< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Formula 1 - 2024 Sezonu - 1 Aralık - Katar (15. sayfa)
-
-
Günün sürücüsü Bearman
Ben kesin kaza yapar diyordum ya kırmadan dökmeden yarıştı, tebrikler gence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet, adam hırs küpü, en hızlı tur başkasına geçmesin diye yardırıyor. Az önce HAM'a geçmişti. Checo ile yeterli fark olsa düşünmeden pite girip soft lastikle en hızlı turunu geliştirir. Yapmadığı şey değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Mart 2024; 21:18:57 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar ben en son izlediğimde her yarış hamilton 1. oluyordu şimdi bu olayı verstappen almış mercedeslere ne oldu birisi kısaca anlatabilir mi? Bu arada ferrarilerin arabaları
edit: memur bottasın yeni imajı nedir ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerk88 -- 9 Mart 2024; 21:20:45 > -
Şurada:
https://forum.donanimhaber.com/hamilton-a-noldu--153274058
2021'de Max şampiyon olduktan sonra kendisinin ve aracının eski formu geri dönmedi, ama burada asıl kayıp araçtaydı. Tabi bir sezon sonra negatif anlamda bu kadar değişim nasıl olur, orası ilginç tabi.
Kesinlikle günün sürücüsü olmayı haketti. Güvenlik aracıyla pite gelip sert hamur takmıştı, bütün yarış boyunca o sert hamurla yarıştı. Yarışın sonuna doğru arkasında Lando ve Lewis taze yumuşak hamurla geliyor olmalarına rağmen tur başına sadece onda 2 daha yavaştı. Hatta bazı turlarda onda 1 daha yavaştı. Gerçekten güzel bir temposu vardı. Eğer fiziksel olarak daha hazır olsaydı, bundan daha iyi bir sonucu çok rahat alabileceğini düşünüyorum. Hem frenlemede pek geç freneleme yapamadı, hem de bir ara face cam gösterdiler, kafasını tutmakta zorlandığı belliydi.
Bunlara rağmen çok iyi yarıştı. F1 farklı bir kulvar. Bence ileride buraya gelebileceğini çok güzel bir şekilde gösterdi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu sene tüm yarışları Red Bull kazanması sürpriz olmaz 😔
Hocam magnussen +20 saniye ceza aldı. Bir tanesi albonu duvara yapıştırdığı için, bir tanesi de yukiyi geçtikten sonra pist dışına taştığı için.
Anlamadığım şey ise şu; Norris neden ceza almadı. Resmen jump start yaptı. 5 kırmızı ışık sönmeden hareket etti, tekrar durdu ama grid çizgisinin dışında durdu. Işıklar sönünce tekrar kalktı ama yarışa başlama pozisyonu yanlıştı. Türk spikerler bundan bahsettimi bilmiyorum ama f1tvde 20 tur falan bunu konuştular.
Aynen +10 daha yedi sonra. Ben yazdıktan sonra geldj 2.ceza. valla bilmiyorum ki hic. Saçma sapan kararlar. Ah masi ah bizi nelere mahkum ettin.
Bearman gerçekten çok iyi yarıştı ilk sürüsüne göre. İlk 8de bitirir dedim beni yanıltmadı. Aferin gence.
Sainz da ayrı bir dengesiz. Arkadaş ameliyat olmuşsun gidip yatacagina padoga gelmiş....
Oliver için ilk 10 da bitirmesi yeterliydi benim için.
Çocuk 7. bitirdi
Üstelik F2 de sıralamada pole aldı, yarışa çıkarmadılar, gel F1 aracına otur dediler.
Sadece son antrenman seansına katılıp ilk kez bindiği araçla 20 tur attı ve sıralamada ilk 10u sadece 0.036 farkla kaybetti.
Yarışta çok güzel start alamadı, 2 kişiye geçildi ancak yerini hemen geri almayı bildi.
Atakları güzeldi, ancak yine de temkinli sürüşü elden bırakmadı.
Ne de olsa Fred "Kahraman olmaya çalışma, aracı tek parça getir" diye talimat verdi .
Ama ne de olsa Ferrari kullanıyorsun, arabanın hakkını vermen lazım di mi
O da verdi bence.
Yarışta da güzel ataklar yaptı.
Günün sürücüsü olmayı da haketti.
-
Ferrari kalkışlarda sıkıntılı bir araç, bu kadar çaylak birisi için çok iyi idare etti. Ferrari değil de, başka bir takımda olsa fena olmaz, pişmesi açısından. Ben izlerken büyük keyif aldım, Norris ve hamilton ile aradaki farkı iyi idare etti. Geçiş konusunda prime Riccardio'ya benzettim, korkusuz.
Hamilton ardından görmek isterim takımda.
-
İşte böyle çaylaklar gorelim daha fazla. Onu takip etmek liderliği takip etmekten daha keyifliydi.
ilk iki yaristan cikarilan sonuc redbull a kimsenin yaklasamadigi. buna verstappen de eklenince sonuc daha da vahim.bu yuzden redbull kıyası icin perez i baz almak daha dogru sanirim
digerlerine bakilirsa ferrari padok ta 2. takim. ucuncu ise mercedes ile mclaren arasinda. aston martin i bu hesaba katmiyorum.
yarisa deginecek olursak norris e hem startta hem de hamilton a karsi savunmasindan dolayı ceza gelmesi gerekiyordu. kurallarda degisiklikmi oldu?
mclaren de gecen sezonki olumlu gelisim ruzgari son bulmus gibi. umarim sezon icerisinde yine zirveye yarisabilir hale geliriz.
buradan ferrari nin genc pilotuna da tebrikler.ilk gp yarisinda 7. fena degil. gerci norris hamilton mucadelesi olmasa yakalanabilirdi fakat rakiplerinin mucadelesini takip etmesi muhendisinden geri bildirim istemesi oldukca iyi
acaba horner verstappen den vazmi geciyor buna da deginmek gerekir. toto ile jos un yemegi bende acaba dedirtti.
horner vettel ornegini tekrarlamak mi istiyor bunu zamanla gorecegiz. fakat su da gercek max verstappen adrian newey li redbull olmadan zirveye bu kadar kolay cikamaz bu bir gercek.
gerci ferrari newey in aklini her sezon celmek icin cabaladigi da malum.
gecen gunlerde hamilton da newey ile calismak isterdim demesi de ferarri nin planlarinda newey oldugu anlami cikarilabilir.
McLaren'dan ramazan tweeti. İlk defa ramazan kutlayan f1 takımı görüyorum. 😲
McLaren (@McLarenF1) on XtwitterWishing everyone celebrating a blessed and peaceful #Ramadan for the month ahead. 🌙https://twitter.com/McLarenF1/status/1766891897572757531F1 resmi hesabından "Verstappen'ı Mercedes'te görürmüyüz?" diye tweet atmışlar. Hamilton'un ferrari'ye geçmesinden sonra bu da yaşanırsa önümüzdeki sezon izlemeye değer bir sezon olabilir. Bu sezonda Verstappen ve Redbull dominasyonu göreceğiz o belli oldu.
Formula 1 (@F1) on XtwitterCould we see Verstappen at Mercedes? 🤔 #F1 https://t.co/RaHpPQkCmChttps://twitter.com/F1/status/1766897811147169809
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Shogun -- 11 Mart 2024; 2:3:40 >
-
Paranın dini yoktur diye boşa dememişler
-
Bu konu yarışı izlerken bana saçma geldi. Magnussen dışarıdan gelip Tsunoda’yı geçince 10 saniye ceza aldı. Sonra da tren oluştu. Bana göre 10 saniye ceza değil de 1 tur içerisinde turunu geri verme, vermiyorsa da diskalifiye ya da puan silinmesi gibi ağır bir cezası olmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 12 Mart 2024; 17:46:24 > -
Hamilton un aracı en güçlü araçtı. O yüzden Hamilton şampiyon oluyordu. Hatta russel o dönemler çaylaktı. Pistin birinde Hamilton yarışamıyor diye çaylak pilot russel i yarıştırdılar. O bile o arabayla fark atıp açık ara farkla yarışı kazanacaktı. Hemen Mercedes görevlileri devreye girip lastiği takmayı berecemedik diyip russel i geri plana atmaya çalıştılar.
Sonra araç kuralları değişince, en güçlü araç verstappen in aracı oldu. Şu an o şampiyon oluyor.
Özetle kimin aracı en iyisiyse artık o sampiyon oluyor.
Fia başkanı Araplar olduktan sonra F1 de çok şey değişti. Para nerede herkes orada haliyle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X