Şimdi Ara

POLİS olmak .. ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar durumumdan biraz bassedeyim.Benim annem ile babam ayrılar.Şuan babamın verdiği nafaka ile geçiniyoruz.Annemin herhangi bir iş güvencesi yok.Ve bu sene lisedeki son senem.Yani önümde malum üniversite sınavı var.Ve sayısal bölüm seçerek hata yaptım , 2. bölümüm oldukça vasat durumda.Ben Polis akademisini istemiştim hep.Ama orası cok yüksek hedef oldu bu saatten sonra.Benim durumuma göre mutlaka bir şekilde meslek sahibi olup annemi güvence altına alıp , hayatımını lüks olmasada bir şekilde ilerletebilmek.Ben sadece parasal açıdan değil , mesleki açıdanda bakıyorum.Ve yürekten polis olmak istediğimi biliyorum.

Babam ise düz polisliği istemiyor.Fakat benim 2. bölümüm vasat fakat 1. bölümüm Allah a şükür kısmen iyidir.En azından polis memuru olacak kadar var sanıyorum.Gerekli koşulların hepsini taşıyorum.Tek sorun sınavdan puan alıp , mülakatları geçmek.Zorunlu doğu görevi veya fark etmez , heryere giderim.Lüks bir hayat istemiyorum , fakat çok zorada düşmek istemiyorum.Polislik maaşları Türkiye gibi bir yerde idare edecek kadar sanırım.Babama polis memuru olayındna bassetmedim.Muhtelemen tekrardan istemeyecektir.

Şimdi bu durumları karşılaştırdığımızda polis olmalımıyım ? Yoksa 1. bölümden gidilebilecek , beni ve annemi kurtaracak bir meslek tercihleriniz varmı ?
    Polis memurlarınında sınav ile yükselebildiğini okudum.Ve ben bu mesleği seveceğimi düşünüyorum.(Zorluklarına rağmen )

Yorumlarınız için Teşekkürler..

• şu işsizlikte bırak polis olmayı ben uzman çavuş olmaya hazırım,bence imkanın varsa polis memuru olmalısın
  • Teşekkür ederim yorumunuz için abim veya kardeşim.

1.bölüm dışında bir yere gidemem şuanda.Ve bu sene mutlaka bir baltaya sap olmam gerekiyor.Fakat babam istemeyecek ve onunla zıt fikirlere düşeceğiz ne yazıkki.
  • benim bildiğim kadarıylada yükseliniyor sınavla puanları ne durumda öss'de biliyormusun polis kolejinin? birde sözelden seçebiliyormuyuz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4EverManiac

benim bildiğim kadarıylada yükseliniyor sınavla puanları ne durumda öss'de biliyormusun polis kolejinin? birde sözelden seçebiliyormuyuz :D

Hocam , sözel 1 - sayısal 1- eşit ağırlık 1.

Herhangi birisinden ham 205 istiyor eski sisteme göre.Yenisini ise bilmiyorum.
  • üniversite mezunu polis memuruna 1.900 civarı alıyorlar yüksekoklu bilemem (oha.gif)
  • Arkadaşlar sanırım kararımı verdim.Hedefim polislik.Dualarınızı büyük gözle bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vali olmak
    3 yıl önce açıldı
    Polis olmak zor mu arkadaşlar
    3 yıl önce açıldı
    Komser olmak vs Asker olmak ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende polis olmak istiyorum varmıdır aramızda polis bi kaç soru sorsak
  • çok zor bır secım asamasındasınız üniversitesyı yada dört yıllık acık ögretımı kazanırsanız babanız mamddı destek saglarmı okumanız ıcın
  • quote:

Orijinalden alıntı: teeKin

çok zor bır secım asamasındasınız üniversitesyı yada dört yıllık acık ögretımı kazanırsanız babanız mamddı destek saglarmı okumanız ıcın

Evet.Babamla aram iyi.Elinden geldiği kadar maddi durumu sağlar.Fakat geçerli , iş bulma imkanı kolay olan meslekleri kazanabileceğimi zannetmiyorum.
  • direkt polis olmaktan ziyede (polislik meslegı kötü oldugu için degıl) bütün şanslarını alternatıflerini degerlendirmeli bütün imkanlar zorlanmalı bence yanı demek istedıgım bır gun dönup baktıgında arkana ya keske hafta sonları part tıme calıssaydımda 4 yıl okusaydım dememek için iyi düşün hayatının kararını alıyorsun ALLAH yardımcın olsun
  • Polis memuru yükselir, ilk 6 yıl rütbe için sınav felan olmaz. Daha sonraki yıllarda 4-6 yılda bir sınav yapılır. Ancak polis memuru başkomiser rütbesine kadar yükseliyor. Ve tabiki yaş çok ileri oluyor. Zaten o ilk yıllar ne olduğunu anlarsın yükselmek vsvs istemezsin.

Polislik güzel meslektir, sağa sola bakma sen napacan polisliği diyen çok olur. Boşver onları. Maaşı türkiye şartlarında çok iyidir. Yeni mezun bekar 1800 civarı almaktadır. Puanın iyi olursa akademiye'de başvur (tabi buraya girecek elamanlar belli). Herkes bir şekilde meslek seçer, bazen zorunluluk bazen sevdiğin meslek olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teeKin

direkt polis olmaktan ziyede (polislik meslegı kötü oldugu için degıl) bütün şanslarını alternatıflerini degerlendirmeli bütün imkanlar zorlanmalı bence yanı demek istedıgım bır gun dönup baktıgında arkana ya keske hafta sonları part tıme calıssaydımda 4 yıl okusaydım dememek için iyi düşün hayatının kararını alıyorsun ALLAH yardımcın olsun

Polisliği sadece parasal anlamda değil , mesleği istedimden dolayıda böyle üzerine düşüyorum.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leone_510

Polis memuru yükselir, ilk 6 yıl rütbe için sınav felan olmaz. Daha sonraki yıllarda 4-6 yılda bir sınav yapılır. Ancak polis memuru başkomiser rütbesine kadar yükseliyor. Ve tabiki yaş çok ileri oluyor. Zaten o ilk yıllar ne olduğunu anlarsın yükselmek vsvs istemezsin.

Polislik güzel meslektir, sağa sola bakma sen napacan polisliği diyen çok olur. Boşver onları. Maaşı türkiye şartlarında çok iyidir. Yeni mezun bekar 1800 civarı almaktadır. Puanın iyi olursa akademiye'de başvur (tabi buraya girecek elamanlar belli). Herkes bir şekilde meslek seçer, bazen zorunluluk bazen sevdiğin meslek olur.

Çok haklısınız.Zaten bu iki unsurunda bu meslek üzerinde toplanması beni etkiledi.

Yorumunuz için teşekkürler.

• bence istiyorsan polis olmanda sakınca yok. benim ortaokul arkadaşlarımdan 2'si polis olmuş. bir sorun varsa pm'den ilet arkadaşlarıma sorabilirim. ama şunu söyleyeyim, iyi niyetli polis arkadaşları dışarıda tutuyorum, polisler yaptıkları ile ülkemizde sevilmedi, hala da sevilmiyor. ben ehliyet almaya gittiğimde aynen bunu söylediler zaten bana polis abiler. mesela bir grup gördükleri an " dağılın dağılın dağılın" diye giriyorlar araya. ulan bi sor niye toplandınız ne işiniz var diye. sen böyle olma işte.
  • Eğer parasal düşünüyorsan denizcilik ile alakalı meslekleride gündemine al.Önce bölümleri iyice bir araştır daha sonrada Türkiyenin en zengin işadamları listesinde 7. sırada olan Palmali denizcilik şirketinin sahibi Mübariz mansimov'un hayat hikayesini oku.Mansimov, Beşiktaş'a forma göğüs reklamı için 50 milyon Euro vermeye razı olan adam bu arada Daha sonra belki kararın bu yönde değişir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 1 Mart 2010; 23:54:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: linkin_park20

bence istiyorsan polis olmanda sakınca yok. benim ortaokul arkadaşlarımdan 2'si polis olmuş. bir sorun varsa pm'den ilet arkadaşlarıma sorabilirim. ama şunu söyleyeyim, iyi niyetli polis arkadaşları dışarıda tutuyorum, polisler yaptıkları ile ülkemizde sevilmedi, hala da sevilmiyor. ben ehliyet almaya gittiğimde aynen bunu söylediler zaten bana polis abiler. mesela bir grup gördükleri an " dağılın dağılın dağılın" diye giriyorlar araya. ulan bi sor niye toplandınız ne işiniz var diye. sen böyle olma işte.

Haklısınız abi.

Fakat bir kurum bu şekilde diyerekten o kuruma sokulmamak demek , o kurumun hep o şekilde devam etmesi demektir.Bir şekilde o kurumlara girdiğimiz zaman , oralarıda değiştirebilir , ve bir yerden başlamış olabiliriz.Uzak durmak yerine , orayı değiştirmek daha hayırlıdır vatan için.

Yorumunuz için teşekkürler.Edeceğiniz yardım için ayrıca teşekkür ederim.Olası bir sorumda size pm atabilirim

• bende bu sene öss olmazsa polisliği denemek istiyorum bu akademi değilde sınavdan sonra gireceğim polislik okuılunda boy kilo şartlarını biliyomusun veya varmı öyle bir şart
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIME BANDIT

bende bu sene öss olmazsa polisliği denemek istiyorum bu akademi değilde sınavdan sonra gireceğim polislik okuılunda boy kilo şartlarını biliyomusun veya varmı öyle bir şart

Erkekler için min. 1.67 m. mülakat var.
  • boy 1.85 kilo 120 kilodan kaybediyorum sanırsam veririm ama azim edersem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.