Sizce hangi meslek tercih edilemeli? Askerlikten kastım kara harp okuluna girmeye çalışıp subay olmak neden kara diye soracak olursanız ankarada yaşıyorum ve farklı bir ile gitmeyi çok istemiyorum. Muhendislik olarak da öyle düşük puanli bir mühendislik olarak dusunmeyin sıkı çalışıp iyi bir bölüm yapmaya uğraşıyorum iki meslekte ilgimi çekiyor sizce hangisi daha mantıklı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Asker olmak mı mühendis olmak mı

-
-
harp okuluna girersen, bir daha çıkamazsın yoksa dağ gibi tazminat ödemek zorunda kalırsın.. belli bir süre ordudan da ayrılamıyorsun.. askerde iken birçok kişi " askeriyede çalışacağıma, sivil olarak sürünmeyi tercih ederim" diyordu.. Bu sözü söyleyenlere, teskere bırakıp uzman çavuş olma hayali ile tecili bozup asker ocağına giren ben de dahilim...
-
Anladım hocam evet biliyorum askeriye gerçekten zor bir yer benim babamda uzmancavustu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
askeriye = thumbs down emoji
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hiç bir şey mükemmel değil ikisinin de farklı avantaj dezavantajları var tavsiyem eğer imkanın varsa bu karşılaştırmayı 4 kişiden dinleyeceksin 1 askeriyeden çok memnun olan 2 hiç memnun olmayan 3 mühendislikten çok memnun olan 4 hiç memnun olmayan.Fark ettiysen ortalama memnuniyette birinden dinle demedim daha çok şey öğrenirsin.Ben kesinlikle şu diyemem ama birbirine yakın tercihler olduğunu söyleyebilirim eğer tıp mı mühendislikmi gibi sorsaydın birbirine uzak şeyler olduğu için cevap bile vermezdim çünkü bence bu soruyu soran biri baştan hata ediyor bu soruyu kendisinden başka kimse cevap veremez gibi olur ama senin sorun yerinde ve zor bir soru.Tabiki bu sorununda nihayetinde kararını sen vereceksin ama dışarıdan tavsiyeleri kendi sorun için iyice dinleyebilirsin.
Bu soruya cevap vermeden önce çok soruya cevap vermen lazım.Ben biraz özetlersem askeriyenin avantajını mühendislikte bulamazsın mühendislğin geleceğini askeriyede zor bulursun tabi senin sorun son soru olduğundan öncesinden çok soru sormak lazım.
-
“soracak olursanız ankarada yaşıyorum ve farklı bir ile gitmeyi çok istemiyorum.”
Bunu yazarken ciddimiydin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Askeriyede her sabah sinekkaydı tıraş olman lazım geldiğini de unutma. Ayrıca sık sık belki hergün ayakkabılarını boyaman gerekecek.
-
Ciddiydim galiba yanlış anladın kara harp okulu ankarada deniz ve hava istanbulda bu sebeple yakinlarimdan çok uzak kalmak istemedigim icin kara dusundugumu belirttim
Eyvallah hocam
Okuldan sonra?
Önemli olan burası.
Ögrenci yılları çabuk geçer, sınıf olarak hele piyade olursan yandın.
Birader hizmet ömrünün yarısından fazlasını sıcak bölgede geçirdi.
Bosna ve libya hariç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 9 Mart 2025; 17:13:31 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: snop02
Okuldan sonra?
Önemli olan burası.
Ögrenci yılları çabuk geçer, sınıf olarak hele piyade olursan yandın.
Birader hizmet ömrünün yarısından fazlasını sıcak bölgede geçirdi.
Bosna ve libya hariç.Nasıl olsa yaşım ilerlemiş olacak ki buna hazırlikliyim sadece okulda eğitim görürken daha 17 18 yaşında ayrılmayı istemem onun dışında piyade olmayı bende çok düşünmüyorum
Muhendis ol sarmazsa kpss girer kara kuvvetlerine vs basvurursun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
mühendis olup gene tsk'ya girebilirsin,ayrıca yurtdışına gitme imkanın olur iyi üniden mezun olursan.
-
Mühendisliği son sınıfta bırakıp asker olan bir abin olarak tavsiyem, iyi bir mühendislikte kendini geliştirmen.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X