Şimdi Ara

FORD KUGA POWERSHIFT (102. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.123
Cevap
22
Favori
263.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MKG24

arkadaşlar havuz paspas konusunda yardımcı olabilecek kimse yokmu en azından kullanan arkadaşlar marka yazarlarsa sevinirim...şimdiden teşekkürler...

ben burdan almıştım 2 yıldır kulanıyorum gayet menunum kesinlikle kokusuz ve kaliyeli aşınma yok hala

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/ford-kuga-havuzlu-paspas-rasing-de-100494320
  • quote:

Orijinalden alıntı: omnimanyak

2011 model kuga'm var. araç çok az kullanıldı. Geçen gün bindiğimde direksiyonda titreme hissettim. direksiyonun titrediği gözle de bariz görülüyor. psikolojik mi bilmiyorum ama araçta da titreşim var gibi geldi. sağa yada sola çekme yok. çukura girmedim. kilometrem çok düşük. neden olabilir, rot balans desek ne kazam var ne de çukurlara girdim. cidi bir problem çıkartır mı sizce, yorumlarınızı bekliyorum. ( şimdilik servise götüremiyorum, bir süre sonra götürebilirim)

edit: lastik havalarını kontrol ettim.

aynı sorun bende de oldu 70 km üzerine çıktığımda titreme başlıyordu. tamamen balans ayarıyla ilgili işin ehli birine lastiklerinizin balans ayarını yaptırırsanız sanırım problem düzelecektir. (işin ehli biri derken ben 2. kez balans ayarı yaptırmak zorunda kaldım )

• chaman kullanıcısına yanıt
    hocam çok teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::ExtremE::

ortalama yakıt tüketimi ne kadar sıfırlarsam sıfırlayım, menzil hiç bir şekilde değişmiyor hep aynı periyodda geri sayıyor. Misal olarak benim 300 km boyunca yakıt ortalamam 10lt/100 km ise menzilim 400 kmdir, yakıt ortalamasını sıfırlıyorum 3-5 dk içerisinde 8lt/100 km civarına sabitleniyor bu ortalamaya göre menzil 500 km civarına çıkması gerekiyor ancak çıkmıyor kendi bildiği gibi geri saymaya devam ediyor.

Sizin bilgisayarda sorun olabilir.... ben uzun yola çıktığımda fark etmiştim. mola verdiğim yerlerde tekrar kontak açtığımda menzil uzuyordu... siz sabit kalıyor diyorsunuz. tüketim düştüğünde mutlaka menzile yansıyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: MKG24

hocam çok teşekkür ederim...

rica ederim
    forumun amacı bu, birbirimize yardımcı olmak... epeydir girmiyordum pek yazan yoktu. aramıza hoş geldiniz elimizden geldiğince tecrübelerimizi paylaşıyoruz...

Yeni kasa kuga alan arkadaşlar varsa sizdede öylemi bilmiyorum ama yakıt tüketiminize faydası olur diye paylaşmak istiyorum....

bizde 3 sürüş modu var sport - confort- ve standart.... normalde confortta kulanıyoruz geçengün sport moda aldım yakıt anında artıyor bilginiz olsun. bize fabrika çıkışı confortta teslim edildi... size standart veya sport modda teslim edilmiş olabilir :)

Cruise Control u kullanmamaya çalışın... ama benim hoşuma gidiyor. Cruise Control u devreye aldığımda sanki asfalta tırnaklarını geçirmiş gibi oluyor... inanılmaz bir güç var sanki yokuşlar düzleşiyor ama depoda boşalıyor :)

şaka bir yana kazasız belasız keyifli sürüşler herkeze ...

• Ii aksmlar yakin zamanda ford kuga 2. Selective yari otomatik almayi dusunuorum.sizce otomatik ve yari otomatik arsinda ne fark var? Sizce yri otomatik mi yoksa tam otomatik olmaliyim??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • test0000 T kullanıcısına yanıt
    Kugalarda 2 çeşit şanzıman var. Powershift şanzıman ve otomatik şanzıman (Yeni kugaların benzinli versiyonlarında kullanılıyor). Fakat Peugeot ve citroenlerde kullanılan yarı otomatik tabir edilen mcp yada auto6r şanzımanlarla Powershift şanzımanın bir alakası yok, yarı otomatik şanzıman debriyaj işlemini sizin yerinize araçtaki robotize bir mekanizma tarafından yapılmasıdır,bu şanzımanlarda yığılma olmakta ve vites geçişleri hissedilmektedir. Powershift şanzımanda da ana fikir aynı olmasına rağmen bu şanzıman çift kavramalıdır. Yani bir mekanizma vitesi değiştirirken diğeri olası vitesi hazırda tutar.

Uludağ sözlük çok güzel açıklamış çift kavramalı şanzımanı;
    "Bir dj çaldığı iki parça arasında duraksama olmaması ve dinleyicilerin konsantrasyonlarında kayıp yaşanmaması için 'equalizer' benzeri elektronik bir aygıt ile bir parçayı bitirirken diğerini girişimli olarak devreye sokar. eğer, ard-arda çalınan parçaların ritimleri de birbirlerine uygunsa, dinleyici yeni bir parçaya geçildiğini dahi hissedemez.
    - işte! 'çift kavramalı şanzıman teknolojisi' de buna benzemektedir.
    debriyaj pedalı içermeyen, elektronik kontrollu, biri içte ve diğeri dışta olmak üzere çift şaftlı ve çift debriyajlı, 1-3-5 ile 2-4-6 viteslerinin farklı iki baskı plaka ve farklı şaftlardan tahrik alarak girişimli olarak değiştirildiği ve bu sayede, hem motor devir düşmelerinin önlenmesi sonucu yakıt sarfiyatlarının azalması hem de vites geçişlerindeki vuruntunun ortadan kaldırılmasının hedeflendiği, yeni, yarıotomatik bir şanzıman sistemdir.
    ilk uygulamasını, yarış otomobillerinde porsche 'pdk' adı ile yapmış 2003 yılında volkswagen golf r32'lerde günlük otomobillere adapte etmiştir. bugün, renault, opel, buick, bmw, alfa-romeo, fiat gibi otomotiv endüstrisinin tanınmış firmaları değişik isimler altında bu teknolojiyi kullanmakta ve geliştirmektedirler"
    Yani Powershift şanzıman (vw'de karşılığı Dsg) otomatik şanzımandan daha iyidir ve üst seviye araçlara uygulanır.

• Cok tessekurler... peki sizce kuga alinmali mi?

• test0000 T kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle , gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Yılbaşından sonra 2.0 Dizel Selective Kuga'da oluşan 140.000 Tl civarındaki fiyat etiketi ile alınabilir mi onu bilmem.
  • Ben ikinci el selective kuga yari otomatik olan 2012 bir arac almayi dsnyorum kmde 50binde.. 77 bin gbi bir fiyt istiyr kazasiz belasiz bi aracmis. Bu fiyta makul diyorum ama sizce kullanan birinin yoeumunu herzmn onemserim

• quote:

Orijinalden alıntı: test0000

Ben ikinci el selective kuga yari otomatik olan 2012 bir arac almayi dsnyorum kmde 50binde.. 77 bin gbi bir fiyt istiyr kazasiz belasiz bi aracmis. Bu fiyta makul diyorum ama sizce kullanan birinin yoeumunu herzmn onemserim
    arkadaşlar aracım birinci vitesten ikinci vitese geçerken vites değişikliğini ciddi manada hissediyorum fakat diğer vites geçişlerinde bu yok. Powershift'in DSG ile eşdeğer olduğunu biliyorum fakat geçen DSG Golf'e bindim hiç bir şekilde vites geçişi hissedilmiyor ama PowerShift'de özellikle bir iki arası değişikliklerde yığılma şeklinde hissediliyor. Bu benim aracın bir problemimi yoksa sizlerde de durum bu mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Çağrı

quote:

Orijinalden alıntı: simsek07

quote:

Orijinalden alıntı: eatag

selamlar arkadaşlar. bilmiyorum doğru mu geldim ama Kuga'yla ilgili en güncel başlık bu gözüküyor :)

ben bu 2011 Kuga'ları çok beğeniyorum ve bakıyorum ancak internette 60'dan başlayıp 90'lara kadar giden fiyatlar var, ama ağırlıklı fiyatlar titanium paket için 60-72 aralığında. ilanlar da aylarca duruyor, pek alan yok herhalde. herkesin zevki farklı tabi ama benim için bu araç sınıfında en iyi seçenek. sormak istediğim, neden bu araca hiç talep yok (ilanların tarihinden bunu anlıyorum) bir de sizce 2011 tdci powershift için doğru fiyat nedir? bana aracın durumuna göre 58-65 arası makul gözüküyor açıkçası.

saygılar

Merhabalar,
    Sanırım Sahibinden.Com a girdiniz, oraya bakarak bu yorumları yapıyorsunuz. Bu düşüncelerinizi okuduktan sonra bende girdim ve baktım, 2. eli Türkiye'de en hızlı olan Passat araçtan yaklaşık 6.000 adet satılık var ve 2 yıllık bir ilan tarihi aralığında. Ayrıca Jetta markasında 3.000' e yakın araç satılmayı bekliyor. Bu duruma bakarak bu modellerin 2. eli iyi değil diyebilir miyiz? Bence almadan satmayı düşünmeyin.

Fiyata gelince, bu araçları 2011 Yılında sıfırını 70-80.000 TL aralığında aldık. Daha sonra %25 civarında Otv zammı geldi. Aynı kategorideki (dizel 2.000 motor) şu an satılan sıfır Kuga ise 110.000-120.000 TL bandında satılıyor. Haddim olmayarak (sadece kullanıcıyım ticaret yapmıyorum) 50.000 Km nin altında bu fiyatlara Kuga alabiliyorsanız, hiç durmayın alın derim ben. 70.000 ve altı çok iyi rakam bence.

Alırken şunlara dikkat etmelisiniz, 2.000 motordan dolayı MTV yüksek, zaten biliyorsunuzdur.

Garanti kapsamı genişletilmiş mi bir bakın derim.

Lastik konusuna dikkat edin. 50.000 KM den sonra lastik değişimi gerekli (Tanesi 600 TL civarında)

2011 Modellerin garantisi bitmediği için aracın geçmişini servisten öğrenebilirsiniz.

2008-2010 model Manuel Kugalar da piyasada mevcut aklınızda bulunsun.

70.000 İkinci eline vereceğime gider 80.000'e sıfır benzinli alırım diyorsanız, bu da bir seçenek (ama sonradan bu 13 lt benzin yakıyor diye tüp araştırmaları yapmayın)

Merhaba, son cümlenize istinaden: Sizce benzinli Kuga alıp tüp taktırmak kötü bir seçim mi olurdu? Veya neden olmasın?

Alıntıları Göster
    yok mu hiç bu konuya bakan

• quote:

Orijinalden alıntı: ::ExtremE::

yok mu hiç bu konuya bakan

Bende böyle bir sorun yok... yazılım sorunu olabilir...

yeni yazılım yüklendikten sonraki izlenimlerim...

http://forum.donanimhaber.com/m_40547293/mpage_30/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: dochollywood

Bu arada forumda kaç kere yazmışımdır navigasyon ihtiyacı ve bulamama sorunlarını

Benim servisim olan otokoç yenibosna' da cyclone marka navigasyonu kendi servislerinde cyclone ekibi gelip takıyo ve otokoç garanti veriyo.!!

Bu iyi bir gelişme en azından ve ben büyük ihtimalle taktırıcam. Bu konuda tecrübesi, bilgisi olanlar paylaşırlarsa çok sevinirim

Hocam taktırdınız mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreamer Apartment

quote:

Orijinalden alıntı: dochollywood

Bu arada forumda kaç kere yazmışımdır navigasyon ihtiyacı ve bulamama sorunlarını

Benim servisim olan otokoç yenibosna' da cyclone marka navigasyonu kendi servislerinde cyclone ekibi gelip takıyo ve otokoç garanti veriyo.!!

Bu iyi bir gelişme en azından ve ben büyük ihtimalle taktırıcam. Bu konuda tecrübesi, bilgisi olanlar paylaşırlarsa çok sevinirim

Hocam taktırdınız mı?

Alıntıları Göster
    İkinci el araç alımında sbm.org.tr sitesinden araç hasarını şasi numarası ve plaka ile sorgulayabiliyordunuz ama sorgulamalar artık yapılamıyor. Nedeni ise bu sorgulamaların buradan ücretsiz yapılması kurumun işine gelmemiş, cep telefonunuzdan mesaj atıp sorgulama yapmanızı istiyorlar ve bedeli 4 tl. Bu konuda herkese şikayet etmek lazım mutlaka her hizmet paralımı olmalıdır. Veya beğendiğiniz bir sürü araç varsa her sorgulama için 4 tl'mi vermelisiniz. Daha önce internetten beğendiğim aracın sahibine şasi numarasını sorduğum ve sorgulamayı buradan yaptığım çok oldu. Birisine şasi numarasını sormak başka, vatandaşlık numarasını sormak başka, ayrıca galeriler araç sahibinin vatandaşlık numarasını vermek istemiyor. Tamamen iş paraya dönmüş yakında parayla hasar kaydını silerlerse şaşırmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydayd

İkinci el araç alımında sbm.org.tr sitesinden araç hasarını şasi numarası ve plaka ile sorgulayabiliyordunuz ama sorgulamalar artık yapılamıyor. Nedeni ise bu sorgulamaların buradan ücretsiz yapılması kurumun işine gelmemiş, cep telefonunuzdan mesaj atıp sorgulama yapmanızı istiyorlar ve bedeli 4 tl. Bu konuda herkese şikayet etmek lazım mutlaka her hizmet paralımı olmalıdır. Veya beğendiğiniz bir sürü araç varsa her sorgulama için 4 tl'mi vermelisiniz. Daha önce internetten beğendiğim aracın sahibine şasi numarasını sorduğum ve sorgulamayı buradan yaptığım çok oldu. Birisine şasi numarasını sormak başka, vatandaşlık numarasını sormak başka, ayrıca galeriler araç sahibinin vatandaşlık numarasını vermek istemiyor. Tamamen iş paraya dönmüş yakında parayla hasar kaydını silerlerse şaşırmam.

Alıntıları Göster
    Merhaba. Gecenlerde Kuga'mi severken :) ön panelden ses geldigini duydum. Gösterge paneline yaklasinca artiyordu. Gürültülü çalisan bir motor sesi gibi. Servis ic hava sirkülasyon motoru ses yap1yor değişecek, kugalarda bu problem var dedi. garantim bitmek üzere idi , deistirdim, şimdilik problem yok gibi.
    (Proforma faturada deigsen parça için sensor yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omnimanyak -- 30 Ocak 2014; 16:16:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omnimanyak

Merhaba. Gecenlerde Kuga'mi severken :) ön panelden ses geldigini duydum. Gösterge paneline yaklasinca artiyordu. Gürültülü çalisan bir motor sesi gibi. Servis ic hava sirkülasyon motoru ses yap1yor değişecek, kugalarda bu problem var dedi. garantim bitmek üzere idi , deistirdim, şimdilik problem yok gibi.
    (Proforma faturada deigsen parça için sensor yazıyor.

Alıntıları Göster
    bugün aracımın yazılımını güncellettim ve vites geçişlerinde beklemediğim şekilde bir serileşme oldu, daha önce vites geçişlerinde devir saatinin ibresi yavaş bir salınım gösterirken şimdi aynen dsglerde olduğu gibi anında yerine geliyor ve vites geçişlerini çok hızlı bir şekilde neredeyse hiç hissettirmeden hallediyor. Hala yazılım güncellemesi yaptırmayan varsa acele etmelerini tavsiye ederim

• yazılım güncelleştirmeyi sizmi talep ettiniz yoksa servisdemi söylendi ben aracımı geçen ay servise soktum güncelleme gözükmüyo dendi...
  • MKG24 M kullanıcısına yanıt
    Ben aracımı her götürdüğümde ısrarla yazılım güncelleştirme talep ediyorum ama yeni güncelleme yok deniyor. En son 2-3 hafta önce gittiğimde kontrol edip yeni yazılım yok demişlerdi (OTOKOÇ) . 3 yılda tek güncelleme bile çıkmaz mı yahu? Doğru söylemiyor olabilirler mi? Nedense yazılım güncelleme konusunda çok isteksiz davranıyorlar. Bu yazılımın güncel olup olmadığını kendimizin anlayacağı bir yöntem yok mu?
  • omnimanyak O kullanıcısına yanıt
    kuga hakkında tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyoruz...bende konuya hakim değilim...
  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.