırmalara devam ediyorum... :)
    2011 Eylül ayında ötv artışı oldu. Ayrıca kurlarda meydana gelen dalgalanma ile 2011 yıl başına göre, 20.000 TL gibi bir fiyat farkı oluştu. Anlayacağınız aynı yıl Kuga full paketi 78.000 e de alan oldu, 98.000 e de. Bu yüzden 2. el fiyatları da dengesiz gibi duruyor. Tabi o yıl satılan tüm 2.0 motorlu araçlar için geçerli bu durum.

manuel Kuga tercih edilebilir mi? sizin ihtiyaçlarınızla ilgili bir konu. Ben olsam almazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek07 -- 16 Eylül 2013; 12:13:23 >
    süpersin hocam o olay tam aklıma yatmıyordu, aydınlanmış oldum.

Şanzuman olarak dsg filan sorun çıkarıyor diyorlar powershift ile ilgili sorun yaşadınız mı yada duydunuz mu ?
    Powershift şanzıman sorunu hiç duymadım.
  • Arkadaşlar aracıma sefer görev emri gelmiş. Sizde de böyle bir durum var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trody

Arkadaşlar aracıma sefer görev emri gelmiş. Sizde de böyle bir durum var mı?

Nasıl geliyor bu sefer görev emri? Posta ile mi?
    Aydınlatırsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: simsek07

quote:

Orijinalden alıntı: trody

Arkadaşlar aracıma sefer görev emri gelmiş. Sizde de böyle bir durum var mı?

Nasıl geliyor bu sefer görev emri? Posta ile mi?
    Aydınlatırsanız sevinirim.

Emniyet müdürlüğünden telefon edip davet ediyorlar. Sende gidiyorsun orada tebliğ edip ruhsata kırmızı damgayı vuruyorlar.
  • KUGASINI SEVENLER KESİNLİKLE KULLANMALI

Geçen sene böyle birşey almıştım.... Sonuç Süper.... Sayesinde geçen sene hiç zincir takmadım

http://www.velle.com.tr/tr/power-grip.html

http://www.youtube.com/watch?v=0rGy4X9Jc_A
  • arkadaşlar 0 1.6 1.6 trendx at 72.000 tl şu an 64.000 tl idi acayip zam geldi tam alacakken bu fiyatlar inanılmaz pahalı ix35 full otomatik 64.000 ve 65.000 tl civarında alınabiliyor kasım veya aralıkta fiyat düşer mi acaba
    objektif olarak soruyorum
    1- terndx at nin titanyumdan donanım olarak farkı nedir trendx otomatik alınır mı
    2-70.000 tl nin üstüne çıkmayı düşünmüyoruz kugada acaba indirim olur mu
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.