Merhaba Sanırım yakın zamanda donanım haber ekibi sistemlerinde bazı düzenlemeler yaptılar. İlk önce diğer bilgisayarımdan, sonra cep telefonumdan siteye girişlerde "kullanıcı adı ve şifre geçersizdir" hatası vermeye başladı. Masaüstü bilgisayarım ile hala girebiliyorken bu bilgilendirme mesajını yazmak istedim. Beni bir daha buralarda göremeseniz nedeni, siteye giriş yapamıyor olmam. Yoksa burada olmaktan, yıllardır tanıdık kişileri sayıları zamanla azalsada hala aktif olarak görmekten büyük keyif alıyorum. Aradan neredeyse 20 yıl geçmiş. Geçen zamanda pek çok arkadaşımızdan yeni şeyler öğrendim ve bildiklerimi paylaşmaya gayret ettim. Şimdiye kadar forumdan kalbimi kıran birisi olmadı, ben istemeden birisinin kalbini kırmışsam hakkını helal etmesini isterim. Formun genelde bu bölümünde aktif olduğum için bu bilgilendirme notunu buraya yazmayı uygun gördüm. Umarım bu durum geçici bir şeydir ve buralarda olmaya devam edebilirim, bakalım zaman neyi gösterecek.... |
Forma Veda (!)
-
-
Çok okuduk böyle şeyler :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Üstadım bu konuda sizin haklı çıkmanızı canı gönülden isterim.
Geçmişte denk geldinizmi veya hatırlarmısınız bazı mesajlarımda çeşitli vesilelerle cep telefonu onayı yaptırmadığımı belirtmiştim. Halada yaptırmayı düşünmüyorum. Koparsa ipler burada kopacak.
Son düzenleme ile yönetim cep telefonu onayı olmayanların kullanımını engelleme yönünde bir karar aldı diye düşünüyorum.
Halen bu mesajı yazdığım bilgisayardaki tarayıcıdaki session bilgileri zaman aşımına uğramadığı için giriş yapabiliyorum.
Sitenin login ekranı değişti. Kullanıcı adımın veya şifremin red edilme nedeni:
+ Yapılan bu değişiklikte / güncellemede gözden kaçan bir durum olabilir
+ Veya bu yönde alınan bir karar olabilir.
Konuyu uzatmaya veya başka anlamlar yüklemeye gerek yok, yeterince durumu açıkladığımı düşünüyorum.
-
Rafet32 siz bu forumda herkese elinden geldiği kadar yardım edem çok bilgili ve tecrübeli bir forum üyesisiniz. Yaşadığınız sorunları zaman zaman yaşayabiliyoruz ama sürekli olursa bu durum insanı çok rahatsız ediyor tabi kararınıza saygı duyuyorum. Ama bilinki siz olmadan bu forumda çok büyük bir boşluk ve eksiklik olur. İnşaallah bu yaşadığınız sorun kısa zamanda hallolur.Allah'a emanet olun.
-
Burada gördüğüm en bilgili ve profesyonel yaklaşımı olan kişi, "elektronik mühendisi olmalı" diye fişledim sizi beynimde :)
Yardımlarınız için teşekkürler, Allah razı olsun.
-
Hani internette kızışıp da karşı tarafı bulup kavgaya gider ya insanlar, bizde sana kızıp seni bulup döndürmek için hareketlenebiliriz !!!
@rafet32 bir efsanedir... Diğer forumdaşlarımız gibi. Daha bilgilidir, samimidir. Var olasın !!!
Bunca forum emeğinin karşılığında insanın hiçe sayılması asla kabul edilemez !!!
Ancaak !!;
forumda akıllara ziyan aksaklıklar olmakta. Her türlü onayı vb yaptırıp hiçbir eksiği olmayan birçok forumcu, foruma şikayet mesajı yolluyor, mesaj atamadığı için vb. Yönetim de cevaplar veriyor çözebilmek için. Bu sebeple yaşanılanların teknik sorundan kaynaklandığı muhtemeldir.
Teknik sorunlar öncelikli olarak birilerine denk gelebilir. Ama muallaktır sebebi. Senle farklı fikirlerde değiliz Değerli forumdaşımız Rafet32... Varlığın yeter !
Her daim olmanı isteriz.
-
İnşallah sadece şifrenizde yanlış yazım / karakter sorunudur sadece. Yardımseverliğiniz bilgi birikiminiz gayet üst seviyede olup (uzak mesafeden, forumda geçirdiğim ve denk geldiğim mesajlarınızdan) öncelikle memleket insanımıza sonra forum dünyasında büyük katkı sağladığınızı düşünmekteyim.
Umarım eksikliğinizi görmeyiz, bizi haberdar edin lütfen.
-
Yaşamış olduğunuz problemin çözümünü araştırmak ve çözüm önerilerini sormak üzere yöneticilere mesaj atmak yerine forumu bırakmayı tercih etmenizi saygıyla karşılarım lakin hesabınıza baktığımda 19 yıllık bir hesap olduğunu gördüm ve bu kararın sizin için zor olduğunu anlamak zor değil elbette.
Şunu belirtmek isterim, sms onayı, mail onayı veya gelişen teknolojiler ve ihtiyaçlarla oluşacak yeni onay sistemleri forumun güvenliği kadar üyelerin güvenliği de önemsendiği için getiriliyor.
Burada bir yargısız infaz var, o da "fişlenmek istemiyorum" serzenişi. Bunu siz direkt belirtmiyorsunuz lakin gsm onay yaptırmak istemeyenlerin çok büyük bir oranı "ben fişlenmek istemiyorum, anonim takılmak istiyorum" şeklinde izahlarda bulunuyor. Sizin farklı bir nedeniniz varsa elbette okumak isteriz.
Değerli arkadaşlar, forum yönetimi veya ilgili teknik ekip kimseyi fişlemiyor. Burada yanlış anlaşılan bir hukuksal kısmı detaylandırmak istiyorum.
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=5651&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5
5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanun çok açıktır ve internet üzerinden yayın yapan her yere olduğu gibi, foruma da çeşitli görevler, sorumluluklar yüklemektedir. Bu görev ve sorumlulukları okumanız için üstte linkini bıraktım.
Eğer muhalefet edilen şey, "ben anonimliğimi korumak isterim, telefon no ile teyit yapmam" ise, zaten adli mercilerin bir talebi olmadığı sürece forum yönetici ve teknik ekip kimsenin kişisel verisini hiçbir şekilde ifşa etmiyor ve zaten edemez sebebini aşağı ekliyorum.
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=6698&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5
6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu
Eğer muhalefet edilen şey, "forum yönetimi gsm onayını dayatıyor" ise, üstte de belirttiğim gibi gerek forumun güvenliği, gerek üyelerin güvenliğini sağlamak adına forum yönetimi uygun gördüğü tedbirleri uygulamak noktasında özgürdür.
Bu özgürlüğü nereden alıyor derseniz
https://giris.donanimhaber.com/kayit/Agreement.aspx
Alıntı
metni:19) Sitemize kayıt olmak için GSM Telefon numarası onayını geçmeniz gerekmektedir. Bu sistem gerçek bir kişi olduğunuzu ve sahte üyelik sahibi olmadığınızı kanıtlamak için getirilmiştir. Onaylamak için ve sonrası için hiç bir ücret alınmayacaktır. 20) GSM numaranız üyeliğiniz devam ettiği sürece veya uzaklaştırılsanız bile saklı kalacaktır. Gerektiğinde süre gelen mahkemelerin istekleri doğrultusunda telefon numaranızda istediğinde yasal güçlere verilecektir. Bunun dışında üçüncü şahıs ve tüzel kişilikler, Donanım Haber çalışanlarından seçilmişler hariç olmak üzere sizden başka kimse erişmeyecektir. 21) Donanım Haber GSM numaranızın güvenliğini sağlamakla yükümlüdür ve bunun için tüm imkanları kullanır. Ancak bilişim suçlarına maruz kalma durumunda güvenliğini garanti edemez. 19 yıllık hesabınızı bırakıp forumu terketmek istiyorsanız buna ancak saygı duyabiliriz. Lakin forum yönetimi sms onayının olmaması hususu ile alakalı kimseye tolerans tanımadı ve tanımayacaktır. Ben sizin forumu bırakmanıza üzüldüm lakin bahsettiğiniz gsm onayını yapmamak sizin tercihinizdir. Dilerseniz hesabınızı kapalı konuma getirebiliriz.
Ancak unutmayın ki, kimliğinizin fotoğrafını dahi isteyen siteler varken (Şu an için DH böyle bir talepte bulunmuyor) Donanımhaber in hem forum güvenliği hem de üyelerin güvenliği için getirmiş olduğu gsm onay sistemine katılmayı reddetmek ve bu sebeple 19 yıllık hesabınızı bırakmak istemek veya daha genel anlamda bu sistemi eleştirmek çok da adil bir yaklaşım olarak durmuyor.
Burada yapılması gereken şey bu sistemin neden getirildiği ile ilgili geçmişten günümüze yapılan izahlara bakmaktır.
Mesajınızın sonunda yazdığınız yazıyı da yanıtlayayım. Bu durum geçici değil ve günün getirdiği ihtiyaçlara göre daha da katılaşacak onay sistemleri ihtiyaçlar doğrultusunda devreye alınacaktır. Bu sadece bu site için geçerli değil, internet üzerinden yayın yapan her site için geçerli bir durumdur.
Şahsi olarak düşüncem forumu bırakmak yerine gsm onay sistemine katılıp forum hayatınıza devam etmenizdir. Ancak ben devam etmeyeceğim derseniz buna ancak saygı duymak düşer. Lakin gsm onay sisteminin dışında beni tutun diye bir talebiniz olmadığı halde yine de belirtmek isterim ki bu konuda bir istisna mümkün değildir.
Forumun arka planında umuma açık şekilde yazılamayacak şeyler olabilir bazen açıklamalar yetersiz gözükebilir. Böyle durumlarda anlaşılmayan yerleri tekrar sorarsanız detaylandırmaya çalışabiliriz.
Eğer forumu bırakmak kararınız kesin ise, hayat yolculuğunda yolunuz açık olsun. Foruma vermiş olduğunuz emekler için teşekkür ederiz.
Eğer forumu bırakmak yerine gsm onayına geçmek isterseniz, yeniden hoşgeldiniz.
Not: Lütfen yapıcı yaklaşmadığımı düşünmeyin. Eğer bu hususta yapılabilecek bir şey olsaydı emin olun o işlemi yapmak isterdik.
-
Sayın @rafet32 özel mesaj kullanımı gsm onayı yapmayanalrın uzun zamandır yasaktı. Bu taktirde eğer engellenirsen hiç iletişim imkanı kalmayacak....
Mail vb bir iletişim notu bırakırsan iletişim için faydalı olurdu.
-
Değerli samimi bir forumdaşımız ve yönetici olarak ilgine teşekkür ederiz. @XpressMusic34
Evvela devamlı karşılaşılan internet aksaklıklarından birisi olabilir diye düşünürken Sayın @rafet32 nin önsezisinin doğru olduğunu hazin bir şekilde öğreniyoruz...
HAKSIZLIK var, belki çözülmesi zor ama insanların karşısında boyun eğmediğini görmek heyecan verici !
Cep telefonu numarasını vermeyenler üye olamaz-mış, şu an öğrendik. Yani yeni ortaya çıkmış.
Alıntı
metni:kimliğinizin fotoğrafını dahi isteyen siteler varken diye br savunma var. Hangi site kimlik istiyor ;? x-facebook-youtube-..... hiçbirisi istemezken ??? Ayrıca hata ile hata savunulamaz ki ? Eğer hata yapan varsa bize ne ? Diğer taraftan; büyük ortamlar gerektiğini iddia etse bile, üyeler arası bir forum sitesi ile ne alakası olabilir ?
Hal böyle iken;
Alıntı
metni:Yaşamış olduğunuz problemin çözümünü araştırmak ve çözüm önerilerini sormak üzere yöneticilere mesaj atmak yerine şeklindeki temenni de yer bulamamış oluyor çünkü zaten çözüm yok... Konu şahsi değil, gerçek ve genel bir HAK sorunu. Konu ciddi olduğu için eleştirileri üstüne alınan olabilir ama çözüm odaklıdır.
Hem hukuki hem de pratik uygulama açısından konuşalım;
Hukuken hangi dayanağı var bunun ?
Alıntı
metni:6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu Bu kanunla ne alakası var ? Konu kişisel bilgisinin alınmaya çalışılması, korunması değil ki ?
Alıntı
metni:5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi bu kanun da; yayıncının öznelliğindeki tanımlamalara dairdir, kişiler için yönlendirme içeremez. Esasen; mahkemeler kurumlara ve de insanlara emir veremez. Bu kanunen sabittir. İşleyişi yönetemezler ve karışamazlar. Sadece kanuna aykırılık açısından denetleme hakları vardır. BU taktirde; mahkemeler yani kanunun insanlara emir veremeyeceği açıktır. Yani hukuk forum hamlesini tasdiklemiyor.
Eğer ki; hukuken bir boşluk çıktı ve forum bunu tek taraflı kullanmak istiyorsa buna menfaat denir. Menfaat için üyesinin aleyhinde olmaya ne denir ?
Hukuken haksız bir eylemin gerçek hayatta haklılık yönü var mıdır ???
Bakalım;
İddia edilen husus; forumun ve üyelerin güvenliğidir. Öyle mi ??? Güvenlik için lazım mı bu ? Tamam yönetim ekibi derhal telefon numaralarını paylaşsın bizlerle... Hadi ? Hemen ??? İyi de güvenlik değil mi konu ? Hepimiz aynı ortamı kullanmıyor muyuz ? Daha adı soyadı bilinmeyen üyelerin çıkıp da telefonunu vermeye mecbur etmeye kalkışmaya ne denir ?????????
Telefonun güvenlik için ne önemi var ?
Hiçbir önemi yok. Olsa bu zamana kadar söylenirdi. Yok çünkü. Telefon numarası ve bu numara ile giriş nitelikleri aşikar; üyenin şahsi hesabının şahsına olan aidiyeti için fayda sunulabilir. Hesabı çalınsa hemen telefon numarası ile geri alabilir. AMa bu yönetimin değil üyenin sorumluluğunda çünkü hesap kendisine ait. Yönetim hesapları ve mesajları forum ortamında ahlaka aykırılık-hakaret vb yönünden inceleyebilir.
Telefon numarası ile hesabını birleştirmek tamamen üyenin şahsi kararı ile sabit olacak iştir.
Diğer taraftan varsayalım kanunlar buna müsade etse; yahu sizler üyeleri düşman ya da köle gibi mi görüyorsunuz ? Neden hiçe sayıyorsunuz ? Onların hakkını savunan onların razı olduğu şekilde davranmanız gerkmez mi ?
Evrensel HAK ve aslında ADALET yönünden bakalım;
Karşılıksız olarak forumu forum yapan üyelerin, tahakküm altına alınmaya kalkışılması ve tazyik ile yok edilmesi söz konusu. Bir ortamın müellifi gerçek manada sahibi olanların, yetkiyi ele geçirenler tarafından yok edilmesi ne demektir ? Bu ortamda durdurmak, yok etmektir !
Bu hususta forum sözleşmesi öne atılıyorsa, bu sözleşme haksızlık yapma hakkı veremez. Dahası ise; foruma üye olurken "hakkınızı alıp sizi forumdan atacağız" diye bir madde var mı ;? "gerçek dışı ithamlarla tahakküm altına alacağız" diye bir madde?
-
Önceden konuştuklarımız nasıl da; https://forum.donanimhaber.com/forum-mahkemesi-acin-davanizi-inceleyelim-sorunlarinizi--156003958#156020814
Bakın diğer bir haksızlık;
https://forum.donanimhaber.com/haksiz-suresiz-ban--157928080
Yani öylesi de çözülemiyor böylesi de.... Nedir bu forumdaşların hali ? Bizlerin hali ?
-
Hocam üstte yazmış olduğum mesajı biraz karıştırmış olduğunuzu gördüm tekraren adım adım düzelteyim.
6698 ile olan ilgisi :
Alıntı
metni:Eğer muhalefet edilen şey, "ben anonimliğimi korumak isterim, telefon no ile teyit yapmam" ise, zaten adli mercilerin bir talebi olmadığı sürece forum yönetici ve teknik ekip kimsenin kişisel verisini hiçbir şekilde ifşa etmiyor ve zaten edemez sebebini aşağı ekliyorum. 6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=6698&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5 Hangi site kimlik istiyor ile olan ilgisi :
Burada isim isim sayıp reklama girmek istemiyorum. Şu an çok aktif kullanılan birçok web sitesi kimlik bilgilerinizi vermediğiniz sürece üye kaydı yapmıyor. Çok merak ettim hangi siteler derseniz bulabileceğinize eminim ama bulamazsanız özelden yazın ben size söylerim.
Gsm no onayı ile olan ilgisi :
Forum hem kendi güvenliğini, hem de üyelerin güvenliğini sağlamak adına yaptığı çalışmalar, geliştirdiği özellikler ve getirmiş olduğu kurallar noktasında her dönem duyurular yapmaktadır. Gsm onayı ile ilgili kısmı size üstteki mesajımda da paylaşmıştım ve hatta linkini de ekledim.
Hukuki kısmı ile olan ilgisi :
Yargının talebi dışında forum 6698 gereği kimsenin kişisel verisini kimseye vermez, açıklamaz. Yargının talebi doğrultusunda üyenin tüm bilgilerini yargıyla paylaşabilir.
-
Sayın @XpressMusic34
İlgine teşekkür ederiz. Belki yapabileceğin birşey yoktur. Sözümüz sana değil. Ancak konu hararetli bir konu, insanın hiçe sayılması mevzu. BU sebeple bu denli insana dokunan bir hususun göz ardı edilmesi mümkün değil !!!
Alıntı
metni:6698 ile olan ilgisi 6698 sayılı kanunla konumuzun ilgisini sormuştum. Konumuz kişisel bilgilerin forum tarafından korunmasındaki tereddütler değil ki ? O ayrıca konu edilir.
"5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi" mevzuatının da üyelikle alakası olmadığını bahsetmiştim? BU konuda eleştirilen hususların yasal hiçbir dayanağı yok.
Alıntı
metni:Hangi site kimlik istiyor ile olan ilgisi......isim isim sayıp reklama girmek istemiyorum Donanımhaber her türlü sosyal medya platformu için hem forum bölümü açmış hem de profillerde bu platformların linkini açıkça platform isimlerini de yazraak belirtme imkanı sunmuştur. Yani sorun olması beklenmez isimlerinin paylaşılmasının. Hangisi cep no vermeyeni atmış sisteminden ?
Ayrıca mesajımda daha derin kısımlar var. Muhtemelen cevap olmadığından cevapsız kalmış. Mesela bize ne elin internet sitelerinden ? Cep numarasını isteyen varsa biz ona da karşı gelelim ? Kullanmayıp alternatif üretelim ? Hata ile başka hata haklı çıkarılabilir mi ?
Alıntı
metni:Gsm no onayı ile olan ilgisi : Forum hem kendi güvenliğini, hem de üyelerin güvenliğini sağlamak adına işte forumda konuşulur tarafı bu, yönetimin de dayanmaya kalkıştığı. Madem cep numarası güvenlik sağlıyor, yönetim ekibi versin önce bize cep numaralarını ?
Üyenin cep nosunu almakla forum ne güvenliği elde edebilir ? Alakası bile yok...
Üyenin güvenliği mi söz konusu ? Forumda maddi olarak hiçbir işlem yapmayan birisinde güvenlik sorunu pek söz konusu olmayacaktır. Hesap ele geçirildiğinde en fazla boş mesajlar yazar bunu da hesap sahibi size başvurarak çözmeye çalışır ve zaten bu şekilde işlemekte şu an. Ve yönetim kesinlikle sorumluluk kabul etmiyor zaten.
Yok üyenin hesabı hiç mi ele geçirilemesin ? Tamam geçirilemesin ??? Bunun için cebini istemek de nedir ? Vermiyorsa kendi bilir, uyarır geçersin ?
Zaten cep onayı yapmayanların özel mesaj kullanmasının kısıtlanmasıyla çok ağır baskı vardı şimdi hepten sistemden atılmaları söz konusu. BU nasıl bir mantıktır ? Kimin sisteminden kim atılıyor ? Yetkiler alınmış ve insanlar hiç ediliyor...
DOnanımhaber cep onayı yapmayanlar için kendi çapında sınırlamalar getirmeyi düşünmeli. Yani aslında düşünmemeli ama ille de düşünecekse bunu kendi çapında yapmalı. Mesela 2. el kısmında satış yapmasına kısıtlama düşünse bu üyenin forumu bilimsel olarak kullanmasına mani olmaz. BU kendi çapında kısıtlama sayılabilir. Aslında bu da büyük yanlış ama şimdiki gibi saldırı sayılacak bir yanlış değil !
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 26 Eylül 2024; 19:58:27 >
-
Beni forumda bu kadar süredir görür bilirsin ama şu tarz bir mesajı bana yönelik yazman çok yanlış olmuş.
Alıntı
metni:Muhtemelen cevap olmadığından cevapsız kalmış. Cevap verilemeyecek hiçbir husus yoktur. Aşağıda kendi mesajımdan alıntı yapayım.
Alıntı
metni:Forumun arka planında umuma açık şekilde yazılamayacak şeyler olabilir bazen açıklamalar yetersiz gözükebilir. Böyle durumlarda anlaşılmayan yerleri tekrar sorarsanız detaylandırmaya çalışabiliriz. İşte bazen detaylandırılamayacak teknik konular olabilir. Umuma açık bir şekilde bunlar yazılamaz. Maalesef bu konu üzerinde uzlaşıya varılamıyor. Biz her şeyi açıkça yazamayız, teknik detayları burada paylaşamayız. Yapabildiğimiz kadar yapabiliriz ama her şeyi umuma açık bir şekilde paylaşamayız.
"hiçe saymak" diye bir şey söz konusu bile değil. Burada bir tercih meselesi var. Kişi gsm onayı yapmak isteyebilir veya istemeyebilir. Tamamen kendi tercihi.
Konu sahibi hocamıza ben gsm onayı yapmamak üzerine gerekçelerini sordum ama konuda yazmıyor. Neden yazmadığını merak etmiyor değilim.
Bir de şu husus var, herkes kendine göre "alakası yok, şöylesi yok, böylesi yok" diye yorumlar getirmemeli eğer ki işin uzmanı değil ise elbette. Daha evvelden de böyle oldu, bu konuda da böyle oluyor. Teknik hususlarda eğer uzman değilsek ancak önerimiz olur. Teknik ekip bu yönde bir karar almış, bunun forum güvenliği ve üye güvenliği için doğru olduğuna karar vermiş ve bunu uyguluyor. Bu sisteme itirazlarımız olabilir ancak nihayetinde sistemi yönetenlerden daha iyisini bilemeyiz. He ben daha iyi bilirim derseniz elbette buyrun teknik gerekçeleleri ile yazın mesela başlığı da şu olabilir "gsm onayı neden gerekli değildir?" Biz de bu yazının linkini teknik ekibe iletelim.
-
Alıntı
metni:Beni forumda bu kadar süredir görür bilirsin ama şu tarz bir mesajı bana yönelik yazman çok yanlış olmuş Alınganlığımız hep bu seviyede, en büyük tartışmamız bu olsun...
Konu şahsi değil. "cevap yok" sözü de. Savunulan öznenin cevabı yok. Yok zaten. Bir cevap olsa bu zamana kadar, senden önce de konuya cevap yeren üst düzey yönetim o cevabı allı şallı koyardı ortaya. Cevap yok...
Mesela şu cevap mıdır ?
Alıntı
metni:sistemi yönetenlerden daha iyisini bilemeyiz. ???
Bu kabulden sonra;
Alıntı
metni:"gsm onayı neden gerekli değildir?" Biz de bu yazının linkini teknik ekibe iletelim. içeriğini doldursak ne çıkar ki ? Teknik tayfa da akıntıya uyup;
"""bizden daha iyi bilemezsiniz"""
deyip geçmesin ?
Alıntı
metni:tercih meselesi var. Kişi gsm onayı yapmak isteyebilir veya istemeyebilir. Tamamen kendi tercihi. Olay da bu zaten. Tercih hakkı tanımayan bir anlayış var. DÜnya ne menfaat tanıyorsa, ADALET i hiçe sayarak o menfaatin yanında yer alan...
Kişisel tercih değil mi ? Al işte tercih etmeyen bizler varız ??? Güvenliğimiz mi zayıflamış _? Tamam kabul... Bir uyarı yolla, çok istersen uyarı devamlı açık kalsın o üyelerde ve olsun bitsin. Sorumluluk sizde de geç ?? Zaten şu an öyle ileride de değişmesin diyoruz. Çok isteyen varsa kendi kullansın ???
O kadar hukuktan bahsettik. Hukuk ADALET e karşıysa biz o hukuku tanımayız. Ama ADalet e karşı değil zaten. Öyle ya da böyle hukuken bu konuda bi gerçek var. Eğer üyelerin ve forumun güvenliğini cep telefon numarası koruyorsa; mazide-halde ve gelecekte; bugüne kadar yapılmamış olması suç teşkil edecektir. Hem de bugüne kadar kimler neleeeeer yaşadı, hepsi hem ceza hem de tazmin isteyebilecektir. HUkuken yani. Hukuk mantığıyla. Uygulama için değil, hukuk fikrinde.
Ancak hukuken böyle bir gerek ya da mecburiyet asla yok. Bu hususta nasılsa üye hakkını koruyan hiçbirşey yok, kanun bomboş herşey bizim diyen bir felsefe var ve etki ediyor....
Alıntı
metni:He ben daha iyi bilirim derseniz elbette buyrun teknik gerekçeleleri ile yazın Müddei iddiasını ispatlamalı değil mi? Millete baskı uygulayan uygulamanın hiçbir sebebi yok ve açıklanmamış, yani başkalarının hakkı elde ediliyor bu durumda mağdurlar mazlumiyetinin sebeplerini haklı mı çıkarsın ;?
- Buna hak yok
- sebep yok
-
Evet, kararınıza saygı duymakla birlikte ayrılmak zorunda kalmanızdan üzüntü duyduğumuzu da belirtmek isterim.
3. tarafların hakları korunmaya riayet edilirken birtakım yasal tabanı olan doğrulamaları da gerçekleştirerek tarafsızlığımızı devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Basit ve kısaca açıklamak gerekirse üyelik çalınması, çalınan üyelik ile alışveriş yapılması, çalınan üyelik ile adli bir soruşturmanın sanığı ya da tanığı olunması vs. vs. vs. gibi durumlardan dolayı tedbirlere hepimiz uymak zorundayız. Bu gibi önemler eş zamanlı olarak üyelerimizi de korumaktadır.
Yönetim ekibi, yazılım ve ofis çalışanları hatta hukuk ve reklam departmanları bile bu uygulamaya tabiidir. Şirket sahibinin bile muafiyeti bulunmamaktadır.
Bu sebeple dediğim gibi üzülerek bizim size yardımcı olamadığımız bu noktada kararı saygıyla size bırakmak zorunda kalıyoruz.
Belki sizin kararınız değişirse büyük mutluluk duyacağımızı da bilin lütfen.
Bu arada müsaadenizle konuyu kilitliyorum. Burada muhtelif forumların isimlerini paylaşmaya başlayanlar ve reklam fırsatını kaçırmayan arkadaşlarımız var. Onlara da bir başka sefere diyerek görüşmek ümidiyle.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X