Gerçekten harika bir sezondu şampiyonluk son yarış son tura kalması efsane oldu gerçekten yok böyle bir sezon. |
Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen (133. sayfa)
-
-
formula 1 in sahibi de boyle seyi istediginden eminim.zaten gelecek sezon radikal degisiklikler geliyor.artik araclar birbirlerini yakindan takip edebilecekler.bu da seyir zevki veriyor.
ayrica ferrari nin vizor kamerasi da cok guzel olmus.pilotun bakis acisindan yarisa dahil olmak guzel.gelecek sezonlarda daha fazla goruruz umarim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte başlamaması gerekliydi güvenlik aracı ardında biz kazanmalıydık diyorlar. Bir de yanına kadar geldi geçti diye itiraz ettiler.
-
acip izledim.max aracindan inmeden gaza basiyor.kurtulurum dusuncesiyle.arka tekerleri havada olan bir arac nasil gidecek.
eminim hamilton max in aracindan inmesini bekleyip aracini cikarmayi dusunmustur.bunu yaparmi evet yapar.zira 4 teker hala zemin uzerinde.ha cijarken on kanadi birakirmi orasi muamma.zira cide de 2 defa on kanadina temas aldi kirilmadi o kanat.nasil bir kanatsa mubarek😂
bu saatten sonra temyize bile gitse sonucun degisecegini sanmiyorum.
mercedes lobisi deniliyor ya.bana kalirsa oyle birsey de yok,her neyse.gelecek sezon icin guvenlik araci periyodu kurallari bastan olusturulsun.mesela bugun max pite girmeden once fark 6 saniyeydi.sanal guvenlik araci sirasinda pit yapti.ciktiginda fark 18 saniye seviyelerindeydi.
her neyse.max verstappen i kutlayalim🥳🥳🥳
Ordan bişey çıkmaz aynısını hamiltonda yapıyordu, hatta gördük geçen yarışta güvenlik aracımıydı sanalmıydı onun arkasında iken bottas hamiltonla araya 10boy fark koydu ki verstappeni geride tutup hamiltonu pite rahat sokmak için o legalse buda legal yani
-
Mercedes CAS a gidiyor. Problem olabilir red bull için.
-
Max’e tebrikler. Her iki pilot da çok savaştı. Taktik anlamında RB bu sene genel anlamda daha başarılıydı. Yaptıkları hatalardan ders çıkardırlar. Erken pit stratejilerini iyi kullanarak güzel yarışlar izlettirdiler bize.
Bugün de ellerinde ne varsa ortaya koydular, tüm lastikleri takmis bile olabilirler, ne varsa denediler Mercedes’i yakalamak için.
Fakat diğer tarafta Mercedes, Hamilton’u pite almayarak ihtiyatlı davrandı. Pist üstü pozisyonu korumaya çalıştılar fakat bu F1. Kendileri de biliyordu bir Sc çıkabileceğini.
İlk virajdaki incident kötü bir karardı. Verstappene pozisyonu vermeleri gerekirdi. Hamilton donmeye uğraşmadı bile. Arkadan bir temas yok direkt yan yana geldiler.
Sc sırasında olanlar normaldi. Tur yemiş araçlar ile ilgili kuralı tam bilmiyorum ama ben bir anormallik görmedim. Herkes önündeki adamın arkasında yarış tekrar başladı. Mercedes’in ettiği itiraz incelendikten sonra detayları öğreniriz. Ciddi bir ihlal de olabilir ama umarım değildir. İhlal varsa şampiyonluk verilsin Ham’a. Hiç umrumda olmaz.
Ham hegemonyasinin kırılması beni mutlu etti. Evet verstappen de temiz yarışan bir adam değil ama daha kötü bir araçla buraya kadar gelmesi bile hak ettiğini gösteriyor. Keşke hepsi temiz yarışmak zorunda kalsalar, kurallar net ve eleyici olsa. O zaman ne hamilton albona vurup kariyerini mahveder ne de verstappen ferrarileri biçip takımı.
Ferrari için mutluyum, hezimet sonrasındaki sene gelen üçüncülük. Umarım tekrar şampiyonluğa oynayabilirler. Ama bütün umutlar leclerc’e bağlıyken ne kadar olası emin değilim. Sainz bile araca acemi iken daha başarılı ve daha temiz yarışıyor. Keşke daha yetenekli birini bulabilseler.
Bu arada ben Mercedes’in sonraki sezonlara daha güçlü döneceğini düşünüyorum. Evet red bull herseyini yatırdı ve ödülünü aldı, peki sonraki sezonlar? Umarim tekrardan bir yenilmez Mercedes görmeyiz. Ferrari, aston martin ve mclaren’in da şampiyonluk yolunda ilerlemesini isterim.
Not: F1 izlemeye geçen pazartesi başlamış, sevdiği takım kaybettiği için kuralları saçma diye niteleyen ve insanlara hakaret eden çocukları blokluyorum. Kuralları bilmiyorsan sor öğretiriz, saçma buluyorsan izah edelim, burada sana nasıl taraftar olunur öğretiriz ama edep ve ahlak öğretmek kimsenin işi değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi | OMG! | -- 12 Aralık 2021; 20:43:0 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
yazinizin kucuk bir kismi icin cevap vermek istiyorum.
mclaren ciddi darbogazin icinde.woking te ki teknoloji tesislerini bile satmayi dusunuyor.zaten supersport arac satislarinda da halen pazarda istedigi seviyelerde degil.williams gibi olmaz umarim.
gerci mclaren toparlansa dahi fabrika takimi mercedes in bizi rekabetci bir takim olmamizi istemez.yani motor anlaminda musterisi olan mclaren e ince ayar(?) verilmis motor verir diye dusunuyorum.
Bence Ham başta şikanı düz geçince inceleme başlatmadıkları için son bölümde de daha fazla sıvamayalım deyip ihtiyatlı davranarak karar aldı Fia. F1 kural kitapçını hatim etmedim ama bana böyle hissettirdi Masi ve ekibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 12 Aralık 2021; 20:59:21 >
Aşırı iyi bir haftasonu fakat biz tifosilerin yüzü ne zaman gülecek? 22'den umutluyum hayır ama evet :(
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok artık daha neler
https://twitter.com/F1caps/status/1470070742008188935
Edit: Tweet silinmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 12 Aralık 2021; 21:9:56 >
Leclerc bu yarış çok kötüydü. Neden böyle oldu, nasıl böyle oldu anlamadım. Arabada mı sıkıntı vardı, yoksa lastiklerde mi bilmiyorum ama pistte durmakta zorlandı.
Genel anlamda Carlos'u daha çok beğeniyorum. Bence çok underrated bir sürücü. Gittiği bütün takımlarda olması gerekeni yapıyor. Tam bir görev adamı. Bence Ferrari bu seneki sonuçları ona borçlu.
-
Twit silinmiş. Ne yazıyordu ki?
-
Canal+ haberine göre LH ağlamaktan dolayı röportajları geri çeviryormuş diye bir resmi kaynak ekran görüntüsü paylaşmışlardı.
hatayı yapan fia,red bull değil.tur yiyen araçların turlarını geri almalarını en başta istemeleri lazımdı,yanlış yaptıklarını fark ettiklerinde yeterli tur kalmadığı için en yakındaki arabaları geçirdiler ve yarışı öyle başlattılar.yani yanlış uygulamayı eksik uygulamayla kapatmaya çalıştılar.şimdi hatalı karar olsa bile en fazla yarışı iptal ederler onda da max gene şampiyon zaten.
-
Hocam tabi siz McLaren’ı benden daha iyi takip ediyorsunuzdur. Fakat ben bir kaç ay önce McLaren’ın özellikle bu pandemi döneminde araç satışlarının arttığını ve yeni araçlarının beğeni topladığını okumuştum. Acaba F1 bazında mı sıkıntı var. Dediğiniz gibi takım gerekli sponsor desteğini bulamıyorsa o zaman rekabetçi olmasından bahsedilemez maalesef ki.
Peki diyelim ki pazara daha rekabetçi bir motor üreticisi girdi, ki Fia bu durumun oluşması icin çalışmalar yürütüyor; peki McLaren, Mercedes motorundan hemen vazgeçer mi? Mercedes’in onlara şampiyonluk yolunda rekabet edebilecekleri bir motor vermeyeceği konusunda hemfikiriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi | OMG! | -- 12 Aralık 2021; 21:16:36 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ham yarışı başlatmadan kısa bir anlığına geçmişti onu bile ihlal sayıyor Mercedes.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstediği kadar gitsin bir problem olmaz. Ham İlk başta Verstappen'e pozisyonu geri verecekti ve 5 saniye ceza alacaktı. Herkes bunu biliyor. Yarışın sonunda ise tur yemiş araçlar her zaman safety car aracının önüne geçerek turunu alırlar bu hep böyledir. Fia hep kara lekeydi hala öyle de kalacak.
Ekleme: Ayrıca Toto masiye biz güvenlik aracı istemiyoruz çıkartma demesi de ayrı bir olay.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken Block43 -- 12 Aralık 2021; 21:17:44 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X