Şimdi Ara

Format atarken bölüm seçme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi mesela format atarken bize hangi bölüme kurulacağını sorduğu kısımda ne var ne yok siliyorum ilk önce sonra elimde saf harddisk kalıyor .

Kimisi direk buraya kuruyor kimisi "YENİ " tuşuna basıp sonra tamama basıp 100 mblik yeni bir bölüm yaratıyor sonra yine harddiske kuruyor işletim sistemini.

Ben bunun farkını öğrenmek istiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Direkt kurulum yaptığınızda da işletim sistemi diskten yer ayırıyor. Kurulumdan sonra disk yöneticisinden baktığınızda bunu görebilirsiniz. Ayrıca 100 mb ayırmanın faydası olduğunu sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknkck

Direkt kurulum yaptığınızda da işletim sistemi diskten yer ayırıyor. Kurulumdan sonra disk yöneticisinden baktığınızda bunu görebilirsiniz. Ayrıca 100 mb ayırmanın faydası olduğunu sanmıyorum.
    Teşekkür ederim hocam yanıtınız için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O alanı Windows kendi bazı ayar ve bilgileri tutmak için ayırıyor. Boot bilgileri, aktivasyon bilgileri vs. Yeni bölüm seçsenizde seçmesenizde o bölümü ayırıyor. Performansa bi etkisi yoktur. Hiçbir zaman YENİ bölüm oluşturmadan direk boş diske kurulum yaparım. Buna rağmen Windows o dosyaları kendisi oluşturur. Yanında bazı ek bölümler oluşturmak istemediğim için direk kurulum yeterli oluyor.

Alttaki resim aynı şekilde YENİ kullanılmadan, direk boş diske kurulum yaptığım sisteme ait. Orada da göreceğiniz üzere Windows bey kendisi oluşturuyor bu bölümleri.

Format atarken bölüm seçme

• iki bölüm aç. c: ye %40, d: ye %60 kapasiteden ver. en kulanışlı olanı budur.

bir de silmeden önce biçimlendir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.