Şimdi Ara

Format atma konusunda bi sorunum var. Sorunun cevabını hiçbiryerde bulamıyorum yardım lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim Format atma konusunda bi sorunum var. Ve bu konuyla ilgili olarak internette hiçbiryerde sorunumun çözümünü bulamadım. Hemen kısaca sorundan bahsedeyim. Bilgisayarım Windows 7 Ultimate. Bilgisayarıma format atmak istiyorum.
    Ancak Format atmadan önce bilgisayarımdaki yerel diskleri biçimlendirmek yani temizlemek istiyorum. (Bunu yapmayınca biliyorsunuz ki iki tane windows ortaya çıkıyor.) Fakat arkadaşlar aşağıdaki 1. resimde çıkması gereken Drive Options (advanced) yazısı bende çıkmıyor ve bu yazıya tıklayamadığım içinde 2. resimdeki Format yazısına ulaşamıyorum.

http://imageshack.us/photo/my-images/444/win6s.png/

http://imageshack.us/photo/my-images/19/win7bd.png/

Bunun sebebi ne olabilir bu sorunu nasıl çözebilirim acaba lütfen yardım edin cevaplarınızı bekliyorum? :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efendygenclik -- 8 Temmuz 2012; 23:00:06 >

• Kaç bit kuruyorsunuz?
  • Öncelikle sağdan new deyip sonra format olarak seçmeyi deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Scofield -- 8 Temmuz 2012; 23:28:45 >
  • Yeni alan oluşturmadan biçimlendirme yapamassınız. 32bit kurulum için 16GB 64 bit için ise 20GB boş alan gerekiyor.. Sanırım 32 bit kuruyorsunuz..
  • Evet 32 Bit kullanıyorum. Yeni alan oluşturursam C: ve D: dışında yeni bi alan E: alanı oluşur o zaman da dimi? Yani yeni olan oluşturup windows 7'yi oraya kurduktan sonra eski alanı silersem sorun çözülür mü sizler de her seferinde bu şekilde yani alan oluşturup da mı windows'u kuruyorsunuz yoksa benim Windows Cd si kısıtlı bir cd filanda ondan mı Drive Options (advanced) yazısı bende çıkmıyor?
  • Görünen 16 gblık alan. Onun dışında ne C var ne D ortada. Bu açıdan bu alanı önce tanımlayıp sonra biçimlendirip yüklemeniz gerekiyor.
  • maxblastla hdd sifirla kesin cozum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir sorun yardım lütfen
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Resimler nette bulduğum örnek bir resim ben C ve D alanları görünüyo fakat dediğim gibi format atamıyorum. O yazı çıkmıyo. Bu Format atma olayının başka bi yolu yokmudur? önceden win 98 e bi disket takıp format c diyince farmatlayabiliyodum. bu sistemde de öyle bişey yapılmaz mı?
  • Öyle desene yahu :). Var tabiki ben geçen o şekilde format atmıştım. Şu şekilde windows 7 nin bakcup sisteminin yedeğini yüklemek için windows başlangıç cd si oluşturuyorsun. O cd den başlatıp komut dizinini açıp format c direk atttım. Bu şekilde deneyebilirsin ancak bulduğum kaynakta bir sürü yol anlatılıyordu.

http://pcsupport.about.com/od/tipstricks/tp/format-c.htm bu işini görür sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Scofield -- 9 Temmuz 2012; 20:52:50 >
  • Michael Scofield süpersin ilgin için teşekkürler ama sitedeki yazılar da türkçe olsaydı daha süper olacaktı :) ingilizcem: What is this. Yes it is a book seviyesinde olduğu için hiçbişey anlamadım :) neyse artık biyerden Windows 7 cd'si alıp deneyim olmazsa belki benim cd full sürüm filan değildir kısıtlı filandır diye aklıma geliyo yeni cd ile Drive Options (advanced) yazısı çıkar belki işallah... :(
  • Az önce bi bilgisayarcıya sordum. Cd ile ilgili bişey değil dedi Harddiskini görmüyodur, bios'dan harddiskini göstermen gerekiyo dedi. Harddiskimle ilgili bi problem olmadı şu ana kadar harddiski görmese bilgisayarımda C ve D sürücülerine nasıl girebiliyorum onuda anlamadım zaten şu an eski sistemi kullanmaya devam ediyorum sürücüleri sorunsuz kullanabiliyorum. bu konu nasıl çözülcek bilmiyorum? :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.