Şimdi Ara

FORD KUGA POWERSHIFT (98. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.123
Cevap
22
Favori
263.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyat gerçekten iyi. Şanzıman bildiğim kadarıyla powershift değil ancak powershift değilde ne onu bilmiyorum. Bu alternatif şanzımanın artıları eksileri neler? Son olarak fiyat iyi dedik ancak videolardaki araçlar yol bilgisayarı bile renkli büyük ekran. En üst donanımda bile kırmızı yol bilgisayarı ekranı gündüz led farsız getirirlerse yani kısaca kırpılmış bir selectivele gelirse pek bir hareket getirmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şanzıman kalsik tork konvertörlü böyle bir araçta yakıt tüketimine olumsuz katkı yapacaktır.dsg şans işi olsada tüketime olumlu yönde katkısı var.en azından ford powershiftle satmalıydı.
  • dsg için ben tamamen şans işi diyorum. zaten dikkat edin çoğu dsg garanti süresinde arıza veriyor değişiyor ve devam ediyor uzun bir süre. dsg den müzdarip olup değiştirip tekrar sorun yaşayan çok çok azdır.

kugaya gelecek olursak klasik şanzımanla satılacak ve katalog değerini tutturacaksa yakıtta bir nevi katlanılabilir. ancak dediğim gibi benim gibi donanım konusunda tam dolu araç isteyen birisi için getireceği donanımlar önemli. şimdi sitesinden girdim okudum kör nokta uyarı sistemi otomatik park şerit takip asistanı bixenon farlar çekişlerin durumunu bile gösteren yol bilgisayarı renkli büyük ekranı vs. vs. eğer sen selective full araca bile bunlardan birini eksik koysan açıkçası tercih sebebim olmaz bu araç. çünkü tiguanın sağlam bir kitlesi var ve sen eğer piyasada bunu parçalamak istiyorsan ne yazdıysan onlarla bu aracı sokmalısın piyasaya. açıkçası bir çok araç arasında kalmıştım. en son olarak tiguan ve s60 arasında ilen kuga fiyatıyla aklımı çeldi. şimdi araç durumunu ve test sürüşü izlenimlerinin halini bekliyorum. eğer olumluysa aklımdaki ikinci el fun function araç yerine (ki şu an sıfır tiguan en üst donanımda alsanız fun function gibi bir araç değil) kugayı tercih edebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gekren

kör nokta uyarı sistemi otomatik park şerit takip asistanı bixenon farlar çekişlerin durumunu bile gösteren yol bilgisayarı renkli büyük ekranı vs. vs. eğer sen selective full araca bile bunlardan birini eksik koysan açıkçası tercih sebebim olmaz bu araç.

Seelctive Modelin fiyatına ilaveten Tekno Paket (1.6L motorlu araçlar için belirtilen fiyattır)
    Şerit takip sistemi, Şeritte kalma yardımcısı, otomatik uzun far, Sürücü dikkat takip sistemi, Aktif şehiriçi güvenlik sistemi, Kör nokta uyarı sistemi, B,-xenon farlar
    bedeli 6.500 TL.
    Sony Navigasyon sistemi (1.6L motorlu araçlar için belirtilen fiyattır) bedeli 2.250TL.

Dolayısıyla, sizin konfigürasyon 86.650 TL. oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi higtr -- 15 Şubat 2013; 13:47:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: higtr

quote:

Orijinalden alıntı: gekren

kör nokta uyarı sistemi otomatik park şerit takip asistanı bixenon farlar çekişlerin durumunu bile gösteren yol bilgisayarı renkli büyük ekranı vs. vs. eğer sen selective full araca bile bunlardan birini eksik koysan açıkçası tercih sebebim olmaz bu araç.

Seelctive Modelin fiyatına ilaveten Tekno Paket (1.6L motorlu araçlar için belirtilen fiyattır)
    Şerit takip sistemi, Şeritte kalma yardımcısı, otomatik uzun far, Sürücü dikkat takip sistemi, Aktif şehiriçi güvenlik sistemi, Kör nokta uyarı sistemi, B,-xenon farlar
    bedeli 6.500 TL.
    Sony Navigasyon sistemi (1.6L motorlu araçlar için belirtilen fiyattır) bedeli 2.250TL.

Dolayısıyla, sizin konfigürasyon 86.650 TL. oldu.

cam tavanı da eklersek 88.000 tl ediyor. hadi bu fiyata ok dedik araç halihazırda bulunabilir mi? tahminim naviyi burada monte edebiliyorlardır. yani yurtdışından bekleme gibi bir durum olmaz. ellerinde fazlasıyla cam tavan olduğundan da eminim. ancak mesela tekno paket için yine yurtdışına sipariş geçip 1 2 ay beklememi olacak acaba? ayrıca 88.000 tl üzerinden de pazarlık olacağını tahmin ediyorum.

• Yaklaşık 8 dk. önce ford müşteri hizmetleri ile görüştüm, yeni Kuga ne zaman satışa çıkacak diye sordum ? verdiği cevap çok şaşaırtıcı oldu ! 2013 yılının son çeyreğinde satışa çıkacağını belirtti
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErdincD

Yaklaşık 8 dk. önce ford müşteri hizmetleri ile görüştüm, yeni Kuga ne zaman satışa çıkacak diye sordum ? verdiği cevap çok şaşaırtıcı oldu ! 2013 yılının son çeyreğinde satışa çıkacağını belirtti

O ne içtiyse aynısından istemek lazım. Beni 2 hafta kadar önce merkezden aradılar en geç şubat sonu satışa çıkacağını belirttiler.

• Teknolojik özelliklerini bir yana koyuyorum.

Ben nedense yeni tasarımı (ya da makyajlanmış halini) pek beğenemedim.

Bende 2012 model var, ve önden bakında gerçekten kendini belli eden bir görünümü var. Aynı çekiciliği bir türlü alamadım.
    Tiguan gibi sade hatları olmuş aracın.
  • Ben de aynı fikirdeyim. Kuganın eski halini sene 2008'de ilk gördüğümde vurulmuş, aylarca gelmesini bekleyip bayilere koşmuş biri olarak yeni kugada hiç heyecan duyacak bir tip göremedim maalesef:(

AMA özellik, teknoloji, donanım ve fiyat olarak kesinlikle çok daha iyi!!!!!
  • Merhaba arkadaslar bugun yeni kugayi inceledim ama henuz egitimlerini vermedikleri icin cok bilgi sahibi degildi showroomdaki kisi. Ben araci oldukca begendim, benzinli 4 ceker, selective, cam tavan, navigasyon, ve tekno paket dusunuyorum 89k gibi bir fiyata geliyor. Su navigasyon isi hic aklima yatmadi yukarida bazi arkadaslar buyuk ektan falan yazmis ama sanirim navigasyonla oyle buyuk bir ekran gelmiyor. Showroomdaki aracta navigasyon paketi vardi ama ekran kucuktu. Sd card olmadigi icin navigasyon ekranini acamadim. Bu arada haritayi iceren SD kart ayrica aliniyor. Onun icinde ek bedel istenebilir. Ozellikle Amerikadaki versiyondaki gibi 8" inclik ekran olsa muthis olacak. Bu ekran konusunda bilgisi olan var mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erzincan bayisine de gelmiş tanıtım aracı, ama fırsat bulup gidemedim. Ama halen eski kasa dizel mi yeni kasa benzinli mi arada kaldım.
    2011 model 2.0 dizel selective cam tavan elektrik beyazı 3500 km de 95.000 eder mi? Yoksa sıfır benzinli 88bine tam dolu mu almalıyım offff offfff

• beyler eski kugaya böyle bi tampon modifiyesi yapılırsa yeni kasadan çok daha güzel olmaz mı? ya da nasıl olur? (bilgisayarla çok aram yok, elimden geldiğince yaptım,kusura bakmayın)

• Merhaba arkadaşlar,

Yanlış bölüme yazıyorsam kusura bakmayın lütfen.

Bakım fiyatları için bilgi mevcut mu acaba? Ben Ankara'da 45.000 bakımı için 360-450 arası fiyat aldım.

Bir de ön-arka fren balatası için toplam 400tl dediler. Bana biraz çok geldi. Sizce normal midir?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorba davsan -- 16 Nisan 2013; 13:12:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ert1852

Erzincan bayisine de gelmiş tanıtım aracı, ama fırsat bulup gidemedim. Ama halen eski kasa dizel mi yeni kasa benzinli mi arada kaldım.
    2011 model 2.0 dizel selective cam tavan elektrik beyazı 3500 km de 95.000 eder mi? Yoksa sıfır benzinli 88bine tam dolu mu almalıyım offff offfff

Eski kasa/yeni kasa konusu: benim için en önemli kriterlerden birisi tasarım. Ve ben eski kasanın tasarımına bayılıyorum. Sizin için tasarım bu kadar önemli değilse, aracı da uzun yıllar kullanmayı planlamıyorsanız, piyasa şartlarını dikkate almanız daha sağlıklı olabilir. Piyasa şartlarından kastım da, satarken yeni kasayı satmak her zaman daha kolay olmuştur.

Benzinli/dizel konusu: Tamamen yıllık yapacağınız km'ye bakıyor. Alış fiyatı, 2. el satış fiyatı, bakım masrafı ve yakıt giderini kendi beklentileriniz için hesaplamanız en doğrusu sanırım. Bunun dışında, "performans herşeyden önemli" diyorsanız, benzinli seçenekler öne çıkıyor zira hızlanma değerleri daha iyi görünüyor. Hisse ne kadar yansıyabileceğini ise kestiremiyorum. "Gürültü seviyesi kritik" diyorsanız, -inanması zor ama- benzinlilerin yüksek devirde gürültü problemi yaşadığını söyleyenler var:http://www.otokare.com/test-surusu/53/Kisa-Inceleme-Ford-Kuga
    quote:

Eskisinden daha ağır bir araç olmasına rağmen sürüşü de hayli kolay olan Ford Kuga'nın süspansiyonları eskisinden daha yumuşak. Bu da bozuk zeminde ve yoldaki yükseltilerde sizi daha az rahatsız etmesini sağlıyor. Koltuklar oldukça rahat ve iyi kavrıyor. Kabindeki ses yalıtımı yeterli seviyde. Rüzgar, yol ve motor sesi rahatsız edici boyutlara yükselmiyor. Yine de benzinli motorda yüksek devirlerde biraz ses mevcut.

• Eski kasa 140 km den sonra yolda geziyor. Yeni kasada da aynı sorun var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: drcg

Eski kasa 140 km den sonra yolda geziyor. Yeni kasada da aynı sorun var mı?

Eski kasayı üç senedir kullanıyorum, 45.000km'yi geçti; söylediğiniz gibi bir sorun yaşamadım. Balans sorunu yaşıyor olabilir misiniz? 45k bakımı öncesi yolda gezinme değil ama sarsıntı sorunu yaşıyordum; balansı düzelttiler, şu an aracım ilk aldığımdaki gibi.
  • Bizimki daha 35.000 de,
    babam kullanıyor son derece memnun, hiç bir sorunumuz yok desek yeridir.
    Bi cam tavan çatlamış, biri bişey mi attı ne, kaskodan değiştiricez sanırım baya pahalı bişey.
    benim serilik standartlarıma cevap vermese de çok konforlu bir araç,
    babama göre de olması gerekenden bile seri aslında:)
    en yakan araçlardan biri ama biz 10 lt civarı yakıyoruz o da karışık kullanımda 1700 küsür kilo için normal geliyor.

Herkese güvenli sürüşler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

Bizimki daha 35.000 de,
    babam kullanıyor son derece memnun, hiç bir sorunumuz yok desek yeridir.
    Bi cam tavan çatlamış, biri bişey mi attı ne, kaskodan değiştiricez sanırım baya pahalı bişey.
    benim serilik standartlarıma cevap vermese de çok konforlu bir araç,
    babama göre de olması gerekenden bile seri aslında:)
    en yakan araçlardan biri ama biz 10 lt civarı yakıyoruz o da karışık kullanımda 1700 küsür kilo için normal geliyor.

Herkese güvenli sürüşler

Ankara'da 7.2lt/100km yakıyorum. Siz ya çok yoğun trafiğe yakalanıyorsunuz ya da babanız aracın tadını çıkarmayı biliyor :) Şeytan beni de dürtmüyor değil ya, neyse :)
  • Benim 2011 model titanyum X powershift aracımla ortalama yakıt tüketimim 7.1lt/100km. Çok uzun bir süredir de böyle. Kullanım şekli etkiliyor olmalı.
  • Yeni kuga kullanıcılarından hiç gelen yok buraya??? Araçlarından memnunlar mı acaba?? Yollarda tek tük görüyorum artık!!
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.