Arkadaşlar bilgisayarıma format attım geçen ve farettim ki C ve D'den ve 79'ar GB'tan oluşan harddisk parçalarından birinin kapasite 9 diğerinin 18 Gb eksik görünüyor.Format atınca eski dosyaları silmeden biriktiriyor mu?? Ben mi hata yaptım da bu hale getirdim anlamadım.....
Kapasite 79 ama format sonucu boş alan 62 Gb gözüküyor diğeri de 9 Gb az....
Yardım edersseniz sevinirim...
Bu arada windows xp professional sp3 kullanıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: s.e.d.a.t.
Bu arada windows xp professional sp3 kullanıyorum
ayırma birimi boyutuyla alakalı olabilir.
çok anlamamkla beraber sanmıyorum.daha önce birkaç lez attığım formatlarda da farketmiştim.daha önce blgisayara verdiğim isimlerle ilgili belgelerim klasörü var. ayrıca format sonucu program files klasörü dolu gözüküyor.bilgisayar boşken daha önceki programların klasörleri nasıl dolu gözükür ki.
Galiba ben format atmayıo beceremedim.....full silerek format nasıl atabilirim.????
öncekini silmeyip üstüne kurduysan ondandır.. harddisk seçme kısmına geldiğin zaman birimi sil gibi bişey yazması lazım altta, yanlış hatırlamıyorsam D tuşu ve sonrasında gelen ekranda L tuşu olması lazım alttaki seçenekleri oluyarak ilerlersen görürsün. onu seçince hdd deki tüm herşey silinir daha sonra devam edince hdd biçimlendirme kısmına geliceksin ordan da ntfs i seçip devam et sıfır bir şekilde kurulum yapmış olursun.
Söylediğini yapıyorum. L ile daha öncekini sil yapıyor fakat sonuç yine aynı....
dostum format atarken herşeyi silmene gerek yok. sadece c:\ yi biçimlendirip üstüne windowsu kuracaksın. eğer biçimlendirmeden kurarsan eski dosyalar kalır zaten.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme