Şimdi Ara

Ford, sürücüsüz çalışan Fusion Hybrid araştırma aracını tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Ford, sürücüsüz çalışan Fusion Hybrid araştırma aracını tanıttı

Geleceğin en önemli teknolojileri arasında yer alan özerk olarak hareket edebilen araçlar, bildiğiniz gibi birçok büyük otomobil firması ve teknoloji şirketi tarafından geliştiriliyor. Bu firmalardan Ford'un Michigan Üniversitesi ve State Farm ile ortaklaşa geliştirdiği yeni araştırma aracı, gelecek için şimdiden ciddi adımlar atıyor. 

Ford global ürün geliştirme grup başkan yardımcısı Raj Nair, hazırladıkları özerk Fusion Hybrid ile tam otomasyon sınırlarının test edildiğini ve aracın tamamen bağımsız olarak değil de sürücü hatalarını en aza indirecek şekilde sürücü denetiminde çalışma gösterdiğini belirtiyor. Üzerinde kör nokta bilgilendirme sistemi, şerit asistanı, fren destek ve kaza önleme gibi birçok farklı sistem bulunan araç, esas gücünü LIDAR sistemiyle ortaya koyuyor ve bu sayede kızıl ötesi sensörlerin yardımıyla 60 metrelik bir çember içerisinde saniyede 2.5 milyon kez tarama yapabiliyor. Topladığı bu verilerden çevrenin üç boyutlu haritasını oluşturan özerk Fusion Hybrid, bu haritaları rota planlama ve her türlü otomatik sürüş işlemleri için kullanabiliyor. Araç aynı zamanda kameraları ile farklı açılardan birçok fotoğraf çekerek toplu görüntüler oluşturabiliyor. 

Ford, özerk Fusion Hybrid araştırma aracının testlerine uzun süreler boyunca devam edecek ve araç genel olarak sürecin en iyi düzeye getirilmesi için yapılan çalışmalar ile gelecek benzer otomobillere yardımcı olacak. 

• Soforsuz arka koltukta oturacagiz :)

• o degilde araba iyiymiş

• Bu araba daha bize gelmedi ki sürücüsüz olanına bakalım. Galiba yeni mondeo olarak gelecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul2007

o degilde araba iyiymiş

Ford'un inanılmaz stratejisi sayesinde, Mondeo ismiyle 2015'te geleceği öngörülüyor.
  • Aston Martin e benziyor. Ayrıca bu ülkedeki firmalara örnek olsun. Aslında şoförlerin eğitimli olması lazım sonra böyle bir araç yapsınlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul trafiğinde bu aracın seyrettiğini görmeye benim ömrüm yetmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sürücüsüz çalışıyorsa yolcusuz gitme özelliğide koysunlar, kafasına göre dolansın dursun.

• Istanbulda bu aracin gitmesini gorcemi bek sanmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belediye otobüsü olsa,bir Allahın kulu akbil basmaz.

• daha önceleri de belirttiğim gibi bu sistem ülkemizde tutmaz. çünkü ülkemizde herkes usta şöför kimse arabayı kendi haline bırakmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miyamoto Musashi

Sürücüsüz çalışıyorsa yolcusuz gitme özelliğide koysunlar, kafasına göre dolansın dursun.

Mesajını okuyunca baya bir sesli güldüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalKral

quote:

Sürücüsüz çalışıyorsa yolcusuz gitme özelliğide koysunlar, kafasına göre dolansın dursun.

Bende sizin mesajınızı şimdi okuyunca farkettim baya komikmiş, halbuki yazarken bir anda aklıma gelmişti.

• iyi de bizim yollarda biraz zor olur bu. yok şeridi takip edecekmiş, gülerim buna. bulursa takip eder tabi :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DigitalKral

quote:

Bende sizin mesajınızı şimdi okuyunca farkettim baya komikmiş, halbuki yazarken bir anda aklıma gelmişti.

ne kadar mütevazisin öyle

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.