Şimdi Ara

Forum Beğendiği Okuma Kitaplarını Söylüyor: (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
26
Favori
3.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Acımak

Lise mufredatinda kesinlikle okutulmali her bireye.

Sonuclar gelene kadar kafa dagitmak isterseniz de celil oker'inpolisiye serisini oneririm. Akici bir uslup ve surukleyici bir konu var. Ismi turkce degil de ingilizce olsaydi eminim iz birakirdi edebiyatta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E2C92D31A -- 4 Temmuz 2021; 21:19:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene okuyup beğendiğim bir kaç kitap:

Varoluşçular Kahvesi - Sarah Bakewell
    Ölümü İnkar - Ernest Becker
    Spinoza Mucizesi - Frederic Lenoir
    Toza Sor - John Fante

• steepstone kullanıcısına yanıt
    Hocam huzur herhalde en ağır romanı.Beni başları biraz zorladı ama zorda olsa tutunmayı başardım ama harika tespitler var içeriğinde tam şu an ki ülkece durumumuzdan bahseden.Huzur da bide Mümtazin iç dünyasını anlatırken bazen çok çok bayiyor ama okunur bence

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Momo, Satranç. 2.'si en sürükleyicisi diyebilirim bir günde bitirebilirsiniz.

• doyourenouncesatan kullanıcısına yanıt
    biraz ısınayım tekrar başlayayım o zaman hocam, lise ikide okumaya çalışmıştım yarıda bıraktım merak ediyorum kitabı

• Evet ama Bir Ömür Nasıl Yaşanır kitabını okurken şahsen bana aile büyüğüm ile sohbet ediyormuşum gibi hissettirdi. Bence okumaya değer bir kitap.

• 3 Farklı türde 3 güzel kitap koydum aşağıya ben internetten okudum bu siteden size de önereceğim eserler bunlar hocam

Kürk mantolu madonna PDF

Hayvan Çiftliği PDF

Zengin Baba Yoksul Baba PDF

• 1-tolstoy ve dostoyevski ne yazsa okunur demek isterim ama ben tolstoyun sivastopol, Kafkas tutsağı, hacı muratı filan pek sevemedim. Yeraltından notların da overrated olduğu kanısındayım
    2- Stefan zweig büyük balon. Hele ki "kızıl" berbattı. Satranç fena değil.
    3- jules verne sevdiğimiz bir abimizdir. Lovecraft abi de efsanedir ama kurduğu dünyanın içine girmek zorlar.
    4- Antik Yunan insanlar kabul etmese de sıkıcı. Tiyatroları filan da öyle. Yalan yok kral oidipus u sevmiştim ben ama platonu filan dogrudan okumak yerine felsefe tarihi kitabı okuyun daha iyi.
    5- analitik felsefe çok sıkıcı ama bir taraftan da güzeldir.
    6- bilim felsefesinde feyerabend i çok sevmesem de eğlenceli herif. Kuhn bayağı sıkıcı.
    7- Dinler tarihinde mircae eliade ı ben sevdim ama genel olarak dinler tarihi alanı da sıkıntı ya da artık ben bıktım bilmiyorum.
    8- nietzsche nin zamana aykırı bakışlarını pek sevmedim. Genel olarak "ehehehe nasıl da objektif ahlakı sorgulamaya aldım. Nasıl da modernizme sallıyorum " kafasında gider nietzsche kitapları.
    9- ricardodan ibni halduna, bu adamların hepsinin kitaplarını doğrudan okumak yerine düşünce tarihine yönelmek daha iyi gibi. En basitinden ibn haldunun kelamın felsefilesmesi sorunsalını ele aldığı kısimla ilginen kaç kişi var aw. Veya adam smith in roma tarihine degindiği kısımlarla kaç kişi ilgileniyor
    10- Finans kitapları gereksiz pahalıdır. O kitapların yazarları genelde ya borç batağındadır ya da trde işlem görmeyen çok riskli türev ürünlerden köşeyi dönmüştür. Para vermeyin, pdfsini bulun libgenden filan.
    11- umberto ecoyu sonradan keşfetmenin üzüntüsü içindeyim.
    12- biyoloji sevmiyorsanız darwinin türlerin kökenine bulaşmayın.
    13- ani, biyografi okuması bazen ilginç olsa da genelde benzer mevzular döner.
    14- Mahfi egilmezin sadece ekonominin temelleri kitabını alsanız yeter, kalan kitapları birbirinin tekrarı gibi
    15- huseyin rahmi Gürpınar, ahmet mithat efendinin filan bazen güzel kitapları olsa da benzer özellik gösterdikleri için bir yerden sonra bayar.
    16- roma felsefesi de genelde antik yunandan hallicedir.
    17- Acemoglu, harari filan gibi grand teoricileri okurken dikkatli olun, her yazdıklarına atlamayın.
    18- popüler kanının aksine aziz nesinin mizahı güzel değil diye düşünüyorum.
    19- psikoloji kitaplarını okurken temkinli olun, erich fromm filan güzeldir ama psikoloji dediğimiz bilimin hala dogrulanabilirligi ve teorilerin uygulanabilirligi ile ilgili problemleri var
    20- kişisel olarak gelişmek istiyorsanız işe kişisel gelişim kitaplarına para vermeyerek başlayabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Econbender -- 21 Temmuz 2024; 15:45:24 >

• Kitap okumuyorum eksikliğini de hissetmiyorum

• en son lisede şerlok holmes okudum tavsiye ederim

• Hayvan çiftliği, fareler ve insanlar, dorian grey'in portresi, 80 günde devri alem

• Oblomov

• Kendime düşünceler - Marcus Aurelius

• Eşekli Kütüphaneci - Fakir Baykurt

• don kişot baya iyi

•   

• Tutun-sari dunya

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.