|
Fortnite yeni turnuvası ile Apple’ı protesto ediyor
-
-
Eğlenceli olmuş.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Epic bu işi biliyor heeeee
%30 haracını çaresi yok
-
Apple elbette bir yüzde isteyecek istemeside gayet ticari bir yaklaşım sorun burada istediği yüzde oranının yüksek olması
-
Kendi kendilerine gelin güvey olmuşlar. Free Fortnite?
Apple hayranılar sanırım. Kendi ekosistemlerini de yaratsınlar madem kimsenin ekosisteminde kuralları çiğnemeye, ağlamaya ihtiyaçları kalmaz
Neye göre kime göre yüksek? %1 bile çok yüksek olabilir... Apple'da yargı sisteminden aldığı izinlerle o paydayı istiyor.
Epic'in sorunu da yargı sistemiyle demek oluyor. "Sorun" eğer varsa da Epic'in hiçbir şey vermek istememesi gibi anlaşılıyor.
Ya o değilde Apple ın sunduğu bahane çok komik. Müşterilerimiz için koyduğumuz kurallar bla bla bla. Ulan müşteri için %30 mu kesilir.
iki şirketide savunmam ne yaparsalar yapsınlar ama epic denen şirket çocuklarının paralarını çalıp bu kadar zengin bir şirket olmuştur benim gözümde asıl yargı buna müdahale etmeli adamlar nereden nereye geldiler bu fortnite da içerik satarak hepsi de %80 çocuklar analarının babalarının kartlarıyla alıyor önce buna bi koruma getirsin o zaman görürüz kim kullanıcı dostu kim sömürgeci
-
Adamlar bir savaş açtı ve başarılı olurlarsa sizin de cebinizden daha az para çıkacak. Neden bu kadar itiraz ediyorsunuz. Apple'ın kazandığı para cebinize mi giriyor anlamadım ki? O zaman devlette kdv'yi %30 yapsın hiç sesimizi çıkarmayalım.
-
free reklam güzel olmuş fortnite severek oynasam da apple sonuna kadar haklı bu konuda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 23 Ağustos 2020; 15:4:33 > -
tüketici tarafında apple haksızdır.Bu tip olaylarda apple ın tekelci zihniyeti kabul edilmemeli,epic games davasında haklıdır.
-
Hiç Apple hizmetlerini kullanmadığın belli . Destek olsun, cihazlarda sunduğu güvenlilik olsun bunların hepsini bu ücretler sayesinde sunuyor. Bunlar olmasa Apple bugünkü Apple olmazdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Joseph -- 25 Ağustos 2020; 3:45:8 >
Apple'da tekel var o mağaza harici oyuna ulaşamıyorsun. Ama androidde böyle sıkıntı yok apk yi indir kur oyna. O yüzden apple ın bu tekelciliği kırmak lazım.
-
Apple Çin'li bir firma olsaydı ABD tekelcilikten dolayı Apple'a en az 50milyar dolarlık bir dava açmıştı.
-
Epic neyse de Wordpress'e yaptıkları ne ahlaki ne hukuki.
-
Epic'in tutumu bence tamamen iki yüzlülük. Hiçbir şekilde samimi bulmuyorum. Komisyon miktarına itirazı olabilir amenna. Komisyon azdır/çoktur tartışmasında da değilim.
Madem komisyon yüksekti, niye en başında her şeye "tamam" deyip uygulamanı yayınladın? Adamların kuralları var ve bunu da açık açık belirtiyorlar. Ama diyorsun ki ben bunu tanımıyorum, kuruş komisyon vermeden kendi üzerimden de oyun-içi satış yaparım. Sebep? Adamlar uygulama mağazasını hayrına mı işletiyor?
Aynı komisyonu aynı oranda Google da alıyor. Hani nerede Google'a itiraz? Madem komisyon miktarına savaş açıyorsun, hepsine yürü. Niye sadece Apple?
Tekelcilik vs. ayaklarına yatıp mağduru oynuyorlar, Epic'e özel oyunlar ne iş? Steam'e gelmesi için 1 yıl bekleyen, son dakika Steam'den çekilen oyunlar? Oyuncular Epic'e gelsin diye dünyanın hile/hurdası ama iş kendine gelince veryansın ediyorlar...
-
Konu tam bilinmeden yorum yapınca böyle oluyor.
Google ve diğer tüm markalarda alternatif store olabiliyor. Apple ürünlerinde AppStore zorunlu. Dolayısıyla bu tekeldir, zaten rekabete aykırı davranıp kafana göre hak talep edemezsin.
Mesela Amazon ve spotify gibi şirketlerin %15 ödediği biliniyor. AppStore ‘daki oyunların %70 epic’in ürettiği unreal motoruyla yapıldığını düşünürsek epic de benim neyim eksik diyebilir. Windows kullanan tüm PC’lerden Microsoft cebren %30 ücret talep etse buna karşı çıkmaz miydin?
Çıkarsan senin bu tavrın iki yüzlülük olur.
adamların çekilmesinin Apple cihazlarda oyun dünyasının bitmesi demek olur. Kısacası epic boş şirket değil, ayrıca bu savaşa gireceğine, diğerlerinin yaptığı gibi %30 arttırır fiyatı bu ücreti sana bana ödetebilirdi. Bu şirkete iki yüzlü demek cehaletten başka bir şey değil.
Okuduğunu anlamadan yorum yapınca da böyle oluyor demek ki. =)
Yorumun en başında demişim ki; "Komisyon miktarına itirazı olabilir amenna. Komisyon azdır/çoktur tartışmasında da değilim." Fakat bütün argümanlarınız bunun üzerine kurulmuş.
Microsoft neye istinaden tüm Windows kullanan bilgisayarlardan "cebren" %30 talep edecek? Mantık çerçevesinde bir örnek verirseniz cevap vereyim. Microsoft Store üzerinde uygulama satacağım diyorsam şayet isteyebilir. Hakkıdır da. Bu adamlar uygulama mağazalarına bir kaynak ayırıyor, iş gücü ayırıyor. Bunun karşılığında da bir iş modeli oluşturup gelir elde etmek zorundalar. Yine söylüyorum; konu %30 olması, %20 olması, yüzde bilmem kaç olması değil.
Ben cehaletime kapılıp kısa bir araştırma yaptım mesela. Sizin ihtiyacınız yoktur tabii, her şeyi bildiğiniz için ama şöyle bir tablo buldum. Hatta Çin'de Google Play olmadığı için, mevcut mağazaları da araştırmışlar ve %50 dolaylarına çıkan komisyonlar söz konusu imiş. Şuraya da bir kaynak koyayım da okursunuz siz de.
Şimdi bu tabloya bakıp da Epic ikiyüzlü değil demek de ne bileyim; benim cehaletimin yanında sizinki güneş gibi parlıyor sanırım =)
Siz uygulama mağazasını kullanıp satış yapacaksanız şayet, bunun karşılığını sizden alırlar. Apple/Google/Microsoft/Samsung fark etmeksizin geçerlidir bu. Tümü kâr amacıyla faaliyet gösteren şirketler. Hayrına mı veriyorlar bu hizmetleri? Apple paragöz diğerleri hayırsever; var mı böyle bir mantık?
Bu arada Apple'ı savunmuyorum; kapitalist sistemde, kâr amacı güden her şirket aynısını yapıyor. Bunu belirmeye çalışıyorum. Keza, Epic de sütten çıkma ak kaşık değil. Başkalarına saldırıp tekel olmakla suçlayacaklarına oturup önce kendilerine baksınlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zunerall -- 24 Ağustos 2020; 2:49:56 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ya o değilde Apple ın sunduğu bahane çok komik. Müşterilerimiz için koyduğumuz kurallar bla bla bla. Ulan müşteri için %30 mu kesilir.
|
Hiç Apple hizmetlerini kullanmadığın belli . Destek olsun, cihazlarda sunduğu güvenlilik olsun bunların hepsini bu ücretler sayesinde sunuyor. Bunlar olmasa Apple bugünkü Apple olmazdı.
|
Devletin köprü, yol, okul, altyapı, silah sistemleri vesaire için aldığı vergiye çok olur mu diyenler Apple söz konusu olunca yüzde 30 hakkı kardeşim diyor. Çok enteresan. |
Benzer içerikler
- whatsapp sohbet balonu rengi değiştirme iphone
- yapay zeka uygulamaları
- stalk ne demek
- facebook dondurma
- instagram profil fotoğrafı büyütme kapatma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X