Şimdi Ara

Komser olmak vs Asker olmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi arkadaşım komserler 8-10k maaş alıyor bi gün gidip bi gün gitmiyorlar işe dedi komser olacak kendisi sınavına falan girecek işte ben makine okuyorum almanyaya gidecektimte onun yerine komser olsam daha iyi gibi geldi
    Sabah 8 akşam 5 çalışıyorlarsa zaten 9-9.30 gibi işe gider 3.30 4 gibi işten çıkarım bi gün iş bi gün tatil zaten kazandığım para ilede yatırım yaparım ticarete falan girerim ailemin durumuda iyi zaten.

Yada askere gidince askeriyede kalsam yine 8-10k alırım rütbede alırım üni mezunu olduğum için ama askeriyede savaş falan çıkarsa riski var

• Öncelikle askeriyede isteğe göre kalma diye bir şey yok.

Muvazzaf subay olabilmenin iki yolu vardır. Dış kaynak alımları veya iç kaynak alımları. İç kaynak alımlarından TSK personeli olabilmeniz için yedek subay olarak askere gitmiş olman gereklidir.

Eğer yedek subay olarak askerlik görevini yerine getiriyorsan yaklaşık 2 aylık eğitimden sonra asteğmen rütbesi takarak askerliğinin kalan 9 ayını geçireceğin Kıt'aya çıkarsın ve görevine başlarsın. Kıt'aya çıktıktan bir kaç ay sonra (Askerliğin 6. ayı gibi) "Yedek subaylardan muvazzaf subay temini" sınavları olur ve bunlara başvurursun. Önce sağlık aşamasından eksiksiz geçmen ve "Muvazzaf subay olur, komando olur, paraşütle atlar" ibaresini alman gereklidir. Daha sonra kuvvet komutanlığının kendi yaptığı yazılı sınavı geçmen gereklidir. Daha sonra şınav, mekik ve 1500 m koşudan oluşan bir spor sınavını geçmen ve sözlü mülakata kalman gereklidir. Sözlüyü de geçtikten sonra kontenjana girebilirsen, askerliğin bittikten bir iki hafta sonra Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu'na çağrılır ve 3 aylık temel komando kursuna alınırsın. Ve bu kursu başarıyla tamamlaman şarttır, komando brövesi almadan iç kaynak yoluyla muvazzaf subay olamazsın. Tüm bu aşamaları bitirip, bröveyi aldıktan sonra İstanbul Tuzla Piyade Okulunda sınıf okuluna başlarsın ve gene sınavlara başarırsan, birkaç ay sonra rütbeni takarak teğmen olursun.

Çünkü iç kaynak alımlarında, TSK sadece "piyade, tank, topçu ve istihkam" sınıflarından personel alır. Örneğin ben muhabere asteğmen idim ama eğer gitseydim piyade komando olacaktım. Sınıfın da değişir. Büyük ihtimalle piyade olur. Bir devrem bu yolla askerde kalmayı başardı. Kendisi mekatronik mühendisiydi ama subay olmayı seçti.

Şu anki mesleğe yeni başlamış teğmen maaşı, 6800 civarında. Görev yerinden yerine değişir tabi. Ben asteğmenlikten teğmenliğe nasbettiğimde, en son ay 6400 maaş aldım. Tabi vergi dilimine girdiğimden kesinti olmuştu, bir de Ocak zammı gelmemişti. TSK personeli her sene Ocak ve Haziran ayında olmak üzere 2 kere zam alır. Temmuz maaşı büyük ihtimalle 7'yi geçecektir. Rütbelere göre maaşlara bakabilirsin Google'dan.

Dış kaynak alımında ise yukarıda yazdığım yolun aynısı izlenmekte ancak kuvvetin yaptığı yazılı sınav yerine KPSS puanı ile başvurulmaktadır. Bütün aşamaları geçip, kontenjana kalırsan, iç kaynaktaki gibi direk Komando temel kursuna almazlar önce SUTASAK denilen 6 aylık intibak eğitimine gönderirler. Çok ağır bir eğitimden sonra teğmen rütbesi takılır. 1 yıllık sınıf okulu sonrası 3 aylık komando temel kursuna gönderilirsin. Ancak dış kaynakta komando olma şartı yoktur, Isparta'daki kursu başarıyla bitiremesen bile göreve başlarsın. Dış kaynaktan kıt'aya çıkmak daha uzun bir yoldur.

İşin askeriye kısmı böyle.

• DHF_Viper kullanıcısına yanıt
    hocam peki ben makine mühendisi olduğum için aynı harp okulu mezunları gibi yükselebilirmiyim ?
    albay yarbay genelkurmay falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CockroachHunteR kullanıcısına yanıt
    Hayır, paşa olamazsın. Muvazzaf subay olduktan sonra harp okulu çıkışlı subaylar gibi (Harbiyeli derler bunlara) özlük haklarınız vardır, maaşta aynıdır, tüm haklara aynen sahipsindir ama dış kaynak subayları en fazla albay olabilir.

Albaylıktan sonra gelen generallik rütbelerine erişmek için harp okulu çıkışlı olmak gerekir.

Bu arada lisansta ne okuduğunun çokta büyük bir önemi yok TSK’da. Hangi sınıfta açık varsa nispeten ona göre yerleştirme yapılır. Yedek subay olarak gidersen makine mühendisi olanlar genellikle tank sınıfına girerler ve tankta Kara Kuvvetlerinde piyadeden sonra en ağır ve zorlu sınıftır.

• Yapılacak iş değil askerlik, savaş çıktımı gidersin cepheye , esir dusmeyecenin garantisi yok.

Git belediyede zabıta ol daha iyi 5k veriyorlar.

• komiserlik sınavında mülakata alınacak kişi sayısının on katı aday çağırılıyor

1000 komiser alınacaksa 10 bin kişi mülakata giriyor kazanma şansın yüzde 10
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asker olmak mantıklı mı?
    2 yıl önce açıldı
    Denizci olmak için.
    8 yıl önce açıldı
    Vali olmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.