Şimdi Ara

Formula 1 - 2024 Sezonu - 1 Aralık - Katar (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.353
Cevap
19
Favori
23.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Max ve klasik fanları. Brezilya 2021 de bile savunmuşlardı şimdi hiç şaşırtmıyorlar. Yahu kendisi pist içinde kalsa amenna diyeceğim ama yok 4 tekerle dışarı çıkıyor ama bunlar dışarı süpürmek serbest diye savunuyor. O zaman Russell niye ceza aldı? Pist dışına da çıkmamıştı hem de. Bundan sonra Max ile kapışanlar ne yapmları gerektiğini bilsin. Madem böyle divebomb atsınlar virajı dönmeseler de olur. Ceza vermeye kalkarlarsa da bunu örnek gösterip protesto etsinler. Divebomb atmayı büyük meziyet görmeye başladılar FiaBull kararları yüzünden. Aynı pozisyonda Max ile Norris yer değiştirse yine Norris ceza alırdı.

• tnuviel37 kullanıcısına yanıt

Max apexte öndeydi. Norris pistin dışından geçtiği için ceza aldı. Russell apexte önde değildi yan yanaydı. Adamı dışarıya ittiği için ceza aldı. Bu kadar basit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken Block43 -- 21 Ekim 2024; 13:21:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt

Max lehine alınan her karar doğrudur size göre. Kural kitapçığını iyi okuyun. İçerde olan pilot ile dışarda olan pilotun uyması gerekenlere bakın. Kim daha fazla ihlal yapmasına rağmen rakibine ceza verilmiş görün. Ama boşa diyoruz tabi size göre her zaman Max haklıdır.

Bir önceki sayfada Sainz-Vers fotosunu gösteriyorum orda bile "Vers önde" diyor.

Adamın gözü de görmüyor ki.

Boşver anlatamazsın.

Ben "sen haklısın" dedim bıraktım kendi haline. Bırak kendi kendine Max güzellemesi yapıp sevinsin garip.

Kuralları senden daha iyi biliyorum bana öğretme istersen. Bir sürücü apexte tutunduysa ve önde ise yanındaki adamı dışarı atma olayı var. Bu her yerde böyle. Daha kuralları bilmiyorsun bana iyi oku diyorsun asıl senin okuman gerekiyor.

• Öner kullanıcısına yanıt

Vers önde demedim yan yana tekerlek tekerleğe dedim. Sanırım okumayı da öğrenememişsin

Bu Fia kararları sardı bunları başımıza. Max'ın yaptıklarını ona aynı şekilde devamlı yapacak biri çıkınca göreceğim bunların yorumlarını. Seneye zaten daha güçlü ekiplerle sezon başından itibaren nasıl mücadele edecekler hep beraber göreceğiz. O zaman Fia da zor kurtarır.

Çok beklemene gerek yok.

Bak iki tane örnek verdik hemen kör numarası yaptılar.

İlk tur 12. virajda Vers Sainz'i dışarıdan geçiyor ama ceza yok. Hem de Sainz apexe daha önde geliyor. Kuralsa aha size kural, uygulayın....

Ama Vers fanları görünen fotoya bile "Sainz arkada" diyor. Zaten bunu diyen de sadece 1 kişi. Diğer verstappen fanları da biliyor hatalı olduklarını, gelmiyorlar konuya.

Avusturya yarışında 63. turda bu olayın tam tersi oluyor. Bu kez Vers dışarıda Norris içeride, Norris dışarı süpürüyor (hani yasal ya) Verstappen pistin dışından gelip geçiyor.

Üstelik Norris pit sınırları içinde.. Ama Vers'e yine ceza yok.

Hadi bir takımı ya da pilotu kayırırsın da bu kadar göz göre göre de kayırmazsın be Fia...

Sonra "Fia şampiyonu" dediğimizde zorlarına gidiyor.

Araç hileli, Bütçe sınırı aşılmış, herhangi bir yaptırım yok.

Bu imtiyazlar bana tanınsa ben de şampiyon olurum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 21 Ekim 2024; 14:36:2 >

Onların anlaması için Maldonado gibi birinin çıkıp başlarına bela olması lazım. O zaman başlarlar sızlanmaya. Yoksa örnek zaten bol ama düzenli bir şekilde başlarına bela olacak birisi lazım ayıkmaları için.

Neden russell ceza aldı max yerine norris aldı. Bu iki farklı görsel belki sana bir şey anlatabilir diye düşünüyorum. Ama anlayacağını sanmıyorum. Hala yorum yapma peşindesin

Formula 1 - 2024 Sezonu - 1 Aralık - Katar

ekleme: ayrıca sainz arkada veya önde diye bir şey dememişim. Acilen okuma yazma öğrenmelisin. Bak ne demişim. Yan yana demişim? Sizin gibiler sayesinde bu ülke gelişmiyor da neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken Block43 -- 21 Ekim 2024; 15:24:35 >

• Herkes versin ne kadar zeki olduğunu paylaşırken bizim her konuda çok bilen forumdaşlarımız max hatalı diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken Block43 -- 21 Ekim 2024; 15:28:16 >
  • Üstteki şahıs ayrıca 63. Turdan örnek vermiş. Burada norris divebomb atıyor. Apexte önde değil yan yanalar. Eğer norris önde olsaydı dediği doğruydu verstappen avantaj elde edip 10 saniye ceza almalıydı. Ama burada norris apexte önde olmadığı için max’ı dışarıya süpürüyor. Kimse max’ı savunduğu yok. Siz ve sizin gibi pilotlar kural kitapçığını bilmiyor o kadar

Hala anlamıyorsanız insana anlatır gibi anlatırım. Bilmek öğrenmek herkesin hakkı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken Block43 -- 21 Ekim 2024; 15:36:12 >

• Beyler elin maxi, norrisi için niye bu kadar hunharca tartışma içerisindesiniz. İzleyin geçin, valla ülkedeki futbol taraftarları bile bu kadar amigo değildir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Neco. kullanıcısına yanıt

Hocam elin max’ı için değil aslında. Bunlar kural kitapçıklarını okumadan yorum yapıyolar. Bir de bilmeden bildiği şeyleri doğru kabul ediyorlar. Ben de doğruları anlatmaya çalışıyorum. Formula 1 - 2024 Sezonu - 1 Aralık - Katar 

Onlarin devri bitti artik dua etsinler de bu sene RB nin aracı 1 2 yarişta OUT olmasin. Yoksa bu seneki Sampiyonluk da garanti degil. Son 10 yarista başarisi yok. Neweyden sonra o makas kapanacagi belli idi. Seneye bir de Martin Newey ile uçuşa geçer. Max, Vettel 2 olacak. FiaBull gaziyla 3 4 sampiyouk alip, kenara cekilecek.

Abi 2021 ABu dhabi kepazeligi bir crashgate, spygate kadar buyük skandaldi. Hem de bunu yariş direktörü göz göregöre yaptı. Zaten o zamandan belli idi bazı seyler.

• Konudaki troller 3 senedir girmedim konuya halen daha varlar. Bitmemişler. Bunlara laf anlatamazsiniz arkadaşlar, adama ayet okusaniz fayda etmez, sadece fanatik de degiller. Olan akillari da zehirlenmiş artik ne kadar varsa. Kurumuş betona sekil verilmez. Hayatta artik kabullendigim üzücü gerceklerden. Blok atıp, geçin. Onlara kalsa RB ve Max ten başka ne pilot ne F1 takımı var.

4 senedir resmen tiyatro izliyoruz. Uzucu olan Fia nin bu denli nasil bunlarin eline geçtiği. Yarislarda kurallari adam gibi uygulasalar yeter zaten bariz bir dominasyon var bir de herifi kayırıp, iyice kollayip, ekmegine yağ sürüyorlar. Dun ki yarişta herkes bir kez daha gördü. Gizli el Fia eli resmen zorda kaldimi hemen devreye giriyor şu hollandali bebenin. Yillarca Hamiltona ağlak diyorlardi. Kim ağlak her telsiz konuşmasinda şahit oluyoruz. Ne desek boş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 22 Ekim 2024; 2:47:37 >
  • Ferrari kalan 5 yarışta da 1-2 yaparsa ne olur :):)

• Bence de Norris e verilen ceza ağırdı. Yine de mclaren in işi garantiye alıp yerini geri verdirmesi lazımdı, hertürlü geçecekti zaten versi.
    Max dnf yaşamadığı sürece şampiyon artık. Seneye ise Newey ayrılışı ve Ferrari mcl formunu göze alırsak işi zor.
    RB asikmetrik fren yasağından sonra Sf23 oldu resmen, tek turda hızlı ama yarışta lastik yiyor, kalan yarışlarda sorunu çözemezlerse yarış kazanmaları zor görünüyor.
    Leclerc ise kendisine rekabetçi araç verildiğinde nekdar hızlı olduğunu yine gösterdi. Monza bence kariyer zirvesiydi. Vers ve Ham dan tek eksiği mental olaral zayıf olması bence onun dışında aynı seviyede. Canada, İngiltere, Avusturya üçlüsünde tur yedi liderlerden, bu üç yarıştan 25 puan toplasa şuan şampiyonluk şansı vardı.

• Geçişte dıştaki pilotun uyması gereken şartlar:

1. Have the front axle AT LEAST ALONGSIDE WITH the front axle of the other car at the apex of the corner and to the exit. Aracın ön aksı apeksten çıkışa kadar içteki aracın ön aksı ile aynı hizada olacak

2. Be driven in a safe and controlled manner throughout the manoeuvre (entry, apex and exit). Manevra boyunca güvenli ve kontrol edilebilir olacak (giriş, apeks, çıkış)

3. Be able to make the corner within the track limits. Virajı pist sınırları dahilinde dönebiliyor olacak.

Nor ilk maddeyi karşılamıyor.

İçteki pilotun uyması gereken şartlar:

1. Have its front axle AT LEAST ALONGSIDE of the mirror of the other car no later than the apex of the corner.Apekse varmadan ön aks dıştaki aracın aynasını geçmiş olacak

2. Be driven in a safe and controlled manner throughout the manoeuvre (entry, apex and exit).Manevra boyunca güvenli ve kontrol edilebilir olacak (giriş, apeks, çıkış)

3. Without (deliberately) forcing the other car off the track at the exit. This includes leaving a fair and acceptable width for the car being overtaken from the apex to the exit of the corner. Kasıtlı olarak öteki pilotu pist dışına itmeyecek. Apeksten çıkışa kadar öteki araç için adil ve makul bir boşluk da bırakılacak.

4. Be able to make the corner within the track limits. Virajı pist sınırları dahilinde dönebiliyor olacak.

Başka bir yerde paylaşılmıştı buraya atayım. Bilin bakalım bakalım içteki pilot hangi maddelere uymadı ama buna rağmen daha önce de bir çok kez olduğu gibi ceza almadı.

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.