Şimdi Ara

Format atmaya çalışırken mavi ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar ben laptbuma format atcaktım xp cd sını taktım ve yenıden baslattım pc yı bır tusa basın yazısı geldı ve bende tusa bastım daha sonra wındows kur dosyalı kopyalanmaya basladı ama tam format atma ıslemı baslıcakken karsıma mavı ekranda su yazı cıktı.

Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için windows kapatıldı.
    Bu durdur hatası ekranını ilk kez görüyorsanız,bilgisyarınızı yeniden başlatın.Bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adımları izleyin:
    Bilgisayarınızda virüs kontrolü yapın.Yeni yüklenen sabit diskleri veya sabit disk denetleyicileri kaldırın.Sabit diskinizin düzgün şekilde yapılandırılmış ve sonlandırılmış olduğunu denetleyin.
    CHKDSK /F komutunu çalıştırarak sabit diskte bozulma olup olmadığını denetleyin ve sonra bilgisayarınızı yeniden çalıştırın.
    Teknik bilgiler:
    *** STOP:0x0000007B(0xF78DE524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)

burda okudugm uzere vırus taraması yaptım ama hıc vırus bulamadım lutfen yardım edın format atmam lazım vistadan kurtulmam lazım

• harddisk modunu ahci'den ide'ye çevirmen lazım ya da sata driverları entegre edilmiş bir xp cdsi kullanman lazım .. İstersen bir de bu şekilde dene ..
  • aynen arkadasim bios ayarlarina girerek sata yi disable veya ide yapman gerekiyor
  • arkadaslar ılgınıze tesekkurler ama ben bıosa gırdım hardısk ıle ılgılı sadece Diagnotics bölümünde Primary hard Disk Self Test var baska diğer bölümlerde hiç ilgili bişey bulamadım normal masaustu pc mde var degıstırebılıorum ama bunda öle bı secenek bulamadım bıosun en ustunde InsydeH20 Setup Utility yazıor belkı yardımcı olur bu ama bılmorum yınede bıde laptobumun markası hp dv-6 nx858ea lutfen yardım edın arkadaaslar bu pc ye format atmam lazım
  • Şuan kurulu olan işletim sistemi xp mi ?
  • hayır vista kurulu bende ıste bu vıstadan kurtulmak ıstıyorum
  • ya arkadaslar yok mu yardım edıcek kımse
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konuyu inceleyin:
    xp kurarken yaşanan sata hdd sorununa çözüm
    http://forum.donanimhaber.com/m_19629307/tm.htm
  • ARKADAŞİM AYNI SORUN BENİMDE BAŞİMA GELDİ. HARDDİSKTE BOZUK BÖLÜM VAR MALESEF HARDDİSK GİTMİŞ. SEKTÖRLER ÖLMÜŞ YANİ. AMA DÜZELTİLME ŞANŞI VAR ARAŞTIR BULURSUN
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmedya

ARKADAŞİM AYNI SORUN BENİMDE BAŞİMA GELDİ. HARDDİSKTE BOZUK BÖLÜM VAR MALESEF HARDDİSK GİTMİŞ. SEKTÖRLER ÖLMÜŞ YANİ. AMA DÜZELTİLME ŞANŞI VAR ARAŞTIR BULURSUN

?????
  • quote:

ARKADAŞİM AYNI SORUN BENİMDE BAŞİMA GELDİ. HARDDİSKTE BOZUK BÖLÜM VAR MALESEF HARDDİSK GİTMİŞ. SEKTÖRLER ÖLMÜŞ YANİ. AMA DÜZELTİLME ŞANŞI VAR ARAŞTIR BULURSUN

bence yalnış bilgi veriyorsunuz bunun 2 çözümü var en azından benin bildiğim 1.si biosdan sata yada raid disable yapıcaksın 2.si sata driver entegreli xp oluşturup onu kullanacaksın saygılar...
  • quote:

arkadasım bılıosan söle barı senın kı dogruysa onuda uygulayayım
  • arkadaslar xp cd me sata drıverlarını entegre ettım ve öle format atmaya calıstım ama malesef yıne aynı sonucu aldım aynı hatayı verıor.ben pc mı ılk aldıgımda hdd ık bolumdu c ve d dıye d ye sadece 1o gb alan vermısler bu bana yeterlı olmadı xp ye donusturcem dusuncesıyle belgelerımı d ye atamadım sıgmadı onun ıcın bıraz arastırma yaptım ve vıstanın kendı özellıgınde hdd yı bolumlere ayırma ozellıgı varmıs onu uygulayarak yenı bı bolum olusturdum acaba sorun bundan kaynaklanıo olabılır mı
  • Sata driveri olduktan sonra xp kurabilirsin. Xp cd'sinde anakarta uygun sata driveri olması gerekir. Ama biostan sata controlleri ide moda alıp yine xp kurulabilir ama bant genişliğinden dolayı performans düşüklüğü oluyor. Bunun için

Anakartın sitesinden güncel sata driverini indir bunu da bilg.a kaydet. Diskete kaydedeceksen bu disketteki driveri başlangıçta f6'ya bastıktan sonra kuracaksın. Veya sata driveri xp cd'sine yedirerek bu cd ile kuruluma başlayacaksın.

Sata driveri xp cdsine yedirdikten sonra xp kuracaksan bunu nlite programı ile yapabilirsin. Bu program ile, ister driverı istersen programları sonradan yüklemene gerek kalmadan xp cdsi oluşturabilirsin.
    Sata driveri xp cd'sine yedirmen için, normal xp cdsindekileri bir klasöre kopyala ve sata driveri bir kenarda kalsın. Nlite programını çalıştırdıktan sonra gerekli işlemleri yap. Cd hazır. Xp kuruluma geçersin.
  • Kısaca vistayı kaldırmalısın önce o yüzden mavi ekran hatası alıyorsun
  • Rebel_Soul arkadasım format atmadan vıstayı nasıl kaldırcam yardım edermısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: gencaslan2009

Rebel_Soul arkadasım format atmadan vıstayı nasıl kaldırcam yardım edermısın

Vista'yı kaldırmana gerek yok arkadaşım. Yukarıda söylemiş zaten diğer arkadaşlarda. Anakartın sitesinden sata driver'larını bulup xp cd'sine gömerek tekrardan dene. Muhtemelen senin kullandığın sata driver'ları kullanman gerekenden farklı ..
  • ya arkadasım bırı bana allah rızası ıcın yardım etsın delı olucm bı format atamadım ekran kartım quata 3826 dıe bı marka ben baktım ama tam anlayamadım ve bulamadım sata drıverını bunu bulabılecek olan varsa bulsun ve bana versın lutfen
  • laptopun marka ve modelini yazar mısın?
  • hp dv-6 nx858ea modelı bu arkadasım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.