Şimdi Ara

FORD S-MAX'E 1.6 TDCI DİZEL MOTOR GELMİŞ. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
9.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: canvarol

quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

Arkadaş bu aracı ne kadar bekledim bilemezsin.
    1.6 benzinlisine bile razıydım ama kısmet değilmiş.
    İnternette 2011 model ikinci el benzinli var adam 68 binden aşağı inmedi.Oysa 62-63 e razıydım.İki aydır satamadı bundan sonra da hiç satamaz.

1.6 benzinlinin satışını da durdurmuşlar sanırım fiyat listesinde artık yok. 1.6 dizeli az da olsa satılacaktır. 1 sene sonra ikinci elde mantıklı fiyatlarla alınabilir diye düşünüyorum.

Fiyat listesinde olduğu zaman da araç yoktu, en azından son altı ay içinde.
    Ben S-Max defterini kapattım.İki aracımı da sattım 2008 model Discovery aldım.Ama dediğim gibi bu araç bir-iki ay evvel çıkmış olsaydı ben alırdım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• rakiplerine kıyasla spor mpv duruyor ilk geldiğinde ülkemize 2.0 tdci 140 ps ile gelmişti bu araç
    güç konusuna takılmaya gerek yok ortalama bir şekilde sprinti var aracın hem 115 lik motor yetmezse 140 ps 320 ye kadar yolu var çiple
  • quote:

Ben S-Max defterini kapattım.İki aracımı da sattım 2008 model Discovery aldım.Ama dediğim gibi bu araç bir-iki ay evvel çıkmış olsaydı ben alırdım.

Peki hiç Grand C-max düşünmediniz mi? Aralarında epey büyüklük farkı var mı?

Grandin kapılar sürgülü galiba. Sınıflarını tam çözemediğim araçlar.
  • Volvo bu motoru xc90 cipine koyucakmış

ne de olsa herşeyi çekiyor kral motor

s80 i çekmez diye ağlayanlara kapak oldu bu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: E-HDI

quote:

Orijinalden alıntı: optiSpice

quote:

1.7 ton mpv ye 1.6 tdci 115 hp göz korkutuyor bunu ancak 1.6 dci veya 1.6 mjet2 kurtarır

Volvo S80 de hemen hemen aynı ağırlığa sahip ve 1.6 D2 motor da aslen 1.6 TDCI 115 hp.Ama öyle çekmem, gitmem gibi bir durum yok araçta.

Tabiki de bu araçların hakkı 180-200 hp ama 115 hp de yetersiz değil.

s80 1540 kg
    s max 1700 kg

şöyle hesaplayın bir de s max buyuk aıleler ıcın ıcıne 5 kısı bınse ortalama 250 kg daha ekleyeceksınız buna bagaj ve yakıt ekleyın ağırlığı ekleyin .

yani s max 2 ton ağırlıgın da olacak umarım açıklayıcı olmuştur

0-100 verisi 13 sn olarak gözüküyor,çok çok kötü bir veri değil.
    Peugeot 5008 in verisi 13.3 sn olarak gözüküyor.5008 kullananlardan performanstan çok şikayet eden duymadım.Zaten bu tip araba alanlar için öncelikle konfor ve işlevsellik önemli.0-100 son sıralarda.İlla herkes otomatik olsun biraz performanslı olsun ister ama tutup da kaç kişi 2000 motor S Max e 120 bin lira para verir bilemem.Bu vergi sistemiyle S Max in mantıklï versiyonu bu.

0-100 13 sn onu bende görüyorum ama firmalar o değerleri en iyi yol şartları tek sürücü ve çeyrek depodan az yakıtla ölçüyorlar

bu mpv ye 5 kişi bagaj+yakıt koyun 0-100 ü 16 sn civarı olur

tabı kı bu araba da öncelıkler ayrıdır ama hiç bir baba 16 sn ye eyv demez

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: optiSpice

quote:

1.7 ton mpv ye 1.6 tdci 115 hp göz korkutuyor bunu ancak 1.6 dci veya 1.6 mjet2 kurtarır

Volvo S80 de hemen hemen aynı ağırlığa sahip ve 1.6 D2 motor da aslen 1.6 TDCI 115 hp.Ama öyle çekmem, gitmem gibi bir durum yok araçta.

Tabiki de bu araçların hakkı 180-200 hp ama 115 hp de yetersiz değil.

s80 1540 kg
    s max 1700 kg

şöyle hesaplayın bir de s max buyuk aıleler ıcın ıcıne 5 kısı bınse ortalama 250 kg daha ekleyeceksınız buna bagaj ve yakıt ekleyın ağırlığı ekleyin .

yani s max 2 ton ağırlıgın da olacak umarım açıklayıcı olmuştur

0-100 verisi 13 sn olarak gözüküyor,çok çok kötü bir veri değil.
    Peugeot 5008 in verisi 13.3 sn olarak gözüküyor.5008 kullananlardan performanstan çok şikayet eden duymadım.Zaten bu tip araba alanlar için öncelikle konfor ve işlevsellik önemli.0-100 son sıralarda.İlla herkes otomatik olsun biraz performanslı olsun ister ama tutup da kaç kişi 2000 motor S Max e 120 bin lira para verir bilemem.Bu vergi sistemiyle S Max in mantıklï versiyonu bu.

0-100 13 sn onu bende görüyorum ama firmalar o değerleri en iyi yol şartları tek sürücü ve çeyrek depodan az yakıtla ölçüyorlar

bu mpv ye 5 kişi bagaj+yakıt koyun 0-100 ü 16 sn civarı olur

tabı kı bu araba da öncelıkler ayrıdır ama hiç bir baba 16 sn ye eyv demez

Arabada 2 ikiz çocuk bir de bebek varken tsm tersine 0-100 bazen 20 saniye demektir.

Ancak trafikte sizin gibi düşünen çok "baba" adamlar da yok değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Arkadaş bu aracı ne kadar bekledim bilemezsin.
    1.6 benzinlisine bile razıydım ama kısmet değilmiş.
    İnternette 2011 model ikinci el benzinli var adam 68 binden aşağı inmedi.Oysa 62-63 e razıydım.İki aydır satamadı bundan sonra da hiç satamaz.

1.6 benzinlinin satışını da durdurmuşlar sanırım fiyat listesinde artık yok. 1.6 dizeli az da olsa satılacaktır. 1 sene sonra ikinci elde mantıklı fiyatlarla alınabilir diye düşünüyorum.

Öncelikle hayırlı olsun. Discoveryler için şehir içi 15-16 litre mazot yakıyor diyorlar doğru mu acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

Malesef bu araç tutmadı ve 1.6 motor da gelse tutmaz muhtemelen. 1.6 dizel c-max varken kimse bunun yanına yaklaşmaz.

Hocam ama bu, c-maxden çok daha konforlu ve de ferah bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gralcan

quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

Malesef bu araç tutmadı ve 1.6 motor da gelse tutmaz muhtemelen. 1.6 dizel c-max varken kimse bunun yanına yaklaşmaz.

Hocam ama bu, c-maxden çok daha konforlu ve de ferah bir araç.

Arabadan anlamadığı belli evet tutmadı neden tutmadığıda belli 2000 Motor fark bedeli 50.000 TL olunca doğal olarak tutmadı ama şimdi görün millet C-Max alacağına 10.000 TL daha verir alır, ayrıca tanıdığımız 2.el S-max 2.0 TDCİ aldı elektrikli ısıtmalı koltuklar 18 jant alcantre döşeme panaromik cam tavan arabada donanım olarak yok yok desem doğru olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcornek

quote:

Peki hiç Grand C-max düşünmediniz mi? Aralarında epey büyüklük farkı var mı?

Grandin kapılar sürgülü galiba. Sınıflarını tam çözemediğim araçlar.

Grand-C max e de baktım büyük bir araç değil.Neticede Focusla aynı platformu paylaşan bir araçtan çok şey beklememek lazım.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_C1_platform
    Galaxy ve S-Max ise Mondeo,Volvo s80 gibi araçlarla aynı platformu paylaşıyor.Gerçekten büyük bir araç.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_EUCD_platform

quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

Öncelikle hayırlı olsun. Discoveryler için şehir içi 15-16 litre mazot yakıyor diyorlar doğru mu acaba ?

Teşekkür ederim.Benim kullanımım pek şehir içi sayılmaz.İki ilçe arası günlük 20-25 dk yolum var.Sabah 1 km buradaki işyerine gidiyorum.Sonra 25-26 km daha yol yapıyorum.Ortalama hızım 50 km/s civarı oluyor.Araba tam ısınana kadar yolu yarılıyorum zaten.Yol bilgisayarı bende 9.3 gösteriyor ama şehir içi trafikte rahatlıkla 15 litreleri görebilir.
    2.5 ton sürekli 4 çeker bir araç için normal bence.

• S-max aslında çok konforlu,ayrıca yol tutuşu sınıfının en iyilerinden olan,kaliteli ve geniş bir araç.
    Fakat bizde tutmaz,galerici mantığı var çünkü.
    Yine de 1.6 tdci iyi bir gelişim.
    Zamanla alıcısı çıkacaktır.
  • Şu forumdaki yorumlar bazen insanı çileden çıkarır.

Araçta 1.6 dizel olmasa "1.6 dizeli olmazsa tutulmaz", "2.0 motorla ölü doğdu" şeklinde yorumlar sıralanıyor.

Bu başlıkta 1.6 dizel motor olunca da "kasayı çekmez, yaramaz, olmamış" şeklinde yorumlar sıralanıyor.

Adamlar 1.6 dizeli koymazlar suç, koyarlar suç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Şu forumdaki yorumlar bazen insanı çileden çıkarır.

Araçta 1.6 dizel olmasa "1.6 dizeli olmazsa tutulmaz", "2.0 motorla ölü doğdu" şeklinde yorumlar sıralanıyor.

Bu başlıkta 1.6 dizel motor olunca da "kasayı çekmez, yaramaz, olmamış" şeklinde yorumlar sıralanıyor.

+1
  • quote:

+1

İstiyorlar ki 1.6 dizeli koysunlar bu 1.6 dizeli de bu araca göre 150 bg filan yapsınlar,birde otomatik olsun filan istiyorlarda istiyorlar. İstedikleri gibi motor,şanzıman koyarlar yine bir kulp takarlar memnun etmek mümkün değil.

• quote:

Namazda gözü olmayanın; ezanda kulağı olmazmış.
  • quote:

+1

boyle bir mesaj yazmaya useniyordum. iyi denk geldiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı alamadan satamyı düşünen ve klasik modellerden başka model görmeye bir halkımız var. 2000 cc motor varken 1600cc olsun der 1600 gelir dizel olsun o gelir otomatik olsa otomatiği gelir bu arabaya bu para verilmez derler.
  • performansa önem vermeyenler için bu araç tam aile aracı olmuş
  • bence türkiyedeki en iyi ve alınası mpv sınıfı araç. Ön tarafın dizaynı hızlı tren teknolojisinden yararlanılarak yapılmış bence de önü çok iyi duruyor. Ayrıca araç performans aracı değil bence bu motor yeterlidir zaten bi dünya elektronik teknolojiye sahip o yüzden çekişinde gidişinde filan sorun yaratacağını düşünmüyorum ford un 1.6 tdci motorunu herkes bilir canavar gibi motor. offroad yapmayacaksanız drag ve pist yarışlarına katılmayacaksanız bence gayet mantıklı bir araç. Uzun yolda, şehiriçinde, hafif arazi koşullarında kesinlikle üzeceğini düşünmüyorum. He daha torklu daha beygirli aynı hacimde bir motor olsa kesinlikle daha iyi ve tercihim olurdu ama insanoğlu doyumsuz hep en iyisini ister o yüzden ben şimdilik bu motoru yeterli buluyorum. Bir de şu opsiyon listesini merak ediyorum acaba neler olacak.
  • quote:

quote:

+1

İstiyorlar ki 1.6 dizeli koysunlar bu 1.6 dizeli de bu araca göre 150 bg filan yapsınlar,birde otomatik olsun filan istiyorlarda istiyorlar. İstedikleri gibi motor,şanzıman koyarlar yine bir kulp takarlar memnun etmek mümkün değil.

Ya bi de ne motormuş arkadaş,yakında Transit-Cargo falan onlara da koyacaklar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.