Donanımhaber foruma 2004 den beri üyeyim. Özelikle elektronik kısmına zaman zaman giriyorum. Ben de amatör bir elektronikçi olarak buradan faydalandığım ve yorum yaptığım zamanlar oldu. Emeği geçen arkadaşlara gerçekten teşekkür ederim. Buradan benim gözlemlediğim ve kendimce sorun olduğunu gördüğüm birkaç konuya değinmek istedim.
ilk olarak forumun kendi içerisinde bölünmesi gerektiğini düşünüyorum. En azından örnek veriyorum analog-digital , pic-aurdino, mekanik-güç elektroniği-ampliler, vs. olarak ayrılabilir. Küçümsediğimden söylemiyorum ama saç kurutma makinesi bozulan arkadaşla, Hex kodu yazan arkadaşlar aynı yerde birşeyler çözmeye çalışıyoruz. Burada en azından elektronik kısmı analog-digital veya ne bileyim projeler-yorumlar-yeni başlayanlar için vs. gibi bölümlere ayrılabilir. Bu konu daha önce de gündeme geldi yanlış hatırlamıyorsam Melih Yanardağlar arkadaşımızın bu konuda bir anket çalışması olmuştu yıllar önce. Sonuç ne bilemiyorum. Yanlışsa düzeltin ltf.
ikinci olarak daha önce de forumda değinildiği gibi tarz meselesi. Kendi adıma konuşursam; acil................ , anlayan baksın........., ustalar buraya ...... vs gibi başlıkların dikkat çekmek yerine antipati topladığını düşünüyorum. Projesini son güne bırakıp buradan acil yardım isteyen arkadaşlar zaten bu işi sevmiyor demektir. Burası hepimizin birşeyler paylaşması için oluşturulmuş güzel bir platform. Daha iyi nasıl olabilir biz yönlendirelim.
herkese iyi çalışmalar.
Genel forum kuralları içerisinde bahsettiklerin zaten mevcut. Bizim millet ne zaman kurala uyarki. Halbu ki doğru başlık hem kendine faydalı olur hemde google'da arama yapan arkadaşlara yardımı dokunur. Ama ayrılma konusunda sana pek katılmıyorum. Bunları bence bölüm yöneticilerine bildirmelisin.