Şimdi Ara

Forum Beğendiği Okuma Kitaplarını Söylüyor: (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
26
Favori
3.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Boris vian --> mezarlarına tüküreceğim / yeni başlayacağım buna
    Eric maria remarque --> batı cephesinde yeni birsey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mertovski53 M kullanıcısına yanıt

Hocam Körlük hakkında kabaca bilgi verebilir misiniz yani ismi çok sık karşıma geldi de

• Okuma kitabı neymiş yav, üni mezuna kaldığım senemde kitaplara baya merak salmıştım bütün arkadaşlarım ilk senesinden yerleşince baya boş vaktim oluyordu. Bir senede 100ün üstünde roman okumuştum aklımda kalan sadece üç kitap var: Yüzyıllık Yalnızlık, Kinyas ve Kayra, Aylak Adam

• Muhteşem gatsby’yi okumayın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yüzyıllık yalnızlık

deliliğe övgü

insanca, pek insanca

son olarak henüz okumamışsanız jules verne'in

denizler altında yirmi bin fersah

arzın merkezine seyahat

esrarlı ada

seksen günde devr-i alem kitapları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38EF7BE56 -- 3 Temmuz 2021; 0:15:7 >
  • Bir insanın her tespiti mi doğru olur  

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80

Bir insanın her tespiti mi doğru olur  

• Aga farklı bir şey önerin lütfen Belki farklı kitap görürüm diye girdiğim her kitap öneri başlığı altında papağan gibi Hayvan Çiftliği, 1984, Küçük Prens bilmemne görmekten bıktım. Hele Hayvan Çiftliği gördükçe gülesim geliyor, lisede okunulacak bir kitap o be.
    Neyse ben liste yapayım bari.

Alfred Bester - Kaplan! Kaplan!
    Alfred Bester - Yıkıma Giden Adam (İthaki Yayınevinin çevirilerinin çoğu berbat ama bu yazarınkiler düzgün. Aynı çevirmen çevirmiş ikisini de. İkisini de şiddetle tavsiye ederim, aşırı sürükleyiciler. Bilim - kurgu.)

Isaac Asımov - Vakıf Üçlemesi (Bu seriyi anlatacak kelime bulamıyorum. Yalnız yayınevini eleştirmek için her türlü kelimeyi bulabilirim. Böyle rezalet çeviriler olmaz. 3 farklı kitap, 3 farklı çevirmen ve üçü de birbirinden beter. 1'in çevirisi kötü, 2'ninki daha kötü, 3'ünki tanrı katına ulaşmış. İngilizcesine güvenen ingilizce okusun. Türkçeden daha çok anlarsınız.)

Stephen King - 22/11/63 (Geçmişe gidip Kennedy'i kurtarsak tarih nasıl değişirdi?)
    Stephen King - Korku Ağı (Vampirseverler için ideal, ben vampir temasını sevmem ama çok sevmiştim)

Wilhelm Reich - Dinle, Küçük Adam (Bu kitabı okurken kafanıza kafanıza vurulduğunu hissedeceksiniz. Adam sövmeden sövüyor herkese.)

Ursula K. LeGuin - Mülksüzler (Bunu okursanız Hayvan Çiftliği'ne neden lisede okunacak kitap dediğimi anlarsınız.)

Arkadi ve Boris Ştrugatski - Uzayda Piknik (Stalker filmi bu kitaptan uyarlanma ya da esinlenme. Son sayfası tır gibi çarpıyor.)

Arthur C. Clarke - Çocukluğun Sonu (Okuyacağınız en süürkleyici kitaplardan. Ben sonunu anlamamıştım geçen sene ama okuması zevkliydi. Bu aralar tekrar okumayı düşünüyorum.

Bu arada not:

İthaki Yayınevi'nin bastığı herhangi bir kitabı almadan önce mutlaka araştırma yapın. Çok kötü, okunmaz çevirileri var birçok kitaplarının.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    Fraz kafk böcek okumanı tavsiye ederim adam uyaniyo böcek oluyo manyak iyi abi uf kafka ya

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • doyourenouncesatan kullanıcısına yanıt
    Korku kitabı mı hocam böceklerden korkuyom

Güzel tavsiyeler. Teşekkürler

Yıkıma giden adam ve çocukluğun sonu gerçekten çok güzel kitaplar. Bu arada vakıf serisinin 7 kitabı da çıktı. Listeye ekleme yapacak olursam monte cristo kontu ve maymunlar gezegenini ekleyebilirim. Sürükleyici kitap isteyenler için de john verdon ve dan brown kitapları ideal

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dostoyevskiden budala favorim. Suç ve ceza ile karamazov kardeşler kitapları da efsanedir.
    Tolstyon savaş ve barış kitabı okuduğum en güzel kitaptır. Herkesin okumasını kesinlikle tavsiye ederim. Aynı şekilde anna karenina kitabı da oldukça güzel bir kitaptır ama savaş ve barış başka bir boyut.
    En son okuduğum kitap da Gene Tolstoydan kısa bir hikaye olan İvan ilyiçin ölümü. Hayatın ne kadar boş olduğunu ya da boş yere harcandığını çok güzel aktaran ve aynı şekilde tek gerçek olup en çok göz ardı edilen mesele olan ölümü sanki o karakterin gözünden yaşıyormuşçasına yaşatan bir kitap. Çok sevdim.

• Abi ben tüm okuduklarımi yazmayayım diye işgal etmek istemedim.

Ay Işığı Sokağı iyiydi ucu biraz açık bitiyordu (birden fazla hikaye vardı galiba ilkini net hatırlıyorum.).

Yaşlı Adam ve Deniz yine fena olmayan okunabilirler arasından.

Merak ettiklerim (okuyanlar aydınlatabilir mi?)

Beden Dili-Navarro

Toprak Ana

Aylak Adam

Siddharta

Güneşi Uyandıralım

• Dokuzuncu Hariciye Koğuşu

• Direkt kitap olarak:

1)Pürdikkat, Cal Newport / Kişisel Gelişim

2)Dijital Minimalizm, Cal Newport / Kişisel Gelişim

3)Atomik Alışkanlıklar, James Clear / Kişisel Gelişim

4)Gençlerle Başbaşa, Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil / Kişisel Gelişim

5)Bir Ömür Nasıl Yaşanır, Prof. Dr. İlber Ortaylı / Kişisel Gelişim

6)İrade Terbiyesi, Jules Payot / Kişisel Gelişim

7)Bilinçli Tercih, Erhan Erkut / Üniversite,Kariyer Rehberi

8)Geleceğin Meslekleri, Deniz Kılınç ve Şebnem Özdemir / Üniversite,Kariyer Rehberi

9)Robotların Yükselişi, Martin Ford / Kariyer tercihi açısından faydalı olabileceğini düşündüm.

10)Üniversite (Bir Dekan Anlatıyor), Henry Rosovsky

11)Kanunların Ruhu Üzerine, Montesquieu

12)Zincire Vurulmuş Prometheus, Aiskhylos / Tragedya

13)Locke Lamora'nın Yalanları, Scott Lynch / Fantastik Kurgu / Serinin 3 kitabı Türkçe'ye çevrildi. Yazar, 4. kitabı henüz bu yıl yayınladı.

14)Su Adamı, Aleksandr Belyaev / Fantastik - Bilim Kurgu

Seri olarak:

1)Epsilon Yayınları - Uygarlığın Ayak İzleri Serisi / Sanat Tarihi Serisi.

2)İstanbul Kültür Üniversitesi - Oxford Serisi

3)Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları - En Güzel Tarihi Serisi

4)Say Yayınları - 101 Serisi

5)Bilim ve Gelecek Kitaplığı - 50 Soruda Serisi

Kategori olarak:

1)Fol Kitap Yayınevi - Felsefe

2)Say Yayınları - Sosyal Bilimler Ağırlıklı

3)Doğu-Batı Yayınları - Sosyal Bilimler/Tarih alanında daha çok sayıda eser olması lazım yanılmıyorsam.

4)Alfa Yayınları - Doğa Bilimleri Ağırlıklı

5)Küre Yayınları - Sosyal Bilimler Ağırlıklı

Ek olarak:

1)Felsefeye giriş için Nigel Warburton'un tüm kitaplarını öneririm. Türkçe olarak 9 kitabı bulunmakta.

2)Koç Üniversitesi Yayınlarını da takip ediyorum, güzel kitaplar mevcut.

3)Doğan Kitap - Meraklısına Bilim / Sarkac.org ve Bilim Akademisi'nin çıkardığı popüler bilim kitabı serisi. Şu an için 2 kitap mevut.

Aklıma ilk etapta gelenler bunlar, çok uzun tutmamaya çalıştım. Yazımın okunaklı olması, gözünüzü yormamasını için uğraştım; umarım işe yaramıştır.

Bu arada yukarıda kitap öneren ve önermeye devam eden kişilere teşekkürlerimi sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F49FC6E4 -- 3 Temmuz 2021; 1:37:17 >

• Vakıf serisinin son 2 kitabını da aldım, henüz okumadım. İlk iki kitabi almadım. Umarım bunların çevirileri düzgündür :/
    Sürükleyici, polisiye/dedektiflik türü kitap isteyenlere Agatha Christie'nin Doğu Ekspresinde Cinayet ve On Kişiydiler kitaplarını öneririm çünkü sadece bu ikisini okudum o yazardan. Doğu Ekspresi muhteşem ama On Kişiydiler overrated. Yine de sürükleyici mi, sürükleyici. John Verdon'a katılıyorum, Dan Brown sadece en meşhur olan kitabını okudum, 2 günde bitirmiştim sanırım.

Yukarıya Stephen King - Hayatı Emen Karanlık'ı eklemeyi unutmuşum. 500 sayfanın 100'ünü bir, diğer 400'ünü de bir günde bitirmiştim, toplam 2 günde bitmişti.

@Battlefield MaşukuRica ederim.

• Ufuk açan kitaplardan biri:

Carl Sagan - Milyarlarca ve Milyarlarca. Bunu mutlaka okuyun.

• Hocam önerileriniz gerçekten çok güzel

Bir Ömür Nasıl Yaşanır kitabı hakkında daha çok röportaj gibi ilerliyor demişlerdi katılıyor musunuz?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.