Şimdi Ara

Formattan sonra bile %95 den aşağı inmiyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta da dediğim gibi CPU kullanımım %95 den aşağı inmiyor.

Bu başlığı açmadan önce forumdaki bütün benzer sorunlu konulara baktım.Gereksiz yazılım , trojan vs. o tür şeyleri temizledim ancak bir sonuç alamadım.Belkide sistem de bir sorun vardır dedim format attım.Windowsu kurduktan sonra ilk kurduğum WMP 11 i açar açmaz CPU kullanımım %80 lere fırladı.Pc açılır açılmaz cpu %60 dan başlıyor nerdeyse.Belkide donanımlarda sorun vardır dedim kasada ki fan lari değiştirdim.Ve yine aynı sonuç.
    Ayrıca işemcim İntel Pentium 4 3.00 Ghz. Faxconn AGP anakartım var. 2 adet ddr 512 mb lik (toplam 1 gb) ram im var.Nvidia G-Force 5500 ekran kartım var.
    Yaklaşık 4 senedir kullanıyorum pc mi ama şuana kadar başıma hiç böyle bir şey gelmedi.Gerçekten napıcağımı bilemiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum..

• Pc bana kafayı yedirticek , lütfen arkadaşlar yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: worshn

Pc bana kafayı yedirticek , lütfen arkadaşlar yardım
    Formattan sonra hiçbir şey yüklemediğinde de mi aynı sorun vardı?
  • Malesef evet.Windows kurulumunun en sonunda oturum açtım ve direk görev yöneticisini açtım ve CPU kullanımını %45 olarak gösteriodu.Bunada şükür deyip bi kaç prog. kurdum (işte driverlar , wmp , winrar vs.)
  • quote:

Malesef evet.Windows kurulumunun en sonunda oturum açtım ve direk görev yöneticisini açtım ve CPU kullanımını %45 olarak gösteriodu.Bunada şükür deyip bi kaç prog. kurdum (işte driverlar , wmp , winrar vs.)
    Başka bir windows cd'si ile kurmayı denedin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thetrooper00

Başka bir windows cd'si ile kurmayı denedin mi?

Alıntıları Göster
    entegrelimi windows kuruyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigdede

entegrelimi windows kuruyorsun

Alıntıları Göster
    XP mi Vista mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pileyboy

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    kardeşim bende aynı işlemciyi kullanıyorum. benim işlemci 40 dereceyi zar zor buluyor hemde orjinal intel fanıyla ha bu arada işlemcim p4 3,00 ghz HT teknolojili işlemci

senin sorun büyük bir ihtimal anakarttla alakalıdır. senin işlemciyi başka bir anakarta takıp denedinmi hiç ?? deneme yanılmayla ancak çözebilirsin bence olayı bu dediklerimde olmazsa yeni pc toplama zamanın gelmiş bence
  • @thetrooper00

Elimde orjinal Windows Xp Home E. olduğundan başka bi cd ile denemedim.

@bigdede

Dediğinizi anlayamadım fakat windows kurulumunda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

@Alx

XP Home E.

@Pileyboy

Buyrun s.s.
    http://img239.imageshack.us/img239/1641/offjw8.jpg
  • quote:

@thetrooper00

Elimde orjinal Windows Xp Home E. olduğundan başka bi cd ile denemedim.

@bigdede

Dediğinizi anlayamadım fakat windows kurulumunda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

@Alx

XP Home E.

@Pileyboy

Buyrun s.s.
    http://img239.imageshack.us/img239/1641/offjw8.jpg
    Resme bakılırsa en fazla firefox yükleniyo bilgisayarına.Başka bi tarayıcıyla aynı şeyi yapıyomu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi8935

Resme bakılırsa en fazla firefox yükleniyo bilgisayarına.Başka bi tarayıcıyla aynı şeyi yapıyomu?

Alıntıları Göster
    bole mi durum

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

bole mi durum

Alıntıları Göster
    Benimde başıma geldi.
    Şu 5 sebepten olabilir.
    1-Jumper çakışması
    2-Çipset fanının durması(benimki bundandı)
    3-Biios pilinin bitmesi.
    4-güç kaynağı arızası
    5-rem oturmaması veya arızası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pileyboy

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    tek bır soru sorucam.
    hdd kac bolum.
    dıyelım hdd 2 bolum ve c ye format attıktan sonra d bolumunden bır program vs kuruyormusun?

eger format sonrası d bolumune ulasıp bır program kurmaya calısır ısen muhtemelen trojan tekrar pc ye bulasır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

tek bır soru sorucam.
    hdd kac bolum.
    dıyelım hdd 2 bolum ve c ye format attıktan sonra d bolumunden bır program vs kuruyormusun?

eger format sonrası d bolumune ulasıp bır program kurmaya calısır ısen muhtemelen trojan tekrar pc ye bulasır.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

tek bır soru sorucam.
    hdd kac bolum.

bence de arkadaşın dediği gibi olay istediğin kadar format at virüslü dosya tekrar bulaşır bu şekilde

• quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

tek bır soru sorucam.
    hdd kac bolum.

Alıntıları Göster
    quote:

tek bır soru sorucam.
    hdd kac bolum.

3 Adet hdd var pc de.Yedeklerim bir hdd depolanmış durumda.Yalnız formattan sonra bile daha oturumu açar açmaz CPU %60 tan başlamıştı.Bende zar zor %85-90 larda program yükledim pc ye.Onuda nasıl yükledim Allah bilir..

quote:

Orjinalden alıntı: okg53

Benimde başıma geldi.
    Şu 5 sebepten olabilir.
    1-Jumper çakışması
    3-Biios pilinin bitmesi.
    4-güç kaynağı arızası

2. ve 3. seçeneklerden kaynaklıyor olabilir sanırım.
    Bunları nasıl düzeltebileceğim hakkında bilgi verebilir misiniz?

• quote:

quote:

tek bır soru sorucam.
    hdd kac bolum.

3 Adet hdd var pc de.Yedeklerim bir hdd depolanmış durumda.Yalnız formattan sonra bile daha oturumu açar açmaz CPU %60 tan başlamıştı.Bende zar zor %85-90 larda program yükledim pc ye.Onuda nasıl yükledim Allah bilir..

quote:

Benimde başıma geldi.
    Şu 5 sebepten olabilir.
    1-Jumper çakışması
    3-Biios pilinin bitmesi.
    4-güç kaynağı arızası

2. ve 3. seçeneklerden kaynaklıyor olabilir sanırım.
    Bunları nasıl düzeltebileceğim hakkında bilgi verebilir misiniz?

Alıntıları Göster
    fanı değiştirecen elbet çıkacak biyeri vardır yeni bios pili alacan bide bios güncwllemeyide dene bir hani belki olurda düzelir:Dama sorun anakarttan gibi gösüküyo bide sisteme iyibir hava tut işlemciye anaarta tozda pcnin düşmanı nede olsa hadi koly gelsin benim işlemcide öleydi yeni 945 chipsetli anakart aldım boşta 35 derce yazıncığaında cod4 oyunu oynuyodum taş patlasa 45 derceyi buluyodu oda güneyde adanda oturuyos sıcağı sen hesap et klima daha fazla fayda etmiyodu:D

• quote:

Orijinalden alıntı: okg53

Benimde başıma geldi.
    Şu 5 sebepten olabilir.
    1-Jumper çakışması
    3-Biios pilinin bitmesi.
    4-güç kaynağı arızası

Alıntıları Göster
    quote:

Benimde başıma geldi.
    Şu 5 sebepten olabilir.
    1-Jumper çakışması
    3-Biios pilinin bitmesi.
    4-güç kaynağı arızası

Nası yani ya.Arkadaşlar arkadaşın verdiği ss de firefox işlemciyi %59 kullanıyor.sorun ortada ne rem i ne psu su ne bios pili vs vs.Ezbere konuşuyosunuz.

• quote:

Malesef evet.Windows kurulumunun en sonunda oturum açtım ve direk görev yöneticisini açtım ve CPU kullanımını %45 olarak gösteriodu.Bunada şükür deyip bi kaç prog. kurdum (işte driverlar , wmp , winrar vs.)
    Orası oylede, arkadaşın başka bir sorunu var esasında ama benimde aklıma bir şey gelmiyor şu an! P4 3.0 o kadarda embesil bir işlemci değildir, eskidir ama bu kadarda değil. %14 system satırına bakınız, bu da normal değildir.

quote:

Orjinalden alıntı: worshn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 4 Ocak 2009; 14:59:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi8935

quote:

Benimde başıma geldi.
    Şu 5 sebepten olabilir.
    1-Jumper çakışması
    3-Biios pilinin bitmesi.
    4-güç kaynağı arızası

Nası yani ya.Arkadaşlar arkadaşın verdiği ss de firefox işlemciyi %59 kullanıyor.sorun ortada ne rem i ne psu su ne bios pili vs vs.Ezbere konuşuyosunuz.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: pitbull_seyfi

quote:

Benimde başıma geldi.
    Şu 5 sebepten olabilir.
    1-Jumper çakışması
    3-Biios pilinin bitmesi.
    4-güç kaynağı arızası

Arkadaşım güzel diyorsunda 1gb ram var.Orda max. 200mb. ram kullanılıo.Zamanında San Andereas la Knight Online ı aynı anda açtımı hatırlıyorum.Ozaman en fazla alt tab yaparken kasıyordu.Şuanda Firefox ta gezerken arkada WMP açmaya korkuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: okg53

Benimde başıma geldi.
    Şu 5 sebepten olabilir.
    1-Jumper çakışması
    3-Biios pilinin bitmesi.
    4-güç kaynağı arızası

Alıntıları Göster
    quote:

Benimde başıma geldi.
    Şu 5 sebepten olabilir.
    1-Jumper çakışması
    3-Biios pilinin bitmesi.
    4-güç kaynağı arızası

saçmalık, bunların birisi olmasa pc açılmaz, mavi ekran verir vs. o 5 sebepten 1 tanesi bile olamaz.

Bence senin işlemci fanında bi sorun var dostum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.