Şimdi Ara

Format atmak ile fabrika ayalarına dönmenin farkı nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Güncelleme sonrası açılışta sorun yok ama ana ekran kararıyor. Fare dışında hiç bir şey görünmüyor.sistem geri yükle ile geri geliyor. Bu şekilde sürekli devam edemem. İlk kez ultimate yükledim ve bunu yapmaya başladı. Format ya da fabrika ayarlarına döndürme işleminden hangisini yapmalıyım ? Farkları nelerdir ? Bilgisayarım hp pavillion g6 . Lütfen yardımcı olun.

• yabancikiz Y kullanıcısına yanıt
    sorununu tam anlayamadım ama sanırım yüklediğin işletm düzeneğini nerden bulduysan sanırım bozuk. bs kaldırmıyorsa xp yükle. bilgisayarda fabrika ayarları diye bir şey yok format atarsın ancak ya da düzenek geri yüklemeyi kullanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marowak

format atmayı ögren ... ögrenincede haftada bi format atma bisüre sonra hdd alırsın eline

Ne alaka? Format atmak, HDD' ye zarar vermez, ki ben eski bilgisayarıma gençlik zamanları can sıkıntısından hafta da 1 format atan adamım yahu.. 4 sene bir sıkıntı yaşamadım,

yeni bilgisayar aldım, HDD, format 1 kere atmış olmama rağmen, 1 yıl dayanamadı..

Kısacası şu hurafeden kurtulun..
  • fabrika ayarlarına dönmek...
    laptopun recovery sistemini kullanıp format atma şeklidir...
    yanlız tüm bilgileriniz gider...
    hem C ye hemde D ye format atar....

C ve D yi istediğiniz boyutlara çekip bir sürü bilgi-oyun-müzik-film yüklemişseniz...
    yanlız C ye format atan sistemlere yönelin...
    format atılıp oyun-program-driver yükleyip bir noktaya kadar yükseltildikten sonra...
    C nin son aşamadaki imajını alan...
    bunu D ye kaydeden...
    sonra istenildiği zaman C nin üzerine monte eden...
    farkı format sistemleri var....
    bunları öğrenip deneyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 18 Nisan 2015; 8:05:34 >
  • Sorunun işletim sistemi veya yanlış driver kaynaklı olduğu kanaatindeyim. Driverpack programını kullandı iseniz tavsiyem kurduğunuz ekran kartı driverınızı kaldırıp, kendi indirdiğiniz driver'ı kurmanız olacaktır. Veya temiz bir format, bu işin en basit çözümü olacaktır.
  • Fabrika ayarları bilgisayarı formatlar ardından sistem ve driverleri yükler

Driver kısmını dikkatle aklınızda tutun

formatta sistem kurulur ama driverleri sizin kurmanız gerekir

Sonuç

Fabrika Ayarlarına döndürmeniz daha iyi

Ayrıca bilgisayara format atmak bilgisayarın hdd sini bozar demek cahilliktir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bazen13

quote:

format atmayı ögren ... ögrenincede haftada bi format atma bisüre sonra hdd alırsın eline

Ne alaka? Format atmak, HDD' ye zarar vermez, ki ben eski bilgisayarıma gençlik zamanları can sıkıntısından hafta da 1 format atan adamım yahu.. 4 sene bir sıkıntı yaşamadım,

yeni bilgisayar aldım, HDD, format 1 kere atmış olmama rağmen, 1 yıl dayanamadı..

Kısacası şu hurafeden kurtulun..

benim 160 seagate hdd sürekli format atarak bozmayı başardım .. sen bozamıyorsun demekki

Format atarak HDD bozulur denen biri ile teknoloji konuşmam ben...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • melo06 kullanıcısına yanıt
    Pc normal şekilde açılıyor ama masaüstünde sadece fare imleci kalıyor. Bu olay güncellemeler sonrası bir kaç kez tekrarladı hep sistem geri yükle ile düzeldi. Nette araştırdım sistem dosyaları bozuk yazıyor. Format atmayı biliyorum ama şu an elimde format cd si de yok.Fabrika ayarlarına döndürme diye bir şey var. Hp nin sitesinde de anlatmış. Sadece ilk kez duyduğum için bilenlere sormak istedim.
  • marowak M kullanıcısına yanıt
    Format atmayı biliyorum ama şu an elimde cd im yok.
    Netten indirsem bile onu alacak bir usb im yok. ve mecbur kaldım. Pc lazım olmasa beklerdim :)
  • Fabrika ayarları modu sadece windows yüklü gelen sistemlerde olup harici sistem kurduğunuzda sistem yavaş çalışabilir. Yükseltme seçeneği ile yükselttiğin taktirde sıfırladığında da yükselttiğin sistemi kurabilirsin, hiçbir fark yok yani.
  • yabancikiz Y kullanıcısına yanıt
    o sorunu bende yaşamıştım bir ara sonra hataya kendimin sebep olduğunu anladım. güncellemelr hiç bir işe yaramıyor kapat gitsin. ben 10 senedir sp2 güncellemeli xp kullanıyorum güncellemleri tamamen kapattım 4-5 sene de bir anca format atıyorum. format cdsi olmadan düzelmez o. çünkü dosya düzeneğin bozulmuş. virüs girmiş sanırım. sana tavsiyem git bsciden sağlam bir xp cdsi al. xp kur.
  • Format herşeyi kökten siliyor Recovery ise bilgisayar ilk geldiği zamanlardaki ayarları neyse o şekle geri döndürüyor. Şimdi senin bilgisayarda recovery sistemi var mı ? Var ise eğer ;

Yöntem 1:

1. Başlat düğmesine tıklayınız.
    2. Tüm Programlar ’a ve ardından Recovery Manager ’a tıklayınız.
    3. Recovery Manager ’a tıklayıp programı çalıştırınız.
    4. Recovery Manager (Kurtarma Yöneticisi) penceresinde Advanced Options (Gelişmiş Seçenekler)’e tıklayınız.
    5. Sistem Kurtarma (System Recovery) seçip İleri yi tıklayınız.
    6. Ekrandaki yönergeleri izleyiniz.

Yöntem 2:

1. Bilgisayarınızı kapatıp açınız.
    2. Ekranın en altında Press for recovery (Kurtarma için F11 tuşuna basın) mesajı görünecektir.
    3. Recovery Manager (Kurtarma Yöneticisi) 'i seçiniz.
    4. Recovery Manager (Kurtarma Yöneticisi) penceresinde Advanced Options (Gelişmiş Seçenekler)’e tıklayınız.
    5. Sistem Kurtarma (System Recovery) seçip İleri yi tıklayınız.
    6. Ekrandaki yönergeleri izleyiniz.

• marowak M kullanıcısına yanıt
    bazen hiç bir şey olmaz bulamazsın ya öyle durumdayım arkadaş. neyse sağol.
  • ilk günki haline döndürüyor derken ne varsa temizliyor demek midir bu ? eskilerden hiç bir şey kalmaz demek midir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yabancikiz

ilk günki haline döndürüyor derken ne varsa temizliyor demek midir bu ? eskilerden hiç bir şey kalmaz demek midir ?

Bilgisayarı ilk aldığın zamanlar bilgisayarda örnek veriyorum; 1, 2, 3 yazılımları yüklüydü sen kalktın üstüne 4, 5, 6 yazılımlarını kurdun bunun üstüne bilgisayarında sıkıntılar oluştu kalkıp recovery sistemi ile sıfırladın. Bu durumda 1, 2, 3 yazılımlarına geri dönmüş oldun.
  • Aynen öyle çok doğru, bilmeyenlere güzel cevap olmuş
  • Model ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle foprmnat atmanız gerekıyor fabrikasyon alınan recover Eski sürümdür Driverler Prgramlar vs. temiz bir format herşeye iyi gelir :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.