Şimdi Ara

Forum kültürünün yok edilmesi... Forumu kuranların hiçe sayılışı....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazıp okuduğumuz forumu(muz) üyelerinin, cep telefonundan hesabını onaylamayanların foruma girişi engellenmiş durumdadır. Özel mesaj kullanmaları önceden engellenmişti ve yakın zamanda foruma yazmaları da engellendi. Ortada bir haksızlık var. Herkes rahatsız ama bu konu mümkünse hiç konuşulmasın diye isteyenler var.... Bu konu herhangi bir yöneticiden bilgi edinmek için değil, tüm forumdaşlarımızla tartışmak içindir. İlgisi sebebiyle bu bölümdedir. Yönetim yapıcı davranır o başka. Yoksa konu forumdaşlarımıza amade.

Forumu forumcuların yaşattığını ve zaten onların kurup var ettiğini herkes bilir. Aslında sadece bu forum değil, başka forumları kurmuş ya da ayakta tutmuş olan forumcular da aynı kıymettedir. Forumcuların var ettiği literatürle, hayatı kurtulan ya da sorunu çözülen niceleri bir teşekkür bile etmeden kaybolduysalar da, forumcular için fikirsel başarı tatmin edici olmuş ve mükafat beklememişlerdir.

Peki hal böyleyken, işte bu forumculara "siz gerçek değilsiniz" deyip de yazmalarına engel olmak da ne demek ? Hem de fikir özgürlüğü denilip durulan bir zamanda ? Konu sadece foruma mesaj yazmaktır ve forumcular gerçek değilse, forum nasıl gerçek ??? Madem iki tane gerçek olmayan var, neden sadece bir tanesi engellenmek isteniyor ??? Forum kendisini üretenleri mi yok ediyor ?

Güvenlik bahane ediliyor. Öncesinde güvenlik yönünden birçok konu olmuştur ve bu tip önlemler mevzu bile edilmemiştir. Yani herkes kendi güvenliğinden sorumludur zaten ve tüm dünyada böyle. O zaman güvenlik gerçekten sebep midir ? Eğer ki güvenlik sağlıyorsa; isteyen kullansın ? Hani faydalıysa millet peşinden koşmalı neden zorla ???

Diğer taraftan kimileri avukat ağzıyla savunma yapmaya kalkışıyor... "buna hakkımız var" der gibi. Hiç mi insani değer konu edilmeyecek ? Birşeyi elde eden hemen diğerlerine karşı mı kullanmalı ? Hem hak olduğunu kim söylüyor ? Resmiyet her zaman doğru mu ki ?

Üyelik sözleşmesi devamlı iddia ediliyor bu sorunda. Evvela ele geçirilen imkanlar diğerlerinin aleyhinde kullanılabilir mi ? Sorunu çözmek esas değil mi ?

Alıntı

metni:
    https://giris.donanimhaber.com/kayit/Agreement.aspx

2000li yılların başında forum kurulurken cep telefonu mu vardı ki onayı olsun ? Üyelik sözleşmesinde cep onayının söz konusu bile olmadığı aşikar. SOnradan hem de yeni ortaya çıkmış bir iş. Bu sebeple eğer bu hususta bir cümle kurulacaksa; üyelik sözleşmesinde böyle bir onay söz konusu bile olmadığından sonradan çıkarılan bir maddenin eski üyelere baskı olarak uygulanmasının doğru olmadığı olabilir.

Forum bir ticarethane mi ??? Hiç forum kısmı ticarethane olabilir mi ? Elbette gelir elde ediliyordur ve bunun da mimarı forumculardır. Forumculara bir para mı ödendi bu gelirlerden ki bugün çıkılıp da hepsi oraya buraya atılmaya kalkışılıyor ? Her nasıl forumcular forumdan bir gelir istemiyorsa forum sahibi de forumculardan birşey istemesin, hayatlarını zorlaştırmasın. Utanılacak bir iş ama anlaşılamıyor. Menfaatlerin dünyasında bu husus anlaşılamıyor !!!!! BU gelinen hal; forumcuları önce forumu oluşturması için teşvik edip karşılıksız emeklerini alıp sonra da onları hiçe sayıp haklarını elde etmek değil midir ? Yani bırakın hakkı hukuku sadece foruma girmesine bile izin verilmemiş vaziyette? Forumcunun güvendiği forumun aslında güvenilirliği ortaya serilmekte.

Başka platformların da ismi verilerek aynı uygulamaya kalkıştığı söyleniyor. Evvela bize ne ki ? Bize ne başkasından ? Doğru mu yanlış mı onu koyalım ortaya. Kıyamete gidenleri mi takip edelim ? Ayrıca bahsedilen diğer platformlarının hiçbirisi "forum" değil, ne literatür özelliği var ne de ciddiyeti. Uzun bir mesaj bile bulunamaz birçok faaliyetlerinde. Bu platformların bir kısmı da sırf cep telefonu numarası üzerinden çalışmakta. Yani zaten sms ya da data transferi için alternatif.

Daha geniş düşünürseniz, forumun mesaj yazma kuralları var mı yok mu? Zaten bu kurallara göre cepten onaylı bile olsa kişiler ceza alıyor bazen hesapları kapatılıyor ve mesajları siliniyor. Yani zaten kontrol forumun tekelinde. Eee daha ne ? Ne güvenliği ? Herhangi bir hesap gerçek olmasa ne yazar ? Mesaj yazmaktan başka hiçbir yetkisi yok ki zaten ? Varsayalım yapay zeka mesaj atıyor. Varsa kural ihlali, silersin yok spam yaptıysa hesabını geçici durdurursun ya da ne ise önlemin uygularsın. Zaten cep onayı bunu engellemez. Cep onayı yaptırmış bir yapay zeka da olabilir ortada.

Yapılanın önemli bir haksızlık ve insan hakkının hiçe sayılması olduğu aşikar. Resmiyeti bir tarafa, insana karşı suç. Teklifi bile insanı hiçe saymaktır. Düşünsenize, gidip de birine "bana telefonunu ver" diyebilir misiniz ? Kıza erkeğe herkese ? Sonuçta forum yetkilileri de insanlardan oluşmakta ve bilgiler onlara verilmiş durumda ?

Bu hususta derhal karar alınamıyorsa acil bir kurtarma yapılmalıdır. Cep onayı yaptırmayan forumcuların yazabilmeleri sağlanmalıdır:

1. Belki başka kısıtlamalarla ceza verme isteği karşılanabilir. Mesela alışveriş kısmını kullanamaz vb.
    2. Ya da mesajları onaya tabi olabilir, çok ağır ama çözüm için atıyoruz ortaya.
    3. Rütbe sisteminde de yer alan eski üye olduğu anlaşılan kişiler muaf tutulabilir.
    4. Yoğun katkı sağlamış üyelere özel rütbe çıkarılıp muaf tutulabilir.
    5. En önemlisi de; forumun kuruluş zamanında yer almış en eski üyeler... "kurucu üye" diye rütbe çıkarılıp bu üyelere muafiyet sağlanabilir.

ADALET ten başka gönüllere huzur verecek hiçbirşey olamaz. Gönül ister ki sadece isteyenler kullansın cep onay sistemini ve onlara ayrıcalık sağlansın. Ve en fazla alışveriş kısmı gibi bölümlerden uzak tutulabilsinler. Yalnız bu tip çözüm uzun sürecekse de yukarıdaki acil önlemler başlatılabilir.

İnsanların kendi tasarrufunun hiçe sayılması kabul edilemez. Hem de "HAK" ın hiçe sayılmasıyla. Kraldan fazla kralcı olmayın. Kral da kendini kaybedebilir, bulmasını sağlayın...

Forumda kendi özel cep numarasını vermek istemeyenlerin gerekçeleri;

1. Forumun anonim yani kişinin kim olduğunun anlaşılmadığı ortamın bozulması. Devlet adına değil, devlet zaten cepten onay koduna göre çalışmaz her tür bilgiye erişebilir. Ama kendi arkadaşları ve forum ortamında bulunmaz ya da bulunması anlaşılması zor olması evladır.
    2. Kişisel bilgilerinin saklı kalması ve az miktar iz bırakmak.
    3. Tahakkümü reddetmek. Gelir elde etmediği halde gelir sunduğu bir ortamda haklarının hiçe sayılmasını kabullenememek

• Bıktırdın yahu. Aynı şeyleri yazmaktan bıkmadınız.

Bu kadar insan salak bir sen akıllı.

Sanırsın zorla foruma gir diyorlar.

Sıkıntılı biri olduğun belli. Başka şeylere yoğunlaş. Kedi filan sev. Ona numaranı filan verme sakın.

Ve en güzeli blok.

• İşte böyle... Birilerinin hakkı alınmış, ama alanın hiç mi suçu yok diye düşünemeyecek kadar.... İşte o kadar...

Eğer birileri whatsapp gurubu kurarsa, numara verilmeden girilemeyeceğini ilan etsin. Zaten etsin. Ama telefonun olmadığı zamanda karşılıksız birilerinin emeğini alıp da, onların aleyhine kullanmaya kalkarsa...

Bir de sırf yaranmak için utanmadan bu hali savunmak... Doğru ya da yanlış, var olmaması içni çırpınanlar belki yan hesaptan konuya girenler bilsin ki, yazmayanların nefreti de sizin aleyhinizde...

• Blokçu ergen gelmiş yine yorum atmış. İnsanların forum ortamında fikirlerini yazmasına bile tahammül edemeyecek kadar sorunlu bir tip.

• Why Shy kullanıcısına yanıt

Çok eski üyeleri forumdan atmak yerine başka bir çözüm olamaz mıydı ?

• Kurucu olmasalar da gelişmesinde yayılmasında bugünkü şöhretinde pay sahibi emek veren eskiden beri ilk günden beri katılan bilgisini esirgemeyen forum üyeleridir (forumdaslar). Hem de karşılık beklemeden.

Kanun önünde herkes eşittir neden bu veya başka forumda ayrı davranış çifte standart uygulanır olsun. Zaten herkes giriş yaparak hizmet şartları kabul etmiş sayılır ve yazdıklarından mesul, devlet mercileri makamları gerektiğinde 10 sene önce siber suçluyu nasıl buluyorsa günümüzde aynı davranıyor. Telefon IP Mac adresi etiketi olsun ileride kim bilir daha ne istenebilir, bu ısrar neden anlam vermek mümkün değil. Forum yöneticilerini ağız birliği etmiscesine bu bilgiyi isteyen kim ve sebep ne açık açık yazmamak neden?

Zaten üye çok bilgili bilgisayar dehası olsa kendini devletin güçlerinden kacirtmayi bilir. Forumdas hacker ise bu forumda zaman mi kaybeder Allah aşkına

Başka hobi bul kedi bak diyenler de bu konuyu mesajları görmezden gelip umursamamazlik yapabilirler cevap hakkı verilmiş gibi klavyeye sarılmak da farklı başka seviye zayıflık, tavsiye verenler önce kendileri verdikleri tavsiyeyi uygulayabilsin.

Yöneticiler yine de ceza vermek gerekir düşünüyorsa bir iki rütbe düşürme ihtarini verir veya direk uygulayabilir düşüncem. Yukarıda bahsettiğim gibi bilgi sahibi forumdaş pekcok konuda fikir ve çözüm bulmuş sayısız üyenin yardımına koşmuş itibarlı eski uyenin makam rütbe derdi yoktur eminim. Hayırlısı diyerek önümüzdeki zamanda nasıl sonuçlqnacak bekliyor görüyorum olacağım

• mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt

Değerli fikirlerine çok teşekkür ederiz... Hem eski forumcu hem de forum yöneticisi tecrübeli birinden duyuyoruz bunları...

Yalnız;

Alıntı

metni:
    Kurucu olmasalar da gelişmesinde yayılmasında bugünkü şöhretinde pay sahibi

derken:

eğer forumcuların hem de özel forumcuların emeği olmasa, forum bir firma internet sitesinden öteye gider miydi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • karafetva K kullanıcısına yanıt

Benzetmeler arttırılabilir elbet; dediğin gibi firma olarak kalabilir. Bir başkasına han kervan ... Sahibi olmasalar da derken kağıt üstünde veya yönetiminde söz sahibi değiliz manasında demiş bulunmaktayım.

Kıymetli Üyeler mevcut danışanlara başı sıkışanlara mesajlarını değerli fikirlerini esirgemeden yazarak (nasıl ki binalar tuğla tuğla yanına koyarak sonra da üzerine başka sıralar dizilerek apartmalar gökdelenler oluşuyorsa), forumun büyümesinde de temelinin sağlamlaşmasında da zaman ve emek harcamış oluyorlar.

Başka örnek vereyim; aynı ürünleri satan yan yana 2 dükkan düşünebiliriz. Dükkan sahiplerinden biri güler yüzlü elinde olmayan ürün hakkında dahi müşterisinin sorununa çare bulmaya veya nereye başvuracağını içten samimi şekilde açıklayan yön gösteren, diğeri asık suratlı pek konuşmayan ağzını açınca ters cevaplar veren azarlayan biri olsun. Güler yüzlü sorun çözenin namı pasajda caddede yürür müşterisi misafiri artar gün be gün. Suratı sirke satanın ise tesadüf uğrayan müşterisi bile azalır sınunda iflas eder.

• mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt

"kurucu" kısmını ele almıştık. Aslında kuruclardır forumcular. İnsanların tanıması yayılması ve özel olması niteliklerinin kazanılması yönünde. AMa hakkı sorulamayan bir kuruculuk, çünkü karşılıksız ve sahipsiz. Yetiimin hakkı gibi... Esas da böyle hakka sahip çıkılmaz mı ? Emanete ?

• Bir süredir GSM onayı olmadığı için yazamıyordum, açıkçası forumu takip etmeyi bırakmıştım. Az önce tekrar bakayım dedim, birkaç foruma yazabildim. Uygulamadan mı vazgeçildi yoksa yumuşatıldı mı? Bilemiyorum ama GSM onayının gerekli olmadığı ya da uygulamasının bu kadar sert olmaması gerektiğini başka bir konuda tartışmıştık.

Yani güvenlik gerekçeleri ile uygulamasında zaten bunun gerekli olacağı durumları forum yönetiminin tespit etmesi gayet kolay. Aynı yerden giriş yapanlar ya da şüpheli aktivitelerde GSM onayı getirilebilir ama sadece bilgi alışverişi yapmak isteyen sade vatandaşlar için bunun zorunlu hale getirilmesi bana makul gelmiyor.

Düzeltme: Hala GSM kısıtlaması varmış. Bazı konularda kısıtlama varmış sadece, onu da yeni anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazzzz -- 24 Aralık 2024; 17:11:55 >
  • qazzzz Q kullanıcısına yanıt

GSM kısıtlamasının olduğu ve olmadığı kısımlar diye bahsettikleriniz hangi bölümler ? Ve hangi tarihlerde değişim yapıldığı bilgisini aldınız ?

Benim denk geldiklerim şöyle. Örneğin sıcak fırsatlardaki emeklilik promosyonu ile ilgili konuya yazabiliyorum ama eyt ile ilgili diğer konuda GSM onay uyarısı geliyor.

Bir de bu uygulama gelmeden önce yazdığım konulara yazabiliyorum gibi görünüyor. Örneğin elektrikli araçla ilgili konuya yazabiliyorum. Yani GSM konusu uygulaması muhtemelen böyleymiş, sadece ben yeni fark ettim.

Değişim yapıldığı bilgisi almadım. Tam bu uygulama öncesi yönetimle ilgili konuda bu konuyu tartışmıştık. GSM onayının gerekli olduğunu ve uygulamaya sokulacağını söylemişlerdi.

• qazzzz Q kullanıcısına yanıt

Değerli bilgiler için çok teşekkürler;

Alıntı

metni:
    sıcak fırsatlardaki emeklilik promosyonu ile ilgili konuya yazabiliyorum

Peki eski mesaj var mıydı o konuda ?

Konu açabiliyor musunuz mesela _?

Alıntı

metni:
    sadece ben yeni fark ettim.

yönetme hususu konu olursa :?_!-=><,;

Belki o taraf da yeni fark etmiştir. Fazla fark ettirmese miydik diye de düşünülür belki ama artık çözüm için şeffaf herşey. Zaten öyleydi. Bizde şeffa tabi, her ne kadar göremesek de bizler öyleyiz.

Rica ederim. Emeklilik promosyon konusundaki mesajım yeni, süreç benim için yeni başlıyor çünkü...

Şimdi yeni bir konu oluşturdum ama mesaj gönderemediğim bölümlere konu da açamıyorum. Yani forumda belli başlı bölümlerde kısıtlama getirilmiş gibi görünüyor. Örneğin "Ülke ve Dünya Gündemi" bölümünde konu oluşturamıyorum, mesaj gönderemiyorum ama "İş Kanunu, Sosyal Sigortalar ve Bireysel Emeklilik" bölümünde az önce yeni bir konu açtım.

Bunun hatayla ya da eksik yönetim/düzenleme ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Yani umarım öyledir, bu saatten sonra kısıtlama artar ya da hiçbir mesaj gönderemezsem durumu tersine düşünebiliriz.

• Konu dışı ve alışveris forumlarında GSM onayı zorunlu tutuluyor.

• Sayın @qazzzz @ipli jeton

bahsettiğiniz bazı bölümlerde cep onaylı olmayanların mesaj atıp konu açabildiği hususu düşündürmekte. EN son bir düzenleme mi yaptılar muallak.

Yakın zamanda Elektronik bölümünün divası çok değerli forumdaşımız @rafet32 konu açması engellenmişti ve forumu hiçbir şekilde kullanamıyordu. Bu vaziyete karşı, engellemenin kaldırılması namına yönetime bilgiler sunmuştuk.

Kesin olarak hangi bölümlere mesaj yazılıp konu açılabildiğini tüm tecrübe eden forumdaşlarımız yazarsa bilgi ediniriz.

• Forum yok olmuş zaten, 3 5 ay önceki konular cevapsız duruyor.

Değerli Rahmetli Kenakord Ustamız vardı, O zamanlarda forum canlıydı,

nerdeyse 5 senedir Forum ÖLÜ.

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    nerdeyse 5 senedir Forum ÖLÜ.

Peki Sayın @Emin-Firtina bu konuda bahsedilen forumun kuruclarına yönelik engeller de;

"ölüyü gömmek" mi oluyor ?

Forumun bitişine zemin hazırlayan olay ülke ve dünya gündemi forumunun açılması oldu. Burası troll kaynıyor. Ak trolleri bir yandan, ok trolleri diğer yandan. İki tarafın birbirine ettiği hakaretamiz ifadelerin haddi hesabı yoktu.

Sözde trolleri engellemek adına mesaj onayı işini sıkılaştırdılar. Bu sefer de telefon numarasını vermek istemeyenler forumu kullanamaz oldu.

Forum siyaset forumu olmaktan çıkıp özüne dönmezse birkaç seneye kalmaz kapanır. Esenler Otogarının alt katı gibi inin çinin top oynadığı bir yere döner.

Zaten son 5 6 yıldır forum ölü. Tecrübeli usta kalmadı forumda.

Telefon doğrulama olayı da tabuta çakılan son çivilerden biri.

Ben de çoğu zaman sadece ana sayfa haberleri forumuna giriyorum. Diğer bölümlere pek bakmaya fırsat bulamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 26 Aralık 2024; 16:4:27 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.