Şimdi Ara

formattan sonra xp harddiskin yarısını görüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim, xp home a format attıktan sonra 200 gb lık harddiski artık 130 gb olarak görüyorum, kaç defa denememe karşın bir türlü eski haline getiremedim, bios ayarlarında da sorun yok, cihaz 200 gb olarak görünüyor, bir fikri olan ya da yardım edebilecek biri varsa çok sevinirim, saygılar

• Partition Magic 8 veya Paragon partition Manager tarzı bir program ile HDD'niz hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz. bölünlenmemiş alan var ise istediginiz yere dahil edebilirsiniz.
  • win sp2 li değilse yapar..sp2 li cd ile dene..depolama da tek başlık altında yazıyo cevabınolmazsa verdiğim reg ayarını gir..

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters
    sag tarafta EnableBigLba adli yeni bir DWORD degeri yarat ve 1 degerini ver. yeniden baslat pcyi ve baslat - calistir - diskmgmt.msc yazip entera bas. simdi bicimlendirilmemis alani bicimlendir..
  • xp kurarken bölümlemeyi tekrar yapmışsan bölümlenen alanları tekrar formatlaman gerekir muhtemelen ondan kaynaklanıyordur. düzeltmek için cd den windowsu kurma işlemlerini yap herşeyi normal yapsın windowsun kurulu olduğu alan dışındakileri tekrar formatlarsansorun çözülür veya 200 gb mıydı nekadar görmüyordu mesala 50 gb mı sadece 50 gb olan kısmıda formatlasan sorun çözülür.
  • hdd yi bölümlemiş isen kurduğun yeri sistem kendi formatlar kalan yerde ki bölüm silik olduğu için görünmeyebilir. windows cd si ile sistem kurarmış gibi devam et ve sana hdd bölüm seçeneklerini gösterdiği yerde ham alan olarak yer gösteriyorsa oraya bölüm oluştur. büyük ihtimal sorunun çözülecektir.. tabi bölüm ayırmış isen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forvet09 -- 18 Ocak 2007; 12:14:48 >
  • Bilgisayarıma sağ tıklayıp "Yönet" deyin ve "Disk Yönetimi"ne gelip oradan bakın bir de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.