Şimdi Ara

FOREX ile ilgili deneyimi olan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
5
Favori
28.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • internette sık sık reklamlarıyla karşılaşıyorum. Tabi hep guzel yanlarını anlatıyorlar ama bu isten cok zarar edenler oldugunu da duydum. DH'de Forex ile islem yapan kazanan arkadaslar var mı merak ediyorum ? Sistemi nedir nasıl calisiyor ? aracı sirketler nasıl para kazaniyor ? Forex kullananlar nasıl kazanıyor ?

Tesekkurler..

• Uzak dur derim. Şu an Türkiye de Forex le ilgili düzenleme yok. Bir problem olursa başvuracak yer bulamazsın.

Ha illa ki yapacağım diyorsan en az iki ay demo sürümüyle alım satım yapmanı tavsiye ederim. Tecrübesizliğinin kurbanı olabilirsin.
    Şöyle misal vereyim. Demo sürümünde benim 50 bin dolarım vardı. İlk bir hafta zarar ettim. Çalıştığım için sürekli bakamıyordum. Sonra ki haftalarda bir kaç bin dolar kar ettim. Şöyle bir baktım oranına yüzde 4 civarlarındaydı. Forex şirketleri en az 100 dolarla girmeni şart koşuyorlar. 4 dolar komik bir rakam değil mi?

Anlatmak istediğim büyük parayla girmezsen kar etmeyi bekleme. Forex in özelliği Yabancı dövizlerle anlık alım satım yapmak ve doğru zamanda hareket ederek kar elde etmeyi hedeflemektir.
  • Ben demo hesanbına girdim. Girişte 100bin dolar para veriyolardı. Açtım 1 saat takıldım sadece tek bir para pirimini takip ettim 1 saat. Sonra bütün parayla alcağımı aldım. 2-3gün sonra yine girdim yatırımları tazeledim. Sonra 2 gün sonra tekrar girip yeniden alım satım yaptım. 8-9 gün sonra 300bin doları geçik para vardı. Açıkçası bana aşırı saçma geldi bu iş. Dedim benden önce kimse farketmedi mi bunu bi ben mi akıllıyım falan dedim girmeyi de düşünmedim bu işe. 10. gün falan forexden bi kadın aradı. İyi günler ben yatırım danışmanı falan filan anlattı. Dedi yatırımlarınızı ne üstüne yapmayı planlıyorsunuz falan dedi. Yatırım yapmayı düşünmüyorum dedim. Sadece bi bakıyım, oyun gibi oynayım dedim. Ama dedi işte şöyle yaparsınız böyle olur böyle yaparsınız öyle olur falan dedi anlattı bişiler. Yok dedim para yatırmıcam bu işe.

Bence sende girme çünkü çok saçma geldi bana. 10 günde 100bin dolar 300 bin dolar oldu ve hiç bişey yapmadım nerdeyse. 2 günde 1 girip baktım paraları yatırdım o kadar.

• olay burda işte. sermayen çoksa bu işten para kazanıyorsun. sen birde mini hesap aç, o parayı yükseltmeye çalış.
    sürekşi başında oturmak lazım. sabır isteyen bir iş. ayrıca bu işi Türk şirketlerle yapmayacaksın. yabancı şirketler var ve yeterince güvenilir.
  • imkb
  • benimde para var forextewww.iforex.c.m nasıl güvenilirmi ?
  • Demo hesabı açtım, bidaha paçayı kurtaramadım, bitürlü rahat bırakmıyolar sürekli telefonla taciz ediyolar.Kardeşim benim karnım aç diyorum anlamıyo.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kazara para kazansan da paranı vermemek için 40 takla atarlar.

Özellikle Tele Trade den uzak dur derim, amannn!
  • oanda hesap actırdım. bir miktar para gonderdim. arasıra bakıyorum. her yaptığım işlemde 1 $ para kazanıyorum guzel ama amerikada hesap galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tim Robbins

Ben demo hesanbına girdim. Girişte 100bin dolar para veriyolardı. Açtım 1 saat takıldım sadece tek bir para pirimini takip ettim 1 saat. Sonra bütün parayla alcağımı aldım. 2-3gün sonra yine girdim yatırımları tazeledim. Sonra 2 gün sonra tekrar girip yeniden alım satım yaptım. 8-9 gün sonra 300bin doları geçik para vardı. Açıkçası bana aşırı saçma geldi bu iş. Dedim benden önce kimse farketmedi mi bunu bi ben mi akıllıyım falan dedim girmeyi de düşünmedim bu işe. 10. gün falan forexden bi kadın aradı. İyi günler ben yatırım danışmanı falan filan anlattı. Dedi yatırımlarınızı ne üstüne yapmayı planlıyorsunuz falan dedi. Yatırım yapmayı düşünmüyorum dedim. Sadece bi bakıyım, oyun gibi oynayım dedim. Ama dedi işte şöyle yaparsınız böyle olur böyle yaparsınız öyle olur falan dedi anlattı bişiler. Yok dedim para yatırmıcam bu işe.

Bence sende girme çünkü çok saçma geldi bana. 10 günde 100bin dolar 300 bin dolar oldu ve hiç bişey yapmadım nerdeyse. 2 günde 1 girip baktım paraları yatırdım o kadar.

ya bir dahisiniz ya da müthiş şanslısınız gerçekten...

• başka bilen yokmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicho

quote:

Ben demo hesanbına girdim. Girişte 100bin dolar para veriyolardı. Açtım 1 saat takıldım sadece tek bir para pirimini takip ettim 1 saat. Sonra bütün parayla alcağımı aldım. 2-3gün sonra yine girdim yatırımları tazeledim. Sonra 2 gün sonra tekrar girip yeniden alım satım yaptım. 8-9 gün sonra 300bin doları geçik para vardı. Açıkçası bana aşırı saçma geldi bu iş. Dedim benden önce kimse farketmedi mi bunu bi ben mi akıllıyım falan dedim girmeyi de düşünmedim bu işe. 10. gün falan forexden bi kadın aradı. İyi günler ben yatırım danışmanı falan filan anlattı. Dedi yatırımlarınızı ne üstüne yapmayı planlıyorsunuz falan dedi. Yatırım yapmayı düşünmüyorum dedim. Sadece bi bakıyım, oyun gibi oynayım dedim. Ama dedi işte şöyle yaparsınız böyle olur böyle yaparsınız öyle olur falan dedi anlattı bişiler. Yok dedim para yatırmıcam bu işe.

ya bir dahisiniz ya da müthiş şanslısınız gerçekten...

Orda gbp/usd vardı. Girdiğimde dedim sadece buna bakıyım. Değerler virgülden sonra 4. hanenin değişmesi şeklinde oynuyordu sadece. Yani en iyi 3. hane değişiyordu. Yani 10 puan falan düşüp çıkıyordu o aralıkta takılıyordu hep. Bende ilk girdiğimde o anlık 1-2 değişimi kollayıp hızlı hızlı para koyup çekmeye çalıştım bir süre. Bir de öğrenme aşamasında olduğum için para 90binlere kadar düştü. Çünkü alıp sattım sadece bir süre. Zararına da olsa yani. Sonra bu iş böyle olmaz kim uğraşcak dedim. Saatlik, 4 saatlik, 8 saatlik, 1 günlük ve haftalık değişimlerine baktım. Sadece GBP/USD yazana bakıyorum bu arada. Tabi ilk defa böyle birşeyi kurcaladığım için programda tablo açma, değerleri kurcalama, özellikle kapadığım değer kutusunu tekrar açma biraz zamanımı aldı. Neyse işte baktım haftalık değerlerine falan ben onbinde 1 artış yakalamaya çalışıyorum ama 10binde 500-700-800 düşüş ve yükselişler olmuş o para biriminde. O uğraştığım zamanda da en yüksek değerlerindeymiş. Dedim o zaman bunu şimdi alsam en fazla ne kar ederim başka birşey yapmam lazım. Orda "Al" yazıyor (Türkçe). benim yaptığım şuydu ilk girdiğimde. "Al'a" tıklayıp alıyordum. Sonra "Sat" değeri aldığım değerin üstüne çıkınca satıyordum. Düz yani. Baktım değerler çok yüksek Alsam "Sat" yükselmez çok fazla. Ve bütün paramı tersten yatırdım. 2 gün sonra girdim düşündüğüm gibi değerler 1-2 değil 500 falan düşmüş. Yani şöyle diyim mesela dolar 1,5123 iken 1,5127 olur ya burda 1,5123 ken 1,1023 e düşmüş. Tabi paranın değerinin düşmesi normalde kötü birşey. Ama ben işi tersten yaptığım için böyle aşırı düşünce feci şekilde kar yaptım. Sonra elimdeki parayı değerler düşükken yükselince kar getircek şekilde yatırdım. 2 gün sonra baktım baya yükselmiş. Gün geçtikçe faiz binmesine rağmen baya kar getirmiş. Hemen yatırımı paraya çevirip bu sefer tekrar değerler yüksekken düşünce kar getircek şekilde yatırdım. Yani para değeri düşse de yükselde ben kar ettim. Artı yaptığım bir diğer şey ufak değişimleri sallamayıp büyük değişimleri beklemek oldu. Yani yatırım yaptıktan sonra çok fazla zararda gösteriyordu mesela ama bekleyip çok kara geçiyordum. Ve kararım; bu kadar tırt birşey olamaz. Çünkü düşsede yükselsede hep ben kazanıyorum ve feci bir şekilde kazanıyorum. Babama dedim böyle birşey var. Bir akıllı sen misin oğlum dedi. Bende kendime bunu dedim açıkçası. Resmen demo hesabında kazan kazan hevesini al. Parayı gerçekten yatırınca babayı al durumu var yüzde yüz.

Yaş o zaman tabi yeni 18 olduğundan bir an heves edip girdim demoya. Hani 18 olduk kendi paramızı kazancaz falan. Ama çok saçma geldiğinden ve giriş için en düşük paranın çok yüksek olmasından dolayı girmedim. Hatta beni bu işe sokan arkadaşa girelim desem girmiştik çoktan. Adam beni sokmak için çok dil döktü hatta bu kadar kazandım deyince daha ne istiyorsun işte falan dedi ama inandırıcı gelmeyince inandırıcı gelmiyor işte kardeşim. Gözümle bu işten yanımda para kazanıp o parayla yanımda bir şey almayan biri görmedikçe de bu işe girmem. Bence sizde girmeyin.

Eğer başlangıç parası 10 dolar, 20 dolar olsaydı gözüm kapalı yatırırdım parayı. Bir ayda 10 doları 50 dolar yapsam bana yeterdi. Çok rahatda yapılır yani onu da söyleyim çünkü 10 günde para 3e katlanıyorsa 30 günde 9a 10a katlanır. Hatta daha da fazla kazanırsın. Kazancın bu kadar garanti olduğu bir işe girmek şüphe uyandırıcı doğrusu.

• quote:

Gayet mantıklı düşünmüşsünüz.

• beyler bu olay farkedip farketmeme olayı değil. farkeden değil, işi öğrenen, bilen para kazanıyor. her farkeden para kazanacak diye birşey yok. önemli olan öğrenebilmek. trende bakıpta para kazanılmaz. bu işi yapabilmek için temel analiz yapıp destek direnç noktalarını iyi belirlemek lazım. hissederek pozisyona girilmez. eğer mantığını böyle düşünüp kazanıyorsanız (demoda bile) tamamen şanstır, başka birşey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre.s43

beyler bu olay farkedip farketmeme olayı değil. farkeden değil, işi öğrenen, bilen para kazanıyor. her farkeden para kazanacak diye birşey yok. önemli olan öğrenebilmek. trende bakıpta para kazanılmaz. bu işi yapabilmek için temel analiz yapıp destek direnç noktalarını iyi belirlemek lazım. hissederek pozisyona girilmez. eğer mantığını böyle düşünüp kazanıyorsanız (demoda bile) tamamen şanstır, başka birşey değil.

Kardeşim polemiğe girmek istemiyorum şimdi ama açıyım yeni bir hesap ondaki parayı da katlarım çok rahat. O dediklerini de bilmek gerekmiyor onu söyleyim. Ben de başka bir arkadaşımı soktum demoya oda 170bin dolar falan yaptı. Ama benim gibi takip etmiyordu. Biraz daha kısa süreli yatırıyodu parayı. Şimdi programı açabilirsem tekrar bakıcam. Hata veriyor.

• polemiğe girilcek bir durum yok dostum. herkes bilgisini aktarıyor burda. benim yabancı bir firmada hesabım var. inan bu işi bilmeyen adamın kendini geliştirip öyle yapması lazım. tabi ilgisi varsa. ilgin yoksa sıkıcı gelebilir.
    sen birde mini hesap açıp oynamayı dene, bakalım ne kadar kar ediyorsun. 50k 100k ile kazanmak kolay. bilmeyen adam düşük sermayeyle kazanamaz.
  • Zaten ben de o yüzden girmek istemedim biraz. Çünkü 100bin dolar paran var pıtır pıtır kazanıyosun. Normalde bu kadar kolay olmaması gerekiyor.
  • forex i Türkiye de denetleyen kurum yok ama olamaz da. Forex Amerika da var olan bir döviz piyasasıdır. dolayısı ile Türkiye de muhatabınız yoktur. Türkiye de ki aracı kurumları da paranızı vermezler... eğer amerikada hesap açtırmak isterseniz benimle iletişime geçebilirsiniz
  • forex nedir, piyasası nedir, neden borsadan daha kazançlıdır sorusuna kimse düzgün bir cevap vermemiş, ben ilk olayım o zaman.

Arkadaşlar, forex (ya da türkçe yazılımıyla foreks) dilediğiniz kur üzerinde paranızı takas edebileceğiniz bir para piyasası(borsası)dır.
    5 ayrı yerde işlem yapabilirsiniz, bunlar türkiye saati ile açılış-kapanış saatleri ile aşağıdaki 5 piyasadır:

sydney - açılış 23:00 - kapanış 07:00
    tokyo - açılış 01:00 - kapanış 09:00
    frankfurt - açılış 09:00 - kapanış 17:00
    londra - açılış 10:00 - kapanış 18:00
    new york - açılış 15:00 - kapanış 23:00

gördüğünüz gibi bu piyasalar sayesinde dünyada foreks işlemleri haftasonları hariç asla durmaz.

günlük işlem hacmi 2 milyar dolar denmişti bir yerde, çok büyük bir hata, 2008 aralığı itibarı ile günlük işlem hacmi 3.5 trilyon doları geçmiştir foreks piyasalarının.

şimdi amacına gelelim, amacı istediğiniz parayı istediğiniz parayla arada yüzlerce aracı ve geniş kur makasları olmadan takas etmektir.
    (kur makası : döviz takası (exchange) işleminde döviz alım ve satım fiyatları arasındaki farktır)

yani televizyonlar doları 1.50 gösterirken siz döviz bürosundan doları 1.4920ye satıp 1.5080 den alabilirsiniz. Aradaki fark her dolar başına 0.0160'tır. yani 10.000 $ alıp satımı arasında 160 TL fark verirsiniz. Fakat aynı işlemi foreks piyasasında yaptığınızda 1.4999dan satıp 1.5000'den alabilirsiniz. yani 10.000 $ için sadece 1 TL fark verirsiniz.

Gelelim asıl konuya, "Foreks nasıl bu kadar çok kazandırıyor?" sorusu, foreks borsaya göre nasıl daha kârlı olmaktadır?

Konu sadece Riskle alakalıdır. Borsaya 10.000 $ yatırırsanız 10.000$lık pozisyon açabilirsiniz. Yani Türk hava yolları hissesi alacaksanız 10.000$ lık THYAO hissesi alabilirsiniz. (THYAO=Türk hava yollarının borsadaki kısalatması)
    10.000$ la foreks'e girerseniz devreye kaldıraç girer; ve 400/1 oranına kadar, yani paranızın 400 katı ile, işlem yapabilirsiniz. bu ne demek? 10.000$ para yatırıp 4.000.000 $ lık işlem yapabilirsiniz demektir.

şimdi aradaki kazanç oranına gelelim,

2 kişi, birisi 100.000 $ ile borsaya girdi ve thyao'aldı. thyao 1% arttı, 100.000$ >> 101.000$ olur. 1% kâr >> 1.000$ getiri. bunu kenara koyun.

öteki kişi 100.000$ ile foreks piyasasına girdi, 100/1 (400 katı ile değil, 100 katı ile) kaldıraç ile EUR/USD alış işlemi yaptı. bu alış işlemi anında EUR/USD 1.000 diyelim.
    şimdi matematik çalışıyoruz, 100.000$ ile 100 kaldıraç oranı ile 10.000.000 $ lık işlem yapıldı, 1.0000 kurundan Euroya girildi, Euro, USD karşısında 1% artarsa;

10.000.000$ * (1+0,01) = 10.100.000 $ oldu. yani siz 100.000$ para yatırmıştınız ve artık 200.000$'ınız var. piyasadaki 1% kâr= 100/1 kaldıraç oranı ile sizde 100% kâr >> 100.000$ getiri.

getiriye bakınca çok güzel rakamlar değil mi? eğer yeniyseniz sadece şansla bu parayı elde edebilirsiniz. Eğer tecrübeliyseniz, profosyonel bir yatırımcı iseniz zaten 100/1 kaldıraçla asla büyük paralarla oynamazsınız.

peki ya tersini düşünürsek?

borsaya giren arkadaşın aldığı hisse 1% düşerse, parası 100.000$ * 0,99 = 99.000$ olur, 1.000 $ kaybetmiş olur.

Forekste oynayan kişinin aldığı kur oranı 1.0000'dan 0.9900 ' düşerse yani 1% düşerse, 10.000.000 * 0.99 = 9.900.000$ = foreksteki 1% zarar>> 100/1 kaldıraç oranı ile sizde 100% zarardır., yani yatırmış olunan 100.000$'ın tamamı kaybedilir olur. Eğer aracı kurumdaki paranız tükenirse pozisyonunuz otomatik olarak kapanır, kaybettiğiniz parayla kalırsınız.

sonuç: borsaya giren kişinin hala elinde nakit parası vardır, forekse giren kişi parasını 0 lamıştır.

görüldüğü üzre, forekste kazanç borsaya göre kat be kat fazladır, fakat aynı şekilde kayıp da aynı katlarla daha fazladır.

eğer gitmesinin size zararı dokunmayacağını düşündüğünüz fazla bir paranız varsa, girin, batarsa yok olur içiniz acımasın, çıkarsa da 2-3 aylık sigara paranız çıkar ya da yine batırana kadar devam edersiniz..

Eğer foreks'i gerçekten hayatınızı kazanmak için oynayacaksanız en ideal kaldıraç oranı 2/1'dir. maksimum 3/1 ile oynayın, yüksek paralar kaybedersiniz ama hepsini kaybetmezsiniz. kazanırsanız da kapitalinizi daha iyi arttırırsınız.

Denetim kısmına geçelim, benim bildiğim birtek türkiyede birtek anadolubank'ın foreks işlemlerinin uluslararası işlem sertifikası var.

Kalanların hiç biri denetlenmemekte. Anadolubankta açılan hesaplarda da margin call vardır, minimum giriş rakamı daha yüksektir, kaldıraç oranı daha düşüktür.

• quote:

Orijinalden alıntı: gargamesh

forex nedir, piyasası nedir, neden borsadan daha kazançlıdır sorusuna kimse düzgün bir cevap vermemiş, ben ilk olayım o zaman.

Arkadaşlar, forex (ya da türkçe yazılımıyla foreks) dilediğiniz kur üzerinde paranızı takas edebileceğiniz bir para piyasası(borsası)dır.
    5 ayrı yerde işlem yapabilirsiniz, bunlar türkiye saati ile açılış-kapanış saatleri ile aşağıdaki 5 piyasadır:

sydney - açılış 23:00 - kapanış 07:00
    tokyo - açılış 01:00 - kapanış 09:00
    frankfurt - açılış 09:00 - kapanış 17:00
    londra - açılış 10:00 - kapanış 18:00
    new york - açılış 15:00 - kapanış 23:00

gördüğünüz gibi bu piyasalar sayesinde dünyada foreks işlemleri haftasonları hariç asla durmaz.

günlük işlem hacmi 2 milyar dolar denmişti bir yerde, çok büyük bir hata, 2008 aralığı itibarı ile günlük işlem hacmi 3.5 trilyon doları geçmiştir foreks piyasalarının.

şimdi amacına gelelim, amacı istediğiniz parayı istediğiniz parayla arada yüzlerce aracı ve geniş kur makasları olmadan takas etmektir.
    (kur makası : döviz takası (exchange) işleminde döviz alım ve satım fiyatları arasındaki farktır)

yani televizyonlar doları 1.50 gösterirken siz döviz bürosundan doları 1.4920ye satıp 1.5080 den alabilirsiniz. Aradaki fark her dolar başına 0.0160'tır. yani 10.000 $ alıp satımı arasında 160 TL fark verirsiniz. Fakat aynı işlemi foreks piyasasında yaptığınızda 1.4999dan satıp 1.5000'den alabilirsiniz. yani 10.000 $ için sadece 1 TL fark verirsiniz.

Gelelim asıl konuya, "Foreks nasıl bu kadar çok kazandırıyor?" sorusu, foreks borsaya göre nasıl daha kârlı olmaktadır?

Konu sadece Riskle alakalıdır. Borsaya 10.000 $ yatırırsanız 10.000$lık pozisyon açabilirsiniz. Yani Türk hava yolları hissesi alacaksanız 10.000$ lık THYAO hissesi alabilirsiniz. (THYAO=Türk hava yollarının borsadaki kısalatması)
    10.000$ la foreks'e girerseniz devreye kaldıraç girer; ve 400/1 oranına kadar, yani paranızın 400 katı ile, işlem yapabilirsiniz. bu ne demek? 10.000$ para yatırıp 4.000.000 $ lık işlem yapabilirsiniz demektir.

şimdi aradaki kazanç oranına gelelim,

2 kişi, birisi 100.000 $ ile borsaya girdi ve thyao'aldı. thyao 1% arttı, 100.000$ >> 101.000$ olur. 1% kâr >> 1.000$ getiri. bunu kenara koyun.

öteki kişi 100.000$ ile foreks piyasasına girdi, 100/1 (400 katı ile değil, 100 katı ile) kaldıraç ile EUR/USD alış işlemi yaptı. bu alış işlemi anında EUR/USD 1.000 diyelim.
    şimdi matematik çalışıyoruz, 100.000$ ile 100 kaldıraç oranı ile 10.000.000 $ lık işlem yapıldı, 1.0000 kurundan Euroya girildi, Euro, USD karşısında 1% artarsa;

10.000.000$ * (1+0,01) = 10.100.000 $ oldu. yani siz 100.000$ para yatırmıştınız ve artık 200.000$'ınız var. piyasadaki 1% kâr= 100/1 kaldıraç oranı ile sizde 100% kâr >> 100.000$ getiri.

getiriye bakınca çok güzel rakamlar değil mi? eğer yeniyseniz sadece şansla bu parayı elde edebilirsiniz. Eğer tecrübeliyseniz, profosyonel bir yatırımcı iseniz zaten 100/1 kaldıraçla asla büyük paralarla oynamazsınız.

peki ya tersini düşünürsek?

borsaya giren arkadaşın aldığı hisse 1% düşerse, parası 100.000$ * 0,99 = 99.000$ olur, 1.000 $ kaybetmiş olur.

Forekste oynayan kişinin aldığı kur oranı 1.0000'dan 0.9900 ' düşerse yani 1% düşerse, 10.000.000 * 0.99 = 9.900.000$ = foreksteki 1% zarar>> 100/1 kaldıraç oranı ile sizde 100% zarardır., yani yatırmış olunan 100.000$'ın tamamı kaybedilir olur. Eğer aracı kurumdaki paranız tükenirse pozisyonunuz otomatik olarak kapanır, kaybettiğiniz parayla kalırsınız.

sonuç: borsaya giren kişinin hala elinde nakit parası vardır, forekse giren kişi parasını 0 lamıştır.

görüldüğü üzre, forekste kazanç borsaya göre kat be kat fazladır, fakat aynı şekilde kayıp da aynı katlarla daha fazladır.

eğer gitmesinin size zararı dokunmayacağını düşündüğünüz fazla bir paranız varsa, girin, batarsa yok olur içiniz acımasın, çıkarsa da 2-3 aylık sigara paranız çıkar ya da yine batırana kadar devam edersiniz..

Eğer foreks'i gerçekten hayatınızı kazanmak için oynayacaksanız en ideal kaldıraç oranı 2/1'dir. maksimum 3/1 ile oynayın, yüksek paralar kaybedersiniz ama hepsini kaybetmezsiniz. kazanırsanız da kapitalinizi daha iyi arttırırsınız.

Denetim kısmına geçelim, benim bildiğim birtek türkiyede birtek anadolubank'ın foreks işlemlerinin uluslararası işlem sertifikası var.

Kalanların hiç biri denetlenmemekte. Anadolubankta açılan hesaplarda da margin call vardır, minimum giriş rakamı daha yüksektir, kaldıraç oranı daha düşüktür.

Bilgi için teşekkürler kardeş ....

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.