Şimdi Ara

FORD TRANSİT TAKIMI (connect hariç) (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
962
Cevap
11
Favori
308.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BENL!

meraba arkadaşlar... 2001 transit 100v kombi sahibiyim, aracımı satıp 2007-2008 hyundai starex almayı düşünüyorum binme amaçlı, aile biraz geniş :) sizce doğru bi tercih olur mu?

Bence yanlış tercih. Starexler sıkıntılı araçlar ve içi de oldukça boğuk. Önden çekişli 120 yada 140 bg.lik bir journey almanızı öneririm. Konfor bakımından tercih ettiğiniz hyundai straex yada H1 ile arasında çok fark yok. Donanım olarakta epey zengin..

Mesela;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoca1677 -- 17 Ocak 2012; 8:03:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkosif

quote:

Orijinalden alıntı: yürek47

ozkosif arkadaşım senin dediğin 125 bg lik önden çekerli değilmi? önden çekişliler çok seri ve yakıtta cimri araçlardır. şöyle söyleyeyim. bendeki 105 pslik transporteri dahi tokatlıyor. araçta 125 bg ve bildiğim kadarıyla 340 nm tork vardır. çok seridir. ama sen buna yük atacaksan alma. en fazla 1000kg yük atarsın. ama aile için ise al. ikinci eli diğerleri gibi değil. Allah korusun satmaya kalksan diğerlerine oranla daha çok zarar edersin. herkese hayırlı forumlar...

açık kasalı olanı aldık,
    yeni modeller artık standart olarak 6 ileri 2.2 motor ve 125 ps

Alıntıları Göster
    Ekrandaki servis ışığını nasıl söndürüyoruz ? Debriyaj + Frene 1 dk aynı andamı basıyorduk ? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: BENL!

meraba arkadaşlar... 2001 transit 100v kombi sahibiyim, aracımı satıp 2007-2008 hyundai starex almayı düşünüyorum binme amaçlı, aile biraz geniş :) sizce doğru bi tercih olur mu?

TCİ Motor Starex yakıt olarak çok üzerecektir , Fakat 140 PS CRDİ Starex sizin transit civarında yakar ama güç + konfor yönünde 2001 Transite göre rahatlık hissedersiniz . Herşey kullanıma bağlı yani CRDİ Starex abartıldığı kadar fazla yakmıyor
    Ama ben size H1 i öneririm camlı koltuklu bir H1 alırsanız en iyisini yaparsınız o Transittende iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre0624 -- 17 Ocak 2012; 9:29:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoca1677

quote:

Orijinalden alıntı: nikrizruyası

Arkadaşlar,

2006 model önden çekiş 75.000 de 125 bg 300s i 19,750 e aldık.Dün teslim aldık.L300 den sonra araç çok konforlu geldi.Birkaç sorum var.

Aracın dikiz aynaları için ayar düğmesi bulamadık,elle camın üzerinden manuel mi ayarlanıyor.?

Gösterge panelinde ki saat nasıl ayarlanıyor?

Arka silecek suyu direk arkaya su atıyor,cama gelmiyor..Sanırım üzerinde ki bir parça düşmüş.Bu parçanın ne olduğunu bilen var mı?

Aracı kullandıkça bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

saygılar

tşkler

Fiyat gayet normal hayırlı olsun.

Dikiz atnaları far anahtarının yanından ayarlanır düğme yoksa aynalar manueldir.

Gösterdeki saat orada bulunan 2 düğmenin biri ile ayarlanır. Tam hatırlayamadım hangisi.

O parça sanırım komple. İsmini bilemiyorum bende.

Fiyat çok makul bence de,çok araştırma yaptım.Aynı aractan 16-17 bin aralığında olanlar vardı.Fakat km çok fazla ve hor kullanılmıştı.Bu araçta sahibi sigara bile içmemiş,bütün servis kayıtları var.Çok titiz ve temiz bir sahibi vardı.Arabanın içinde daha fabrika kokusu duruyordu.

Aynalar manuel ayarlanıyor.

Yakıt konusuna gelince 80 lt.ile fulledik.Çeyrek depo bitti ve 260 km yaptık.Sanırım bir depo ile 750-800 arası yapacağız,belkide daha fazla.Hız ve performans gercekten mukkemmel.Otobanda bir test yaptım.Ayağınızı gazda unutunca araba uzayıp gidiyor.Çok seri ve küçük araba tadında bir araç.

Araç önden çekişli,kısa şase ve cityvan modeli.En fazla 700-800 kg yük atılır bizde oda çok nadir olur.

Arabayı alırken ustamız uyardı,önden çekişli olması sebebiyle parçaları pahalıdır diye.Artık onu da dikkatli kullanarak aşmaya çalışacağız.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar,

2006 model önden çekiş 75.000 de 125 bg 300s i 19,750 e aldık.Dün teslim aldık.L300 den sonra araç çok konforlu geldi.Birkaç sorum var.

Aracın dikiz aynaları için ayar düğmesi bulamadık,elle camın üzerinden manuel mi ayarlanıyor.?

Gösterge panelinde ki saat nasıl ayarlanıyor?

Arka silecek suyu direk arkaya su atıyor,cama gelmiyor..Sanırım üzerinde ki bir parça düşmüş.Bu parçanın ne olduğunu bilen var mı?

Aracı kullandıkça bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

saygılar

tşkler

Fiyat gayet normal hayırlı olsun.

Dikiz atnaları far anahtarının yanından ayarlanır düğme yoksa aynalar manueldir.

Gösterdeki saat orada bulunan 2 düğmenin biri ile ayarlanır. Tam hatırlayamadım hangisi.

O parça sanırım komple. İsmini bilemiyorum bende.

Fiyat çok makul bence de,çok araştırma yaptım.Aynı aractan 16-17 bin aralığında olanlar vardı.Fakat km çok fazla ve hor kullanılmıştı.Bu araçta sahibi sigara bile içmemiş,bütün servis kayıtları var.Çok titiz ve temiz bir sahibi vardı.Arabanın içinde daha fabrika kokusu duruyordu.

Aynalar manuel ayarlanıyor.

Yakıt konusuna gelince 80 lt.ile fulledik.Çeyrek depo bitti ve 260 km yaptık.Sanırım bir depo ile 750-800 arası yapacağız,belkide daha fazla.Hız ve performans gercekten mukkemmel.Otobanda bir test yaptım.Ayağınızı gazda unutunca araba uzayıp gidiyor.Çok seri ve küçük araba tadında bir araç.

Araç önden çekişli,kısa şase ve cityvan modeli.En fazla 700-800 kg yük atılır bizde oda çok nadir olur.

Arabayı alırken ustamız uyardı,önden çekişli olması sebebiyle parçaları pahalıdır diye.Artık onu da dikkatli kullanarak aşmaya çalışacağız.

Alıntıları Göster
    fren debriyaj 5dk hiçbir elektrik aksamını çalıştırmıyacakmışın öle söyledi bizim şöför arkadaş ama başıma hiç gelmedi denenemedim duyduğum böyle
    nekadar doğru bilemem

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre0624

Ekrandaki servis ışığını nasıl söndürüyoruz ? Debriyaj + Frene 1 dk aynı andamı basıyorduk ? :)

Ford Transit Servis Resetlemesini Manuel Olarak Yapmak İçin Aşağıdaki Yöntemleri Uygulayın;

*Kontağı Kapatınız
    *Gaz Pedalı Ve Fren Pedalına Ayağınızı Basılı Tutunuz.
    *Ateşlemeyi Açınız
    *Pedalları,Ses Duyulduktan Sonra Bırakınız.
    *Kontağı Kapatınız.
    *Sistem Yeniden Başlatıldı.

Not: bilgiler "http://www.otobil.net/blog" sitesinden alıntıdır.

Site ismi vermek yasak ise yetkili arkadaslar silebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serkan Sarı

quote:

Ford Transit Servis Resetlemesini Manuel Olarak Yapmak İçin Aşağıdaki Yöntemleri Uygulayın;

*Kontağı Kapatınız
    *Ateşlemeyi Açınız
    *Kontağı Kapatınız.

eyvallahh hocam

• quote:

quote:

quote:

*Kontağı Kapatınız
    *Ateşlemeyi Açınız
    *Kontağı Kapatınız.

eyvallahh hocam

Onemli degil. Denediginiz zaman sonucu yazar misiniz? Bende hic servis isigi yanmadigindan denemedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

*Kontağı Kapatınız
    *Ateşlemeyi Açınız
    *Kontağı Kapatınız.

eyvallahh hocam

Onemli degil. Denediginiz zaman sonucu yazar misiniz? Bende hic servis isigi yanmadigindan denemedim.

bugün deneyecem inş

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

*Kontağı Kapatınız
    *Ateşlemeyi Açınız
    *Kontağı Kapatınız.

eyvallahh hocam

bugün deneyecem inş

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar,

Benim araca:2006 model 125t300s 2000 cc önden çekişli motor ve yakıt katkısı ne önerirsiniz?

Bu tip katkıların ne gibi faydaları var ve nasıl kullanılır?

tşkler

• quote:

Arkadaşlar,

Benim araca:2006 model 125t300s 2000 cc önden çekişli motor ve yakıt katkısı ne önerirsiniz?

Bu tip katkıların ne gibi faydaları var ve nasıl kullanılır?

tşkler

Alıntıları Göster
    BİLDİĞİM KADARIYLA ÜRETİCİ FİRMALARIN KATALOĞUNDA BU KATKIYI ŞU KATKIYI KULLANIN DEMİYOR. O KATKILARIN BİR YARARI OLSAYDI ÜRETİCİ FİRMALAR KENDİLERİ KULLANIRLARDI. ÇÜNKÜ ZAMANDA FİRMALAR ARACA 100KM DE 0,5 LİTRE AZ YAKIT HARCATMAK İÇİN NE KADAR ÇALIŞIYOR BİLİYORMUSUNUZ? BU TİP KATKILARIN (AF OLA) PARA TUZAĞI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. YİNEDE SİZ BİLİRSİNİZ.

• yeni ford transit cenevre'de gün yüzüne çıkıyor

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1233628&title=yeni-ford-transit-cenevrede-gun-yuzune-cikacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelkrc -- 25 Ocak 2012; 22:33:16 >
  • quote:

BİLDİĞİM KADARIYLA ÜRETİCİ FİRMALARIN KATALOĞUNDA BU KATKIYI ŞU KATKIYI KULLANIN DEMİYOR. O KATKILARIN BİR YARARI OLSAYDI ÜRETİCİ FİRMALAR KENDİLERİ KULLANIRLARDI. ÇÜNKÜ ZAMANDA FİRMALAR ARACA 100KM DE 0,5 LİTRE AZ YAKIT HARCATMAK İÇİN NE KADAR ÇALIŞIYOR BİLİYORMUSUNUZ? BU TİP KATKILARIN (AF OLA) PARA TUZAĞI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. YİNEDE SİZ BİLİRSİNİZ.

Bende araştırdım,gerçekten katkıya gerek yok.Kimse tavsiye etmiyor.

Bu arada bir depo mazotu bittirdik,şehiriçi 733 km de lamba yandı.50 km daha gideceğini hesaplarsak,785 km yapıyor ki gerçekten iyi bir tüketim.L300 den sonra ilaç gibi geldi.Yıllık nerdeyse bize 2500-3000 tl arası tasarruf demektir.

Ayrıca yağ olarak bu araçlara ne tavsiye edersiniz?2000 cc 125t300 önden çekişli.

saygılar

• quote:

quote:

Bende araştırdım,gerçekten katkıya gerek yok.Kimse tavsiye etmiyor.

Bu arada bir depo mazotu bittirdik,şehiriçi 733 km de lamba yandı.50 km daha gideceğini hesaplarsak,785 km yapıyor ki gerçekten iyi bir tüketim.L300 den sonra ilaç gibi geldi.Yıllık nerdeyse bize 2500-3000 tl arası tasarruf demektir.

Ayrıca yağ olarak bu araçlara ne tavsiye edersiniz?2000 cc 125t300 önden çekişli.

saygılar

Alıntıları Göster
    125T300 TRANSİTİNİZİN YAKIT DEĞERLERİ BANA BİRAZ FAZLA GELDİ. ÇÜNÜ BUNLAR 2200 cc VE BİLDİĞİM KADARIYLA BUNLAR AZ YAKIT HARCAYAN ARAÇLAR. BU ARAÇLARIN DEPOSU 80 LT VE SİZ ORTALAMA 10 KM DE 1 LT YAKMIŞSINIZ. BU ARAÇ SAKİN VE DEVİRİNE GÖRE KULLANILIRSA ORTALAMA OLARAK 10 KM DE 0,8...0,85 LT YADA 100KM DE 8 YADA 8,5 LT YAKIT TÜKETMESİ LAZIM. BİR DEPO İLE ORTALAMA 920 İLE 1000 KM YOL YAPMANIZ LAZIM.ARACINIZIN TÜKETİMİ BANA GÖRE FAZLA GİBİ. MİTSUBİSHİ L300 ÜN YAKITI GERÇEKTEN FAZLA. AMA O ARAÇLAR TİCARİ ARAÇLARIN İÇİ,NDE EN SAĞLAM OLANLARDIR

• quote:

125T300 TRANSİTİNİZİN YAKIT DEĞERLERİ BANA BİRAZ FAZLA GELDİ. ÇÜNÜ BUNLAR 2200 cc VE BİLDİĞİM KADARIYLA BUNLAR AZ YAKIT HARCAYAN ARAÇLAR. BU ARAÇLARIN DEPOSU 80 LT VE SİZ ORTALAMA 10 KM DE 1 LT YAKMIŞSINIZ. BU ARAÇ SAKİN VE DEVİRİNE GÖRE KULLANILIRSA ORTALAMA OLARAK 10 KM DE 0,8...0,85 LT YADA 100KM DE 8 YADA 8,5 LT YAKIT TÜKETMESİ LAZIM. BİR DEPO İLE ORTALAMA 920 İLE 1000 KM YOL YAPMANIZ LAZIM.ARACINIZIN TÜKETİMİ BANA GÖRE FAZLA GİBİ. MİTSUBİSHİ L300 ÜN YAKITI GERÇEKTEN FAZLA. AMA O ARAÇLAR TİCARİ ARAÇLARIN İÇİ,NDE EN SAĞLAM OLANLARDIR

Alıntıları Göster
    Ticari araçlarda standart bir yaklıt tüketimi olamaz. Kimisi 1 ton yükle geze kimisi boş gezer. Kimisi gün içinde 10 kere rampalarda kalkış yapar kimisi düz yollarda çalışır rampa yola girmez. Bu yüzden mesela ben şehir içinde bir depo ile 150 km.den fazla yol yapamıyorum.

• quote:

Ticari araçlarda standart bir yaklıt tüketimi olamaz. Kimisi 1 ton yükle geze kimisi boş gezer. Kimisi gün içinde 10 kere rampalarda kalkış yapar kimisi düz yollarda çalışır rampa yola girmez. Bu yüzden mesela ben şehir içinde bir depo ile 150 km.den fazla yol yapamıyorum.

Alıntıları Göster
    80 lt depo var 2.2 125 lik 450-550 km arasında yol yapıyor

@hoca1677 nin dediği gibi belli olmuyor ticarilerin işi burda her köy yolu rampa ve bol virajlı yusufelinin bir yaylasına gitmiştim 22 km yolu sadece 1. vites ile çıkmıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkosif

80 lt depo var 2.2 125 lik 450-550 km arasında yol yapıyor

@hoca1677 nin dediği gibi belli olmuyor ticarilerin işi burda her köy yolu rampa ve bol virajlı yusufelinin bir yaylasına gitmiştim 22 km yolu sadece 1. vites ile çıkmıştım

Alıntıları Göster
    DEĞERLİ FORUMCU ARKADAŞLARIM. SİZ BENİ YANLIŞ ANLADINIZ. BEN İLLAKİ BU DEĞELERİ YAKAR DEMİYORUM. AMA SİZİN DEDİĞİNİZE GÖRE ARACINIZ 1 TON YÜK İLE 100 KM DE 16-17 LT YAKIYOR. BENDEDE 90T280 2004 MODEL TRANSİT VAR. 1200-1500 KG HATTA GEÇENLERDE YAKLAŞIK 1835 KG BADEM ATTIM. 95 KM YOL GELDİM. HATTA YAKLAŞIK OLARAK 25 KM RAMPA VARDI. 11 LT YAKTI. MAZOTU 3,89 DAN ALDIM 43 TL YE YAKIT ALDIM. AMA ŞU VAR. ARABA 2.VİTESTE ÇIKACAĞI YERDE 3,VİTESE TAKILIRSA ARAÇ BOĞULACAĞINDAN FAZLA YAKAR. ARAÇ BİZE UYMAZ. BİZİM ARACA UYMAMIZ LAZIM. HAYIRLI FORUMLAR.

• quote:

DEĞERLİ FORUMCU ARKADAŞLARIM. SİZ BENİ YANLIŞ ANLADINIZ. BEN İLLAKİ BU DEĞELERİ YAKAR DEMİYORUM. AMA SİZİN DEDİĞİNİZE GÖRE ARACINIZ 1 TON YÜK İLE 100 KM DE 16-17 LT YAKIYOR. BENDEDE 90T280 2004 MODEL TRANSİT VAR. 1200-1500 KG HATTA GEÇENLERDE YAKLAŞIK 1835 KG BADEM ATTIM. 95 KM YOL GELDİM. HATTA YAKLAŞIK OLARAK 25 KM RAMPA VARDI. 11 LT YAKTI. MAZOTU 3,89 DAN ALDIM 43 TL YE YAKIT ALDIM. AMA ŞU VAR. ARABA 2.VİTESTE ÇIKACAĞI YERDE 3,VİTESE TAKILIRSA ARAÇ BOĞULACAĞINDAN FAZLA YAKAR. ARAÇ BİZE UYMAZ. BİZİM ARACA UYMAMIZ LAZIM. HAYIRLI FORUMLAR.

Alıntıları Göster
    hoca ne yaptın sen transiti satamadınmı

• quote:

Şöyle anlatayım;

Benim için 800 km de şehir içinde çok çok iyi tüketim.Bizim araç günde en az 20 kere kontak açıp kapatır ve şöförün nasıl araba kullandığını bilmiyorum.Bizim yanımızda sakin kullanıyor)))).Sanırım siz şehirdışı 920-1000 km dan bahsettiniz.Şehirdışı henüz test imkanımız olmadı.Ama bu değerlerde yapacaktır.

L300 e gelince 50 lt ile 300-350 km yapıyordu taş çatlasın 400 km yapıyordu.Şehir dışından çok testimiz oldu,520 km gidiyordu.50 lt ile 80 lt yi oranlarsak yinede Transit çok tasarruflu.Sağlamlık konusuna gelince.İki araçta sağlam araçlar.Açıkcası l300 konfor haricince bizi hiç üzmedi.Ama biz aracı özel amaçlarımız içinde kullanıyoruz.L300 le şehiriçinde bütün iç organlarımız yer değiştiriyordu.Transit çok daha konforlu.Transit in parçaları pahalı olabilir.Daha önce ki mesajımda yazmıştım.Transit ve l300 değişimi sayesinde yıllık 2000-2500 tl arası yakıt tasarrufum olacak.Bunu da transitin bakımına harcarız,konforlu,seri ve otomobil tadında bir araca binmiş oluruz.

berhudar olun

• quote:

quote:

Şöyle anlatayım;

Benim için 800 km de şehir içinde çok çok iyi tüketim.Bizim araç günde en az 20 kere kontak açıp kapatır ve şöförün nasıl araba kullandığını bilmiyorum.Bizim yanımızda sakin kullanıyor)))).Sanırım siz şehirdışı 920-1000 km dan bahsettiniz.Şehirdışı henüz test imkanımız olmadı.Ama bu değerlerde yapacaktır.

L300 e gelince 50 lt ile 300-350 km yapıyordu taş çatlasın 400 km yapıyordu.Şehir dışından çok testimiz oldu,520 km gidiyordu.50 lt ile 80 lt yi oranlarsak yinede Transit çok tasarruflu.Sağlamlık konusuna gelince.İki araçta sağlam araçlar.Açıkcası l300 konfor haricince bizi hiç üzmedi.Ama biz aracı özel amaçlarımız içinde kullanıyoruz.L300 le şehiriçinde bütün iç organlarımız yer değiştiriyordu.Transit çok daha konforlu.Transit in parçaları pahalı olabilir.Daha önce ki mesajımda yazmıştım.Transit ve l300 değişimi sayesinde yıllık 2000-2500 tl arası yakıt tasarrufum olacak.Bunu da transitin bakımına harcarız,konforlu,seri ve otomobil tadında bir araca binmiş oluruz.

berhudar olun

Alıntıları Göster
    Transit duruyor. Şu an için satılması çok önemli değil fiyat bu yüzden yüksek. Zamanı gelince 20.000'e gider.

Ben uzun zamandır yakıtı uspet'ten alıyorum. Litresi 3,39 tl. Shell'e göre bir depoda 30 lira karım var. Ayda 9 depo harcıyorum. Bir depo bedavaya geliyor.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.