Şimdi Ara

★ FORD MONDEO 2.0TDCI AT'ye kısa bir bakış... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
6
Favori
12.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tank gibi arabadır mondi. Şehir içi tüketim verileri çok iyi. Otomatik vites'e iyice imrenmeye başladım.

Güle güle kazasız belasız kullanın, paylaşım için teşekkürler.
  • çok uyuz oluyom arkasına ve küçük jantlarına makyajlı iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 25 Şubat 2014; 21:54:31 >
  • 8 x 4.70 = 38 kuruş yakıyor benim 3500cc 45 kuruş tüpte mazotlununda anlamı kalmamış demek otomatik olsa 40 kuruş yakacak

• maşallah abi
  • TSuNaMi_ kullanıcısına yanıt
    Şimdi, 1.000km üzerine +2.000km daha yaptım -sadece şehiriçi kullanımı-
    Yanlış hatırlamıyorsam; 27km ortalama hız 7.3lt tüketim olması lazım(akşama foto koyarım).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 6 Mayıs 2014; 11:49:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Yanlış hatırlamıyorsam; 27km ortalama hız 7.3lt tüketim olması lazım(akşama foto koyarım).

4,33 * 7,3 = 31.6 krş... Gerçekten bu motor için muazzam güzel abi bekleme ve takipteyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

quote:

4,33 * 7,3 = 31.6 krş... Gerçekten bu motor için muazzam güzel abi bekleme ve takipteyiz

Yaşadığım şehir ve benim kullanımım ile bu değer çıkıyor.

* Aynı şehir dahi olsa, 2. ve 3. şahısların değerleri beni bağlamaz. Baştan belirteyim .

• Bu motor ve şanzıman volvodakilerle aynı sanırım.Ama ses yalıtımı ve iç mekan volvoyu öne taşıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

quote:

Yaşadığım şehir ve benim kullanımım ile bu değer çıkıyor.

* Aynı şehir dahi olsa, 2. ve 3. şahısların değerleri beni bağlamaz. Baştan belirteyim .

otomatik kullanmak ayrıcalıktır diyorsun

• Aracn teknik verileri de 7.2 şehir içi diyor zaten.Değerler gayet normal.Veriler daha da düşürülebilir.
  • Hocam aracın yüksek hızlardaki gürültü seviyesi ile ilgili de bilgi verirmisiniz ? Bide 2011 model Mtv si ne kadar bunun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

Aracn teknik verileri de 7.2 şehir içi diyor zaten.Değerler gayet normal.Veriler daha da düşürülebilir.

Evet normal kullanım ile verilen değerler yakalanabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meganers

Hocam aracın yüksek hızlardaki gürültü seviyesi ile ilgili de bilgi verirmisiniz ? Bide 2011 model Mtv si ne kadar bunun ?

Latiklerin değişimi geldiği için hiç güvenemedik ve bu araç ile 100km üzerine hiç çıkmadım. Araç bende olduğu 8 ay süresince Antalya-Alanya ve Antalya-Demre yaptı
    diğer zamanlarda, hep şehiriçi. Bu aşama da, sert ve verimsiz lastik ile pek keyifli sayılmaz. Düzgün asfalt da ve bu hızlarda sessiz diyebilirim. Dişli asfalt da ses içeride.

Ama dediğim gibi lastiklerin durumu düşünüldüğünde tam bir kanıya varmak ve doğruyu bulmak mümkün değil.

2.0 için 4-6 yaş arası yıllık 1840tl.
  • quote:

Aracn teknik verileri de 7.2 şehir içi diyor zaten.Değerler gayet normal.Veriler daha da düşürülebilir.

7.2 olarak verilen 2.0TDCI 163hp + Powershift modelin verisi

2.0TDCI 140hp + Tork Konvertörlünün şehir içi tüketimi teknik verilerde 9.7 gibi bir şeydi yanılmıyorsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Bagaj'da tam boy stepneden ötürü bagajım zemini yüksek. O yüzden biraz daralıyor ve çok kullanışsız.

İnce boy stepne koyanlar var. O zaman bagaj 600lt'ye yakın devasa bir hacme ulaşıyor.

Bir de bu Mondeo'ların özellikle 2.0 Otomatik olanların şehir içi tüketim verilerimde acaiplik var.

Teknik verilerde tüketimi çok fazla yazılmış. Pratik kullanımda o değere ulaşmıyor. Eski kasa 2.0TDCI AT'de şehir içi 10.2lt olarak verilmişti ama pratikte 7-8 arası yakıyordu.

Çoğu firma gerçeğinden daha düşük verir, Ford gerçeğinden fazla veriyor.

Motor soğukken teste başlanıyor. Detayı aşağıda.

Şehir içi: Laboratuvar ortamında soğuktan çalıştırılmış motor ile 4km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 50km/s ve ortalama 19km/s hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerlerdir.

Şehir Dışı: Şehir içi ölçümünden hemen sonra gerçekleştirilen, 7km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 120km/s hıza ulaşacak şekilde, yarı zamanli sabit hız ve yarı zamanlı değşsken hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerleridir

Ortalama: Şehir içi ve Şehir dışı testlerinin kat edilen mesafe ölçüsüyle ağırlıklı ortalamasi alinarak hesaplanmaktadir.

• Mazotşist kullanıcısına yanıt
    Bindiğim çoğu arabadan iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

7.2 olarak verilen 2.0TDCI 163hp + Powershift modelin verisi

2.0TDCI 140hp + Tork Konvertörlünün şehir içi tüketimi teknik verilerde 9.7 gibi bir şeydi yanılmıyorsam.

Maalesef! kendi sitesindeki kullanım kitapçıklarında (2009-2010-2011) 136(100kW) ve 176bg lik versiyonların yakıt tüketimleri verilmiş.
    http://www.ford.com.tr/ford-servis/kullanici-el-kitaplari

Kitapçıklar içinde kW değeri verilmeyen bir 2.0 modeli var
     ★ FORD MONDEO 2.0TDCI AT'ye kısa bir bakış...

Ne kadar güvenilir bir yerdir bilemiyorum ama şuradan baktığımda yukarıdaki değerler ile örtüşüyor.
    http://www.otokare.com/model/975/Ford/Mondeo/2-0-TDCI-Trend
    http://www.otokare.com/teknik-ozellik/4697/2010-2013-Ford-Mondeo-2-0-TDCI-Trend-Otm

Motor Hacmi 1997 cc
    Motor Gücü 140 hp
    Tork 320 nm
    Silindir Sayısı 4
    Performans
    Yakıt Türü Dizel
    Yakıt Tüketimi 5.6 lt
    Şehiriçi Tüketim 7.2 lt
    Şehirdışı Tüketim 4.7 lt
    0-100 km/h 10.2 sn
    Azami Sürat 205 km/h

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 4 Temmuz 2014; 13:16:19 >

• Bi ara Ford'un sitesinde hem 140hp + AT hem de 163hp + PS teknik verileri mevcuttu.

140hp + AT 9.7 litre, 163hp + PS 7.2 litre olarak yazıyordu.

Şu an sadece 163hp + PS var ve 7.2 olarak yazıyor.

140hp + AT için 9.7 litre verisi çok fazla, araç o kadar yakmıyor, o ayrı konu.
  • Bence Ford un yazdığı teknik veriler doğru.Hiçbir üretici 7-8 lt yakan arabaya 9.5-10 lt yazmaz.2007-2009 yeni kasa 130 luk otomatik mondeoların tüketim verisi 9.8 lt şehir içi..2010 ve üstü 140 bg mondeolar 7.2 lt.

Eski mk3 mondeo içinde 8 lt tüketiyor diyenler var ancak bu rakamlar ya yanlış yol bilg.verileri ya da çevre yolunda yapılıyor. mk3 otomatik ve yeni kasa 130 luk otomatiklern 9.5 altına düşmesi mümkün değil kısa mesafe şehir içi koşullarında
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.