Merhabalar. Bir arkadaşım bakım yapmam için Sony pcg-r505tl getirdi, özellikleri; intel Celeron 650 Mhz işlemci, 128 mb ram ve 15 gb hardisk. İşletim sistemiingilizce xp idi, makineyi çok rahat çalışıcak duruma getirdim fakat ingilizce olduğu için içime sinmedi ve türkçe olması için format atmak istedim fakat şoka uğradım hardisk yetersiz olduğu için format yarıda kaldı. Google de arştırdım nLite programı ile düzenlemeler yaptım iso halinde yazdırdım cd yi tekrar formata baslamak için actım pc yi kaldıyerden devam edicek fakat `windows xp professional service pack 3 cd üzerindeki `asms` dosyası gerekli` diyor. E yol gsteriyorum gene olmuyor yada ben beceremiyorum. Arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunz Teşekkür ederim..
hocam sen formata başla cd ile başlayıp başka cd ile devam etmeyi mi deniyorsun? sorun muhtemelen ondandır. formatı baştan alabiliyorsan öyle dene. bir de biçimlendirmeyi unutmadın değil mi?
Hayır hocam bak baştan anlatayım. Toplam hafızası 15 gb, C: 12001 MB (8717 MB boş) D: 2400 MB (2385 MB boş) Toplam Boyut 14.1 GB (10.8 GB boş)
özellikleri: CPU Türü Mobile Intel Celeron, 650 MHz (6.5 x 100) Anakart Adı Sony Corporation PCG-R505TL(UC) Anakart Çipseti Intel Solano i815EM Sistem Belleği 125 MB (SDRAM) BIOS Türü Phoenix (06/26/01) İletişim (COM ve LPT) Communications Port (COM1) İletişim (COM ve LPT) ECP Printer Port (LPT1)
(formattan önce Everest ile Report aldm)
öncelik ile format attıgımız yerden C: ve D: yi sildim sonra sadece C: olarak ayarladım ve formata başladım güzel bir şekilde ilerliyordu sonra;
(Resim alıntıdır) 39 dakika kala hardiskte yeterli yer olmadıgını yazdı 2-3 hata mesajı verdi daha devam etmedi. pc yeniden baslatp tekrar denedim XP cd sindeki asms dosyası gerekli mesajını veriyordu format cdsi takılı zaten tamam a tıkladgımda hata mesajı alıytorum (bulamıyor) ama format cd si bozuk deil Herhalde dedim 15 gb alan format için yeterli olmadı Format cd sinin imajnı alıp PowerISO ile actım içerisinde format ile gelen program setuplarını sildim (Resimde var zaten programlar) sonra taslağı kayıt edip tekrar nero ile yazdırdım o cd ile devam edeim dedim gene aynı sonucu aldım. Google de arastırdım (hala yetersiz hardisk kanatiyle hareket ettim) `nLite` programı ile büzenlemeer yaptım iso kayt edip tekrar tatkım diğer pc e sonuc aynı. Yahu formatı nasıl bastan alıcam bunun çözümü nedir?
cd de düzenleme yaptım demişsin de o cd muhtemelen format cd si olmaktan çıkmıştır. yeni bi format cdsi takınca en baştan başlaması gerekiyor
Nlite Programı ile Entegre ettim aynı anlatıldıgı gibi..
zaten hazır format cd side var sorun aynı. cd takında basdan baslamıyor kaldıgı yerden devam etmeye calısıyor `kurun devam etmesini engelleyen bir hatayla karşılaşıldı` mesajı cıkıyor
Sorun Asms dosyası hatası google de bir cok kişi bu hata ile karsılasmıs..