Şimdi Ara

ASKERİ DOKTOR OLMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
5.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette tam bir bilgi kirliliği var. Yapılan yorumların çoğu da eski yıllara ait. Askeri doktor olursam doğu görevleriyle, operasyon bölgelerindeki askeri hastanelere ve 3 5 yılda bir tayinle ordan oraya sürüklenir miyim?

Döner sermaye alamadıklarını da duydum. Bu kadar sıkıntı ve disipline karşı böyle mi?

Bilgisi olan varsa çok iyi olur.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askeri Doktor Olmak: Kapsamlı Bir Kılavuz

Askeri doktor olmak, ülkenize hizmet etmek ve insanları iyileştirmek için son derece tatmin edici bir kariyer yoludur. İşte bu hedef için atmanız gereken adımlar:

Eğitim Gereksinimleri:

• Lisans derecesi (Önerilen alanlar: biyoloji, kimya, fizik)
    • Tıp Fakültesi (Dört yıllık bir program)
    • İkametgah (Üç ila altı yıllık bir süre, uzmanlık seçiminize bağlıdır)

Askeri Hizmete Kabul:

• Birleşik Devletler vatandaşı veya oturma iznine sahip kişi olmalısınız.
    • Askeri bir komisyona başvurmalısınız.
    • Fiziksel ve zihinsel olarak askeri hizmete uygun olmalısınız.
    • Güvenlik incelemesini geçmelisiniz.

Bayan Askeri Doktor Nasıl Olunur:

Kadınlar, erkeklerle eşit şartlarda askeri doktor olabilirler. Adaylar aynı eğitim gereksinimlerini karşılamalı ve askeri hizmete kabul edilmelidir.

Uzmanlık Seçimleri:

Askeri doktorlar, aşağıdakiler gibi çeşitli uzmanlık alanlarında çalışabilirler:

• Genel Cerrahi
    • İç Hastalıkları
    • Ortopedi
    • Psikiyatri
    • Acil Tıp

Kariyer Yolu:

Askeri doktorlar, kariyerleri boyunca çeşitli görevlerde bulunabilirler:

• Hastanelerde ve kliniklerde hasta bakımı sağlamak
    • Araştırma yapmak ve tıp alanında gelişmelere katkıda bulunmak
    • Savaş bölgelerinde ve afet bölgelerinde tıbbi yardım sağlamak
    • Askeri personele ve ailelerine sağlık hizmetleri sunmak

Avantajlar:

• Ülkenize hizmet etme fırsatı
    • Rekabetçi maaş ve faydalar
    • Geniş eğitim ve geliştirme olanakları
    • Başkalarının hayatında olumlu bir fark yaratma şansı

Dezavantajlar:

• Uzun çalışma saatleri ve talepkar çalışma ortamı
    • Savaş bölgelerinde görev yapma olasılığı
    • Askerlik yükümlülükleri

Askeri doktor olmak, meydan okuma dolu ancak ödüllendirici bir kariyerdir. Ülkenize hizmet etmeye, başkalarının hayatlarına dokunmaya ve tıp alanındaki en son gelişmeleri keşfetmeye hazırsanız, bu kariyer yolunu düşünün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yukari
  • 15 yıl asker olarak çalışmak zorunlu diye duymuştum ve çok sıkı eğitim var
  • uppp bende gülhane tıp kazandım msb olanı bi yardım geçen sene girmiş birisi lazım yardımcı olucak
  • Orcalk O kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam aradığımız şey bu. konular hakkında doğru dürüst bir bilgi edinemiyorum ne kadar gugıllasam da.

ama anladığım tek şey statüsü çok iyi. çalışma şartları normal doktora göre daha kötü. biraz soğudum ister istemez
  • Mülakat yok mu daha ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hyde1 H kullanıcısına yanıt
    Ben mezun olmuş ve şuan görevini yapanlarla görüştüm onlar doktora göre çalışma şartları farkı doğu görevi var bir de subaysın yani gerektiğinde seni göreve falan çağırdıklarında o askeri üniformayı giymek zorundasın diye duydum başka da bir şey duyamadım tam. Mülakatlardan elenirsek nasıl yerleşeceğiz onu tam bilmiyorum bilen birisi yardımcı olabilir mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASKERİ LİSEDE ÖĞRENCİ OLMAK
    11 yıl önce açıldı
    Dubaide Doktor Olmak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçen yıl girenlerden bulun arkadaşlar daha öncekilerin durumu farklı olabilir belki yeni yeni iyileşmiştir olanaklar

• quote:

Orijinalden alıntı: Orcalk

Ben mezun olmuş ve şuan görevini yapanlarla görüştüm onlar doktora göre çalışma şartları farkı doğu görevi var bir de subaysın yani gerektiğinde seni göreve falan çağırdıklarında o askeri üniformayı giymek zorundasın diye duydum başka da bir şey duyamadım tam. Mülakatlardan elenirsek nasıl yerleşeceğiz onu tam bilmiyorum bilen birisi yardımcı olabilir mi?
    Mülakatlardan elenirsen aşağılarda tutan bir tercihine yerleştiriliyorsun hocam. Ama Gülhane'den başka tutan tercihin yoksa yerleştirilmemiş oluyorsun ve puanın da kesilmiyormuş.
    Benim bunu altındaki yıldız teknik makine tutuyor ama yıldız teknik makinada da boş kontenjan yok diyelim bi sıkıntı oluyor mu bu durum yoksa ayrıca benim için kontenjan mı açıyorlar nasıl oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Orcalk

Benim bunu altındaki yıldız teknik makine tutuyor ama yıldız teknik makinada da boş kontenjan yok diyelim bi sıkıntı oluyor mu bu durum yoksa ayrıca benim için kontenjan mı açıyorlar nasıl oluyor?
    O kadarını ben de bilmiyorum, ÖSYM sadece alt tercihinize yerleştirilirsiniz demiş bırakmış...
    Sen de ben gibisin hocam eğer bi bilgi edinirseniz bana da haber verirseniz sevinirim

• Bilgilerim net değil şunları biliyorum

Eğitimleri normal doktorlarla aynı diye biliyorum.

Askeri hastane kalmadığı için birliklerde filan görev yaparlar diye düşünüyorum, operasyon olduğunda çağrılmanızda olası.

Dediğim gibi emin değilim bildiklerimden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-20D2C3EB3

Mülakat yok mu daha ?
    Var hocam, sağlık testi, fiziksel sınav ve sözlü mülakat var. tabii bunları geçersem ilerde nasıl olur diye merak ediyorum.
    Hocam eğer mülakatlardan elenirsen alt tercihlerinden puanının tuttuğu devlet üniversitelerine yerleştirilirsin. O bölümde boş kontenjan olup olmaması önemli değil
  • Peki mülakat sonuçları 24ünde açıklanacak benim alt tercihimdeki üniversite ise 17sinde başlıyor o nasıl olacak

• ben gatada sivil ögrenciyim. askerler hakkında birkaç şey biliyıorum sorularınıza biraz yardımcı olabilirim
  • up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    E-kayıt yapılmıyor değil mi? Arkadaşımın dediğine göre yarın ne zaman ne yapılacağıyla ilgili MSB sitesinde duyuru yayınlanacakmış hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.