Şimdi Ara

Format Atamıyorum (Mavi Ekran)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Selam... Arkadaşlar benim çok büyük bir problemim var 'donanımhaber' ekibi olarak yardımcı olursanız size minnetar kalacağım...
    Problem şu:
    Bilgisayar Laptop. XP Orjinal CD sini takıyorum. Format işlemine geçiyorum. Ön yüklemeleri yapıyor, daha sonra XP yi kuracağım disk penceresi gelmek üzereyken mavi ekran çıkıyor...
    Mavi Ekranda Yazanlar:
    IROL_NOT_LESS_OR_EQUAL Hatası
    Teknik Kodu: (0X0000000A) (0x0205000D,0x00000002,0x00000000,0x80819f04)
    Lütfen Acil Yardıma İhtiyacım Var...

• arkadaşım 3 şeyinde sorun olabilir.
    1-ram inde(slotunu değiştir)
    2-cd veya cd rom
  • quote:

Orjinalden alıntı: HydroAcidX

arkadaşım 3 şeyinde sorun olabilir.
    1-ram inde(slotunu değiştir)
    2-cd veya cd rom

Ya 1. Laptop'un donanımından hiç anlamıyorum
    2. Bilgisayar benim değil, korkuyorum bir problem çıkmasından....
    3. CD sanmıyorum kendi CD lerimi de denedim aynı...
    4. CD-ROM'da olmasını da hiç tahmin etmiyorum... Çünkü CD'yi rahat bir şekilde okuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmutkebir -- 8 Haziran 2008; 0:18:02 >
  • konumuz kondansatör. Bina yâda silo diye adlandırılırlar. biz daha detaya inmeden konumuza dönersek bir çok anakart ekrankartı sahibi kondansatörleri şiştiği zaman ana kartım ekran kartım gibi ko.. ihtiva eden cihazını bozuldu sanarak yeni bir tane alma gereği duyuyor.aslında tamiri oldukça kolay ve kon.. Tanesi 50 ykr çokta ucuz lehimle sökülüp değiştirmek yeterli olacaktır ( siz yapmayın bi ustaya bırakın en fazla lehim parası verirsiniz ; ) kon... Neden patlar temel sebep elektrik sorunları elektrik kesintileri kalitesiz besleme yükselip alçalan amper değerleri vs vs sebepler. Temel belirgin özellikleri kondansatörler şişme yaptığında şu sorunlar baş gösterir anakart için anlatıyorum. Bi kere bilgisayarımız düzensiz çalışmaya başlar sürekli olarak resetleme yada hiç beklenmedik bir anda resetleme yapabilir mavi ekran verir ama garip bir mavi ekran yazı bilgi içermeyen bi mavi ekran boş da denile bilir . kon... Şiştiklerinde gözlenen bir belirti ise ortamdaki ısı değişikliklerine tepki vermeleridir, genelde soğuk havalarda daha çok sorun vermeye başlarlar. ve özellikle soğuk başlangıçlarda pc yi mutlak resetleyip bu durum birkaç kez de tekrar edebilir açarlar. kon... Şişmiş bir ana karta bios güncellemesi modifiye sistemi zorlayıcı uygulamalar yapılmamalı hatta yeni parça takılmamalı. Yedek bios yok ve siz bios güncellemesi yapıyorsanız işlemin yarısında pc reset attı olmayan bios ve kurulmamış yeni bios yani sistem açmayacaktır. bi başka değişle Basic Input Output System temel görevini yapamayacaktır. Patladığını nasıl anlarız ( şişmede patlamayla aynı değerdedir ilk sinyali şişmedir o safhada müdahale edilirse daha sağlıklı olur ) + hatırlatma ısınır şişer sözü yanlıştır o zaman soğuyunca da iner soğuyunca inmez. kolayca anlaşılır artısı bombe verir normali üst düz olmalıdır..

• quote:

Orjinalden alıntı: forewermd

konumuz kondansatör. Bina yâda silo diye adlandırılırlar. biz daha detaya inmeden konumuza dönersek bir çok anakart ekrankartı sahibi kondansatörleri şiştiği zaman ana kartım ekran kartım gibi ko.. ihtiva eden cihazını bozuldu sanarak yeni bir tane alma gereği duyuyor.aslında tamiri oldukça kolay ve kon.. Tanesi 50 ykr çokta ucuz lehimle sökülüp değiştirmek yeterli olacaktır ( siz yapmayın bi ustaya bırakın en fazla lehim parası verirsiniz ; ) kon... Neden patlar temel sebep elektrik sorunları elektrik kesintileri kalitesiz besleme yükselip alçalan amper değerleri vs vs sebepler. Temel belirgin özellikleri kondansatörler şişme yaptığında şu sorunlar baş gösterir anakart için anlatıyorum. Bi kere bilgisayarımız düzensiz çalışmaya başlar sürekli olarak resetleme yada hiç beklenmedik bir anda resetleme yapabilir mavi ekran verir ama garip bir mavi ekran yazı bilgi içermeyen bi mavi ekran boş da denile bilir . kon... Şiştiklerinde gözlenen bir belirti ise ortamdaki ısı değişikliklerine tepki vermeleridir, genelde soğuk havalarda daha çok sorun vermeye başlarlar. ve özellikle soğuk başlangıçlarda pc yi mutlak resetleyip bu durum birkaç kez de tekrar edebilir açarlar. kon... Şişmiş bir ana karta bios güncellemesi modifiye sistemi zorlayıcı uygulamalar yapılmamalı hatta yeni parça takılmamalı. Yedek bios yok ve siz bios güncellemesi yapıyorsanız işlemin yarısında pc reset attı olmayan bios ve kurulmamış yeni bios yani sistem açmayacaktır. bi başka değişle Basic Input Output System temel görevini yapamayacaktır. Patladığını nasıl anlarız ( şişmede patlamayla aynı değerdedir ilk sinyali şişmedir o safhada müdahale edilirse daha sağlıklı olur ) + hatırlatma ısınır şişer sözü yanlıştır o zaman soğuyunca da iner soğuyunca inmez. kolayca anlaşılır artısı bombe verir normali üst düz olmalıdır..

Katılıyorum... Çok doğru... Büyük bir ihtimalle sorun bu... Çok teşekkürler...

• Ürünün garantisi varsa uğraşma götür aldığınız yere baksınlar.Garantisi yoksa anlamıyorsanda tanıdığın bildiğin bir pc dükkanına gideceksiniz yaptıracaksınız.Sorununuz donanımsal olması dolayısı ile maalsef birazda para bayılacaksınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Penryn

Ürünün garantisi varsa uğraşma götür aldığınız yere baksınlar.Garantisi yoksa anlamıyorsanda tanıdığın bildiğin bir pc dükkanına gideceksiniz yaptıracaksınız.Sorununuz donanımsal olması dolayısı ile maalsef birazda para bayılacaksınız.

Teşekkürler... aynen dediğin gibi yapacağım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WİN7 Mavi Ekran sorunu YARDIMM
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.