Şimdi Ara

format sonrası ekran kartı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba dostlar. kuzenin pc ye format attım ekran kartı geforce 9500 gt .. formattan önce vista mı win 7 mi vardı tam hatırlamıyorum. formattan sonra win 7 yükledim. ekran kartının driverını nvidia nın sitesinden indirdim tanıttım takılmalar kitlenmeler oldu, windows tandır diye düşündüm xp yükledim onda normal kullanılabiliyor ama ekran çözünürlüğü değiştirince veyhut bir oyuna girince ekran çözünürlüğü otomatik değişince pc kitleniyor. pes gibi ekran çözünürlüğü önceden ayarlanabilen oyunlarda ekran ile oyun çözünürlüğünü aynı yaptım ancak bu sefer de pes açılırken ki sol alt köşedeki mavi çemberde takılı kalıyor..

problem neyden kaynaklı olabilir? kuzenim küçük yaşta biraz genelde pc nin kapanmasını beklemeden prizden çekiyor bilgisayarı. bundan ötürü ekran kartında bir arıza olabilir mi?

windows vista ve win 8 de de deneyeceğim ne olacak yazarım ancak önceden tavsiyeleri fikirleri almak istedim

• Dostum büyük ihtimalle ekran kartı driver sorunu var, baştan format at derim hangisi olduğu farketmez, sonra driver solution'un son sürümünü indir tabi öncelikle ondan tüm driverları tamamla derim.Sonrasında sorun verceğini zannetmem.
  • 2 kere format atmıştım aynı şey oldu.. driver kaldırma programı varmış bir tane onunla driverları iyicene temizleyeceğim sonra driver solution denerim artık teşekkürler tavsiyen için
  • her türlü pc sounuyla ilgili çare bulabileceğin bir site tavsiye edebilirim.
    BURAYA TIKLA

• quote:

Orijinalden alıntı: webaslann

Dostum büyük ihtimalle ekran kartı driver sorunu var, baştan format at derim hangisi olduğu farketmez, sonra driver solution'un son sürümünü indir tabi öncelikle ondan tüm driverları tamamla derim.Sonrasında sorun verceğini zannetmem.

kardeşim formatladım pc yi.. driver solution pack in 13 sürümünü indirdim sürücüleri yükledim

ancak halen ğroblem devam ediyor.. ne olmuş olabilir.. yani acemi biri de değilim 30 40 defa linux windows format atmışımdır vs.. ama bu problemi aşamadım.
  • ekran kartını kontrol et kondaNsatörler saglam mı
    chip lerin vadesi de dolmuş ola bilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16f84as 1 kullanıcısına yanıt
    bunu kontrol edebilmemin yazılımsal bir yolu var mı mesela grafik kartı testi gibi saglam mı degil mi gibilerinden..
  • fuchs_78 kullanıcısına yanıt
    bildigim kadarıyla mümkün degil kdrş @fuchs_78
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuchs_78

bunu kontrol edebilmemin yazılımsal bir yolu var mı mesela grafik kartı testi gibi saglam mı degil mi gibilerinden..

format atmadan önce bir sıkıntı yoksa sorun yazılımsaldır donanımsal değildir.Fakat formattan sonra o dediğiniz fişten çekme olayı genelde hdd in bozulmasına yol acar ama ekran kartıda arızalanmış olabilir.

muhtemelen driverdan kaynaklıdır.İşlemtim sisteminin bir sorun cıkaracağını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.