arkadaşlar bir forum kurmak için gerekli olan alan kaç mb dir en az? ben yaklaşık olarak maksimum 5000 üyeli, ama konu ve kategorisi çok olan, belirli bir kesime hitap edecek olan bir forum kurmak istiyorum. bunun için ne kadar alana ihtiyacım var?
bir de merak ettim. donanimhaber forumu ne kadar alana kurulu?
birde windows server ya da linux server önemli mi? hangisi daha iyi?
Benim tahminim, ileride log dosyalarının ve forumdaki attach edilen dosyaların problem yaratmaması için 5000 üyeli aktif bir forum için en azından 250mb'lık bir alan gerekir. Bunun yanında bildiğim kadarıyla server'ın windows veya linux olması senin açından bir dezavantaj oluşturmaz. Çünkü güncel server'lar zaten hem php, hem de asp.net siteleri destekliyorlar. Çoğunda veritabanı olarak MySQL MsSQL tercihi de bulunuyor. Aralarında oluşabilecek tek fark bana kalırsa fiyat farkı :).
Arkadaşım bencede 250 mb alan yeter fakat sen içine dosya,döküman falanda koyacam diyorsan 500 mb alabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: Xenon
Benim tahminim, ileride log dosyalarının ve forumdaki attach edilen dosyaların problem yaratmaması için 5000 üyeli aktif bir forum için en azından 250mb'lık bir alan gerekir. Bunun yanında bildiğim kadarıyla server'ın windows veya linux olması senin açından bir dezavantaj oluşturmaz. Çünkü güncel server'lar zaten hem php, hem de asp.net siteleri destekliyorlar. Çoğunda veritabanı olarak MySQL MsSQL tercihi de bulunuyor. Aralarında oluşabilecek tek fark bana kalırsa fiyat farkı :).
Doğru fakat Linux'taki PHP performansını Windows'un göstermesi zordur. Çok az host bunu iyi ayarlayabilir. İşi sağlama almakta fayda var bence.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme