Şimdi Ara

Formattan sonra olanlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 hafta önce format attım pc ye. Bilgisayar 2011 model. İlk kez format attım. Neyse bu zamana kadar hiç sıkıntı yaşamadım online oyunlarda. Özellikle Counter Strike' da. Format attıktan sonra CS' de büyük sıkıntı yaşamaya başladım. Oyun devamlı donuyor. İnternette sorun yok 16 megabit. Anlık oluyor bu. Artık o kadar gına geldi ki oyundan soğudum. Tüm driverları tamamladım. Ekran kartı driverlerını felan güncelledim. Her şey eskisinden bile daha güncel. Ama yok hala aynı. HD Tune testi yaptım işte sonuç :

Bilgisayarın özellikleri :

Ne yapmam lazım yardımcı olun lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTarget -- 2 Temmuz 2014; 17:35:18 >

• Bilgisayarın özelliklerinden yola çıkılarak ulaşılabilecek bir sorun yok büyük ihtimalle ekran kartından dolayıdır driverını yanlış kurmuş olabilirsin ekran kartının marka modelini söylersen daha iyi yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayakcayy

Bilgisayarın özelliklerinden yola çıkılarak ulaşılabilecek bir sorun yok büyük ihtimalle ekran kartından dolayıdır driverını yanlış kurmuş olabilirsin ekran kartının marka modelini söylersen daha iyi yardımcı olabilirim.

NVİDİA GeForce 310M. Kendi sitesinden driver' ını kurdum güncelledim aslında. Ekran kartı dışında bi problem mi var anlamadım çok canımı sıktı kaç haftadır
  • O zaman ekran kartıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum ama şunu belirtiyim her format harddiskin ömründen biraz daha yer. Format hiçbir şeyin çözümü değildir. Sonuçta harddiske fiziksel bir müdahalede bulunuyorsun. Yavaşlamış olabilir normaldir. Formattan sonra problemle karşılaşılması az görülen bir şey değil. Bazen bir yerden kaynaklanan virüsün işidir, formattan sonra yine o virüsü dahil edecek bir şey yükleniyordur bilgisayara (virüslü flash disk yada harici disk sokulması, resmi siteler dışından driver çekilmesi gibi.) veya yanlış veya eksik driver yükleme söz konusudur ama tüm driverları yükledim demişsin internet hızı çok iyi 16 mbit geriye tek bişey kalıyor donanım arızası.

Böyle bir şeyle karşılaşanlar hemen şu tepkiyi verirler: Formattan önce bir şey yoktu niye arızalanmış olsun ? Ben de şu cevabı veririm: araban da çalışıyordur ama bir sabah kontak yaptığında çalışmadığını görürsün. Bu arabanın durmadan önce çalışıyor olması hiç bozulmayacağı anlamına gelmez. Bilgisayar format esnasında tüm parçalarla tekrar temas kuruyor. format atmasaydın da bozulacaktı zaten. Belki format sayesinde daha çabuk oldu ve belki de daha önemli bir hasardan da kurtulmuş oldun. Tabi bunların hepsi tahmini şeyler ama yinede bir teknik servise götür derim en iyi onlar bilir

• erayakcayy kullanıcısına yanıt
    Norton 360 var şuan. Virüs girmesi imkansız gibi bişey. Devamlı tarama yapıyorum. He servis demişsin ama garanti süresi dolalı yıl oluyor. 1300 TL lik bilgisayardan 200-300 TL servis ücreti isteyeceklerse hiç gitmem
  • Format atmadan önce böyle bir sorun varmıydı neden format attınız
  • quote:

Format atmadan önce böyle bir sorun varmıydı neden format attınız

Bilgisayar 3 yıl boyunca format yüzü görmemişti. Malum aşırı doldu ve çok kasmaya başladı. Bilgisayarın açılması, kendine gelmesi bile uzun zaman alıyordu. Kısacası ağzına kadar doluydu. Rahatlaması için atmıştım. Ki rahatladı evet ama böyle bi sorun başladı şimdi de
  • Vallahi burdan sonrası benim bilgimi aşıyor uzman bir arkadaş varsa o yardım etsin
  • quote:

Vallahi burdan sonrası benim bilgimi aşıyor uzman bir arkadaş varsa o yardım etsin

ehehe teşekkür ederim yine de kardeşim ilgi gösterdiğin için
  • sadece counter damı yapıyor yoksa başka oyunlardada yapıyor mu donma ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: myo_1433

sadece counter damı yapıyor yoksa başka oyunlardada yapıyor mu donma ?

Aslına bakarsan başka online oyun yüklemedim cs dışında
  • şöyle bir çözüm buldum counter strike donma sorunu ile ilgili oyunun kurulu olduğu dosyada modt_temp.htm dosya varmı bu dosyaya salt okunur yaparsan donma sorunu çözülüyormuş birde başka online oyunlar deneyin sisteminizden mi kaynaklanıyor yoksa sadece counter damı sorun bunu anlamak lazım
  • belkide herşeyin bu kadar güncel olmaması gerekir, çünki bildiğim kadarıyla cs.exe'si çok eski. Cs'de sürekli sorunlar yaşanabiliyor bu tarz formatlardan sonra. İnş. çözersin. Directx felan bunlarıda güncelle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myo_1433

şöyle bir çözüm buldum counter strike donma sorunu ile ilgili oyunun kurulu olduğu dosyada modt_temp.htm dosya varmı bu dosyaya salt okunur yaparsan donma sorunu çözülüyormuş birde başka online oyunlar deneyin sisteminizden mi kaynaklanıyor yoksa sadece counter damı sorun bunu anlamak lazım

hocam steam var bende. baktım da öyle bi dosya yok oyun klasörü içerisinde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twona

belkide herşeyin bu kadar güncel olmaması gerekir, çünki bildiğim kadarıyla cs.exe'si çok eski. Cs'de sürekli sorunlar yaşanabiliyor bu tarz formatlardan sonra. İnş. çözersin. Directx felan bunlarıda güncelle.

Vallahi aklıma öyle gelmedi değil. eskiden 3 senelik driverlar yüklüydü bilgisayarda sıkıntı yoktu. Şimdi yeniledim her şeyi böyle bi sıkıntı başladı. İnş. düzelir cidden steam cs aldım hiç kullanamadım içime oturdu ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTarget

quote:

Orijinalden alıntı: Twona

belkide herşeyin bu kadar güncel olmaması gerekir, çünki bildiğim kadarıyla cs.exe'si çok eski. Cs'de sürekli sorunlar yaşanabiliyor bu tarz formatlardan sonra. İnş. çözersin. Directx felan bunlarıda güncelle.

Vallahi aklıma öyle gelmedi değil. eskiden 3 senelik driverlar yüklüydü bilgisayarda sıkıntı yoktu. Şimdi yeniledim her şeyi böyle bi sıkıntı başladı. İnş. düzelir cidden steam cs aldım hiç kullanamadım içime oturdu ya

bende yıllardır cs oyuncusuyum bilirim pc toplayıpda oynayamamanın verdiği hüznü :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.