Şimdi Ara

FORD KUGA POWERSHIFT (79. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.123
Cevap
22
Favori
263.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arazi kabiliyeti Land Rover'dan sonra ikinciymiş vay be. Söyleyelimde Land Cruiser, Subaru, Jeep, bmw xdrive , audi quattro almasın insanlar. Şaka bir yana Kuga ve Tiguan her ikiside Haldex AWD kullanıyor, her ikisinde de herhangi bir dif kilit bulunmamakta. Yani arazi kabiliyetleri aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chaman

Kompleksli olan sizsiniz.Çünkü teknik verilerin tam tersini konuşuyorsunuz.Ben ortadaki verilerle konuşuyorum.Her ne kadar burası kuga bölümüde olsa insanlar araç tercih ederken objektif yorumlar beklerler.Siz ise tam tersi insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.

Siz yapınca espri oluyor ben size teknik verileri gösterdiğimde kompleksli oluyorİlginç

Alın size eski kasa tiguanın bagaj hacmi.Bagaj hacmi değişmedi araçta.Sadece önde ve arkada makyaj yedi.

http://www.4x4supersport.com/testcar_detail.php?id=99

Sizin her dediğinize cevap verdim ben ama siz hala teknik değerlerin dışında yorum yapıyorsunuz.Buda objektif olamadığınızın kanıtı.

Eğer ben burada tiguan böyle gidiyor şöyle en iyi gibi yorumlar yapsam haklı olabilirdiniz.Fakat ben size verileri gösteriyorum.Siz ise dıı dımın arabasıyla gittim şöyleydi böyleydi diyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 26 Aralık 2011; 12:49:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pinkfloyd1

Bu forumdaki arkadaşlar benim bütün SUV-Crossover'larla karşı ilgimi bilirler,
    yok geyik testi, yok öküz başlı antilop testi.... beni ilgilendirmez hocam,

Testlerin nasıl yapıldığını herkes bilir, reklamı veren testi kazanır ama testiyi kırar,
    Tiguan'lada birçok test yaptım, en iyi yol tutuş Tiguan'da dersen ciddi çuvallamış olursun,

Bu sınıfta açık ara en iyi yol tutuş KUGA'dadır, bu konuda çok iddialıyım, bunu kimseyle tarışmam
    Kuga alma sebeplerimin başında gelir Kuga'nın yol tutuşu..

Getir hormonlu golf bozuntusu arabanı ( beni buna sen zorladın ) istediğin gibi testini yapalım..

Objektif olmak böyle birşeyGolf bozuntusu dediğin araç avrupada kuganın kaç katı fazla satıyor biliyor musun.Ayrıca senin kuga focus,cmax alt yapısını kullanır.Focus bozuntusu.ARaçlarla ilgili bilgili olup öyle yorumlar yapın.

• Auto Motor Sport sayı 09 eylül 2008 MASTER TEST

( opel antara - mitsubish outlender - ford kuga - nissan xtrail - peugeot4007 - land rover freelander - chevrolet captiva - honda crv - renault koleos - toyota rav4 - vw tiguan )
    1- şehir içi hızında geyik testi en iyi = vw tiguan
    2- u split fren testi en iyi = 1.kuga 2.vw tiguan
    3- ıslak zeminde engel aşma testi en iyi = vw tiguan
    4- slalom testi en iyi = vw tiguan
    5- hızlı şerit değiştirme testi en iyi = vw tiguan
    6- viraj stabilite testi en iyi = vw tiguan
    7-genel görüş açısı = 1.crv 2.koleos 3. tiguan
    8-ön görüş açısı = vw tiguan
    9-park görüş açısı = vw tiguan
    10-iç mekan gürültüsü =vw tiguan
    11-arazi kabiliyeti=1.Land rover freelander 2.vw tiguan
    12- genel sürüş hissi = vw tiguan

2009 ALMANYA SUV TOPLAM SATIŞLARI
    http://www.auto-motor-und-sport.de/autokauf/artikel/die-bestseller-bei-den-gelaendewagen-2009-vw-tiguan-schlaegt-die-konkurrenz-erneut-um-laengen-1582671.html

1. VW Tiguan 44.513
    2. Audi Q5 22.716
    3. Ford Kuga 13.901
    4. Mercedes GLK 13.217
    5. BMW X3 12.433
    6. BMW X5 10.904
    7. Mercedes ML-Klasse 9.240
    8. Volvo XC60 7.759
    9. Hyundai Tucson 7.564
    10. Suzuki Jimny 6.811
    11. Honda CR-V 6.164
    12. Toyota RAV 4 5.735
    13. BMW X6 4.855
    14. VW Touareg 4.850
    15. KIA Sorento 4.621
    16. Suzuki Grand Vitara 4.351
    17. Porsche Cayenne 4.180
    18. Audi Q7 4.111
    19. Lada Niva 3.765
    20. Subaru Forester 3.404

• quote:

Herşeyden önce kardeşlik birlik beraberlik....

http://www.youtube.com/watch?v=Ko5Y07wbRZw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Twzq9kI_QIs&feature=related

Bu rav 4 lü testte kuga ve tihuanın esp leri kapalı yorymlardanda fake olduğunu anlarsınız.Rav 4 yol tutuş konusunda 2sinin yanına yaklaşamaz

• videoları şu iyi bu kötü diye yolamadım sonuçta hangisinin şöförü dikatli temkinli aracına hakim se o güvenle seyehat eder ....

tiguan ın ölçüleri değişti kardeş boyu ve genişli arttı birazdaha dikatli bakarsan haklı olduğumu göreceksin sadece bu konuyuda artık forumda kapayalım lutfen. ben eminim tiguanda kugada iyi markalar güvenli araçlar herkezin tercihleri bakış açıları ve değerlendirmeleri farklıdır. o iyi bu kötü demek hatalı. araçları kıyaslamanın yeri burası değil önceki mesajımdada belirtiğim gibi kuganyı en verimli en güvenli en ekonomik nasıl kullabiliriz deneyimlerimizin aktarıldığı bir yer burası. eminim bu formda bu konu daha önce açılmış bir başlık altında tartışılıyordur. bu tartışmayı o konu başlığına taşırsanız sevinirim.

lütfen kimse kimseyi üzmesin .....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

Testlerin nasıl yapıldığını herkes bilir, reklamı veren testi kazanır ama testiyi kırar,
    Tiguan'lada birçok test yaptım, en iyi yol tutuş Tiguan'da dersen ciddi çuvallamış olursun,

Bu sınıfta açık ara en iyi yol tutuş KUGA'dadır, bu konuda çok iddialıyım, bunu kimseyle tarışmam

Getir hormonlu golf bozuntusu arabanı ( beni buna sen zorladın ) istediğin gibi testini yapalım..

Objektif olmak böyle birşeyGolf bozuntusu dediğin araç avrupada kuganın kaç katı fazla satıyor biliyor musun.Ayrıca senin kuga focus,cmax alt yapısını kullanır.Focus bozuntusu.ARaçlarla ilgili bilgili olup öyle yorumlar yapın.

Çok kötü KOMPLEX yapmışsın gerçekten,
    Çılgın gibi sağa sola saldırmandan belli..

• quote:

quote:

quote:

Çok kötü KOMPLEX yapmışsın gerçekten,
    Çılgın gibi sağa sola saldırmandan belli..

O zaman bütün veriler kompleksli.Ben size verilerle konuşuyorum.Dıı dımın dııdısyıla gittim benim arabam en iyisi tarzında değil.Sizde cevap veremeyince klasik demogoji yapma yoluna gidiyorsunuz

Hadi kazasız belasız sürüşler size.

• Satış rakamları birşey ifade etmez, firmanın politikaları satışları şekillendirir,
    Türkiye'de en çok satan SUV Chevrolet captiva'dır, ama bana sorarsan yürüyen tenekeden biraz daha hallicedir..
  • quote:

quote:

Kompleksli olan sizsiniz.Çünkü teknik verilerin tam tersini konuşuyorsunuz.Ben ortadaki verilerle konuşuyorum.Her ne kadar burası kuga bölümüde olsa insanlar araç tercih ederken objektif yorumlar beklerler.Siz ise tam tersi insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.
    Siz yapınca espri oluyor ben size teknik verileri gösterdiğimde kompleksli oluyorİlginç
    Alın size eski kasa tiguanın bagaj hacmi.Bagaj hacmi değişmedi araçta.Sadece önde ve arkada makyaj yedi.
    http://www.4x4supersport.com/testcar_detail.php?id=99
    Sizin her dediğinize cevap verdim ben ama siz hala teknik değerlerin dışında yorum yapıyorsunuz.Buda objektif olamadığınızın kanıtı.
    Eğer ben burada tiguan böyle gidiyor şöyle en iyi gibi yorumlar yapsam haklı olabilirdiniz.Fakat ben size verileri gösteriyorum.Siz ise dıı dımın arabasıyla gittim şöyleydi böyleydi diyorsunuz.

dostum mesele objektiflikse eğer, bende bu konularda iddialıyımdır,
    madem objektif oluyoruz, hadi birlikte olalım

1- diyelim ki göz yok nizam yok sizde verilerle konuşuyosunuz, bari buna dikkat etseydiniz:
    bagaj hacmi diyosunuz tiguan 470 lt,
    kuga
    Bagaj Hacmi (L)
    Arka koltuk arkalığına kadar/ koltuk arkalığının yüksekliğinde 360 lt

sanırım bu ifadeyi kaçırdınız, çünkü kuganın bagajı tiguandan büyüktür,
    sadece tavana kadar hesaplanmamıştır bu rakam, o yüzden sizin gibiler bagajları büyük sanırlar.

• quote:

Vites değiştirirken çok mu yoruldu:)
    Otomatik ise kuga birşey demem ama nasıl vites değiştirmekten yoruldu anlamadım.2 araçlada kalkış,roll vb ne yaparsanız yapın Tİguan boy boy açacaktır.Hantal demeniz tamamen saçma.Çünkü Tİguan sınıfındaki en iyi performanslı motora sahip.Ayrıca en iyi yol tutuşa sahip.Arazide de land roverdan sonra en iyi 2.
    Tüm geyik testlerinde 1. çıkmıştır Tİguan.Biraz daha objektif olun bence siz.İnternette birsürü karşılaştırma var.
    Bütün dizel kullananlar anlık torkun gücüne aldanıp araçlarını uçak zannediyorlar.Fakat olay öyle değil.Devir çeviremediği için dizel araçlar BG gücünde geridirler yani performansı düşüktür.

Tİguan 0-100 9.5 195
    Kuga 0-100 10.7 183

Aradaki 1.2 saniyelik fark büyük farktır.Km arttıkçada katlanarak artacak aradaki farkYani hantal dediğiniz aracın anca arkadan plakasını okuyacaksınız.

Golf ün 4x4 ü olması aracın iyi bir yönüdür.Çünkü GOlf her karşılaştırmada 1. seçiliyor.İngilizlerin fransızların yaptığı testlerde dahil.SInıfının en iyi araçlarındandır Golf.Fakat birşey daha söyleyeyim kugada focus şasisi üzerine oturtulmuştur

Ayrıca Tiguana sığmayan bagajları siz almışsınız.Arkadaşınızın bagajları çoktu heralde.Çünkü Kuganın bagaj hacmi Tİguandan çok daha azdır.

Tiguan 470lt

Kuga 360lt

Bİraz objektif olmayı deneyin.En azından fabrika verilerie ters izlenimleriniz olmasında objekifliğinize gölge düşmesin.

2- objektif bey, benzinli ve dizel araç değerlerine karşılatıracak kadar mı objektifsiniz?
    yani ben çıkıp bende "porşe şayen" var 0-100 6 sn, son hız 299 km felan yazsam kıyas olur mu?

Tiguan 0-100 hızlanma 9.5 son hız 195
    Kuga 0-100 hızlanma 10.7 son hız 183 yazmışsınız, hadi bişiler daha yazalım, mı?

tabii ki benzinli daha yüksek hızlanma ve son hız değerlerine sahip olacaktır bundan doğal ne var.
    Madem karşılaştırıyoruz, o zaman düzgün karşılaştırın ki objektif sansınlar sizi
    Ama rakam büyük diyosanız size daha büyük bişey göstereyim mi:) ama rakamlar korkutmasın sizi,

Tiguanın son hızı kugadan sadece % 6,5 fazladır, ve hızlanması da %11,2 düşüktür
    Tiguanın torku 240, kuga 340, kuganın torku % 41,6 daha fazla

o kocaman kasalar beygirle değil, torkla yürüyor, siz siz olun spor araba değil jip alırken torkuna bakın

objektif olun diyosunuz ya, alın size oranlar, alın size rakamlar, alın size oran,
    objektifle göremezseniz diye büyüteyim 340 tork, fark %41,6

• quote:

O zaman bütün veriler kompleksli.Ben size verilerle konuşuyorum.Dıı dımın dııdısyıla gittim benim arabam en iyisi tarzında değil.Sizde cevap veremeyince klasik demogoji yapma yoluna gidiyorsunuz
    Hadi kazasız belasız sürüşler size.

3- verileri çok seviyorsunuz, bende size veri gösteriyorum, bunları inkar edin madem Objektif bey,

kuganın dingili daha geniş 2690mm>2064mm:)
    kuga tiguandan daha uzun 4443mm > 4426mm
    kuga tiguandan daha geniş 1842mm > 1809mm

bakın sizin gibi işime gelenleri yazmıyorum objektif bey,
    tiguan kuga dan daha yüksek 1677mm < 1703mm

benim için yüksek olması bir avantaj değil dezavantaj, zira rakam büyük diye yazdım, büyüklük takıntınız olduğundan.
    bu yüksek oluşu sebebiyle koltuklar yatınca bagaj hacmi kuga dan fazla oluyor.
    Transporter gibi, doldurup doldurup taşırsınız, ben yere yakın olayım da size iyi nakliyeler.

tavan rayları dahil yükseklik 1710, ama bagaja etkisi yo
    madem büyüklük istiyosanız, bu rakam da büyük çıkıyo, tüh yine rakamlar konuştu pardon yanılmışız:)
    objektifiz ya

• 4-)
    verilerle konuşup video gösteriyosunuz ama videolar bir yorumdur,
    ben aracımı alırken yorumları okudum saçma sapan şeylerdi, neymiş kuganın koltuğu kısaymış, "adamın neticesi sığmamış" gibi saçma sapan şeyler
    eğer illa yorum yapılacaksa size bir örnek vereyim, verileri de karşılaştırırken baktığım siteden

http://www.carbuyer.co.uk/compare-cars/54689%2C19976

bunlar bile kugaya saçma yorumlar yaparken, tiguanın gerçeklerini yazmışlar
    buna rağmen puanları aynı vermişler, yani bu yorumlara rağmen bile tiguan iyidir diyememişler, sizin kadar objektif olamadılar galiba

kugaya
    -kullanışlı değil(neye göre kime göre)
    -araziye uygun değil(tabii ki değil, şehir suvu bu, pajero olmuycak haliyle )
    -karşılaştırmalı olarak pahalı( neye göre? nerdeyse benzinli vw ile aynı fiyat sitede daha nolcaktı?)

ama tiguan için gayet net yorumlar var,
    -alması pahalı
    -Minicik benzinli motor güçsüz
    -Kabin tasarımı en heyecan vericisi değil (golf diyor kısaca)

objektif bey, rakamlarla konuşuruz ya
    siz benzinlisini 55 e aldığınız arabanın, biz 70 e dizelini aldık, tiguan dizel 90 binden başlıyordu.
    siz dizel alamadınız diye, biz ucuza dizel jip sahibi olduk diye bu hasetlik neden kaynaklanıyor,
    o zaman da bu kadar objektif olsaydınız da alsaydınız
    tüketimler de ortada, fiyatlar da,

hiç zorunuza gitmesin benzin parası verirken objektif objektif ödersiniz.

• Bunu da en son gördüm ya
    bide satış rakamlarına göre objektif olmuşsunuz
    şimdi bu listeye göre

1. VW Tiguan 44.513
    2. Audi Q5 22.716
    3. Ford Kuga 13.901
    4. Mercedes GLK 13.217
    5. BMW x3 12.433
    6. BMW X5 10.904

tiguan ml den de iyi, q5 ten de iyi, x3-5-6 dan da iyi,
    daha çok satmış ya malum, objektif bakışınıza göre demek diğerleri daha kötü arabalar,

Burdaki gibi "50 bine vw jip", almayanı dövüyolar deyip satarlar da, bu daha kaliyeli yapmaz arabayı objektif bey.
    tüm (benzinli-dizel, ucuz pahalı) satış rakamlarından kalite hesabı yapılmaz,
    az biraz objektif olan bunu demez zaten
  • aslında farklı markaların konusunda zıt marka için bir şeyler yazmak huyum değildir ancak o kadar yüklenmişsinizki konuya bir şeyler yazmak istedim. ben de kugayı çok beğeniyorum ancak kısa süre sonra tiguan alacağım fakat neden? 2.0 motora fazladan hatta yeni çıkacak kanun vs. ile neredeyse 3 kat fazla vergi ödemek. ayrıca açıp okudunuz mu acaba şu an kuga ne kadar diye? tiguanın donanımına yakın olan versiyonu 110.000 tl. tamam siz dizel yakıt alıp paşa paşa binersiniz ancak aradaki 40.000 tl ile de neler yapılır veya kaç ton benzin alınır bir hesaplayın isterseniz. ben şöyle diyeyim aradaki farkı kapatmak için diğer dizel araç hiç hareket etmese dahi 81.000 km. yapan tiguan o 40.000 tl yi kapatmış olur. bu da az kullananan biri için 4 yıl demek.
  • Vergi konusunda çok haklısınız... tabi bu insanların kendi tercihleri zevk meselesi vede güç meselesi... vergisi şu yakıtı bu donanımı budur vs..vs.... demek bence yanlış. her insan araba alırken bunları araştırır gücüne ve zevkine göre değerlendirir ve ona göre karar verir sonuçta az buz paralar verilmiyor. önemli olan içe sinerek satın almak ve zevkiyle kullanmak. krıterler her insana göre farklıdır. sonuçta herkez gule güle kazasız belasız kulansın arabalarını.

yeni alacak arkadaşlarda elbete forumlardan yaralanacaklar sonuçta deneyimlerimizi paylaşıyoruz bu arkadaşlarda bilgi sahibi oluyor ve ona göre değerlendiriyor. tercihlerinide ona göre sınıflandırıyorlar.

iki aracında kıyaslanması tartışması (bulabildiğim)

http://forum.donanimhaber.com/m_52533296/mpage_1/key_tiguan/tm.htm

bu adreste yapılıyor..

kuga - diğer ( kia sportage, Hyundai ix35, vs..vs...) gibi araçlarla kıyaslanma yapılsa ağzımı açıp hiçbirşey söylemem söyleyemem çünki diğer araçları tanımıyorum. incelemiş değilim tecrube etmiş değilim.

kuga TiT-X - tiguan FF konusunda konuşmamın sebebi iki aracıda tecrube etiğim bildiğim için. deneyimlerimi yeni alacaklar için aktardım. olay bu

marka olarak irdelemenin anlamı yok ..... eşdeğer donanım, eşdeğer motor, eşdeğer şanzıman, eşdeğer aktarım, eşdeğer yakıt. alt alta konur. fiyat tüketim performans yedek parça servis irdelenir. tercihde ona göre yapılır. zaten alacak olan arkadaşlarda değerlendirmelerini buna göre yapıyorlardır....

• Seneye çıkacak yeni Kuga 1.6 turbo benzinli ve 2.0 dizel motorlarıyla büyüyen iç hacmi ve boyutlarıyla artan kalite ve güvenliğiyle piyasanın en iyisi olacaktır. Volvo XC60, Q5 ve X3 gibi araçlara yaklaşan boyutları onu kompakt SUV lardan uzaklaştıracak ve çok talep görmesini sağlayacaktır. yeni focuslardaki güvenlik donanımları ve iç kabin birebir aktarılacaktır Kuga'ya vakti olan bu aracı görmeden araç almasın pişman olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

quote:

Vites değiştirirken çok mu yoruldu:)
    Otomatik ise kuga birşey demem ama nasıl vites değiştirmekten yoruldu anlamadım.2 araçlada kalkış,roll vb ne yaparsanız yapın Tİguan boy boy açacaktır.Hantal demeniz tamamen saçma.Çünkü Tİguan sınıfındaki en iyi performanslı motora sahip.Ayrıca en iyi yol tutuşa sahip.Arazide de land roverdan sonra en iyi 2.
    Tüm geyik testlerinde 1. çıkmıştır Tİguan.Biraz daha objektif olun bence siz.İnternette birsürü karşılaştırma var.
    Bütün dizel kullananlar anlık torkun gücüne aldanıp araçlarını uçak zannediyorlar.Fakat olay öyle değil.Devir çeviremediği için dizel araçlar BG gücünde geridirler yani performansı düşüktür.

Tİguan 0-100 9.5 195
    Kuga 0-100 10.7 183

Aradaki 1.2 saniyelik fark büyük farktır.Km arttıkçada katlanarak artacak aradaki farkYani hantal dediğiniz aracın anca arkadan plakasını okuyacaksınız.

Golf ün 4x4 ü olması aracın iyi bir yönüdür.Çünkü GOlf her karşılaştırmada 1. seçiliyor.İngilizlerin fransızların yaptığı testlerde dahil.SInıfının en iyi araçlarındandır Golf.Fakat birşey daha söyleyeyim kugada focus şasisi üzerine oturtulmuştur

Ayrıca Tiguana sığmayan bagajları siz almışsınız.Arkadaşınızın bagajları çoktu heralde.Çünkü Kuganın bagaj hacmi Tİguandan çok daha azdır.

Tiguan 470lt

Kuga 360lt

Bİraz objektif olmayı deneyin.En azından fabrika verilerie ters izlenimleriniz olmasında objekifliğinize gölge düşmesin.

2- objektif bey, benzinli ve dizel araç değerlerine karşılatıracak kadar mı objektifsiniz?
    yani ben çıkıp bende "porşe şayen" var 0-100 6 sn, son hız 299 km felan yazsam kıyas olur mu?

Tiguan 0-100 hızlanma 9.5 son hız 195
    Kuga 0-100 hızlanma 10.7 son hız 183 yazmışsınız, hadi bişiler daha yazalım, mı?

tabii ki benzinli daha yüksek hızlanma ve son hız değerlerine sahip olacaktır bundan doğal ne var.
    Madem karşılaştırıyoruz, o zaman düzgün karşılaştırın ki objektif sansınlar sizi
    Ama rakam büyük diyosanız size daha büyük bişey göstereyim mi:) ama rakamlar korkutmasın sizi,

Tiguanın son hızı kugadan sadece % 6,5 fazladır, ve hızlanması da %11,2 düşüktür
    Tiguanın torku 240, kuga 340, kuganın torku % 41,6 daha fazla

o kocaman kasalar beygirle değil, torkla yürüyor, siz siz olun spor araba değil jip alırken torkuna bakın

objektif olun diyosunuz ya, alın size oranlar, alın size rakamlar, alın size oran,
    objektifle göremezseniz diye büyüteyim 340 tork, fark %41,6

BU kadar cahilce bir yorum hakikatten görmemiştim.Arkadaşım otomobilden anlamadığınız daha torkun performansta önemli olduğunu zannetmenizden belli...

Performansta önemli olan beygir gücüdür.Tork beygir gücüne ulaşmada bir araçtır. (TorkxDevir)/sabit sayı=Beygir gücüdür.Dizel araçlar yüksek tork üretirler fakat düşük devir çevirirler.ORtaya çıkan enerjide düşük kalır.

En basitinden bugün f1 otomobillerinin torkları 300 nm dir.Yani Kugadan daha düşük.Fakat 18000 devir çevirebildikleri için beygir güçleri 800 leri bulmaktadır.F1 otomobillerinin performansını anlatmama gerek yok heralde.

Traktörlerinde tam tersi torkları çok ama çok yüksektir fakat performansları ortada.Torku herşey zanneden arkadaşım asıl iyi okuması gereken sensin.

İSter jip alın ister otomobil eğer karşaılaştıracağınız husus performans ise olay beygir gücüdür ok?

O yüzden o verdiğin saçma,mantıksız yorumları birdaha düşünün.Öyle yazın.Birde oran falan vermişsiniz.Şu yazdıklarınızı otomobil forumuna koysanız sizinle emin olun dalga geçerler.

Ayrıca Bagaj hacimleri araçların resmi sitelerinden alıntıdır.Hesaplama yöntemleride aynıdır.BOşuna kendinizi kandırmaya çalışmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

Bunu da en son gördüm ya
    bide satış rakamlarına göre objektif olmuşsunuz
    şimdi bu listeye göre

1. VW Tiguan 44.513
    2. Audi Q5 22.716
    3. Ford Kuga 13.901
    4. Mercedes GLK 13.217
    5. BMW x3 12.433
    6. BMW X5 10.904

tiguan ml den de iyi, q5 ten de iyi, x3-5-6 dan da iyi,
    daha çok satmış ya malum, objektif bakışınıza göre demek diğerleri daha kötü arabalar,

Burdaki gibi "50 bine vw jip", almayanı dövüyolar deyip satarlar da, bu daha kaliyeli yapmaz arabayı objektif bey.
    tüm (benzinli-dizel, ucuz pahalı) satış rakamlarından kalite hesabı yapılmaz,
    az biraz objektif olan bunu demez zaten

Gelelim bu yazdıklarınıza orada ben kugayla arasındaki fark için söyledim.Çünkü 2 side aynı fiyattalar aşşağı yukarı hatta tiguan daha pahalı.Ona rağmen 3 katına yakın fazla satmış.Ben q5 ten iyi demedim zaten.Her araç kendi sınıfında değerlendirilir.Satış rakamlarıda fiyatlarına göre değerlendirilir.

Q5 te x3 ten fazla satmış orada zaten.Onlar birbirleri arasında rakip.

Cevap verdiğinizi zannediyorsunuz ama hakikatten hiçbir bilgi donanımına sahip değilsiniz...

Siz daha gördüklerinizi algılayamıyorsunuz.O yüzden objektiflik falan siz bence bu konularda konuşmayın.

• 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.