Şimdi Ara

Astsubay Olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MSB Astsubay alımı yapacakmış başvuru yapayım diyorum ama kararsızım. Ülkenin şartları belli çalışmak zor ücretler düşük astsubaylığın şartları iyi gibi. Birde tankçı olmak istiyorum onuda seçemiyorsun galiba. Tecrübesi olanlar bilgilendirebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sınavlar hakkında bilgi sahibi olmak istersen imzamdaki konuma beklerim.
  • Tamam hocam peki eğitimleri nasıl bilginiz var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: xgny58x

Tamam hocam peki eğitimleri nasıl bilginiz var mi?

Sağlık raporunu aldım da okula girme aşamasına gelemedim çünkü alımlar durdu benim zamanımda.

Öğrenci açığını ara sınıftan alım yapıp kapattılar.

Abim asttasak denilen 6 aylık hızlandırılmış kursa girdi.

Bu kursa Ön lisans ve Lisans diploması olanlar girebiliyor sınavları geçtiği takdirde.

Abimin okuldaki eğitimi hızlandırılmış kurs olduğundan sıkı ve ağırdı.

Sonuçta 6 ayın neticesinde maaşa bağlanıyorsun.

Abimin bir arkadaşı tankçıydı ilk görev yeri doğu çıktı.
  • xgny58x kullanıcısına yanıt
    Maddi yonden sıkıntılısan

Ailen ile sorunun varsa dusunebilirsin

Bir sıkıntın yoksa yazık etme kendine polislik bile daha iyidir

Hem yeni çıkan KHK ile polislik için fazlasiyla kadro acildi onu takip etmelisin

Boyle dusunmemim sebebi gunumuzun yeni mezun astsubaylarin aldığı egitim içler acısı

Soyle bir videoda bırakayım

-Kursiyerini tamamlamış 2017 jandarma (asem)lilerin basit yanaşık düzen eğitimi bile öğretilmemiş/öğrenememişler

Onu da geçtim videoda görülen bölükte ruh bile oluşmamış

https://www.facebook.com/jamyocaps/videos/1200269670074045/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusticePT -- 27 Ağustos 2017; 21:46:0 >

• JusticePT kullanıcısına yanıt
    Hocam maddi yonden degilde calisma şartları falan zor. Yoksa ailemle bir problemim yok astsubaylikta hic yoktan bir geleceğimiz olur hem askeriyeyede merak var.

• destinati0n kullanıcısına yanıt
    Hocam benimde önlisans tankçı olmak istiyorum bakalim hayirlisi basvuru yapalim olursa olur artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 27 Ağustos 2017; 20:17:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astsubay Olmak
    7 yıl önce açıldı
    ASKERDE ONBAŞI OLMAK
    10 yıl önce açıldı
    Komser olmak vs Asker olmak ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xgny58x

Hocam benimde önlisans tankçı olmak istiyorum bakalim hayirlisi basvuru yapalim olursa olur artık.

İnşallah hocam bütün iyi dileklerim ve dualarım daime sizinle.

Allah Yardımcınız olsun.

@JusticePT İşte ben asıl kazananların yerine gidip arasınıfta ne kadar ipsiz çapsız alındı deyince bana şaşkın ve inanmayan ifadelerle bakarlardı. Video için teşekkür ediyorum bundan sonra bunu gösterecem astb. ne oldu diyene sorana.
  • destinati0n kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Birde tankçı olursak tamamdır.

Çalışma şartlarının zorluğu tamamen sınıfına bağlıdır ki sen

tankçı istiyorum diyorsun

Günümüzde en aktif olan sınıftır

Suriye, Firat Kalkanı operasyonunda olanları bilgin yoksa araştır
    Ülkemizin tankları 1 rokete bakıyor malesef

Altay tanklarının en son üretimi durduruldu ne olacagi belli degil

Tabi ben girerim aldigim maasa bakarim dersen bunları düşünme

He öyle isteyince tankçı olmuyorsun kura/tercih sistemi mevcut bakarsın piyade olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusticePT -- 27 Ağustos 2017; 20:31:6 >
    Doğru hocam artık şansa kalmış.

Astsubaylık iyidir hocam.Jandarma karakol komutanı olabiliyorsun.Bizim koyde vardı.astsubaylıktan subaylığa geçis ile rütbe atlayabilirsin.Bildiğime göre subaylığa gecersen ya yuzbaşıya ya da albaylığa yukselebilirsin(albaylığa kadar yükselmede tam emin degilim)

• Albaylıga kadar yukselebiliyorsun diye biliyorum. Hic yoktan bir gelecegimiz olur hocam hemde merakta var.

Hocam önlisans mezunlarına dediğiniz gibi polislik yolu açılmış acaba polisliğin şartları nasildir astsubaylıga göre arastirdigima gore cogu kisi polis ol diyor.

• bende başvursammıki yoksa mezuna kalıp tekrar dgsmi çalışsam
  • Astsubaylık ve polislik artık hiç bir şey olamayanların mesleği oldu malesef.

Hatta subaylık bile o konuma düştü diyebiliriz. Bu sene ki harp okulu taban puanlarını gördüğümde ufak çaplı kalp krizi geçirmiştim. Harp okullarının taban puanı yanlış hatırlamıyorsam 190dı.

Astsubay meslek yüksek okullarınında taban puanı ise barajın 20 puan altındaydı. Eğer maddi durumun kötü ise ve sabırlı birisiysen başvur.
  • Nessqwe kullanıcısına yanıt
    Bu sene sil baştan yapıldığı için ortada taban puan olmadığı için puanlar öyleydi. Sanma ki 190 puanlı adam harp okullarına girdi. Seneye böyle birşey olmayacak dediğim gibi ilk defa bu sene milli savunma üniversitesi adı altında alım yaptığı için taban puanlar en alt seviyedeydi

• whisper242 kullanıcısına yanıt
    Girmedi mi sanıyorsun yakın arkadaşım tm-3 puan türünde 230 puanla Kara Harp Okulu'na girdi. Biraz ütopik düşünüyorsun sanırım. Başka bir dünyada yaşıyorsun galiba alakası yok msü adı altında olmasının.

Rekor başvuru oldu taban puanlar daha yüksek olabilirdi. Ancak zeki adamların girmesi istenmiyor ordunun seviyesi düşürülüyor bence.
  • Nessqwe kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Bu seneye özgü bir durum diye düşündüğümü söyledim. Önümüzdeki senenin taban puanlarınin bu seneyle yakından uzaktan alakasi olmayacaktir. Rekor olması için zaten puanları düşük tuttular. Ne olursa olsun astsubaylık veya polislik küçümsenecek meslekler değil hele astsubaylar ordunun bel kemiğidir. Tabiki de zeki adamları orduda istemiyolar bu demek degil ki hiç biri bu okullara girmemeli. Tam tersine ülkenin geleceği için bu meslekleri seçmeli.

• whisper242 kullanıcısına yanıt
    Varsayımlarla konuştuğunuzu varsayarak sizi şu köşe yazilarini okumaya davet ediyorum

http://odatv.com/degil-askeri-egitim-gormek-harbiye-marsini-bile-ezberleyemediler-0607171200_m.html

https://www.aydinlik.com.tr/turkiye/2017-mayis/harbiye-ye-akp-referansli-subay

Astsubay olmak isteyen arkadaslarim maddi/manevi sıkıntısı yoksa polis olsunlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.