Şimdi Ara

Forum İçin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forum sitesi kurmak istiyoum
    yaklaşık 5000 üyelik ve 20000 başlık kaldırabilecek şekilde bir forum için kaç mb space ve bandwidth gerekir? bi el atarsanız sevinirim?

• Öyle bir müşterimiz var 5080 üyelik. Database yaklaşık 70 mb kaplıyor. Şu anda müşterimiz 250 mb alan 2 gb badwithlik paketi kullanoyr. Buda size yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf okur -- 5 Ocak 2007; 21:48:16 >
  • 250mb & 2gb trafik

çok az geldi bana... ben şimdi forum'um için yeni server'a geçiyorum ve

500mb alan & 10gb bw aldım, yeterliliğinden halen emin değilim (trafik için)

Not: üyeler avatarlarını vs. upload edecek.. vs.vs.
  • Az gelmesi önemlimi . Size 5000 üyeli forumun kapladıgı alanı soyledim. Rakamlar yalan söylemez.

hatta kendiniz bakınwww.paylasi m-forum.com

arayı birleştirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf okur -- 5 Ocak 2007; 21:50:01 >
  • o zaman bana

200mb alan & 5gb bw yeter mi sizce ??

Not: 5000 üye istemiyorum 1000de yeter

Gerçekten ciddi cevap verin lütfen ona göre hosting alacağım...
  • önemli olan burada çok fazla alan değil aylık trafiktir. ortalama bir alan alın ama trafik fazla olsun,:)

bir forum sitesi içinse 2000mb. azdır, :)

Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusuf okur

Az gelmesi önemlimi . Size 5000 üyeli forumun kapladıgı alanı soyledim. Rakamlar yalan söylemez.

hatta kendiniz bakınwww.paylasi m-forum.com

arayı birleştirin

bu sitenin başlık sayısı çok az
    database nin az yer kaplaması normaldir

ayrıca çok konu olmadığı için de bandwidth fazla harcanamaz

bunlar benim görüşüm
    tabii

• örnek verelim, index.php 10 kb boyutunda diyelim.

günde 1000 kez index php ni görüntülese 1000 * 10 = 10000 KB trafik eder. yani 10 MB trafik gider..

10 MB * 30 gün = 300 MB eder..

tabi bu arada avatarların, eklentilerin vb.. bir çok şeyde etkendir.

sana somut bir örnek sunayım, 20-25 gün kadar önce ortak bir forum sayfası açtık.

Toplam mesaj sayısı: 1320
    Toplam üye sayısı: 145

istatistiklere bakalım hemen,

768.15 MB trafik kullanmışız, 124.312 MB disk alanı kullanmışız, 4.795 MB ise sql dosyamızın boyutu.

Bu mantığa göre bence 250 MB disk alanı 5 GB trafik yeterlidir başlangıç için.

Saygılarımla,
  • Ayrıca 1 gb alan 25 gb bandwith tercih ediyor forum sitelerinde müşteriler. Sende oyle al hiç düşünme gerisini derim. Madem kafana takılıyor.
  • çok teşekkür ediyorum hesabınız için... sizin siteniz nedir bu arada 145 üyeli olan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnspnky -- 5 Ocak 2007; 22:16:15 >
  • mesela büyük forum sitelerini barındıran arkadaşlar bunu örneklerle açıklarlarsa sevinirim şu ana kadar verdiğiniz bilgilere de çok teşekkür ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^^CoNCoN^^

çok teşekkür ediyorum hesabınız için... sizin siteniz nedir bu arada 145 üyeli olan..

http://www.1v2.org

benim sitem değil bu forumdaki eski 6-7 host firması sahibi ortak kurduk. sadece domain benim :)

host konusunda ise kimse yanlış anlamasın ama sana şöyle bir tavsiyede bulunayım, biz 6-7 hosting firması sahibi ortak kurmuş olsak bile host hiçbirimizde değil hostu direk gittik dreamhost.com dan aldık

kupon kodu ile alınca 200 GB disk alanı, 2000 GB trafik yıllık 19.99 $ a geldi.

Tavsiye ederim. 25. günümüz bir gün tek tık demedi sorun yaşatmadı

Saygılarımla,

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.