Şimdi Ara

Ford mondeo 1.6 tdci nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
5
Favori
55.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar öncelikle herkese iyi bayramlar.gecen sene jetta alacaktık kasa degisimi falan derken bir senedir araba bakıyoruz.bu arada arabamız 2001 model bora 1.6 comf. Man.geçenlerde yeni mondeoyu gördük tasarımı cok hoşumuza gitti.yeni dizeli de gelmiş.sizler ne dersiniz 1.6 dizel motor mondeo gibi bir arabaya yeterli gelir mi?ya da onun dısında dizel önerisi olan var mi (max 70 bin). Saygılar...

• chevrolet epicayada bakabilrsiniz o fiyata
  • quote:

Orijinalden alıntı: troy

chevrolet epicayada bakabilrsiniz o fiyata
    http://forum.donanimhaber.com/m_53267473/tm.htm

Konuda baya bir 70 binlik araç tavsiye edildi.
  • Hocam siz spor araba aramaktasiniz anladığım kadarıyla.ben d segmenti aile icin birseyler bakıyorum.yine de cok teşekkürler ilgilendiğiniz icin.fikir veriyor yine yorumlar. Saygılar... :)
  • 1.6 tdci mondeo kullanıcısı yok mu hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: velican44

1.6 tdci mondeo kullanıcısı yok mu hiç?
    D sınıfının kaliteli araçlarından bir tanesi, Jetta'dan kesinlikle üstün bir araç, karşılaştırılması abes. Ayrıca tasarımıylada gönlümde ayrı bir yeri var. Donanım olarak Titanium altına inmeyin derim, zaten o donanım 71 bin lira, sizin bütceniz max 70 bin yazmışsınız. Bitçenize göre oldukça iyi bir araba. Memnun kalırsınız bana göre.

Edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ykaraca -- 7 Kasım 2011; 17:11:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ykaraca

D sınıfının kaliteli araçlarından bir tanesi, Jetta'dan kesinlikle üstün bir araç, karşılaştırılması abes. Ayrıca tasarımıylada gönlümde ayrı bir yeri var. Donanım olarak Titanium altına inmeyin derim, zaten o donanım 71 bin lira, sizin bütceniz max 70 bin yazmışsınız. Bitçenize göre oldukça iyi bir araba. Memnun kalırsınız bana göre.

Edit : imla

Alıntıları Göster
    1.6 tdci mondeo gibi bir otomobili kaldırabiliyor fakat performans namına pek bir şey bekleme. çok kötü bir performansı yok 11.9 sn 0-100.
    passat 1.6 tdi bluemotion ve 508 1.6 e-hdi ı da öneririm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhansencag

1.6 tdci mondeo gibi bir otomobili kaldırabiliyor fakat performans namına pek bir şey bekleme. çok kötü bir performansı yok 11.9 sn 0-100.
    passat 1.6 tdi bluemotion ve 508 1.6 e-hdi ı da öneririm.

Alıntıları Göster
    115HP 270Nm tork.

Bence gayet yeterli. Devir ekonomik devri malesef...
  • Aile aracı istiyorsanız aynı motora sahip c-max'e de bakabilirsiniz.

Içi daha ferahtir.

Yeni kasa olduğu için bir üst
    sınıf olsa da Mondeoya ezdirmez kendini.

Bir miktar para da cebinizde kalır.
  • @ugur_yavuz haklısınız devir ekonomi devri hocam.açıkcası performans olarak da fazla birsey beklemiyorum.bora gayet yeterli bizim icin.
    @osencag 508 hoş bir tasarıma sahip ama Fransız olması önyargı olusturmakta.passat fiyatları da malum.
    @haluk23 sedan araba bakıyoruz hocam.yine de cok tesekkurler.

Saygılar...
  • quote:

@ugur_yavuz haklısınız devir ekonomi devri hocam.açıkcası performans olarak da fazla birsey beklemiyorum.bora gayet yeterli bizim icin.
    @osencag 508 hoş bir tasarıma sahip ama Fransız olması önyargı olusturmakta.passat fiyatları da malum.
    @haluk23 sedan araba bakıyoruz hocam.yine de cok tesekkurler.

Saygılar...
    1.6 tdci mondeo kullanmışlığım var 1 hafta kadar. araç geçici olduğu için ort. yakın vs. ''tam'' hatırlamıyorum ama performansı hakkında şunu diyebilirim: öncelikle öyle çok çok iyi bir performans beklemeyin ama birçok dizelden daha iyi bir performansı var. (zaten tdci dedin mi dünyada ilk 3'te) ilk kalkışları yavaş gelmişti bana o aracın. (imzamdaki focus'la motoru 6 hp-30 nm tork farklı ve aynı şey focus'ta da var.) 2 vites de biraz kısa gelmiştir bana. ama 3. ve sonraki viteslerde, özellikle 2500 dvr/dak'ın üzerine çıkınca (özellikle sollamalarda) sorun yaşamazsınız. yani 10 üzerinden değerlendirecek olursak puanım 9 olur. bu arada yakıt tüketimi ort. 7.5 lt gibi bir şeydi sanırım. 6-8 lt gibi diyelim biz yine de.

saygılar.

• @umut11197 hocam cok sagolun.ben boradan performans konusunda memnunum.eger onu aratmazsa ne ala.
    Saygılar
  • quote:

@umut11197 hocam cok sagolun.ben boradan performans konusunda memnunum.eger onu aratmazsa ne ala.
    Saygılar
    Ben bir ara bayağı inceleyip araştırmıştım mondeoyu olay tamamen torku yakalama meselesi 1750 devirde yakalıyor yani 2000 devirden sonra araç çok iyi gidiyor ben sunroof + beyaz + titaniuma 71.000 tl fiyat aldım sonra insignia baktım 60.000 tl ye 1.4 turbo aldım 11000 tl yakıt yapsam bayağı yakıt yapar bakımı da ucuz hem benzin olarakta lt. farkı olsun olsun 1,5-2 lt olsun her litrede de 40 krş. fark etse max. 10 krş. fazla yakar insignia bu da 11000 tl yi kapatmak için uzun süre...... Satarkende daha pahalıya satarsınız desenizde o iş hikaye değer kaybediyor her araç ciddi ciddi.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Ben bir ara bayağı inceleyip araştırmıştım mondeoyu olay tamamen torku yakalama meselesi 1750 devirde yakalıyor yani 2000 devirden sonra araç çok iyi gidiyor ben sunroof + beyaz + titaniuma 71.000 tl fiyat aldım sonra insignia baktım 60.000 tl ye 1.4 turbo aldım 11000 tl yakıt yapsam bayağı yakıt yapar bakımı da ucuz hem benzin olarakta lt. farkı olsun olsun 1,5-2 lt olsun her litrede de 40 krş. fark etse max. 10 krş. fazla yakar insignia bu da 11000 tl yi kapatmak için uzun süre...... Satarkende daha pahalıya satarsınız desenizde o iş hikaye değer kaybediyor her araç ciddi ciddi.....

Alıntıları Göster
    hocam forumda bir arkadaş yeni passat ile yeni mondeo yu test etmişti ince ayrıntısına kadar işçilik olarak passattan bariz kötü demişti

• @sinoplu2009 bir arastiriyim hocam.tesekkurler.
    @smg05 hocam insignia da hoşuma gidiyor aslında.1.4 motor nasil sizce gidişi,yakıtı,yol tutusu.vallaha yorumlarınızı bekliyorum.:)
    Saygılar...
  • quote:

@sinoplu2009 bir arastiriyim hocam.tesekkurler.
    @smg05 hocam insignia da hoşuma gidiyor aslında.1.4 motor nasil sizce gidişi,yakıtı,yol tutusu.vallaha yorumlarınızı bekliyorum.:)
    Saygılar...

Buyur herşey burda rodajdan sonra 1 lt. daha düşer değerler ben araçtan çok memnunum ort. hızdan da belliki trafik içinde bulunduğum yerler de var.....:) Gidişi mükemmel 170 de 3500 devir yapıyor misal ve çok rahat çıkıyor motor yeni olduğu için sıkıştırmıyorum. Yol tutuşuda çok memnunum ben 17" jant + esp çok iyi.....

• quote:

Orijinalden alıntı: smg05

quote:

@sinoplu2009 bir arastiriyim hocam.tesekkurler.
    Saygılar...

Buyur herşey burda rodajdan sonra 1 lt. daha düşer değerler ben araçtan çok memnunum ort. hızdan da belliki trafik içinde bulunduğum yerler de var.....:) Gidişi mükemmel 170 de 3500 devir yapıyor misal ve çok rahat çıkıyor motor yeni olduğu için sıkıştırmıyorum. Yol tutuşuda çok memnunum ben 17" jant + esp çok iyi.....

Hocam suan bı heyecan geldi.Donanimi duruşu gayet güzel ve tok.bir de size söyle bir sorum olacak.yeni insignialarda start stop standartmis diye okudum oto haberde yanilmiyosam.öyle mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: smg05

Opel 1.4 lt Turbo Ecotec 140 HP ortalama yakıt tüketimi 5,7 litre / 100 km , benzin 4,35 TL / L 5,7*4.35= 24,8 TL
    Mondeo 1.6L Duratorq TDCi 115PS ortalama yakıt tüketimi 4,9 litre / 100 km , benzin 3,81 TL / L 4,9*3,81= 18,7 TL
    Aradaki fark 24,8-18,7 = 6,1 TL/ 100 km
    ....................................61 TL/ 1 000 km
    ....................................610 TL/ 10 000 km
    ....................................6100 TL/ 100 000 km

Mondeo TDCİ motor hacmi 1.6 litre
    Mondeo TDCİ ortalama yakıt tüketimi 4,9 litre
    Mondeo TDCİ 270 nm tork
    Mondeo TDCİ 0-100 hızlanma 11,9 sn

İnsignia 1.4 lt Turbo motor hacmi 1.4 litre
    İnsignia 1.4 lt Turbo ortalama yakıt tüketimi 5,7 litre
    İnsignia 1.4 lt Turbo 200 nm tork
    İnsignia 1.4 lt Turbo 0-100 hızlanma 10,9 sn

Mondeo 1.6L EcoBoost motor hacmi 1.6 litre
    Mondeo 1.6L EcoBoost ortalama yakıt tüketimi 6,8 litre /100 km
    Mondeo 1.6L EcoBoost 240 nm tork
    Mondeo 1.6L EcoBoost 0-100 hızlanma 9,3 sn

özet olarak İnsignia 1.4 lt Turbo alış maliyeti ve yakıt olarak kıyaslandığında Mondeo dan daha ekonomik geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil altın -- 9 Kasım 2011; 23:24:15 >

• @halil altın üstadım bana da cok mantıklı gelmeye başladı.hem daha performansli hem daha ucuz.ki biz yılda yaklaşık 6000 km yapan kisileriz aile olarak.ecoboost cok yakıyor fakat 1.4 turbo kullanıcıları yakıt da cok memnunlar.11 senelik bora suan 65000 km de.hersey icin cok sagolun.
    Saygılar...
  • Güncel
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.