Şimdi Ara

Formatla bile gitmeyen bir virüs... Çok acil yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
15.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar dostlarım. bilgisayarıma öyle bir virüs bulaştıki ne trojan siliciler, ne dracula anti virüs nede başka antivirüs programları silebiliyor.

Virüsün neler yaptığını anlatayım.

Bilgisayarımdaki harddisk ikiye bölünmüş şekilde. C ve D olarak.

Sorunlar:

1) Görev yöneticisini açmaya çalıştığımda yöneticiniz tarafından iptal edilmiş mesajı geliyor.

2)Regedit'i açmaya çalıştığımda yöneticiniz tarafından iptal edilmiş mesajı geliyor.

3) Bilgisayar Güvenli Kipte hiçbir şekilde bşalamıyor tam başlayacağı sırada kendine reset atıyor. Format attım yine aynı sorun var. bu virüs bulaşmadan önce güvenli kipte başlayabiliyordum.

4)Tıkladığım exe dosyası ne olursa olsun. içinde hangi harf geçerse geçsin, virüs temp dosyasının içinde 00532 _Rar ve benzeri sonsuz sayıda klasör açarak bu exe dosyasını kopyalamaya başlıyor. bilgisayarı açıp kapattığımdaysa bu dosyalar siliniyor. ama bir kez kendini kopyalamaya başladığında durdurulamıyor. (bir kaç kez kendisi durdu sadece)

Çözüm için neler yaptım ?

1) ilk önce C sürücüsüne format atıp XP'yi yeniden yükledim. Sorun tabiki çözülmedi aynı sorun devam etti. buradan D sürücüsünede bulaştığını anlıyoruz.

2) en son sürüm trojan remover ve Super Anti Spywer yükledim. C ve D'yi tarattım birşeyler buldular ve sildiler. ama hemen ardından yaptığım taramada hiç silmemiş gibi yeniden birşeyler buldular. yani onlarda birşeyler yapamıyor. üst üste 3-4 kez denedim.

3) gpedit.msc'den görev yöneticisini açtım. birsürü adını bilmediğim program çalışıyordu(virüs hepsi). hepsini kapattım. ama zannediyorsam csrss.exe'yede bulaşmış virüsler.

4) en son sürüm virüs programlarıyla tarama yaptım. onlar zaten alllahlık. kendine bile yararları yok.

Çözümün D'yede format atmak olduğunu biliyorum. fakat çok önemli bilgiler var d sürücüsünde. ve yaklaşık 30 GB kadar. harici diskimde yok onlarıda bir yere atamıyorum.

Bu virüsden nasıl kurtulabilirim. lütfen bir çözüm yolu söyleyin.

Çok Teşekkürler....

• hjack this diye bi konu var orda serji nickli arkadaş ben dahil çogumuzun virüs sorununu çözüyor.
  • dostlarım kimse bilmiyorumu bu virüs hakkında birşey ? ? ? ? ? ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tretorian

dostlarım kimse bilmiyorumu bu virüs hakkında birşey ? ? ? ? ? ?
    Sevgili linkin_park20 bahsettiğin konunun adresihttp://forum.donanimhaber.com/m_2785649/mpage_1/key_hjack//tm.htm#2785649 buysa bunu okudum.
    ama benim sorunumun tanımı ne yazıkki o değil. ah bilgisyarı güvenli kipde bir açabilsem o virüsün göbeğine saplarım ama yapamıyorum açılmıyor güvenlid kipte.
  • quote:

Sevgili linkin_park20 bahsettiğin konunun adresihttp://forum.donanimhaber.com/m_2785649/mpage_1/key_hjack//tm.htm#2785649 buysa bunu okudum.
    ama benim sorunumun tanımı ne yazıkki o değil. ah bilgisyarı güvenli kipde bir açabilsem o virüsün göbeğine saplarım ama yapamıyorum açılmıyor güvenlid kipte.

Alıntıları Göster
    virüsün adı nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Qal

virüsün adı nedir?

Alıntıları Göster
    Cd den boot edilerek çalışan AV programları var (Avira, Kaspersky gibi av.lerin) bunları bir dene.
    Hirens boot cd ile pc yi açip temp dizinindeki şüpheli dosyaları silebilirsin.
    Combofix hem bu zararlıları siliyor hem de sendeki gibi bazı hataları düzeltiyor. Fakat çalıştırıabilirmisin bilmiyorum.
    Geçen benim pcye de bir şeş bulaşmış, combofix, nod32 ne spybot ve süper antisiyware hepsini denedim temizlenmedi.
    IE eklentilerini kontrol edip şüphelendiğini devre dişi bıraktım ve sorun çözüldü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akinci

Cd den boot edilerek çalışan AV programları var (Avira, Kaspersky gibi av.lerin) bunları bir dene.
    Hirens boot cd ile pc yi açip temp dizinindeki şüpheli dosyaları silebilirsin.
    Combofix hem bu zararlıları siliyor hem de sendeki gibi bazı hataları düzeltiyor. Fakat çalıştırıabilirmisin bilmiyorum.
    Geçen benim pcye de bir şeş bulaşmış, combofix, nod32 ne spybot ve süper antisiyware hepsini denedim temizlenmedi.
    IE eklentilerini kontrol edip şüphelendiğini devre dişi bıraktım ve sorun çözüldü.

Alıntıları Göster
    eğer rootkit virüslerindense hiç kasma yedekleri dvd'ye al ve format at, kurtulma şansın çok az ama yedeklerinede bulaşmış olabilir rootkit virüsü bilgisayarı admin olarak ele geçirir bu virüsü bulup imha ettiğini soyleyen programlar var panda rootkit,avg rootkit şimdi aklıma gelmeyen bir kaç tane daha var google'dan arat bulursun ama bir işe yaramıyor antivirüs programlarıysa hiç görmüyor sadece bitdefender virüs var diyor o kadar.Açıkcası başıma geldiğinden biliyorum 3 gün ugraştım format atmadan kurtarmak için ama nafile.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetce19

eğer rootkit virüslerindense hiç kasma yedekleri dvd'ye al ve format at, kurtulma şansın çok az ama yedeklerinede bulaşmış olabilir rootkit virüsü bilgisayarı admin olarak ele geçirir bu virüsü bulup imha ettiğini soyleyen programlar var panda rootkit,avg rootkit şimdi aklıma gelmeyen bir kaç tane daha var google'dan arat bulursun ama bir işe yaramıyor antivirüs programlarıysa hiç görmüyor sadece bitdefender virüs var diyor o kadar.Açıkcası başıma geldiğinden biliyorum 3 gün ugraştım format atmadan kurtarmak için ama nafile.

Alıntıları Göster
    kendisini çoğaltan virüs demişti arkadaşım..

ismi : kavo
    silinme şekli: combo fix isimli bir program.

netten arattır bulursun programı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #GECE# -- 4 Aralık 2008; 10:12:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: #GECE#

Alıntıları Göster
    bu yazdıklarınızın hepsini deniycem arkadaşlar.
    ben makina tasarım işiyle uğraşıyorum ve bilgisayarımda silmemin mümkün olmadığı ve virüs bulaşmış gigabytelarca çizim var.

bu virüs zannediyorsam yeni bir virüs. ve yakında çoğu insana yayılır.

virüsün adını bilmiyorum. ama adının wincoo olmasından şüpheleniyorum.

• quote:

bu yazdıklarınızın hepsini deniycem arkadaşlar.
    ben makina tasarım işiyle uğraşıyorum ve bilgisayarımda silmemin mümkün olmadığı ve virüs bulaşmış gigabytelarca çizim var.

bu virüs zannediyorsam yeni bir virüs. ve yakında çoğu insana yayılır.

virüsün adını bilmiyorum. ama adının wincoo olmasından şüpheleniyorum.

Alıntıları Göster
    Bizde geçen format atıyoruz ve aynı sorunlarla karşılaşıyorduk. Virüs belki D ye de bulaşmıştı tam anlayamadık ama temizleme kararı aldık ve biçimlendirdik. Sonra C ye format attık. Flash diskten tam kaspersky hemen kuralım ilk dedik ve exe dosyasına tıklayınca daha görev yöneticisi gitti. Kaspersky kurulmuyordu, kapanıyordu. Anladık ki flash diskten birşeyler geliyor. Tekrar formatla netten indirdik antivirüsü ve hallettik. Flash diskte birkaç yedek dosya vardı onun için taktık ve kaspersky delirdi.
    Flash diskin ana dizininde fyrmic.pif (yanlış hatırlamıyorsam) virüsünü buldu. Sildik kurtulduk. Yani buna benzer bir virüs olma ihtimaliyle her ana herhangi bir yedek klasörünün içinde olabilir. Belki sadece ana dizinlerde oluyordur. C, D tertemiz olsun. Netten antivirüsü indir. Sonra diğer yedekleri tarat.

• quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

Bizde geçen format atıyoruz ve aynı sorunlarla karşılaşıyorduk. Virüs belki D ye de bulaşmıştı tam anlayamadık ama temizleme kararı aldık ve biçimlendirdik. Sonra C ye format attık. Flash diskten tam kaspersky hemen kuralım ilk dedik ve exe dosyasına tıklayınca daha görev yöneticisi gitti. Kaspersky kurulmuyordu, kapanıyordu. Anladık ki flash diskten birşeyler geliyor. Tekrar formatla netten indirdik antivirüsü ve hallettik. Flash diskte birkaç yedek dosya vardı onun için taktık ve kaspersky delirdi.
    Flash diskin ana dizininde fyrmic.pif (yanlış hatırlamıyorsam) virüsünü buldu. Sildik kurtulduk. Yani buna benzer bir virüs olma ihtimaliyle her ana herhangi bir yedek klasörünün içinde olabilir. Belki sadece ana dizinlerde oluyordur. C, D tertemiz olsun. Netten antivirüsü indir. Sonra diğer yedekleri tarat.

Alıntıları Göster
    hiç birşey düzeltemezse son çare olarak malesef c ve d sürücülerini tamamen silip öyle format atacaksın eğerki d deki diğer dosyalarada bulaşmışsa o zaman ordaki hiçbir şeyin kıymeti kalmamıştır silmen daha iyi olur , geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: |PASHA|TR-WOLF

hiç birşey düzeltemezse son çare olarak malesef c ve d sürücülerini tamamen silip öyle format atacaksın eğerki d deki diğer dosyalarada bulaşmışsa o zaman ordaki hiçbir şeyin kıymeti kalmamıştır silmen daha iyi olur , geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    dün akşam en son avg rootkit ve panda rootkit programlarını denedim olmadı. hatta hiçbirşey bulamadılar. (son versiyonları)
    ve yine bu antivirüslerin full sürümlerini yükleyip denedim.
    exe dosyalarını internetten iner inmez tıklarsam çalışıyor. ama 5 dakika bile olsun geç tıklasam virüs o exe dosyasınada kendini kopyalıyor ve açamıyorum dosyayı.

arkadaşlar zannediyorsam bu yeni bir virüs.
    ve yeni yeni yayılmaya başlamış. bu virüsü google'dan aratan çok olup bu başlığı okuyacaklardır elbet. ben internetde hiçbir bilgiye ulaşamadım.

hiçbir şekilde engelleyemiyorum virüsün exe dosyalarını temp klasörünün içinde çoğaltmasını....

• quote:

dün akşam en son avg rootkit ve panda rootkit programlarını denedim olmadı. hatta hiçbirşey bulamadılar. (son versiyonları)
    ve yine bu antivirüslerin full sürümlerini yükleyip denedim.
    exe dosyalarını internetten iner inmez tıklarsam çalışıyor. ama 5 dakika bile olsun geç tıklasam virüs o exe dosyasınada kendini kopyalıyor ve açamıyorum dosyayı.

arkadaşlar zannediyorsam bu yeni bir virüs.
    ve yeni yeni yayılmaya başlamış. bu virüsü google'dan aratan çok olup bu başlığı okuyacaklardır elbet. ben internetde hiçbir bilgiye ulaşamadım.

hiçbir şekilde engelleyemiyorum virüsün exe dosyalarını temp klasörünün içinde çoğaltmasını....

Alıntıları Göster
    arkadasım format atmayla virüs silinmiyorsa anlayacagınız kendisini C veya D de muhafaza eden bir virüs degil.Büyük ihtimalla virüs biosa bulasmış ve istedigin kadar format at bilgisayarı her acışında virüs bulaşacaktır.boot virüslerini temizleyen programlarla anca temizleye bilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: maz23

arkadasım format atmayla virüs silinmiyorsa anlayacagınız kendisini C veya D de muhafaza eden bir virüs degil.Büyük ihtimalla virüs biosa bulasmış ve istedigin kadar format at bilgisayarı her acışında virüs bulaşacaktır.boot virüslerini temizleyen programlarla anca temizleye bilirsiniz

Alıntıları Göster
    avastın başlangıç taraması var onu dene bende de baya bulmuştu
  • quote:

Orijinalden alıntı: III I II III I I

avastın başlangıç taraması var onu dene bende de baya bulmuştu

Alıntıları Göster
    F diski tavsiye ederim.Kökünden SiLer herşeyi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxclubberxxx

F diski tavsiye ederim.Kökünden SiLer herşeyi...

Alıntıları Göster
    super antispyware'i antivirüslü olanını parayla satın aldım. defalarca tarattım makinayı virüsü buluyor arkadaşlar hatta temizliyor. ama bilgisayarı kapatıp açıyorum sanki hiç bulup temizlememiş gibi yine aynı virüsleri buluyor. bilgisayarı hala güvenli modda çalıştıramıyorum. güvenli modda çalıştırmaya çalıştığımda mavi bir ekran geliyor sonra bilgsiayar yeniden başlıyor.
    iyice sıkılmaya başladım bu işten. hijack this'ide denedim o da çare etmedi. trojan removerda hiç çare etmiyor.
    anladığım kadarıyla virüs svchost.exe'ye de bulaşmış.
    bilgisayarda direk windows klasçrünün içinde bir svchost var. virüslü olan o. onu siliyorum kendisini yeniden yaratıyor. ne yapıcam allah aşkına ben ? :(

• quote:

Orijinalden alıntı: #GECE#

Alıntıları Göster
    ilaç gibi geldi bana da bu program. format attıktan sora buldum ama:( o kadar veri gitti ama virüs falan da kalmadı:)
    quote:

Orjinalden alıntı: #GECE#

• quote:

Orijinalden alıntı: stubburn

ilaç gibi geldi bana da bu program. format attıktan sora buldum ama:( o kadar veri gitti ama virüs falan da kalmadı:)
    quote:

Orjinalden alıntı: #GECE#

Alıntıları Göster
    F-Secure kullan rahat et. :)

Çok başarılı bir programdır.Güçlü veritabanı sayesinde birçok zararlı kodu tespit edebilir ve icabına bakabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MLoveR

F-Secure kullan rahat et. :)

Çok başarılı bir programdır.Güçlü veritabanı sayesinde birçok zararlı kodu tespit edebilir ve icabına bakabilir.

Alıntıları Göster
    nasıl silinecek bu virüs merak ettim şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampir86

nasıl silinecek bu virüs merak ettim şimdi

Alıntıları Göster
    Temiz bir windows cd'si ile format atıldığında virus diye birşey kalmaz eğer boot virus'u falan bulaştıysa en sağlamı partition table'ı silip tekrar yaratıp öyle format atmaktır ve kesin çözümdür
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.