promp: google, meta, amazon, spotify, apple gibi büyük teknoloji firmalarındaki en değerli, olmazsa olmaz, sürekli aranan çalışanlar hangi alanda. bunlar hangi pozisyonlar realist bir bakış açısı ile sırala. 1. Software Engineer (Backend & Distributed Systems)
2. Machine Learning Engineer / Applied Scientist
3. Site Reliability Engineer (SRE) / DevOps Engineer
4. Security Engineer
5. Data Engineer
6. Product Manager (Technical)
7. AI Research Scientist
8. UX/UI Designer
SONUÇ: HANGİSİ EN DEĞERLİ? 1. Backend & Distributed Systems Engineer (Her şeyin temelinde bu var.) 2. Machine Learning Engineer (Geleceği yönlendiren alan.) 3. Site Reliability Engineer (SRE) (Sistemlerin çökmesini engelleyen kişiler.) 4. Security Engineer (Büyük şirketler için olmazsa olmaz.) 5. Data Engineer (Analiz ve karar alma mekanizmalarının temel taşı.) 6. AI Research Scientist (Geleceğin teknolojisini geliştiren kişiler.) 7. Product Manager (İş kararlarını yönlendiren teknik liderler.) 8. UX/UI Designer (Kullanıcı deneyimini belirleyen kritik ekip.) |
Forumda övülen akademik alanların aslında bir ilüzyon olması

-
-
Dönüp dolaşıp başa dönüyor ya
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
konu hakkındaki yorumlarınız nedir
-
Hoş geldin infernix
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
her hesap değiştiğinde kişiliği değişiyor
-
sende master phd yapcak kafa yok zaten sektor devam
-
yani bakın bir de bana haterlık yapıyorsunuz. tanımadığım etmediğim adam gelip bana sataşıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codix -- 4 Mart 2025; 1:8:22 > -
phdye basladın sonraki hafta para nerdeyse ona doncen anında. phdye basladıktan sonra alan degismek de daha maliyetli olacak cutting edge dedigin alanlar senlik degil birinde uzmanlassan digerinde daha cok para oldugunu goreceginden pisman olacaksın. haterlik degil cikarim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralkerem -- 4 Mart 2025; 1:11:19 > -
phd yaptığın alanın patlama ihtimali var ki o zaman cidden çok kötü oluyor.
bölüm başkanı ile konuştum doktora istiyosan bölüm değiştir dedi vazgeçtim.
sofeng'deki alanların birinde niş uzmanlık mantıklı. bölümümün özüne de uyuyor. dağıtık sistemlerde uzman biri milyonlarca kullanıcısı olan şirketler için en değerli çalışan konumunda. bu alana gözümü kestirdim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Codixphd yaptığın alanın patlama ihtimali var ki o zaman cidden çok kötü oluyor.
bölüm başkanı ile konuştum doktora istiyosan bölüm değiştir dedi vazgeçtim.
sofeng'deki alanların birinde niş uzmanlık mantıklı. bölümümün özüne de uyuyor. dağıtık sistemlerde uzman biri milyonlarca kullanıcısı olan şirketler için en değerli çalışan konumunda. bu alana gözümü kestirdim.
birinden parası daha iyi alan duysan onu kestircen goze
-
he babamın hayrına sabahın köründe kalkıp okula gidip akşam eve gelip yatana kadar çalışmıyorum sonuçta.
En Beğenilen Yanıtlar

Dönüp dolaşıp başa dönüyor ya
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X