Forumda hiçbir bölümün okunulmayacağına inanılması.
-
-
Beyaz yakalı devri bittiği için tüm dünyada böyle iş az mezun çok rekabet had safhada
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben seviyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tıp okunur tıp iyidir
Üniversite mezunlarına iş ve para yok bu kadar şikayet bundan kaynaklı. Çocuklarını yetiştiremeyen ebeveynler de yeni dünya düzenini kavrayamadığı için suçu çocuklarına yani bize atıyor.
-
Ben öneriyorum, CENG gelin.
İnsanlar her zaman söylenecek bir şey buluyorlar
-
ODTU Ceng olsa ben de önerirdim herhalde.
Bu arada Tıp için iş sorunu yok, AI'dan da en son etkilenecek bölümdür.
Ceng okuyanlar; okula girdiğiniz gündeki kodlama şekli ile şu anki arasındaki değişime bakıp hiç endişe duymuyor musunuz?
Chat-gpt> write me tetris code in c++
-
yok, etmiyorum
Bunu düşünüp vakit kaybedeceğime 5 satır daha yazarım
-
(edit, bu cümleyi kaldırdım)
ChatGPT internetten bulduğunu geri dönüyor. Var olan Stack Overflow cevabı copy paste...
Belirli konularda gerçekten zaman kazandırıyor, bazı zamanlar laf anlatana kadar vakit kaybediyorsun, diğerlerinde de denemeye dahi kalkışmıyorsun...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 21 Ağustos 2024; 19:37:48 > -
Haklılar düşünsene sen o kadar emek veriyorsun say da 10k oluyorsun sonra 20 li yaşların ders çalışmakla geçiyor usta bisey takıya 3bjn lira aliyo
tetris kodu ariyoduysan yaklasik 20 yildir internette haziri vardi zaten. llmler balon
Chatgpt daha anotasyon eksiğini bulamıyor 3 saattir 40 takla attım yine yok, ki basit bir framework öğreniyorum yani, işin içine girdikçe olayın basit olmadığını anlaşılıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 21 Ağustos 2024; 20:35:13 >
odtü candır. Gerisi teferruat...
-
Doğru, katılıyorum.
Beyaz yakalının altın çağı 80-2000 arası diyebiliriz.
Özellikle şuan 55+ yaşındaki okumuş kesim özel sektörde güzel gelirler ve imkanlarla çalıştılar. Şu anki nesil bu insanlardan mesleğinde daha yetkinde olsa benzer imkan ve alım gücüne ulaşması için ciddi rekabete girmeli ve "kısmet" sahibi olması gerekiyor.
Bizdeki sorun şu, üniversiteleri meslek-gelir garantisi veren kurumlar olarak görüyoruz. Yani gençlerin kafasındaki x üni y bölümü bitir, a firması sana her ay qq birim maaş verecek olarak görüyoruz. Lakin bu sadece devlet memuriyetlerinde var.
Özellikle teknik bölümlerde üniversite size öğrenmeyi öğretiyor. Yarın bir gün iş hayatında karşılacağınız sorunlara-konulara nasıl yaklaşacağınızı, okuduğunu-konuşulanı anlamanız için gerekli olan temel bilgi-literatür ve meslek kültürünü veriyor. Gerisi size kalmış.
Aynı bölümden aynı sıradan çıkma 2 mühendis, biri hayat boyu fabrikalarda günü idare ederken diğeri daha teknik çalışıp, kendi işi ve firmasına kurabiliyor. Burada da eğitim-zeka-algı farkından ziyade kişinin hırsı, kısmeti, hayat yaşama tarzı, insan ilişkileri devreye giriyor.
-
İş ilanı sayısı çok düşük
Kariyer net de 40bin
İşkurda 40bin ilan var
Linkedinde 20bin ilan
Kamu 150 200bin memur alıyor yılda ortalama bazen daha az da oluyor gerçi
Sadece Linkedin üzerinden Almanya'ya baktım 1 milyon ilan var Fransa da 1 milyon ilan var
Kısacası iş yok bazı işlerde de işsizlik yok örneğin tıp gibi ama sevmeyen kişiler seçtiğinden zorluğu zor geliyor haliyle
Nüfus dengeli dağılmamış illa İstanbul civarlarında olman gerekiyor orada da kiralar aşırı yüksek, başlangıç maaşları da 20bin 30bin civarında genelde. Sıfırdan ev tutsan havadan 100bin 150bin lira para gidiyor. Kira sözleşmesine uyan yok millet kafasına göre zam yapıyor. Şartlar gittikçe zorlaşıyor işin özeti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Beyaz yakalı devri bittiği için tüm dünyada böyle iş az mezun çok rekabet had safhada
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X