Şimdi Ara

Format sonrası FPS düşüklüğü sorunu, yardım lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ne bilim ben ya adamı Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistemim imzamda da yazdığı gibi şöyle:

-AMD A6-3600 APU/AMD Radeon 6530 HD Graphics 2.1/2.4GHz Socket FM1 65W Quad-Core 4MB önbellek 32 nm (gpu kısmını kullanmıyorum)
    -Sapphire HD7770 Edition GDDR5 1GB 128Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı (Asıl kullanılan Ekran kartı)
    -8 GB DDR3 1333 MHZ CL9 Ram
    -CM1740 Mainboard
    -500watt PSU

Bundan birkaç sene önce bilgisayara format attıktan sonra fps düşüklüğü problemi ile karşılaşmıştım. O zaman ne yaptıysam beceremedim ve bu problem bir süre devam etti. Daha sonra düzeldi kendi kendine. Kendi kendine düzeldi diyorum çünkü hiçbir şey yapmamıştım. Geçenlerde yeniden bilgisayara format atma gereği duydum. Normalde csgo da oynadığım standart ayarlarda 120-140fps alıyordum. Lolde yine 120+fps filan, diğer oynadığım bazı simülasyon oyunlarında da en azından 60fps görüyordum.

Daha sonra bilgisayara format attım. Her zaman olduğu gibi yine Win7 Ultimate 64x(bit) kurdum. Driver Booster ile güncelleştirmeleri ve gerekli oyun yazılımlarını yükledim. Yine gerekli birkaç şeyi ve temel ihtiyaçlarımı kurduktan sonra oyuna girdim. Nedensiz bir şekilde 60fps aldığım oyun aynı ayarlarda 20 ve bazen 15e kadar düşüyordu. Baktım sadece bu oyunda değil diğer oyunlarda da aynı şey oluyor ve en az %50 fps kaybım var. Daha da ilginç olan şey hangi ayarlarda olduğunun fark etmiyor oluşu. Örneğin en düşük ayarlarda 40fps görüyorsam en yüksek ayarlara aldığımda da 40fps görüyordum. Hatalı driver yüklenmiş olabileceğini düşünerek bütün AMD driverlerini sildim ve elle tekrar kurdum. Bunu yaparken amd nin kendi sitesinden ekran kartıma uygun olarak gösterdiği driveri kurdum. Ve sadece bununla kalmadım bilgisayarın ihtiyacı olabileceğini düşündüğüm her şeyi yüklemeye çalıştım. Directxi, Microsoft Visual C++ ın bulabildiğim en eski sürümlerini, Javayı filan elle tek tek yükledim. Baktım olmuyor pc ile alakalı olabilecek her driveri denedim. Hatta ekran kartının ilk aldığım zaman yanında gelen driverini bile yükleyip denedim. Hiçbiri işe yaramadı. Bir şeyleri kaçırmışım ama ne olduğunu bilemiyorum. Bu arada tüm windows güncelleştirmeleri yapılı durumda.

-İşlemcimi teste tabi tuttum. Daha önce denediğim bir testti ve önceden 2dk da geçtiği testi 3dk da anca tamamladı.
    -Ekran kartı normalde directx 11.1 destekliyor ve bilgisayarda gerekli sürüm yüklü ancak sistem analizinde ekran kartı directx sürümü nedensizce directx 10 olarak gözüküyor.
    -Oyunlarda işlemci %80 in üstüne çıkmadığı halde ve ekran kartı etkinliği de %70 in üstüne çıkmadığı halde (Sıcaklıklarına da baktım normaller) fps sorunu yaşamaya devam ediyorum.

Bu da Bilgisayarın sunduğu performans bilgileri

"Bilgisayarım hakkında daha fazla ayrıntı

Bileşen Ayrıntılar Alt puan Taban puan
    İşlemci AMD A6-3600 APU with Radeon(tm) HD Graphics 6,9
    Bellek (RAM) 8,00 GB 6,9
    Grafikler AMD Radeon HD 7700 Series 7,4
    Oyun grafikleri 4852 MB Toplam kullanılabilir grafik belleği 7,4
    Birincil sabit disk 280GB Boş (Toplam 341GB) 5,9
    Windows 7 Ultimate

Sistem
    --------------------------------------------------------------------------------

Üretici ASUSTeK COMPUTER INC.
    Model CM1740
    Toplam sistem belleği miktarı 8,00 GB RAM
    Sistem türü 64 bit işletim sistemi
    İşlemci çekirdek sayısı 4

Depolama
    --------------------------------------------------------------------------------

Sabit disklerin toplam boyutu 931 GB
    Disk bölümü (C:) 280 GB Boş (Toplam 341 GB)
    Disk bölümü (D:) 413 GB Boş (Toplam 590 GB)
    Medya sürücüsü (E:) CD/DVD

Grafikler

Görüntü bağdaştırıcısı türü AMD Radeon HD 7700 Series
    Toplam kullanılabilir grafik belleği 4852 MB
    Ayrılmış grafik belleği 1024 MB
    Ayrılmış sistem belleği 0 MB
    Paylaşılan sistem belleği 3828 MB
    Görüntü bağdaştırıcısı sürücü sürümü 22.19.165.512
    Birincil monitör çözünürlüğü 1920x1080
    DirectX sürümü DirectX 10

Ağ Bağdaştırıcısı Qualcomm Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.30)

Notlar

Oyun grafikleri puanı birincil grafik bağdaştırıcısına bağlıdır. Bu sistemde bağlı veya birden çok grafik bağdaştırıcısı varsa, bazı yazılım uygulamaları için ek performans getirileri sağlayabilir. "

Bu da CPU-Z Bilgileri

Radeon 17.5.2 yüklü, ve ondaki bilgiler

Yani ne yapacağımı bilemiyorum artık sıkmaya başladı bu durum yardım edebilecek varsa sevinirim. Muhtemelen çok büyük bir şeyi göz önünden atlıyorum ama acaba ne...

• Hocam birde disk kullanım yüzdesine bakabilir misin?

Ayrıca bi hdd ye bad sactor taraması yaptır. Sistemin iyi harddikse bad sactor bulaştıysa böyle bir sorunla karşılaşabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: takalar1381

Hocam birde disk kullanım yüzdesine bakabilir misin?

Ayrıca bi hdd ye bad sactor taraması yaptır. Sistemin iyi harddikse bad sactor bulaştıysa böyle bir sorunla karşılaşabilirsin.

Hocam C nin yaklaşık olarak %17 sini ve D nin yaklaşık olarak %30 unu kullanmaktayım. Zaten format atalı fazla olmadı.

Şuanda da bad sactor taraması devam ediyor 160. dk da. %0 damaged blocks diyor, yani hasarlı sector yok şuana kadar. %96 sı filan temiz çıktı ve tarama devam ediyor. Galiba bir sorun yok, olsa da diskin büyük bir kısmını kaplayamaz. Bu yer de temiz çıktı gibi duruyor. Eğer hatalı sector çıkarsa editlerim.

Edit: Hocam, hani arabayı ilk aldığınızda motoru açılmamıştır onu önce bi alıştırmak gerekir ya orta devirde giderek. Ben de öyle bir şey yapıp cpu ve gpu yu orta derecede zorlayacak bir şey 10-20 saat aralıksız çalıştırsam mı diyorum belki bir şeyler yazılımsal olarak ya da fiziksel olarak yerine oturur ve bir denge kurar problem çözülür filan? En olmadı fazladan birkaç lira yazar faturada.

Bu arada bilgisayarın içini filan çok temiz tutuyorum her hafta sonu temizliyorum. Ama parçaların eskimesiyle alakalı olabilir mi? sonuçta 4. senesinde bazı parçalar pc ise daha yaşlı. Gerçi o zaman daha önce yüksek fps alamazdım.

EDİT2: Disk temiz hocam hasarsız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC8BE145A -- 4 Haziran 2017; 5:8:35 >

• Harddiskin rpm değeri kaç?
  • quote:

Harddiskin rpm değeri kaç?

5400 ya da 5900 (tam hatırlamıyorum ama bu 2 değerden birisiydi işte, kasayı açıp bakmaya üşeniyorum şuan). Ama harddisk kötü olsa bile önceden yüksek fps almamı açıklamaz ya da neden şimdi düşük fps alıyorum.?
  • Hocam beni aştı bundan sonrası. Birde ekran kartını çıkartıp uçlarını sil. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Ekran kartın fanlıysa mutlaka ısınma problemi yaptığından fps düşüyo. Fan dönüyor mu bi kontrol et. Fan yavaş dönüyorsa elektrik süpürgesiyle çekmeyi dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takalar1381 -- 4 Haziran 2017; 18:13:58 >
  • quote:

Hocam beni aştı bundan sonrası. Birde ekran kartını çıkartıp uçlarını sil. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Ekran kartın fanlıysa mutlaka ısınma problemi yaptığından fps düşüyo. Fan dönüyor mu bi kontrol et. Fan yavaş dönüyorsa elektrik süpürgesiyle çekmeyi dene.

Ekran kartıyla çok uğraştım içinde toz taneciği bile bırakmadım termal macun sürdüm filan ama fark etmedi fazla. Zaten ısısını bilgisayardan kontrol ediyorum ısınmıyor fazla. Yine de saolun hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güncel
  • güncel
  • Hocam dururken dururken aklıma geldi. Benim eski kasamda fps düşüklüğü olmuştu ilk başta daha sonra bi abimiz ana kartın kötüymüş farklı iş görecek bi model takayımda bilgisayarın iletimleri daha iyi olsun deyip ana kartımı değiştirmişti. 1 hafta falan kullandım.Sonda abinin verdiği anakartı alıp bozulana kadar kendi ana kartımı takayım dedim fpsde düşüş olmuştu ozaman. Sonrada anakadrtım yavaş yavaş bozuldu. Birde anakartın falan varsa onu bi değiştirerek deneyebilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takalar1381 -- 5 Haziran 2017; 23:21:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Knife

güncel

Tüm sıkıntı yapacak parçaları zaten benimle paylaştın bi anakart kaldı :)
  • quote:

quote:

güncel

Hocam anakartı değiştirmem olanaksız. Ne satılır bu saatten sonra ne de başka var. Zaten anakartı değişirsem komple pc yenilerim.
  • quote:

quote:

quote:

güncel

Hocam anakartı değiştirmem olanaksız. Ne satılır bu saatten sonra ne de başka var. Zaten anakartı değişirsem komple pc yenilerim.

Ozaman daha benden birşey çıkmaz inşAllah birtane benden akıllısı gelirde sorununa çözüm bulur :)
  • donanımdan pek anlamam ama bir fikir olsun diye söylüyorum ; güç dağıtıcın yeterli değilse tasarruf modunda çalıştırıyor olabilir ; watt değerine sahip olduğunuzdan emin olun bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemiksesi

donanımdan pek anlamam ama bir fikir olsun diye söylüyorum ; güç dağıtıcın yeterli değilse tasarruf modunda çalıştırıyor olabilir ; watt değerine sahip olduğunuzdan emin olun bence

Hocam aynı sistemi ellemeden rahat 3 sene kullandım, hani bir parçayı değiştirdikten sonra ortaya çıkan bir sorun değil bu. Öyle olsa dediğiniz olabilirdi. Ayrıca zaten güç kaynağım fazla bile sistem için, harici ekran kartı alırken yanında güç yetmediği için zaten birde güç kaynağı aldım fazla fazla yeten.
  • güncel
  • güncel
  • güncel
  • güncel
  • güncel
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.