Şimdi Ara

format sorunu acil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkasaşlar uzun ben gecen gun format atmaya kalkıstım. ama olmadı once sisteme xp cd si taktım sonra aotorun dan cd calıştı. sistemi kur dedim işletim sistemi içindeyken sonradan hatırladım ki makineyi cd den boot etmek ve formatlayıp kurmak gerek hemen yarım bıraktım..
    sonrasından biosa girip cd'den boot ettim fakat bundan sonra alet bana ben bunu yukleyecegim bir harddisk bulamıyorum diyor sistyemi kuramıyorum..makineyi eski sistemden xp homedan acabiliyorum..acarken bana soruyor hangisinden acayım pro mu? homemu?
    prodan acanıyorum yarım kalmıs bu iş diyor. xp home dan acabiliyorum..benim harddisk scscı...2 partition var c ve d..
    şimdi nasıl xp pro kuracagım eski işletim sistemlerini silip formatlayarak tabiki harddiski gormesini saglayarak.....tesekkurler...

• dostum muhtemelen sata raid driver sorunu oldugğu kanısındayım... çözüm ise anakartının resmi sitesinden raid driveri diskete yükleyip sonra kur çalıştığında da f6 ya basım disketten raid driveri gösterirsen sorunun çözüme kavuşacaktır...
  • En kestirme yol, XP kurulumunda; sata disk sorunu yasayanlar icin biostan ahci' yi kapatmak XP kurulumundan sonra, driverlerin ve raid driverinin kurulumundan sonra tekrar biostan ahci açılabilir veya açılmadan da kullanılabilir. Biostaki yeri anakartınızın modeli ve bios tipine göre değişir, örnek verecek olursak;
    "BIOS - Advanced - Onboard Devices Configuration - Configure SATA as - AHCI" iken bunu IDE yapın.

Windows xp kurarken yaşanan Sata sorununa çözüm.
    http://forum.donanimhaber.com/m_19629307/tm.htm

Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu
    http://forum.donanimhaber.com/m_9356538/tm.htm

Konularıda yardımcı olur.

• arkadaslar benim harddisk scscı sata driveri kurmak dogrumu?
  • SCSI ( Small Computer System Interface = Küçük bilgisayar Sistemi Arabirimi ), HD ,Cd-ROM , Scannerlar , Printerlar gibi aygıtları eski ve şu anki diğer paralel arabirim standartlarından daha uyumlu ve gelişmiş bir şekilde kontrol eden ANSI standardıdır.
    PATA (Paralel ATA) Ezelden beri kullandığımız ATA disklerin SATA (Serial ATA) teknolojisinden sonra aldığı isim. IDE olarak sözü edilen diskler aslında PATA disktir.
    SATA (Serial ATA) PATA teknolosinden daha hızlı veri transferine olanak sağlayan veri aktarımı teknolojisidir. SATA 2 de SATA'ya nispetle 2 kat daha hızlı veri transferine olanak sağlar.

HDD'yi normalde görmen lazım, bios ayarlarını default ayerlara getirip tekrar deneyin. Atladığınız eksik bişey varmı? diye de ayağıdaki konuyu inceleyin.
    Format Nasıl Atılır ? (Resimli Anlatım)http://forum.donanimhaber.com/m_10202870/tm.htm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wireless Sorunu. (Acil)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.