Çoklu ortam dosyalarından isterseniz videoları, isterseniz resimleri ve fotoğrafları, istersenizde ses dosyalarını istediğiniz biçimdeki dosyaya dönüştürebilirsiniz. Üstelik bu yazılım bedava!
Yukarıda bahsetmiş olduğumuz nitelikleri taşıyan yazılımın adı Format Factory. Bu yazılımın adını ise "Biçim Fabrikası" olarak Türkçe'ye uyarlayabiliriz. Format Factory kullanımı basit olduğu kadar, çok hızlı işlem yapabilen güzel bir yazılım. Öyle ki ; videolarımızı dönüştürme sınavına tabi tuttuğumuzda gösterdiği başarımı ile kendini ispatladı. Bize soracak olursanız, diğer yazılımlardan daha hızlı çalışan ve hoş bir görünüme sahip olan bir yazılım olduğunuz söyleyebiliriz. Yazılımın özelliklerine derinleme giriş yapmak gerekirse FormatFactory ile aşağıdaki biçimleri oluşturabilirsiniz;
MP4, 3GP, AVI, MPG, WMV, FLV, SWF biçiminde videoları
MP3, WMA, AAc, MMF, AMR, M4A, OGG, MP2, WAV biçiminde ses dosyaları
JPG, PNG, ICO, BMP, GIF, TIF, PCX, TGA biçiminde görüntü dosyaları
Yukarıda oluşturmayı düşündüğünüz biçimi seçtikten sonra dilerseniz daha hassas ayarlar yaparak tam istediğiniz bir sonuca ulaşabilirsiniz. Mesela 800x600 olan bir videonun çözünürlüğünü değiştirebilir, yansıma aralığını azaltabilir ya da arttırabilirsiniz. Bunları belirlemek tamamen size bırakılmış.
Videoyu Nasıl Dönüştüreceksiniz?
Olayı en basitinden ele alalım. Mesela bilgisayarınızda WMV biçimde bir dosyanız var ve siz bunu SWF biçimine çevirmek istiyorsunuz. İlk olarak solda bulunan menüden "Video" bölümüne girin. Karşınıza gelen simgelerden en altta bulunan SWF simgesini seçin. Akabinde açılmış olan pencereden "Tüm dosyalar" tuşuna tıklayarak dönüştürülmesini istediğiniz dosyayı ya da dosyaları seçin. Eğer oluşturulacak dosyaların ayarlarını değiştirmek istiyorsanız pencereyi kapatmadan önce "Çıktı ayarları" tuşuna tıklayıp ayarlarınızı yapın. Her şey hazırsa ufak pencereyi kapatın ve üst menüde bulunan "Başla" tuşuna basın. Bu arada oluşturulan dosyalarınızın nereye kaydedileceğini "Çıktı Klasörü" tuşundan belirlerseniz kaydedilen dosyanın konumunu aramak zorunda kalmazsınız.
saol kardeşim bende şimdi geginlerden buldum bunu indiricem ama .. türkçe nası yapcam sanırsam gezgnlerden indirdiğim türkçe değil...
VirtualDub bu konuda daha etkili ve daha geniş bir program bence. FPS den tutun netliğe kadar ayarlayıp herhangi bir codec ile sıkıştırabiliyorsunuz.
Bu programı kurdum. mov uzantılı videolarımı avi ye çevirmiyor. 250 mb lık dosyayı 110 kb olarak çeviriyor. Resimli anlatımlarını da inceledim ve uyguladım, sonuç gene aynı. Acaba crack felan mı var kurmam gereken?????????
bende 3.1.1 var dönüştürüyorum boyut artıyor eskiden lmuodu şimdi luo 60 mb lık video yu 114 mb a çevirdi